Belcando (dog food)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Έχω νέα για όσους ταίζουν Belcando.
Η εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει και 25κιλα σακιά αρχικά σε δύο κωδικούς.
Ο ένας είναι η Diner.

Last edited:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Έχω νέα για όσους ταίζουν Belcando.
Η εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει και 25κιλα σακιά αρχικά σε δύο κωδικούς.
Ο ένας είναι η Diner.
Ηδη κυκλοφορουσε,χρονια αλλά...την εδιναν ΜΟΝΟ σε εκτροφεις..τσεκαρισμενο!Για την adult dinner λεω...
Προσωπικα πηρα ενα σακι για δοκιμη,την Belcando Multi Croc....ειναι το 7ο ημερησιο γευμα που τρωει ο μικρος σημερα...σε σχεση με την Adult dinner εχει πιο μικρα σε μεγεθος κομματια κροκετα μεσα,σχεδον το μισο μεγεθος!Εχει επισης και διαφορετικες κροκετες αναμεικτες,να σημειωσω...η βασικη διαφορα στον τροπο "σερβιρισματος" ειναι το νερο.Εδω,στην multicroc,δινει πιο γεματη γευση και μυρωδια.Κατι που βλεπω να εκτιμα ιδιαιτερως ο Φοιβος αφου πλεον δεν αφηνει τιποτα στο πιατο του!!!
Η τιμη βεβαια στα 15αρια σακια,ειναι 10 ευρω πανω με ακριβοτερη την multicroc...με σχεδον ιδιες ημερησιες ποσοτητες που θελει ο σκυλος με γνωμονα την αναλογια κιλων ενηλικου και στα δυο σακια...
Σκεφτομαι πλεον σοβαρα,να συνεχισω με multicroc.....βλεπω να του πηγαινει σε ολα...γευστικα,τριχωμα,λαμψη,ενεργεια,κοπρανα...why not?

Υ.Γ.και μια "χαζη" ερωτηση μηπως και κανω κατι λαθος...στο σακι γραφει για 530gr τροφης ημερησιως...με αναλογια 2 μερη τροφη και 1 μερος νερο ανακατεμενα......να υποθεσω οτι βαζω εξαρχης 530gr τροφη και προσθετω άλλα 170gr νερο(αρα συνολικο βαρος 700gr) ή η τελικη ποσοτητα/βαρος μαζι με το νερο πρεπει να ειναι 530gr(αρα η τροφη πρεπει να ειναι στα 360gr περιπου) ;;;;;;

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
την δίνω κι εγώ την multi αλλα χωρίς νερό...
βασικά εγώ έχω καταλάβει ότι μετράς μονο την ξηρά χωρίς το νερό που συμπληρώνεις
(το οποιο είναι και προαιρετικό και ο δικός μου ούτε να την μυρίσει δεν ήθελε νερωμένη :eek:)
έχω πάρει κι εγώ ένα σακί dinner τώρα για να δω που θα καταλήξω!!! :D

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Υ.Γ.και μια "χαζη" ερωτηση μηπως και κανω κατι λαθος...στο σακι γραφει για 530gr τροφης ημερησιως...με αναλογια 2 μερη τροφη και 1 μερος νερο ανακατεμενα......να υποθεσω οτι βαζω εξαρχης 530gr τροφη και προσθετω άλλα 170gr νερο(αρα συνολικο βαρος 700gr) ή η τελικη ποσοτητα/βαρος μαζι με το νερο πρεπει να ειναι 530gr(αρα η τροφη πρεπει να ειναι στα 360gr περιπου) ;;;;;;
2 μέρη τροφή προς 1 μέρος νερό για 530γρ τροφής σημαίνει:

2---->530gr τροφή
1---->265gr νερό

αλλά για ευκολία στα 2 κύπελα τροφής βάζεις ένα κύπελο νερό οπότε στα 4 πάνε 2 κοκ.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
εμείς είχαμε το ίδιο θέμα με την acana....τυχαίνει!!!
belcando puppy δεν δοκιμάσαμε ποτε να υποθέσω κάνουν και μαλακα κακάκια που και που???

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Κοίτα μαλακά κακά μας κάνει η Angie αλλά δεν πιστεύω ότι φταίει τόσο η Belcando όσο η ποσότητα που της δίνουμε εξαρχής.
Ήταν υποσιτισμένη τελείως και πολύ αδυνατισμένη και προσπαθούμε να το καλύψουμε αυτό από την 1η μέρα!
Με αποτέλεσμα να τρώει πολύ παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε για τους μήνες της και το βάρος που έχει !

Ναι τυχαίνει.. αυτό που είδαμε είναι ότι το μικρό, η Sabi, από όταν ξεκινήσαμε να της δίνουμε Belcando ξεκίνησε και αυτή τα αέρια και οκ το έχουμε Χ2 αυτό το πρόβλημα.. Δεν αντέχεται !!!!!!!!!!!!!!!!! :p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Κοίτα μαλακά κακά μας κάνει η Angie αλλά δεν πιστεύω ότι φταίει τόσο η Belcando όσο η ποσότητα που της δίνουμε εξαρχής.
Ήταν υποσιτισμένη τελείως και πολύ αδυνατισμένη και προσπαθούμε να το καλύψουμε αυτό από την 1η μέρα!
Με αποτέλεσμα να τρώει πολύ παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε για τους μήνες της και το βάρος που έχει !

Ναι τυχαίνει.. αυτό που είδαμε είναι ότι το μικρό, η Sabi, από όταν ξεκινήσαμε να της δίνουμε Belcando ξεκίνησε και αυτή τα αέρια και οκ το έχουμε Χ2 αυτό το πρόβλημα.. Δεν αντέχεται !!!!!!!!!!!!!!!!! :p
σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εμείς φεύγαμε από το δωμάτιο... :eyecrazy:
ίσως έχεις δίκιο θα πρέπει να την αλλάξετε

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
2 μέρη τροφή προς 1 μέρος νερό για 530γρ τροφής σημαίνει:

2---->530gr τροφή
1---->265gr νερό
Οκ καταλαβα..ευχαριστω :)

Ρε παιδιά... να σας ρωτήσω... τα δικά σας έχουν αέρια; και εμείς δίνουμε Belcando puppy αλλά ΟΚ πλέον δεν αντέχεται αυτό το πράγμα με τα αέρια και θα την αλλάξουμε..
Οχι ο Φοιβος δεν εχει τετοιες παρενεργειες ποτέ εως σημερα...ισα-ισα που με τη Belcando ειναι μια χαρα στομαχικα και εντερικα.Μαλλον δεν του παει η τροφη τού δικου σου...τον βαραινει παραπανω;... ΤΙ να πω...γιατι δεν δοκιμαζεις καποια αλλη στην ιδια κατηγορια ποιοτητας...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Οχι ο Φοιβος δεν εχει τετοιες παρενεργειες ποτέ εως σημερα...ισα-ισα που με τη Belcando ειναι μια χαρα στομαχικα και εντερικα.Μαλλον δεν του παει η τροφη τού δικου σου...τον βαραινει παραπανω;... ΤΙ να πω...γιατι δεν δοκιμαζεις καποια αλλη στην ιδια κατηγορια ποιοτητας...
Είμαστε ανάμεσα σε Blue Buffalo & Royal Canin ... Θα πάμε μέσα στην βδομάδα να πάρουμε μια από τις 2 για να δούμε αν θα το πάρουν καλύτερα!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Kαι μια διευκρινιση για να ειμαστε καθ'ολα σωστοι.Παραπανω εγραψα:
..στο σακι γραφει για 530gr τροφης ημερησιως..με αναλογια 2 μερη τροφη και 1 μερος νερο ανακατεμενα.
που ειναι γραμμενο λανθασμενα,ενω το σωστο ειναι αναλογια 3 μερη τροφης και 1 νερο...ετσι για να διευκρινιστει για οσους διαβαζουν :)

