Belcando (dog food)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
θες να μου γράψεις με ποιό τρόπο ταϊζεις τη σκυλίτσα σου και με τί πρόγραμμα και πού;
πρόγραμμα... πλέον δεν υπάρχει αυτή η λέξη σε εμάς!!!

Λοιπόν την μικρή μου την πήρα πριν από 2 Σάββατα ( έχουμε επέτειο 2 εβδομάδων σήμερα χε χε! )
Μου ήρθε ΠΟΛΥ αδυνατισμένη... (η γιατρός μου είπε ότι αυτό το σκυλί έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και φαίνεται από ότι είναι τόσο αδύνατη.... μου είπε ότι είναι 1μιση κιλό κάτω από αυτό που θα έπρεπε και αρκετά ψηλότερη από το νορμάλ)

Ξεκινήσαμε με ένα πρόγραμμα 3 φορές την ημέρα φαγητό. 3 χούφτες ξηρά (δικές μου χούφτες... :p)
τις πρώτες 2-3 μέρες της έδινα κ κονσέρβα id.
Την πρώτη μέρα μόνο κονσέρβα... που ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΗ και το εξαφάνιζε σε δευτερόλεπτα. Ανά 8 ώρες...

Την δεύτερη μέρα της έβαζα ελάχιστη ξηρά μέσα στην κονσέρβα... και το εξαφάνιζε σε δευτερόλεπτα. Ανά 8 ώρες...

Μπήκαμε στην διαδικασία καθημερινότητας... ξηρά τροφή και το εξαφάνιζε σε δευτερόλεπτα. Ανά 8 ώρες...

Κράτησε μόνο 2 μέρες αυτό σαν διαδικασία.... και άρχισαν τα προβλήματα. Μπλαζάριζε με το φαί της... Πάμε στην γιατρό ... μου λέει κάνε 2 τις φορές που θα τρώει με μεγαλύτερα γεύματα....

Ξεκινάμε με 2 γεύματα ανά 12 ώρες.... έτρωγε ναι μεν αλλά όχι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό....

Σταμάτησε τελικά να τρώει ακόμα και ανά 12 ώρες... το άφηνα 15 λεπτά και το έπαιρνα....

Απελπίστηκα και δοκίμασα να κάθομαι κάτω δίπλα στο φαγητό της και να της το δίνω από το χέρι μου λίγο λίγο.... και το έτρωγε! το κακό είναι πως μόνο από το χέρι μου το έτρωγε!

Σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει το μπολάκι...](*,) το άλλαξα... τα ίδια.... θεώρησα όμως ότι θα κάνουμε πολύ κακή αρχή με αυτόν τον τρόπο του να την ταΐζω εγώ με το χέρι μου και τον έκοψα.

Όλη την προηγούμενη βδομάδα... μια έτρωγε μια όχι... ανά 12 ώρες πάντα 2 γεύματα ξηράς τροφής.

Πριν από 2-3 μέρες, και μετά από 1μιση μέρα σερί άρνησης μίλησα με τον γιατρό όπου μου είπε να αφήσω την ξηρά, να του δώσω κοτόπουλο ή γιαούρτι...

Μπέρδεψα μισό μπιφτέκι κοτόπουλο (δίχως μπαχαρικά κτλ) με ξηρά... το εξαφάνισε... 2 γεύματα ανά 12 ώρες

εχτές της έδωσα το πρωί ξηρά με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι... το εξαφάνισε...
πήγα να φάω κάτι το μεσημέρι και μου έδειχνε ότι πεινάει.... λέω βρε μπας και μου φάει; της βάζω 2 χούφτες ξηρά με 1 κ. γιαούρτι... το εξαφάνισε !!!!! το βράδυ της έδωσα το υπόλοιπο γιαούρτι με ξηρά έφαγε!

