Belcando Adult Dinner - Άποψη κανείς;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
κυρίως επειδή έχει τζία, επειδή το μαυρόπλασμα θέλει να χάσει μερικά κιλά ακόμα κι επειδή ήθελα να πάρω μια τροφή και για τις δύο αντί για δυο τροφές και δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω στο μαυρόπλασμα σήνιορ. Δοκιμαστικά μεν αλλά μάλλον θα μείνω σ' αυτή εκτός κι αν μετά τις εξετάσεις του τριμήνου κρίνω ότι τη μεγάλη πρέπει να τη γυρίσω σε σήνιορ.
Γιατι λες οτι δεν θες να δωσεις στη μαυρουλα senior; Ειναι πιο παχυντικη απο τη light η κατι αλλο;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
όχι απλά θέλω να παίρνει τροφή με λίγο μεγαλύτερη ενέργεια απ' τη σήνιορ και να περιέχει λίγο περισσότερο αλάτι, τουλάχιστον για ένα δυο χρόνια ακόμα πριν αρχίσω συντηρητικά να τη στρέφω σε σήνιορ.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Grifos τι μέγεθος κροκέτα έχει η Holistic Adult Light?
Γιατί η Adult Dinner είναι τόσο μεγάλη που φοβόμουν ότι τα αφήνω νηστικά, κάθε δόση είναι καμιά δεκαριά κροκέτες όλες κι όλες (από την άλλη βέβαια αναγκάζονταν να μασάνε και λίγο) και η Finest Croc είναι τόσο μικρή που όχι μόνο δε μασάνε, αλλά με δυο γλυψιές έχουν αδειάσει τα πιάτα και μετά κοιτάνε όλο απορία με συλ "άντε πότε θα φάμε"?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στη μεγάλη που δίνω 310 γραμμάρια σε δυο δόσεις και χρησιμοποιώ κούπα κατά τι φαρδύτερη απ' την κόκκινη του νεσκαφέ, η μια κούπα είναι 125 γραμμάρια και συμπληρώνω ώσπου να φτάσει 150-155. Δεν είναι ούτε τεράστια, ούτε πολύ μικρή.

Γενικά προτιμώ να τεστάρω τις δοσολογίες πάντοτε με τη ζυγαριά μου για να είμαι σίγουρος.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
το οτι ειναι μεγαλυτερη η κροκετα δεν παει να πει οτι ειναι λιγοτερη η τροφη.. αν το ζυγιζεις και δινεις το σωστο ειναι σωστο τελος.

(ασχετο... Grifos! βρεθηκα σε μια γειτονια της νικαιας και ειδα εναν κυριο ειχε βγαλει τα σκυλια του βολτα.. ενα γκρενενταλ και ενα χασκι... ημουν σιγουρη οτι ησουν εσυ... δεν ξερω γιατι.. στο φαναρι και κατεβαζω παραθυρο... ο γριφος του λεω? οριστε?? απανταει... τπτ τπτ ..λαθος..
λιγο ρομπα.. οχι πολυ.. ετσι καια λλιως δεν θα με ξαναδει ποτε.. :p )

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Γενικά προτιμώ να τεστάρω τις δοσολογίες πάντοτε με τη ζυγαριά μου για να είμαι σίγουρος.
σε αυτό που λες περί γραμμαρίων και ζυγαριάς έχεις απόλυτο δίκιο...
έχω παρατηρήσει κι εγώ διαφορες στο βάρος ξηρών τροφων ακόμα και της ίδιας εταιρίας...και αυτό με την κούπα δεν πολύ-πέφτει μέσα στα γραμμάρια που πρέπει να ταΐζουμε καθημερινά!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το οτι ειναι μεγαλυτερη η κροκετα δεν παει να πει οτι ειναι λιγοτερη η τροφη.. αν το ζυγιζεις και δινεις το σωστο ειναι σωστο τελος.

