Belcando Adult Dinner - Άποψη κανείς;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Σε μία συζήτηση για το μαγειρεμένο που έχω ανοίξει ο ptf έγραψε ποσότητες και με έβαλε σε σκέψεις.
Την belcando dinner που αγόρασα πριν λίγες μέρες δίνω στον μεγάλο (38 κιλά) 350 γρμ. Λέει 410 το κουτί αλλά δεν ξέρω σε τι δραστηριότητα αναφέρεται.. Ανάλογα δίνω στον Τζιμάκο 300 γρμ για 30 κιλά αλλά έχει φουσκώσει επικίνδυνα..Τελικά οι ποσότητες στο σακί είναι εντελώς ενδεικτικές; Δώστε μου τα φώτα σας!
Είναι στο σκύλο Κυβέλη, έδινα και στον δικό μου belcando dinner και του έδινα 200 ημερησίως(μπορεί και λίγο παραπάνω μερικές φορές) ενώ για τα κιλά μας ήμαστε στα 160 ή 180 (12 κιλά σκύλος) του έδινα την τροφή με ζυγαριά ακριβείας όμως και όχι με το ποτηράκι που δίνει ή εταιρεία, και ήταν σταθερός στα 12 κιλά και αρκετά δραστήριος ο μικρός, Συν ότι είχε και κανένα χαζό κόκαλο μία φορά την εβδομάδα και τις λιχουδιές για την εκπαίδευση του ή για το λάδωμα του (λάμογιο μεγάλο ο τύπος)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σε μία συζήτηση για το μαγειρεμένο που έχω ανοίξει ο ptf έγραψε ποσότητες και με έβαλε σε σκέψεις.
Την belcando dinner που αγόρασα πριν λίγες μέρες δίνω στον μεγάλο (38 κιλά) 350 γρμ. Λέει 410 το κουτί αλλά δεν ξέρω σε τι δραστηριότητα αναφέρεται.. Ανάλογα δίνω στον Τζιμάκο 300 γρμ για 30 κιλά αλλά έχει φουσκώσει επικίνδυνα..Τελικά οι ποσότητες στο σακί είναι εντελώς ενδεικτικές; Δώστε μου τα φώτα σας!
Ακριβώς είναι ενδεικτικές και ανάλογα πως βλέπεις το σκύλο ανεβάζεις ή κατεβάζεις την ποσότητα. Εγώ που δίνω dinner στην Λάρα που είναι 22 κιλά δίνω 200 γραμμάρια σε δυο γεύματα των 100 και στην Ίσιδα που είναι 15 κιλά δίνω 100 το πρωί και 50 το βράδυ. Στειρωμένες εδώ και πολλά χρόνια και οι δυο και με δραστηριότητα χαμηλή το καλοκαίρι αλλά άνω του μετρίου τον χειμώνα. Βέβαια παίζει και κανένα μπισκότο καθημερινά όπως και κανένα μεζεδάκι απ' ότι τρώμε. Είναι σταθερές στα κιλά τους. Τους έδινα 50 γραμμάρια παραπάνω στην κάθε μια αλλά επειδή είδα ότι φούσκωναν και δεν ήθελα να τις επιβαρύνω με παραπάνω κίνηση αποφάσισα να τους ελαττώσω την ποσότητα. Μια χαρά τα πάνε. Βγήκαν και οι βιοχημικές της Λάρας εχθές και ήταν όλα ρολόι.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
με τις ποσότητες και εγώ έχω καραμπερδευτεί ρε παιδιά.
εγώ του δίνω την συσκευασία finest croc που είναι πιο μικρές οι κροκέτες και για 8 κιλά σκυλί δίνει δοσολογία γύρω στα 130 γραμμάρια!!
δεν μπορώ να υπολογίζω με το χέρι πόσο είναι, ούτε έχω ζυγαριά και του βάζω μια χούφτα γεμάτη και μέχρι τώρα τον βλέπω καλά.. στην αρχή είχα αγχωθεί πολύ με αυτό το θέμα
Ο δικος μου ειναι 7 κιλα και του εδινα για μισο χρονο την Belcando Lamb and Rice.Εδω και 2 μηνες περιπου δινω την Finest Croc η οποια ειναι λιγο πιο ακριβη απο τους υπολοιπους κωδικους.Ο σκυλος τρωει 50-70 Γραμμαρια την ημερα,υπολογισμενα με το κυπελο της Belcando που γραφει τα γραμμαρια για τον καθε κωδικο γιατι δεν ειναι για ολους τους κωδικους το ιδιο,αλλαζει η σταθμη στο κυπελο.

Εξαρταται ποσο ασκειται ο σκυλος και ποσο ενεργητικος ειναι.Ο δικος μου οταν ηταν κουταβι ετρωγε ξηρα Acana 100-130 γραμμαρια γιατι κουραζοταν με πολλες βολτες και παιχνιδι ελευθερος με αλλα σκυλια.Του εβαζα να φαει,ετρωγεκαι γρατζουνουσε το μπωλ να του βαλω και αλλο.Και τωρα που ειναι ενηλικας 2,5 χρονων τρωει μονο 50-70 γρ.με το ζορι 100 γρ. και σε 2 δοσεις,ταιζω 2 φορες την ημερα σχεδον παντα μετα την βολτα.Τρωει οσο χρειαζεται,αν του βαλω πιο πολυ ξηρα την παραταει.

Παντως κρινοντας απο τα κοπρανα του σκυλου και απο το οτι ο σκυλος δεν ρευεται και δεν ξυνεται χωρις λογο με το που τρωει οπως με αλλες τροφες,θεωρω την Belcando καλη ξηρα τροφη.

Ελπιζω να σε βοηθησα...