Σήμερα το πρωί... αρνούμαστε να δοκιμάσουμε γιαούρτι με ξηρά.... από το χέρι μου το έτρωγε, από το μπολάκι με τίποτα. το άφησα περίμενα περίμενα... τίποτα.... τώρα θα βράσω κοτόπουλο μπας και φάει το μεσημέρι !!!!

Επίσης... αναφέρω ότι τα τσιμπολογήματα της μέσα σε αυτές τις 2 βδομάδες είναι το πολύ 4-5 μπισκοτάκια σύνολο και αυτά κομμένα σε κομματάκια όποτε έκανε στο σωστό σημείο την ανάγκη της κτλ με την λογική της επιβράβευσης! ;)

κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, όταν τελειώνω το μαγείρεμα, κ δεν έχω πλύνει τα χέρια μου ακόμα, μπορεί να έχουν μυρωδιά από μπιφτέκι για παράδειγμα, την αφήνω να το γλύφει και ξετρελαίνεται ! δεν της δίνω όμως να φάει, απλά γλύφει τα δάχτυλα μου...

Σε μπέρδεψα; Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί δεν ξέρω τι να κάνω!!!
Προσπαθούσα να μένω σταθερή στα ωράρια της αλλά όποτε το έκανα αυτό έφτασε σε σημείο να μου κάνει απεργία πείνας για 1μιση μέρα και δεν κάνει να μένει νηστική [-X

Όσον αφορά το ΠΟΥ... στην αρχή πάντα μέσα στο δωμάτιο της, το μπολ δεν είναι κοντά στην πάνα, είναι κοντά στο κρεβατάκι της!
Έχει τύχει όμως και της το έδωσα στην πολύ αρχή στην κουζίνα 2 φορές για να την κρατήσω απασχολημένη και να πάω να καθαρίσω όσο έτρωγε.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
miminoula,
είσαι μεν πολύ αναλυτική, αλλά:

α. Δε βλέπω πουθενά να γράφεις κάτι που δεν λέω ότι δεν το κάνεις αλλά το τονίζω κι εγώ με τη σειρά μου κι αν το κάνεις ήδη καλώς. Το σκύλο τον ταϊζεις συγκεκριμένη ποσότητα αν είναι δυνατόν ζυγισμένη. Οι χούφτες και οι πρέζες, ή ακόμη κι οι δοσομετρητές δε λένε τίποτα. Αλλά απ' το να μην τρέχεις να δίνεις χρήματα για ζυγαριές αν υπάρχει δοσομετρητής καθορίζει κατά κάποιο τρόπο τα πράγματα.
Η όποια τροφή παίρνεις αναγράφει από πίσω ανά κιλά σκύλου πόσα γραμμάρια τροφής αντιστοιχούν. Στο κουτάβι ταϊζεις με βάση τα κιλά που επιθυμείς να φτάσει ο σκύλος ανάλογα της ηλικίας του (μπορείς να ρωτήσεις την κτηνίατρο σου αν γνωρίζει και το ρυθμό της καθημερινής σας δραστηριότητας).

β. Σωστά, την τροφή δεν την αφήνεις όλη ημέρα αλλά στο εικοσάλεπτο την τραβάς είτε την έχει φάει, είτε όχι. Όπως δεν αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο μπολ, ομοίως σταθερό πρέπει να είναι και το μέρος που τρώει ο σκύλος.

γ. Με το σκύλο σου είστε μια οικογένεια, μια αγέλη, μια ομάδα με ιεραρχική βάση, διάλεξε όποια περιγραφή σου ταιριάζει καλύτερα. Είναι βάσιμο να αποφασίσεις αν ο σκύλος θα τρώει πριν ή μετά από 'σενα. ΔΕΝ παρατάς το φαγητό σου στη μέση για να ταϊσεις το σκύλο, ούτε τη μια τον ταϊζεις πριν από 'σενα και την άλλη μετά. Ακολουθείς ένα πρόγραμμα, ούτε εμένα μου αρέσουν τα προγράμματα, ή η έννοια της ιεραρχίας, αλλά σε κάθε σπίτι για όλους μας υπάρχουν κάποιοι σαφείς κανόνες. Έτσι και το ''παιδί'' σου πρέπει να έχει κάποια όρια. Όπως αργότερα μπορεί ν' αποφασίσεις πως δε θες να μπαίνει σε κάποια δωμάτια του σπιτιού κι είναι ένας κανόνας, έτσι υπάρχουν κι οι κανόνες που αφορούν το φαγητό.