(ασχετο... Grifos! βρεθηκα σε μια γειτονια της νικαιας και ειδα εναν κυριο ειχε βγαλει τα σκυλια του βολτα.. ενα γκρενενταλ και ενα χασκι... ημουν σιγουρη οτι ησουν εσυ... δεν ξερω γιατι.. στο φαναρι και κατεβαζω παραθυρο... ο γριφος του λεω? οριστε?? απανταει... τπτ τπτ ..λαθος..
λιγο ρομπα.. οχι πολυ.. ετσι καια λλιως δεν θα με ξαναδει ποτε.. :p )
:D:D
πλάκα κάνεις; έχω alter ego; πόσον ετών είμαι σ' εκείνη την παράλληλη πραγματικότητα (αν μου πεις μικρότερος απ' ότι είμαι τώρα θα αισθανθώ χάλια :D)
Αν βρεθείς σε φανάρι κοντά στην ίον πάντως και δεις ένα κύριο που μοιάζει με σαμιαμίδι (πολύ αδύνατο, κοντούλη, πανέμορφο {εννοείται} που μοιάζει γύρω στα δεκαπέντε) με ένα χάσκι που τρέχει σαν παλαβό παρά την εμφανή ηλικία του κι ένα παχύσαρκο μαύρο πλάσμα να πηγαίνει κουνιστό και χαρούμενο, ε τότε δε μπορεί...θα μ' έχεις πετύχει ;)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
σε αυτό που λες περί γραμμαρίων και ζυγαριάς έχεις απόλυτο δίκιο...
έχω παρατηρήσει κι εγώ διαφορες στο βάρος ξηρών τροφων ακόμα και της ίδιας εταιρίας...και αυτό με την κούπα δεν πολύ-πέφτει μέσα στα γραμμάρια που πρέπει να ταΐζουμε καθημερινά!!!
ήταν μια τροφή δε μπορώ να θυμηθώ όνομα που έπαιρνε ένας φίλος και έβγαζε δοσολογία για το σκύλο του σε 1/2 κούπα. Ο σκύλος του είχε λιμοκτονήσει (εμφανή κόκαλα) και παράλληλα έλεγε και την αντιστοιχία σε γραμμάρια. Μεγάλη ανευθυνότητα της εταιρίας βέβαια. Αλλά έχεις δει κάτι κούπες μεγαλύτερες απ' τις κανονικές; Πρέπει η μέτρηση να είχε γίνει με τέτοια, γιατί η 1/2 κούπα αντιστοιχιζόταν με 170 γραμμάρια αν θυμάμαι καλά, ενώ στην απλή κούπα έβγαιναν νομίζω κάτι λιγότερο από 100.

Ειδικά σε ό,τι αφορά μαγείρεμα, τρόφιμα και λοιπά υπάρχουν τόσα πολλά σκεύη για μέτρημα που αν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις κέηκ που λες θα βάλω δυο κούπες απ' αυτό και τρεις από κείνο και το πολύ πολύ αν δεν πήξει το πετάς, ή προσθέτεις κάτι, όταν θες να ταϊσεις το σκύλο σου, ή ν' ακολουθήσεις μια συνταγή με θερμίδες ή οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται η ακρίβεια των γραμμαρίων.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
ήταν μια τροφή δε μπορώ να θυμηθώ όνομα που έπαιρνε ένας φίλος και έβγαζε δοσολογία για το σκύλο του σε 1/2 κούπα. Ο σκύλος του είχε λιμοκτονήσει (εμφανή κόκαλα) και παράλληλα έλεγε και την αντιστοιχία σε γραμμάρια. Μεγάλη ανευθυνότητα της εταιρίας βέβαια. Αλλά έχεις δει κάτι κούπες μεγαλύτερες απ' τις κανονικές; Πρέπει η μέτρηση να είχε γίνει με τέτοια, γιατί η 1/2 κούπα αντιστοιχιζόταν με 170 γραμμάρια αν θυμάμαι καλά, ενώ στην απλή κούπα έβγαιναν νομίζω κάτι λιγότερο από 100.

