BARF --> Biologically Appropriate Raw Food

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Εχθες ο Φοιβακος και τις δυο φορες που αφοδευσε :) ηταν σχεδον ασπρα και με οψη αχυρου. Τι σημαινει αυτο?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ΦΟΙΒΟΣ said:
Εχθες ο Φοιβακος και τις δυο φορες που αφοδευσε :) ηταν σχεδον ασπρα και με οψη αχυρου. Τι σημαινει αυτο?
Oτι το ασβεστιο που παιρνει ειναι αρκετο.Ηθελα να το γραψω για το χρωμα-υφη,αλλα μετα σκεφτηκα ...ασε καλυτερα γιατι μπορει καποιος να αναγουλιασει διαβαζοντας :lol: :lol:
Οταν ειναι αρκετα ασπρα να του προσθετεις περισσοτερο κρεας και λαχανικα στα γευματα του.Οταν η αναλογια κρεας-κοκκαλα ειναι σωστη,θα βλεπεις το χρωμα καφε,και οχι τοοοσο σκληρα και ασπρα,οπως τωρα που μετα απο 2-3 μερες αν μεινουν,να γινουν σκονη. :wink:

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Τι ακριβως εννοεις να αυξησω την ποσοτητα. Αφου του δινω οσα γρ πρεπει. Δεν θα παχυνει αν αρχισω κατα βουληση να του δινω περισσοτερη τροφη. Αφου μονο κρεας και λαχανικα τρωει...

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ΦΟΙΒΟΣ said:
Τι ακριβως εννοεις να αυξησω την ποσοτητα. Αφου του δινω οσα γρ πρεπει. Δεν θα παχυνει αν αρχισω κατα βουληση να του δινω περισσοτερη τροφη. Αφου μονο κρεας και λαχανικα τρωει...
Την αναλογια κρεας-κοκκαλα πρεπει να προσεξεις,ισως να χρειαζεται να του μειωσεις την ποσοτητα των κοκκαλων που του δινεις.
Μηπως του εδωσες τσοφλια αυγων η κατι αλλο που του εδωσε πολυ ασβεστιο?
Γιαυτο σου ειπα για ολοκληρο κοτοπουλο,αν ταιζεις ετσι,θα παιρνει τις σωστες αναλογιες κοκκαλα-κρεας.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Την προηγουμενη μερα ειχε φαει τη πρωτη φτερουγα του. και ναι μεσα στα λαχανικα της εβδομαδας του ειχε και αυγο.

Ειναι πολυ δυσκολο σε μενα τη δεδομενη στιγμη να του παρω ολοκληρο κοτοπουλο. Εχω στην καταψυξη μονο κοματια φτερουγες/εντοσθια και μετα μοσχαρισιο κιμα.

του δινω κοκαλα καθε δυο μερες. Γιατι του επεσε τοσο πολυ? Μια φτερουγιτσα 50γρ ειναι?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ΦΟΙΒΟΣ said:
Την προηγουμενη μερα ειχε φαει τη πρωτη φτερουγα του. και ναι μεσα στα λαχανικα της εβδομαδας του ειχε και αυγο.

Ειναι πολυ δυσκολο σε μενα τη δεδομενη στιγμη να του παρω ολοκληρο κοτοπουλο. Εχω στην καταψυξη μονο κοματια φτερουγες/εντοσθια και μετα μοσχαρισιο κιμα.

του δινω κοκαλα καθε δυο μερες. Γιατι του επεσε τοσο πολυ? Μια φτερουγιτσα 50γρ ειναι?
Mην σε ανησυχει αν ειδες μια μερα ασπρο χρωμα,αλλα αν ειναι συνεχεια θα ειναι αποδειξη οτι τρωει πολλα κοκκαλα.Να κοιτας οταν φτιαχνεις το συνολο των γευματων για 15 μερες η 1 βδομαδα να ειναι σωστες οι αναλογιες.