Να ξέρεις πάντως ότι κάποιες φορές που ο σκύλος δίνει δείγματα πείνας, δεν είναι πραγματική πείνα, αλλά τρίβεται για ν' ασχοληθούμε μαζί του χωρίς να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το φαγητό εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι κακό να τρώει μαζί και γιαούρτι, ή κάποιο αλοιφώδες τυράκι (χωρίς πολύ αλάτι και λιπαρά) αλλά το βασικό του γεύμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιό είναι. Άλλο να έχεις αποφασίσει πως θα δίνεις κυρίως μαγειρευτό (που εκεί κι αν υπάρχουν κανόνες καταρτισμού σιτηρεσίου, δεν είναι απλά κόβω μισό μπιφτέκι και ένα κομμάτι μπρόκολο, υπάρχουν ιδιαιτερότητες και στο πόσο θα φάει και στον τρόπο και το χρόνο μαγειρέματος και πολλά άλλα).

Πάντως για τώρα επειδή κι οι δυο τώρα ξεκινάτε, εκείνη τη ζωή της κι εσύ την κοινή σας πορεία, για αρχή ίσως είναι προτιμότερο να τρώει την ξηρά της κι αφού περάσει κάποιος χρόνος βλέπεις τι σας κάθεται καλύτερα.

Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει και να τηρείται.

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
miminoula,
είσαι μεν πολύ αναλυτική, αλλά:

α. Δε βλέπω πουθενά να γράφεις κάτι που δεν λέω ότι δεν το κάνεις αλλά το τονίζω κι εγώ με τη σειρά μου κι αν το κάνεις ήδη καλώς....

β. Σωστά, την τροφή δεν την αφήνεις όλη ημέρα αλλά στο εικοσάλεπτο την τραβάς είτε την έχει φάει, είτε όχι....

γ. Με το σκύλο σου είστε μια οικογένεια, μια αγέλη, μια ομάδα με ιεραρχική βάση, διάλεξε όποια περιγραφή σου ταιριάζει καλύτερα...ΔΕΝ παρατάς το φαγητό σου στη μέση για να ταϊσεις το σκύλο, ούτε τη μια τον ταϊζεις πριν από 'σενα και την άλλη μετά. ....

Πάντως για τώρα επειδή κι οι δυο τώρα ξεκινάτε, εκείνη τη ζωή της κι εσύ την κοινή σας πορεία, για αρχή ίσως είναι προτιμότερο να τρώει την ξηρά της κι αφού περάσει κάποιος χρόνος βλέπεις τι σας κάθεται καλύτερα.

Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει και να τηρείται.
α) όχι δεν υπάρχει δοσομετρητής... πάω με την μέθοδο της "χούφτας" μου γιατί έτσι με καθοδήγησαν !!! :eek: θα το κοιτάξω πιο αναλυτικά και θα της βάζω σύμφωνα με τα κιλά της!

β)την τραβάω την τροφή... αλλά όταν δεν τρώμε τίποτα τι κάνουμε???
όσον αφορά το μπολ... ήταν απλά κίνηση απελπισίας... όσον αφορά το σημείο... είχα διαβάσει στα άρθρα αυτό με τα 7 και την κοινωνικοποίηση του, ότι καλό είναι να φάει σε 7 διαφορετικά σημεία και είχα σκοπό να την πάω σε όλα τα δωμάτια :p

γ)Όχι ποτέ δεν τρώει μαζί μας, είτε της βάζουμε και τρώει κ μετά είναι στο δωμάτιο της ή κοιμάται που τρώμε εμείς - είτε όταν τρώμε μας βλέπει και ποτέ δεν της έχουμε δώσει !!!

Σε καμία φάση και ποτέ δεν έχουμε σταματήσει το φαγητό μας είτε για να της δώσουμε είτε για να την ταΐσω! Τώρα είναι σχετικό το πριν ή το μετά από εμάς, γιατί εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα κ συνήθως τρώμε αργά... το δικό της πρόγραμμα κρατάω που συνήθως προηγείται του δικού μας!

Δεν θέλω να μπω στην λογική του μαγειρευτού, προτιμώ να της δίνω ξηρά και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ότι και παίρνει αυτά που πρέπει και δεν χρειάζεται σπέσιαλ ετοιμασίες, γιατί πρέπει να ξέρεις πόσο και από τι πρέπει να συνδυάζεις για να της το φτιάχνεις εσύ και εγώ δεν είμαι σε τόσο προχωρημένο level !!!!

Το πρόγραμμα προσπαθώ να το τηρήσω αλλά είναι πολύ δύσκολο.... αν μου έτρωγε θα ήμουν πολύ χαρούμενη και πολύ προγραμματισμένη αλλά ... κάτι την χαλάει στην belcando δηλαδή δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά!!!!! :eek:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Να στο θέσω όσο πιο απλά γίνεται, αν ο σκύλος έχει ανάγκη να φάει 200 γραμμάρια ημερησίως κι εσύ του δίνεις 650 είναι δυνατόν να τα φάει; (αν είχες ροτ θα σου έλεγα ναι), αλλά είναι το ίδιο με το να κάτσεις να φας τοστάκι για πρωινό κι εγώ να σου βάλω μπροστά σου πέντε μπριτζόλες (λέμε τώρα... με τέτοια οικονομική κρίση άντε να σου βάλω κανά κιλό μπρόκολο :D).

Τάϊσε βάσει του πόσο πρέπει να τρώει και θα δούμε αν τρώει με όρεξη την ποσότητα που του αναλογεί ή όχι.

Ούτε εγώ έχω τέτοιου είδους πρόγραμμα, άλλες φορές τρώω στις 9 κι άλλες στις 1 τη νύχτα. Γι' αυτό ήμουν ξεκάθαρος στον ΠΡΙΝ ή στο ΜΕΤΑ από 'σας κι όχι για παράδειγμα στις 9.20 ή στις 11.05

Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή πάντως για μαγειρευτό (αφού ενηλικιωθεί η μουτράκλα σου) ό,τι θες ρώτα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
ΟΚ τσέκαρα... 2 μηνών στα κιλά της είναι 90gr και 3 μηνών στα κιλά της είναι 150gr
άρα εμένα που είναι 2μιση ακριβώς είναι γύρω στα 120 gr? :p (πρέπει να την παχύνω λίγο είναι πολύ αδύνατη)
και αυτό είναι για ανά ημέρα.... άρα αν κάνει 3 γεύματα θα της βάζω από 40γρ. ; ή αλλιώς 2 των 60?

και το χειρότερο όλων... δεν έχει δοσομετρητή και εγώ δεν έχω ζυγαριά... μπορεί κανείς να μου πει πόσο περίπου είναι αυτό σαν ποσότητα?
μπορώ να το μετρήσω κάπως ??? (πανικός Mode on!!)
Τελικά μου φαίνεται ότι εγώ τα κάνω όλα λάθος και ταλαιπωρώ την μικρούλα μου :(

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
ΟΚ τσέκαρα... 2 μηνών στα κιλά της είναι 90gr και 3 μηνών στα κιλά της είναι 150gr
άρα εμένα που είναι 2μιση ακριβώς είναι γύρω στα 120 gr? :p (πρέπει να την παχύνω λίγο είναι πολύ αδύνατη)
και αυτό είναι για ανά ημέρα.... άρα αν κάνει 3 γεύματα θα της βάζω από 40γρ. ; ή αλλιώς 2 των 60?

