Εχθες ο Φοιβακος και τις δυο φορες που αφοδευσε ηταν σχεδον ασπρα και με οψη αχυρου. Τι σημαινει αυτο?
Oτι το ασβεστιο που παιρνει ειναι αρκετο.Ηθελα να το γραψω για το χρωμα-υφη,αλλα μετα σκεφτηκα ...ασε καλυτερα γιατι μπορει καποιος να αναγουλιασει διαβαζοντας :lol: :lol:ΦΟΙΒΟΣ said:Εχθες ο Φοιβακος και τις δυο φορες που αφοδευσε ηταν σχεδον ασπρα και με οψη αχυρου. Τι σημαινει αυτο?
Την αναλογια κρεας-κοκκαλα πρεπει να προσεξεις,ισως να χρειαζεται να του μειωσεις την ποσοτητα των κοκκαλων που του δινεις.ΦΟΙΒΟΣ said:Τι ακριβως εννοεις να αυξησω την ποσοτητα. Αφου του δινω οσα γρ πρεπει. Δεν θα παχυνει αν αρχισω κατα βουληση να του δινω περισσοτερη τροφη. Αφου μονο κρεας και λαχανικα τρωει...
Mην σε ανησυχει αν ειδες μια μερα ασπρο χρωμα,αλλα αν ειναι συνεχεια θα ειναι αποδειξη οτι τρωει πολλα κοκκαλα.Να κοιτας οταν φτιαχνεις το συνολο των γευματων για 15 μερες η 1 βδομαδα να ειναι σωστες οι αναλογιες.ΦΟΙΒΟΣ said:Την προηγουμενη μερα ειχε φαει τη πρωτη φτερουγα του. και ναι μεσα στα λαχανικα της εβδομαδας του ειχε και αυγο.
Ειναι πολυ δυσκολο σε μενα τη δεδομενη στιγμη να του παρω ολοκληρο κοτοπουλο. Εχω στην καταψυξη μονο κοματια φτερουγες/εντοσθια και μετα μοσχαρισιο κιμα.
του δινω κοκαλα καθε δυο μερες. Γιατι του επεσε τοσο πολυ? Μια φτερουγιτσα 50γρ ειναι?
κομματακια του το δίνεις? μεσα στο φαγητο?ROTTIE said:Εγώ του δίνω μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα από την ημέρα που ήρθε στο σπίτι (3,5 μηνών).
οκ, δυο βδομαδες τουλαχιστον....vrmode said:Εγώ τα καταψύχω για τουλάχιστο 2 εβδομάδες...
Για να έχω πάντα διαθέσιμο και να μην χρειάζεται να καθαρίζω μια-μια σκελίδα, καθαρίζω ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, το πολτοποιώ στο multi και το βάζω σε ένα βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο.gwgw said:κομματακια του το δίνεις? μεσα στο φαγητο?
τελεια! μπραβο ρε παιδια....ROTTIE said:Για να έχω πάντα διαθέσιμο και να μην χρειάζεται να καθαρίζω μια-μια σκελίδα, καθαρίζω ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, το πολτοποιώ στο multi και το βάζω σε ένα βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο.
Με αυτό τον τρόπο έχω πάντα έτοιμο και το μόνο που μένει είναι να το συμπληρώσω στο φαγητό του (πέριπου1/3 του κουταλιού του γλυκού μέρα παρά μέρα). :wink:
Σου 'στειλα pm...gwgw said:καπου πηρε το ματι μου οτι καποιος εχει ενα προγραμματακι για τον υπολογισμο τροφης για barf..?
μπορει να μου το δωσει καποιος?
Θα τρώει εκεί που είναι η θέση φαγητού. Εγώ στον δικό μου δίνω το κανονικό φαγητό στο πιάτο του - το πλατάρια τα λιανίζω και τα κάνω "νια-νιά" (γιατί είναι καταπιόνας) οπότε τα τρώει και αυτά στο πιάτο του. Τα κόκαλα-παιχνίδι (μεγάλα κόκκαλα που είναι για μασούλημα) του τα βάζω επάνω στο χαλί στο σαλόνι, πρώτο τραπέζι πίστα (για να έχω πάντα επίβλεψη), αφού όμως έχω στρώσει από κάτω ένα παλιό σεντόνι (έχω 2-3 για αυτή τη δουλειά). Το χαλί δεν παθαίνει τίποτα έτσι!vaso said:Να ρωτήσω και εγώ κάτι..Προφανώς όλο και κάπου θα υπάρχει σχετικό θέμα αλλά δεν το εντόπισα..
Αντε και να αρχίσω Barf, πείτε ότι δίνω μια φτερούγα..Πώς την τρώει μέσα στο σπίτι?Θα την περιφέρει δεξια αριστερά πάνω στα χαλιά και θα γεμίσουμε μικρόβια..Η ομοίως και αργότερα με κόκκαλο.. :? Πού τρώνε τα δικά σας??
Με κόκκαλα δεν ενοούμε ξερά κόκκαλα αλλά "κρεατένια κόκκαλα", που έχουν δηλαδή επάνω και τσιτσί ή και χόνδρους κλπ. Τα πλατάρια είναι μια τέτοια περίπτωση - άρα τα μετράς για κόκκαλα. Τώρα αν δώσεις και λίγο παραπάνω-παρακάτω δεν τρέχει τίποτα...vaso said:Και κάτι άλλο πώς ζυγίζω χωριστά κρέας και χωριστά κόκκαλα?αφού είναι ενωμένα..καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ.. :roll: