Τον εκπαιδεύεις το μικρό;
Φωτο δεν θα δούμε;
ή καλύτερα live συνάντηση;;
Δυστυχώς αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να τον εκπαιδεύσω και απλά προσπαθώ να του μάθω κάποια πράγματα (πιο πολύ εντολές όπως κάτω, περίμενε, έλα, μη, άστο, μέσα και τέτοια) και να μην τον αφήνω να αποκτά κακές συνήθειες ώστε να ζούμε καλά και χωρίς προβλήματα. Ουδέτερα πράγματα δηλαδή για να μην κάνω κάτι λάθος και χαλάσω το σκυλάκι (είμαι λίγο άσχετος και το γνωρίζω).
Ευτυχώς όπως λέει και στο λινκ της Ταρας τα βέλγικα μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα από την τρίτη μέρα έμαθε πως δεν τα κάνουμε για κανένα λόγο μέσα στο σπίτι. Επίσης του έχω ένα σημείο με μια κουβερτούλα για να κάθεται και από την αρχή του ελεγα <<στη θέση σου>> και τον πήγαινα εκεί μετά από 5 μέρες δεν χρειαζόταν να τον πηγαίνω με το που έλεγα <στη θέση σου>> πήγαινε μόνος του ενώ τώρα αρκεί να χτυπήσω τα δυο μου δάκτυλα και να του δείξω προς εκείνη τη μεριά για να πάει αμέσως
ότι και αν κάνει.
Αυτή του η δυνατότητα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σαν αρχάριος που είμαι. Μόνο στη βόλτα μου κάνει τα δικά του, μυρίζει και τραβάει συνέχεια, αλλά με τον καιρό θα το λύσουμε. Προς το παρόν θέλω να αποφασίσω τι ακριβώς θέλω και μετά να τον μάθω. Θα σας φανεί αστείο αλλά το εννοώ. Για παράδειγμα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να περπατάει απλά χωρίς να τραβάει ή να προχωράει πάντα δίπλα μου και κολλητά.
Γενικώς κάθε βήμα που κάνω γίνεται με πολύ προσοχή για να μην κάνω καμιά ζημιά.
ΥΓ. Φωτογραφίες έχω στο προφίλ μου