και το χειρότερο όλων... δεν έχει δοσομετρητή και εγώ δεν έχω ζυγαριά... μπορεί κανείς να μου πει πόσο περίπου είναι αυτό σαν ποσότητα?
Η δοσολογίες που γράφουν πάνω οι τροφές είναι ενδεικτικές. Κάθε σκύλος έχει και διαφορετικές ανάγκες. Πάνω κάτω εκεί πρέπει να παίζεις αλλά όχι να προσπαθείς να πέσεις ακριβώς και στο γραμμάριο!! Μην τρελαίνεσαι και γίνεις υστερική!!! :) .

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα

Η κόκκινη κούπα του νέσκαφε ξέχειλη μέχρι πάνω με μια τροφή μέσου μεγέθους σαν τη belcando που χρησιμοποιώ εγώ (που σημαίνει ότι η puppy που δίνεις εσύ ενδέχεται να είναι μικρότερου μεγέθους) είναι γύρω στα 150-165 γραμμάρια.

Να του δίνεις όσο αντιστοιχεί στο κουτάβι των 3 μηνών και να το διατηρήσεις και καθ' όλη τη διάρκεια του τρίτου μήνα κι αρχίζεις ν' αυξάνεις σταδιακά απ' τις 5 τελευταίες μέρες προτού μπεις στον τέταρτο μήνα.

Antonis_a,
το ενδεικτικές μπορεί να σημαίνει είτε υπερβολική ποσότητα τροφής, είτε ελάχιστη δυνατή. Εξαρτάται πάντα απ' τη φυλή, το φύλο, το ηλικιακό υπόβαθρο και κυρίως την ημερήσια δραστηριότητα (δηλαδή το ρυθμό απώλειας ενέργειας).

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Η κόκκινη κούπα του νέσκαφε ξέχειλη μέχρι πάνω με μια τροφή μέσου μεγέθους σαν τη belcando που χρησιμοποιώ εγώ (που σημαίνει ότι η puppy που δίνεις εσύ ενδέχεται να είναι μικρότερου μεγέθους) είναι γύρω στα 150-165 γραμμάρια.

Να του δίνεις όσο αντιστοιχεί στο κουτάβι των 3 μηνών και να το διατηρήσεις και καθ' όλη τη διάρκεια του τρίτου μήνα κι αρχίζεις ν' αυξάνεις σταδιακά απ' τις 5 τελευταίες μέρες προτού μπεις στον τέταρτο μήνα.

Antonis_a,
το ενδεικτικές μπορεί να σημαίνει είτε υπερβολική ποσότητα τροφής, είτε ελάχιστη δυνατή. Εξαρτάται πάντα απ' τη φυλή, το φύλο, το ηλικιακό υπόβαθρο και κυρίως την ημερήσια δραστηριότητα (δηλαδή το ρυθμό απώλειας ενέργειας).
Τέλεια... οπότε μια κούπα γεμάτη! Αυτό ακριβώς ήθελα να μου πείτε!
Ήθελα έναν μπούσουλα μέχρι να πάρω ζυγαριά για τρόφιμα...
(ωραία τόσο καιρό την ήθελα και την βάζαμε 2η..3η...4η προτεραιότητα για την μαγειρική μου... τώρα ο "μπαμπάς" που είναι "χαζομπαμπάς" δεν θα σαμποτάρει την αγορά της αφού πρόκειται για την Angie χαχαχα!!! με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια! :p )

By the way Grife, μόλις εξαφάνισε το απογευματινό της :) Σκέτη ξηρά... με νεράκι χλιαρό ανακατεμένη... κάθισα και διάβασα προσεχτικά τις οδηγίες και λένε για μια σος που δημιουργείται αν ανακατέψεις την συγκεκριμένη τροφή με χλιαρό νερό και την αφήσεις για κάνα δύο λεπτά που ενισχύει πολύ την γεύση κτλ .... τόσο καιρό της την έδινα σκέτη... γιατί έτσι μου είχαν πει από εκεί που την πήρα... ίσως γι αυτό να μην την ήθελε !!!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Εγώ πάντως ούτε στάνταρ ώρες τον ταίζω ούτε ακριβώς την ποσότητα που αναγράφεται στην τροφή και του αφήνω και το μπολάκι γεμάτο να το φάει όποτε θέλει και όσο θέλει!!! Μια χαρά είναι και από ενέργεια και γυαλίζει το τρίχωμα και τα κιλά του ακριβώς!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τέλεια... οπότε μια κούπα γεμάτη! Αυτό ακριβώς ήθελα να μου πείτε!
Ήθελα έναν μπούσουλα μέχρι να πάρω ζυγαριά για τρόφιμα...
(ωραία τόσο καιρό την ήθελα και την βάζαμε 2η..3η...4η προτεραιότητα για την μαγειρική μου... τώρα ο "μπαμπάς" που είναι "χαζομπαμπάς" δεν θα σαμποτάρει την αγορά της αφού πρόκειται για την Angie χαχαχα!!! με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια! :p )

By the way Grife, μόλις εξαφάνισε το απογευματινό της :) Σκέτη ξηρά... με νεράκι χλιαρό ανακατεμένη... κάθισα και διάβασα προσεχτικά τις οδηγίες και λένε για μια σος που δημιουργείται αν ανακατέψεις την συγκεκριμένη τροφή με χλιαρό νερό και την αφήσεις για κάνα δύο λεπτά που ενισχύει πολύ την γεύση κτλ .... τόσο καιρό της την έδινα σκέτη... γιατί έτσι μου είχαν πει από εκεί που την πήρα... ίσως γι αυτό να μην την ήθελε !!!
το νερό να είναι χλιαρό.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγώ πάντως ούτε στάνταρ ώρες τον ταίζω ούτε ακριβώς την ποσότητα που αναγράφεται στην τροφή και του αφήνω και το μπολάκι γεμάτο να το φάει όποτε θέλει και όσο θέλει!!! Μια χαρά είναι και από ενέργεια και γυαλίζει το τρίχωμα και τα κιλά του ακριβώς!!!
Μμμμμμμμ... Κ γω έτσι ήμουν στν αρχή. Αλλά αλλάξαμε τροπάρι εδώ κ πολύ καιρό γτ πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα. 2 φορές τν μέρα, έστω κ αν δν πεινάω, θα φάω μια φρυγανιά μπροστά της αλλά χωρίς να τν κοιτάω κ μετά έχει φαγητό για αυτήν. Μένει 20' κ αν δν φάει, λυπάμαι θα περιμένετε. Δν είμαι πολύ αυστηρή με την ώρα, αλλά δν της το αφήνω πια κάτω. Είναι καλό κ για σένα κ για το σκυλί να έχετε κάποιες σταθερές στην καθημερινή σας ζωή, συν το ότι όπως μου είχε πει ένας φίλος, το να το αφήνεις κάτω σημαίνει ότι δν κάνει τπτ για να το κερδίσει.