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
Μπορει να μου πει καποιος/α γιατι εχω μπερδευτει, ποια ξηρα τροφη ειναι καλύτερη;

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Διάβασε και ενημερώσου για τα συστατικά που πρέπει να περιέχουν οι τροφές, δοκίμασε κάποιες, δες πως θα ταιριάξει το σκυλί σου, το καλύτερο είναι να διαμορφώσεις δική σου άποψη και να μην ακολουθείς τυφλά τις προτάσεις των εμπόρων, αυτοί να πουλήσουν θέλουν (σου μιλάω εκ πείρας).
Κάνε αναζήτηση στο forum θα βρείς συζητήσεις για πάρα πολλές τροφές.
Αν καταλήξεις σε κάποιες το συζητάς και κάνεις έρευνα.

Όταν απέκτησα τον Rossi δεν ήξερα τίποτα για τα σκυλία, ακολουθούσα αυτά που μου έλεγαν οι γνωστοί, στην αρχή έδινα χύμα τροφή, μετά ρώτησα στα petshop, ο καθένας μου σύστηνε για καλυτερη αυτήν που ήθελε να προωθήσει.
Τελικά, επειδή με ενδιαφέρει η ευζωία του και όχι απλά να τρώει για να μην πεινάει, διάβασα πολύ, συζήτησα, παρατήρησα τον σκύλο μου και κατέληξα.

Last edited:

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
ρε παιδια εχει δοκιμασει κανεις eukαnuba να μου πει αν εχει μεινει ευχαριστημενος? εγω δινω ρογιαλ κανιν μαξι τζουνιορ κ ειμαι 90% ευχαριστημενος.. μονο τα κακα του μου μυριζουν εντονα!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ρε παιδια εχει δοκιμασει κανεις eukαnuba να μου πει αν εχει μεινει ευχαριστημενος? εγω δινω ρογιαλ κανιν μαξι τζουνιορ κ ειμαι 90% ευχαριστημενος.. μονο τα κακα του μου μυριζουν εντονα!
Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά μια φίλη μου που δούλευε πωλήτρια στην αντιπρωσοπεία μου είπε ότι για αυτά που προσφέρει είναι πεταμένα λεφτά.

Έχεις δοκιμάσει άλλη εκτός από αυτή? Να συγκρίνεις αυτό που σε προβληματίζει?

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πάντως επειδή το θέμα αφορά την belcando, έδινα και εγώ την finest croc, τα κακά δεν μυρίζουν, έχουν μικρότερο όγκο και είναι σφικτά, ενέργεια- τρίχωμα μια χαρά, τα συστατικά που χρησιμοποιούν είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Την έδινα ένα χρόνο, τους τελευτάιους μήνες όμως η αναπνοή του μύριζε πολύ άσχημα, νόμιζα ότι είναι από τα δόντια του.
Είπα να δοκιμάσω την acana για να δώ ποιές θα είναι οι διαφορές.
Το αποτέλεσμα είναι να μην μυρίζει πια η αναπνοή του.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
ναι rossi εχω δοκιμασει Acana puppy αλλα δεν την "σηκωνε" (διαρροιες) κ belcando κ pro plan.. για μενα μεχρι στιγμης δεν υπαρχει συγκριση.. τωρα που μεγαλωσε θελω να δοκιμασω την Acana lamp & apple η την eukanuba γι'αυτο ρωτησα! θενξ!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ναι rossi εχω δοκιμασει Acana puppy αλλα δεν την "σηκωνε" (διαρροιες) κ belcando κ pro plan.. για μενα μεχρι στιγμης δεν υπαρχει συγκριση.. τωρα που μεγαλωσε θελω να δοκιμασω την Acana lamp & apple η την eukanuba γι'αυτο ρωτησα! θενξ!
και με την belcando μύριζαν άσχημα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog