Belgian shepherd dog

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Που τα πέτυχες τα σκυλιά αυτά;
Εσείς υπήρξατε ιδαίτερα τυχεροί, ο βοσκός μάλλον ιδιαίτερα άτυχος....

Έγω το έχω ξαναγράψει...όταν υπάρχουν σκυλιά που φυλάνε μαντριά η σωστότερη αντίδρασήμας, είδικά να έχουμε και σκύλο μαζί μας είναι να απομακρυνθούμε και να κινηθούμε προς την αντίθετη κατέυθυνση....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Με ταχύτητα Κεντέρη (προ τροχαίου...) ή ζγα ζγα μη μας πάρουν χαμπάρι ;;;;;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν εννοείς πως φεύγουμε, το προτιμότερο είναι σιγά σιγά!Για να μην προκαλέσουμε θηρευτικά ένστικτα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Αυτό εννοούσα. Ετσι κι αλλιώς, με κομμένα τα γόνατα από τον φόβο, πως να πας και πιο γρήγορα;

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Τα σκυλιά δεν ξέρω αν ανήκουν στον ίδιο αλλά ήρθαν από δύο τελείως διαφορετικές διευθύνσεις, τα 2 από την πάνω πλευρά του δρόμου και τα άλλα 3 από την κάτω.

Πραγματικά δεν φαινόταν πως θα γίνει τέτοιος χαμός, στην αρχή λίγα γαυγίσματα ακούσαμε από 2 σκυλιά μέσα σε μια μάντρα.

Πάντως έχετε δίκιο σίγουρα είμασταν πολύ τυχεροί :-\"

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Τι τα θέλετε τα βουνά, τις εξοχές και τον καθαρό αέρα; Βόλτα στο τσιμέντο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, από αρκουδόσκυλα τουλάχιστον :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι...αλλά δεν μου λες που τα συνάντησες...:mad::mad::p:p

Όχι τιποτα άλλο να δω, αν τα ξέρω, αλλιώς.....να πάω να τα γνωρίσω!Να γνωρίσουν κι αυτά τα φλας της δημοσιοτητας!!!!:p:p:D:D

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Πίσω από την Κερατέα και τα Καλύβια είναι ένα βουνό που έχει μια παλιά βάση του Νάτο στην κορυφή (δεν ξέρω πως λέγεται το συγκεκριμένο). Δεν είχαμε σχεδιάσει να πάμε εκεί (ήταν να πάμε στο Πάνειο Όρος) απλά το είδαμε από τη Λαυρίου και είπαμε να το ανέβουμε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τhanks!
Eνδιαφέρον!
Αν όχι αυτό το Σ/Κ το άλλο θα πάω μια βόλτα!:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
hehe κάνεις προπόνηση για "ερεθιστής";
Όχι μωρέ...απλά έχω παχύνει λίγο τελευταία, κι επειδή δεν το αποφασίζω να πάω για τρέξιμο, θέλω κίνητρο!!!
Τι καλύτερο απο 5 σκυλιά πίσω σου;:p:p:D:D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
ATREA είναι γεγονός ότι είσασταν πολύ τυχεροί. Νομίζω αυτό που έκανες ήταν το καλύτερο που μπορούσες εκείνη τη στιγμή. Φαντάζομαι πως αν τον άφηνες αμολυτό η συνασπισμένη αγέλη θα έκανε τον Μανού με τα κρεμμυδάκια. 5 εναντίων 1 σε ξένο γήπεδο;ΔΡΑΜΑ....

Πάντως είδες που γαυγίζει ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!

@foibos τα ζητάει ο ...οργανισμός σου:D:D:D:p:p:p

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Όχι μωρέ...απλά έχω παχύνει λίγο τελευταία, κι επειδή δεν το αποφασίζω να πάω για τρέξιμο, θέλω κίνητρο!!!
Τι καλύτερο απο 5 σκυλιά πίσω σου;:p:p:D:D
Μια άλλη καλή περίπτωση είναι στην τατοίου έξω από το Λεωνίδα (ταβέρνα). Κι έγω εκεί πάω όποτε έχω προπόνηση στριντάκια στο ποδήλατο :p

ps. σορρυ για το σουπιασμα του ποστ /. τελος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ε όχι, ρε συ Φοίβο και τι καλύτερο από 5 σκυλιά πίσω σου, για γυμναστική;;;
Θα σου έφτιαχνα λίστα, αλλά όχι μόνο off topic θα βγω, αλλά και off forum...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Βρε Θοδωρη ακριβως το ιδιο παθαμε στο χωριο το καλοκαιρι.. Εισασταν οντως πολυ τυχεροι... και ο Μανου σταθηκε στο υψος του! Αυτο το σκυλι ειναι ηρεμη δυναμη!
Εμεις προλαβαμε να μπουμε στο αμαξι αλλα δυστυχως τα σκυλια μας ξεκολλησαν τον προφυλακτηρα! Μιλαμε για αγριοσκυλα!Δε μπορω να σας περιγραψω το φοβο μας! Και 100μετρα πιο πισω τον ειχαμε λυσει τον Ντιεγκο! Μονο που το σκεφτομαι.. μου κοβεται η ανασα...
Και σου ειπα.. ελα να παμε σε κανα σκυλοπαρκο.. και ασε τα βουνα!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
το γκρένενταλ δεν είναι απο τα ''γαυγισιάρικα'' σκυλιά. Δεν γαυγίζουν χωρίς λόγο!
(Ο Ακίρα είναι 3 χρόνων και ζήτημα να τον έχω ακούσει σε όλη την ζωή του 5 φορές να γαυγίζει. Όμως πάντα προειδοποιεί με μουγκρητό....)
Μάλλον τα σκυλιά των γειτόνων και της γνωστής σου έχουν πρόβλημα και όχι το δικό σου.

το ότι κλαψουρίζει και σε τραβάει προς τα άλλα σκυλιά είναι γιατί ο φιλαράκος σου είναι πολύ περίεργος ( γιατί είναι γκρένενταλ) και κοινωνικός, χωρίς φοβίες γιατί ......τον μεγάλωσες με στοργή και προδέρμ όπως λες.

υπ΄όψην ότι είναι πάραπολύ ανθρωποκεντρικά, έξυπνα και εκπαιδεύσιμα σκυλιά (με εξαίρεση τις κακές εκτροφές των βέλγων όπου οι ιδιοκτήτες τα βλέπουν ΟΛΑ!) . Είσαι πολύ τυχερός....

Θα συμφωνήσω με τη Μαργαρίτα. Δεν έχω Γκρένενταλ βέβαια, αλλά κ τα Τερβίρεν ίδια είναι πάνω-κάτω σε συμπεριφορά κ χαρακτήρα.

Σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που βρέθηκες τώρα είχα βρεθεί με τη λώρα, με αγέλη (7, 8 σκυλιά) πριν καιρό. Η λώρα αυτό που κάνει γενικά κ λυτή κ σε λουρί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να στέλνει σήματα ηρεμίας στα άλλα σκυλιά κ να μένει ή να έρχεται κοντά μου.

Τον εκπαιδεύεις το μικρό;

Φωτο δεν θα δούμε;
ή καλύτερα live συνάντηση;; :D:)

Να τον χαίρεσαι.Είναι η αγαπημένη μου ράτσα (έεεεεελα, λέει, δεν το καταλάβαμε :D)

TARA, τέλειο το λινκ!! :) Η λώρα έτσι κοιμάται ακριβώς! Ανάσκελα!! χαχα, πολύ γέλασα!

excrider

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
32
0
40
Πάτρα
Και ο δικός μου (μαλινουά) σπάνια θα γαυγίσει αλλά όταν το κάνει είναι πραγματικά για να δείξει στους άλλους πως προστατεύει εμάς ή τον χώρο που βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός (σπίτι, γραφείο, οίκόπεδο και γενικότερα οποιονδήποτε κλειστό χώρο) έστω κι αν βρίσκεται εκεί για πρώτη φορά, αρκεί να είμαστε εγώ η γυναίκα μου εκεί κοντά. Τον τσέκαρα σε άλλους χώρους εκτός από το σπίτι και δεν μιλάει καθόλου εάν δεν ήμαστε εκεί, στο απίτι βέβαια κι απ'έξω να περάσει κάποιος θα αρχίσει να γαυγίζει και είναι μόλις τεσσάρων μηνών. Το γέλιο είναι πως θα λυσάξει αν κάνουμε πως πονάμε και μερικές φορές που δεν ακούει στο έλα (έχει το ακαταλόγιστο ακόμα λόγω ηλικίας) κάνουμε ένα δυνατό ααααα κι έρχεται κοντά μας τρέχοντας και γαυγίζοντας να διώξει τον εχθρό

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Τον εκπαιδεύεις το μικρό;

Φωτο δεν θα δούμε;
ή καλύτερα live συνάντηση;; :D:)
Δυστυχώς αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να τον εκπαιδεύσω και απλά προσπαθώ να του μάθω κάποια πράγματα (πιο πολύ εντολές όπως κάτω, περίμενε, έλα, μη, άστο, μέσα και τέτοια) και να μην τον αφήνω να αποκτά κακές συνήθειες ώστε να ζούμε καλά και χωρίς προβλήματα. Ουδέτερα πράγματα δηλαδή για να μην κάνω κάτι λάθος και χαλάσω το σκυλάκι (είμαι λίγο άσχετος και το γνωρίζω).

Ευτυχώς όπως λέει και στο λινκ της Ταρας τα βέλγικα μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα από την τρίτη μέρα έμαθε πως δεν τα κάνουμε για κανένα λόγο μέσα στο σπίτι. Επίσης του έχω ένα σημείο με μια κουβερτούλα για να κάθεται και από την αρχή του ελεγα <<στη θέση σου>> και τον πήγαινα εκεί μετά από 5 μέρες δεν χρειαζόταν να τον πηγαίνω με το που έλεγα <στη θέση σου>> πήγαινε μόνος του ενώ τώρα αρκεί να χτυπήσω τα δυο μου δάκτυλα και να του δείξω προς εκείνη τη μεριά για να πάει αμέσως ότι και αν κάνει.

Αυτή του η δυνατότητα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σαν αρχάριος που είμαι. Μόνο στη βόλτα μου κάνει τα δικά του, μυρίζει και τραβάει συνέχεια, αλλά με τον καιρό θα το λύσουμε. Προς το παρόν θέλω να αποφασίσω τι ακριβώς θέλω και μετά να τον μάθω. Θα σας φανεί αστείο αλλά το εννοώ. Για παράδειγμα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να περπατάει απλά χωρίς να τραβάει ή να προχωράει πάντα δίπλα μου και κολλητά.

Γενικώς κάθε βήμα που κάνω γίνεται με πολύ προσοχή για να μην κάνω καμιά ζημιά.

ΥΓ. Φωτογραφίες έχω στο προφίλ μου :)