Οσο για το όσο θέλει... Τι φυλή είναι το μικρό? Αν έχει τάσεις παχυσαρκίας? Αν τις δημιουργήσεις εσυ? Το ρισκάρεις?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Στανταρ ωρες ουτε και εγω ταϊζω για πρακτικους λογους. Εχουν μια καποια αποκλιση 1 ωρα +/- συνηθως χωρις να μου κανουν παραπονα. Το να τηρεις καποιο προγραμμα ειναι βολικο τοσο για σενα οσο και για τον σκυλο. Πχ εχω ενα σκυλο που ειναι μιζερος με το φαγητο μεχρι που μπηκε προγραμμα στο φαγητο του. Επισης ο ιδιος σκυλος ζαλιζεται εξαιρετικα στο αυτοκινητο και κανει εμετο αν εχει φαει νωριτερα απο 12ωρο τουλαχιστον πριν μπει στο αυτοκινητο. Και αν και δεν εχω προβλημα να μαζευω εμετους το να την ταλαιπωρω ετσι οταν κοβοντας της ενα γευμα το προβλημα λυνεται το βρισκω τουλαχιστον αδικο.
Η ποσοτητα που αναγραφεται στην τροφη ειναι ενας μπουσουλας αλλα απο εκει και περα την προσαρμοζεις στις ενεργειακες αναγκες του σκυλου σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Αυτή την στιγμή η συμμορία των τριών τρώει ροαγιαλ για λαμπ και ας είναι μονο το ένα λαμπραντορ. Αποτέλεσμα η λούση εχει γινει σαν παιλαιστής σούμο γιατί πρόκειται για πολυ θρεπτική τροφή και ο τζιμυ δυσκολεύεται να φάει τις τεράστιες κροκέτες. Σκεφτόμουν για belcando, αφού είναι και τα 2 στειρωμένα και ο έλβις να συνεχίσει εννοείται με ροαγιαλ. Υπάρχει κωδικός belcando για στειρωμένα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν χρειάζεσαι σε καμμία μάρκα κωδικό για στειρωμένα.
Δίνεις μικρότερες ποσότητες.

SstelakisS

Member
26 Νοεμβρίου 2011
16
0
Kavala
Κατσε ρε Γιαννη κατσε πηρες φορα,που γραφει οτι εχει αυτα τα πραγματα στο ψαρι?αυτη γραφουν φρεσκοπιασμενα ψαρια εσυ απο που το εβγαλες το συμπερασμα?
Για το σταφυλι μην λες χαζα καποτε διναμε ολοι σταφυλοζαχαρη απο κουκουτσια ειναι σταφυλιου(στο μαγειρευτο) δεν ειναι για ογκο αλλα για ενεργεια και την παιρνουνε πολυ αθλητες,και δεν κανει κακο ηρεμησε.
Ποιες αλλεργιες ωρε Γιαννη πολυξερε(γραφω και εγω στον δικο σου τονο)το ξερεις οτι ποιο πολλες αλλεργιες τα σκυλια εχουν απο τα διαφορα κρεατα παρα απο φυτικα προιοντα?ΤΟ ΞΕΡΕιΣ ΑΥΤΟ?μην σκας λιγοι εδω μεσα το γνωριζουν,παρα πολλοι σκυλοι εχουν αλλεργια στη Κοτα,στο χοιρινο,στο Μοσχαρι,στα κουνελια,κ..τ.λ.ασε που ειπαμε ο σκυλος τρωει στην φυση πρωτα το περιεχομενο του στομαχου και ολα τα μαλακα πρωτα το κρεας ειδικα φρεσκο οχι και τοσο.
Η επεξεργασια για μενα μετραει πιο πολυ απο τα αναγραφομενα αυτο και η ποιοτητα τους για την οποια αμφιβαλω για ολες.
Τυχαια κανω την παραθεση σε σενα omarock..
Πριν μερικα χρονια οπου οι τροφες ειχαν και γλουτενι και διαφορα αλλα για τα οποια λογομαχητε τωρα.τα σκυλια τι γινοντουσαν?Επισεις πχ οποτε τρωω μοσχαρι η αρνι η ... με πιανει διαρροια δεν σημενει οτι κανει κακο σε ολους.Για καποιο οργανισμο ακομα και η friskies μπορει να αποδειχθει super prenium.