Ειδικά σε ό,τι αφορά μαγείρεμα, τρόφιμα και λοιπά υπάρχουν τόσα πολλά σκεύη για μέτρημα που αν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις κέηκ που λες θα βάλω δυο κούπες απ' αυτό και τρεις από κείνο και το πολύ πολύ αν δεν πήξει το πετάς, ή προσθέτεις κάτι, όταν θες να ταϊσεις το σκύλο σου, ή ν' ακολουθήσεις μια συνταγή με θερμίδες ή οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται η ακρίβεια των γραμμαρίων.
σκέψου ότι εγώ είχα υποτίθεται ειδικό κυπελλάκι της royal όταν έδινα αυτή την εταιρία που έγραφε υποτίθεται την σωστή αναλογια...αλλα καμια σχέση τελικά!!!
από τότε ζυγίζω για να είμαι σίγουρη κι εγώ!!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Βρε εννοείται, απλά με την πολύ μεγάλη κροκέτα τα 125 γρ που έβγαινε η δόση της Ρούμπι για παράδειγμα ήταν 15 κροκέτες όλες κι όλες και μου φαινόταν σα να την κοροιδεύω την κακομοίρα, τις έριχνα το φαί στο πιάτο και μου φαινόταν άδειο :D Και του Μπρούνο που τρώει 50 ολόκληρα γραμμάρια παραπάνω ανά δόση του έβγαινε 5 κροκέτες παραπάνω.......

Μετά πάω στο μαγαζί, ζητάω τροφή της ίδιας εταιρείας αλλά με μικρότερη κροκέτα, μου δίνει η χριστιανή τη finest croc που αυτή όμως είναι πολύ μικρή για τα σαγόνια μας με αποτέλεσμα να αδειάζει το πιάτο σε δευτερόλεπτα και μετά με κοιτάνε σα χαμένα.

Δικό μου είναι το ψυχολογικό κατάλαβες? Τα σκυλιά μια χαρά είναι και στις δυο περιπτώσεις, και το βάρος τους σταθερό κι από ενέργεια σουπερ.

Μόλις τελειώσει και η finest croc θα κάνω τη χαζή και θα πάω να ζητήσω κάτι σε λίιιγο πιο μεγάλο από τη μικρή και λίιιιιγο πιο μικρό από τη μεγάλη..... :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
πάντως η νο26 κτηνιατρική της ρόγιαλ που είχα πάρει για μια περίοδο για τη μεγάλη κατόπιν προτροπής του κτηνιάτρου, ήταν σε μέγεθος βότσαλου κι εγώ αισθανόμουνα πως κοροϊδεύω το σκύλο και βρήκε την ευκαιρία ένα βράδυ το μαυρόπλασμα και πήγε και δεν ξέρω πόσο έφαγε πάντως το βρήκα να κοιμάται αγκαλιά με το μπολ νερού και όταν βγήκαμε γύρισα πίσω για να πάρω κι άλλες σακούλες!!!!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σχετικα με τις κουπες θα ηθελα να πω κατι. Αν λεει 1 cup δεν σημαινει 1 φλιτζανι. Το cup ειναι μοναδα μετρησης ογκου και το βαρος δεν ειναι στανταρντ αλλα αλλαζει αναλογα με το υλικο. Για παραδειγμα 1 cup αλευρι ειναι 130 γραμμαρια περιπου ενω 1 cup ζαχαρη 200 γραμμαρια περιπου κοκ.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
οπως δλδ λεμε.. 1 φλυτζανι τσαγιου... αλλη πυκνοτητα εχει το αλευρι αλλη η ζαχαρη.. σωστα..
να θυμηθω να κανω κανα κεικ.. :p