Το μενου που δινω στην δικη μου σε 15 μερες,ειναι περιπου..

Το 70% ειναι διαφορα κρεατα με 40% κοκκαλο-60% κρεας
Το 10% ειναι λαχανικα-αυγο-κλπ
Το 10% ειναι εντοσθια
Το 10% υπολοιματα δικων μας φαγητων.

Αλλοι δινουν περισσοτερα εντοσθια η περισσοτερα λαχανικα,αλλοι καθολου υπολοιματα φαγητων κλπ εσυ πρεπει να βρεις τι ταιριαζει σε σενα και στο Φοιβο

gwgw

Well-Known Member
vrmode said:
Εγώ τα καταψύχω για τουλάχιστο 2 εβδομάδες...
οκ, δυο βδομαδες τουλαχιστον....

καπου πηρε το ματι μου οτι καποιος εχει ενα προγραμματακι για τον υπολογισμο τροφης για barf..?

μπορει να μου το δωσει καποιος?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
gwgw said:
κομματακια του το δίνεις? μεσα στο φαγητο?
Για να έχω πάντα διαθέσιμο και να μην χρειάζεται να καθαρίζω μια-μια σκελίδα, καθαρίζω ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, το πολτοποιώ στο multi και το βάζω σε ένα βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο.
Με αυτό τον τρόπο έχω πάντα έτοιμο και το μόνο που μένει είναι να το συμπληρώσω στο φαγητό του (πέριπου1/3 του κουταλιού του γλυκού μέρα παρά μέρα). :wink:

Το excelοφυλλο για τον υπολογισμό των γραμμαρίων των τροφών το έχει η vrmode, η οποία το έχει στείλει σε όλους όσους το έχουμε ζητήσει και μας έχει βοηθήσει απίστευτα!
Ευχαριστούμε Βασούλα! :D

gwgw

Well-Known Member
ROTTIE said:
Για να έχω πάντα διαθέσιμο και να μην χρειάζεται να καθαρίζω μια-μια σκελίδα, καθαρίζω ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, το πολτοποιώ στο multi και το βάζω σε ένα βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο.
Με αυτό τον τρόπο έχω πάντα έτοιμο και το μόνο που μένει είναι να το συμπληρώσω στο φαγητό του (πέριπου1/3 του κουταλιού του γλυκού μέρα παρά μέρα). :wink:
τελεια! μπραβο ρε παιδια....

χονδρικα υπολογισα οτι πρεπει να δινω στον Ορφεα 1200 γρ την ημερα, περιπου 600γρ στο γευμα...θα βοηθουσε ομως πολυ το εξελοφυλο..για περαιτερω αναλυση..

ευχαριστω παντως πολυ!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
gwgw said:
καπου πηρε το ματι μου οτι καποιος εχει ενα προγραμματακι για τον υπολογισμο τροφης για barf..?