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
οπως δλδ λεμε.. 1 φλυτζανι τσαγιου... αλλη πυκνοτητα εχει το αλευρι αλλη η ζαχαρη.. σωστα..
να θυμηθω να κανω κανα κεικ.. :p
Ετσι, αλλα το cup ειναι σε συγκεκριμενο μετρικο συστημα καποια συγκεκριμενα κυβικα εκατοστα (δεν θυμαμαι ποσα), ειναι στο ιδιο συστημα με τα oz.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όποιος ενδιαφέρεται αν θέλει με πμ να μην επιβαρύνω με άσχετα το thread έχω τις αναλογίες γραμμαρίων για βασικά είδη μετρημένα σε cup αλλά προφανώς όχι για σκυλοτροφές.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η τροφή λέγεται Belcando Holistic Adult Light και είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Την τρώνε με πάρα πολύ όρεξη, έχουν μεγαλύτερη ενέργεια, ακόμη κι η μεγάλη που μου είχε γίνει λίγο νωχελική αυτή την περίοδο άρχισε πάλι τα παιχνίδια και τις τρελίτσες, το τρίχωμα λάμπει απίστευτα και τα κακά είναι τα καλύτερα που έχω δει και σε χρώμα και δεν τρίβονται καθόλου και το σχήμα είναι όπως πρέπει να είναι και η ανάσα τους μυρίζει πολύ καλά για την ηλικία τους, ενώ τα δόντια τους έχουν καθαρίσει χωρίς να κάνω κάτι εγώ.
Ετοιμαζομαι να πάρω τον επόμενο σάκο, ο απολογισμός:

Χάσκι: Φούσκωσε η τρίχα γύρω απ' το ''περιδέραιο'' και λάμπει πολύ, έχει τεράστια ενέργεια και απέκτησε όγκο στα καπούλια.

Γκρένενταλ: Αισίως έχασε 1.5 κιλό σχεδόν κι η τρίχα έχει μεταξένια υφή και το χρώμα της μοιάζει μπλου μπλακ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Σε μία συζήτηση για το μαγειρεμένο που έχω ανοίξει ο ptf έγραψε ποσότητες και με έβαλε σε σκέψεις.
Την belcando dinner που αγόρασα πριν λίγες μέρες δίνω στον μεγάλο (38 κιλά) 350 γρμ. Λέει 410 το κουτί αλλά δεν ξέρω σε τι δραστηριότητα αναφέρεται.. Ανάλογα δίνω στον Τζιμάκο 300 γρμ για 30 κιλά αλλά έχει φουσκώσει επικίνδυνα..Τελικά οι ποσότητες στο σακί είναι εντελώς ενδεικτικές; Δώστε μου τα φώτα σας!

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
με τις ποσότητες και εγώ έχω καραμπερδευτεί ρε παιδιά.
εγώ του δίνω την συσκευασία finest croc που είναι πιο μικρές οι κροκέτες και για 8 κιλά σκυλί δίνει δοσολογία γύρω στα 130 γραμμάρια!!
δεν μπορώ να υπολογίζω με το χέρι πόσο είναι, ούτε έχω ζυγαριά και του βάζω μια χούφτα γεμάτη και μέχρι τώρα τον βλέπω καλά.. στην αρχή είχα αγχωθεί πολύ με αυτό το θέμα

Loki

Member
19 Ιουλίου 2012
9
0
Ναι, οι ποσοτητες ειναι εντελως ενδεικτικες και τις περισσοτερες φορες μεγαλυτερες απ' οσο πρεπει. Πολλοι τις αντιμετωπιζουν σαν συνταγη γιατρου και αυτο ειναι λαθος. Ο πιο ασφαλης τροπος ειναι να βλεπεις το βαρος του σκυλου σου. Ενας ποιο ακριβης τροπος μετρησης τροφης, ειναι να κοιταξεις την μεταβολιστεα ενεργεια του κιλου της συγκεκριμενης τροφης, να βρεις ποση περιπου ενεργεια χρειαζεται την μερα ενας σκυλος με το μεγεθος του δικου σου και να προσαρμοσεις τα γραμμαρια.