μπορει να μου το δωσει καποιος?
Σου 'στειλα pm...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..Προφανώς όλο και κάπου θα υπάρχει σχετικό θέμα αλλά δεν το εντόπισα..
Αντε και να αρχίσω Barf, πείτε ότι δίνω μια φτερούγα..Πώς την τρώει μέσα στο σπίτι?Θα την περιφέρει δεξια αριστερά πάνω στα χαλιά και θα γεμίσουμε μικρόβια..Η ομοίως και αργότερα με κόκκαλο.. :? Πού τρώνε τα δικά σας??
Και κάτι άλλο πώς ζυγίζω χωριστά κρέας και χωριστά κόκκαλα?αφού είναι ενωμένα..καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ.. :roll:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μπορείς αρχικά να την περιορίζεις στην κουζίνα μέχρι να φάει. Ετσι κι αλλιώς δεν θα της πάρει και τόση ώρα :wink: Μετά μπορεί σιγά σιγά να μάθει να τρώει σε ένα συγκεκριμένο σημέιο που θέλεις εσύ (π.χ. χαλάκι/πετσέτα κλπ). Η δικιά μου πάντως την βρήκε μόνη της την άκρη. Παίρνει τη φτερούγα παραμάσχαλα και πηγαίνει στην ταρατσοαυλή μας (επικοινωνεί απευθείας με την κουζίνα). Το μεγάλο γέλιο είναι άμα της δώσω τίποτα μεγαλύτερο και προσπαθεί να το περάσει από το σκυλοπορτάκι :lol: Μια μέρα πήρε ολόκληρο το πιάτο (άδειο) και προσπαθούσε να το πάρει μαζί της έξω. Σου λέει να μην παιδεύομαι κάθε φορά... Φέρνε μου delivery εκεί!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
vaso said:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..Προφανώς όλο και κάπου θα υπάρχει σχετικό θέμα αλλά δεν το εντόπισα..
Αντε και να αρχίσω Barf, πείτε ότι δίνω μια φτερούγα..Πώς την τρώει μέσα στο σπίτι?Θα την περιφέρει δεξια αριστερά πάνω στα χαλιά και θα γεμίσουμε μικρόβια..Η ομοίως και αργότερα με κόκκαλο.. :? Πού τρώνε τα δικά σας??
Θα τρώει εκεί που είναι η θέση φαγητού. Εγώ στον δικό μου δίνω το κανονικό φαγητό στο πιάτο του - το πλατάρια τα λιανίζω και τα κάνω "νια-νιά" (γιατί είναι καταπιόνας) οπότε τα τρώει και αυτά στο πιάτο του. Τα κόκαλα-παιχνίδι (μεγάλα κόκκαλα που είναι για μασούλημα) του τα βάζω επάνω στο χαλί στο σαλόνι, πρώτο τραπέζι πίστα (για να έχω πάντα επίβλεψη), αφού όμως έχω στρώσει από κάτω ένα παλιό σεντόνι (έχω 2-3 για αυτή τη δουλειά). Το χαλί δεν παθαίνει τίποτα έτσι!

vaso said:
Και κάτι άλλο πώς ζυγίζω χωριστά κρέας και χωριστά κόκκαλα?αφού είναι ενωμένα..καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ.. :roll:
Με κόκκαλα δεν ενοούμε ξερά κόκκαλα αλλά "κρεατένια κόκκαλα", που έχουν δηλαδή επάνω και τσιτσί ή και χόνδρους κλπ. Τα πλατάρια είναι μια τέτοια περίπτωση - άρα τα μετράς για κόκκαλα. Τώρα αν δώσεις και λίγο παραπάνω-παρακάτω δεν τρέχει τίποτα...

georgesar

Member
24 Ιουλίου 2007
10
0
Λάρισα
Η Ζιζή είναι 7 κιλά (shih tzu) κ είναι 8 μηνών. Μέχρι πριν 1 εβδομάδα είχε πάρει λίγο βάρος.
Ταΐζω μόνο BARF τους τελευταίους 6 μήνες, ποσότητα 10% του σωματικού βάρους. Από τη στιγμή που παρατήρησα την αύξηση μείωσα τη δοσογία στο 3% για αναπτυσσόμενα ακόμη σκυλιά.
Έκανα καλά? μήπως έπρεπε να συνεχίσω λίγο ακόμη με την παλιά δοσολογία?
Επίσης θα ήθελα αν είναι εύκολο ένα αντίγραφο από το αρχείο excel για τη δοσολογία!! :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κοίτα!
το έπαθα κι εγώ(τάιζα πολύ χωρίς να ξέρω και μετά γύρισα στο κανονικό εν μιά νυκτί)
κανένα πρόβλημα
απλά στην αρχή ψιλοψάχνεται...
όπως και όταν πάς από 3 την ημέρα στα 2(γευματα)
το μεσημέρι ψιλοψάχνεται αλλά τελικά συνηθίζει

όποιος μου στείλει πρώτος το excell που λέτε θα του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη

Last edited: