BARF --> Biologically Appropriate Raw Food

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ναι... αλλά ο δικός μου είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" - ότι χωράει στο στόμα μπορεί και να το καταπιεί - έτσι νομίζει (άσε που νομίζει γενικώς ότι είναι ο Gozilla...). Άρα δεν ρισκάρω - κάλλιο σίγουρη παρά ριψοκίνδυνη! Άσε που είναι ήδη και σχεδόν 3,5 ετών, άρα για να μάθει τώρα σαβουάρ βιβρ στο δείπνο...χλωμό!

Έτσι κι αλλιώς του δίνω μεγάλα κόκκαλα - τα μικρά τα φοβάμαι!

Είχα την απορία αν τα δικά σας μασάνε επιμελώς και τα μικρά κόκκαλα! από φτερούγες και λαιμούς!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ναι, η Εσμεραλντα τα μασσαει!

Βασσο- παρε μια δυνατη μηχανη για κιμα και κανε της φτερουγες η και πλαταρια κιμα-μαζι με τα κοκκαλα!

Η παρε εναν μπαλτα και κοψτα πολλα μικρα κομματακια!
Και να καταπιει και κανα κοκκαλακι- δεν πειραζει!
Τα σαλια τους ειναι ακρετα παχυρευστα και
"λιπαινουν" της τρωφες για να κατευουν πιο ευκολα!

gwgw

Well-Known Member
δεν εχω λογια...

εδωσα στον Ορφεα ενα μεγαλο κοματι πλαταρι.. φτερα, λαιμος, πλατη..
ενω περιμενα οτι πρωτη φορα μπορει και να μη το ετρωγε...εκανε σα τρελος και μεσα σε 5 λεπτα το ειχε εξαφανισει...

στο δε γατο εδωσα ενα κομματι βοδινο, μπουτι.. και ενω ο γατος ο συγκεκριμενος οταν του δινεις ζαμπον ή σαλαμι δε το τρωει..για αυτο εκανε σαν τρελλος...αυτο δε το περιμενα με ΤΙΠΟΤΑ ομως..!!

δε ξερω τι να πω...ασε που ακομη επειδη εχει ενα κομματι στο πιατο του ο γατος..(το τρωει σιγα σιγα) εχει τρελαθει ο αλλος...(ενω με τις κροκετες δεν εκανε ετσι)

Θα δω μηπως εχουν καμια παρενεργεια.. στομαχικη..αλλωστε ο γατος ειναι ηδη 3 χρονων και ετρωγε μεχρι τωρα κονσερβες και κροκετες μονο..και αν πανε ολα καλα.. θα αρχισω να τους δινω οσο πιο συχνα μπορω...

εφαγε και το πιρανχας μου ενα κομματι... :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πολυ καλοοο με τον γατο!!

Και εγω θα ηθελα να δωσω ωμα στον γατο μου, αλλα αρνειται- ειναι Junk Food Junkie!! Τρωει μονο κροκεττες και κατι χαζα φακελακια της Waltham για Urinary Syndrom, επειδη ειχε στο παρελθον διαφορα προβλημτατα με το ουροποιητικο (FUS, Κυστιτιδα).
Ουτε Τονο δεν τρωει το βλημα!!
Αντε καμια φορα ενα μικροσκοπικο κομματακι μοσχαρι, αλλα και αυτο το μυριζει με τις ωρες!

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Αναρωτιέμαι, Ευαγγελάτο βλέπει κανείς? Σήμερα έχει εκπομπή με θέμα Χριστουγεννιάτικες συκωταριές που θα πουληθούν το Πάσχα...

S

SwkDoG

Guest
Αναρωτιέμαι, Ευαγγελάτο βλέπει κανείς? Σήμερα έχει εκπομπή με θέμα Χριστουγεννιάτικες συκωταριές που θα πουληθούν το Πάσχα...
:lol: :lol:

Τα Χριστούγεννα θα έχει "Πασχαλινά αυγά για το Χριστόψωμο και το μαντάρισμα της κάλτσας που θα κρεμάσουμε στο τζάκι για τον Άη-Βασίλη"... :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
gwgw τι εγινε? καλα οτι θα τα τρωγε σαν τρελος το περιμενα. ειναι και μικρος. δεν του εχει γινει ακομα κλυσμα η ξηρα τροφη :p :p :p
απο διαρροια πώς παμε? αν δεν εχει, προχωρα σε φτερουγες + εντοσθια. μην ξεκινησεις λαχανικα ακομα ή αλλο κρεας. προτεινω

platongr

Member
3 Μαϊου 2007
5
0
Καλησπέρα σε όλους

Παρακολουθώ καιρό το forum αλλά ακούγοντας διάφορα για την δίαιτα αποφάσισα να γράψω για να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Για να μην παρεξηγηθώ γι'αυτά που θα γράψω, να πω από την αρχή ότι είμαι υπέρ της ξηράς τροφής και του σωστά μαγειρεμένου φαγητού.

Δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο να ταίσω τον σκύλο μου με ωμό κρέας και μοσχαροκεφαλές, παρά ένα κοτόπουλο φιλέτο, μοσχάρι φιλέτο ή κάτι άλλο μαγειρεμένο.

Το ότι οι λύκοι και κάποια άλλα θηλαστικά τρώνε ωμό κρέας, για μένα, απέχει πολύ από το να δώσω το ίδιο φαγητό στη εξημερωμένη διασταύρωση του λύκου που κοιμάται στον καναπέ μου.
Με την λογική αυτή γιατί να μην τρώμε και οι άνθρωπο ωμό κρέας? Και οι πρόγονοί μας, πριν ανακαλύψουν την φωτιά, ωμά τα έτρωγαν.

Δεν θέλω να με "πείσει" κάποιος, απλά να καταλάβω την όλη λογική του ωμού.

:)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πρωτα πρπει να πω, οτι και οι ανθροποι τρωνε ωμο, ακομα και ωμο κρεας.
Το Carpaccio πχ. ειναι μια πεντανοστιμη Σπεσιαλιτε της Ιταλιας και φτιαχνετε απο πολυ λεπτες φετες ωμο κρεας μοσχαριου.
Στην γερμανια τρων ωμο κιμα χοιρινο σε τραγανα ψωμακια με κρεμιδι και αλατοπιπερο (Mettbroetchen). Αλλα και κιμα απο μοσχαρισιο Φιλετο με ωμο κροκο αυγο ειναι επησης πολυ δημοφυλες (Tartar).

Καλα- την σαλατιτσα μας, την θελουμε ετσι και αλλιος- συνηθος ωμη!
Εγω παντος την αγγουροντοματα, και το μαρουλακι ετσι το τρω!

Υπαρχουν και οι Rohkoestler που τρωνε γενικος ολλα ωμα!
Οπος τους τα προσφερει η φυση!

Ομα δινουμε κρεας και λαχανικα στα σκυλια μας, επειδη ετσι εχει η τροφη ολες της βιταμινες και μινεραλς, τα οπια καταστρεφονταν με μαγηρεμα!
Μαγηρεμενη τροφη ειναι νεκρη τροφη!
Ταιζοντας ωμα δεν χρειαζεται να συμπληρονουμε πολλες τεχνιτες/χημικες βιταμινες- της οποιες ο οργανισμος ετσι και αλλιος δεν μπορει να τις αξιοποιησει οπος τις φυσικες!

platongr

Member
3 Μαϊου 2007
5
0
Για το μοσχαρίσιο κρέας θα συμφωνήσω πως μπορεί να φαγωθεί ωμό.
Για το χοιρινό όμως όχι.

Για τις σαλάτες σύμφωνοι, όλοι ωμές τις τρώμε. Η ένστασή μου όμως είναι μόνο για το κρέας.

Το ότι η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή, δεν σημαίνει πως η ωμή είναι υγιεινή και πως μαγειρεύουμε μόνο για νοστιμιά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για το χοιρινό όμως όχι.
Kαι ομος!
Εχω φαει πολλες φορες!
Τελευταια φορα τον περασμενο δεκεμβριο- οταν πηγα γερμανια!
Για δεκα μερες καθε πρωι!!
Δεν υπαρχει καλυτερο!!!

Δες και εδω:

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
platongr said:
Για να μην παρεξηγηθώ γι'αυτά που θα γράψω, να πω από την αρχή ότι είμαι υπέρ της ξηράς τροφής και του σωστά μαγειρεμένου φαγητού.

:)
Oσοι πιστευουν στην ξηρα τροφη,υποστηριζουν οτι ειναι γεματες βιταμινες,οτι δεν χρειαζεται να στεναχωριεσε για το τι τρωει το σκυλι σου,αν ειναι στις σωστες ποσοτητες τα στοιχεια που περιεχουν κλπ
Σκεψου ομως θα ηθελες εσυ η τα παιδια σου να περασουν ολη τους την ζωη τρωγοντας κατι σαν κορν φλεικς γεματα βιταμινες?ειναι δυνατον ενας οργανισμος να μεγαλωσει και να αναπτυχθει σωστα με συνθετικες βιταμινες,τοτε θα τρωγαμε ολοι φαστ φουντ φαγητα(κατι τετοιο ειναι και η ξηρα τροφη) και θα παιρναμε και μια χουφτα βιταμινες η μια πολυβιταμινη και δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα.
Αν σκεφτεις τι λεν οι γιατροι για την διατροφη μας,οτι πρεπει να τρωμε οσο πιο φρεσκο ωμο φαγητο γινεται,οτι δεν πρεπει να παιρνουμε ασυλογιστα βιταμινες και αν δεν ρωτησουμε πρωτα τον γιατρο,δεν ειναι λογικο οτι το ιδιο θα επρεπε να ισχυει και για τα σκυλια μας?

Οσο για αυτο που λενε οτι δεν εχω χρονο,οτι με την ξηρα τροφη ξενιαζω απο το μαγειρεμα με το ωμο φαγητο δεν ισχυουν αυτα,ακομα και 2-3 μεγαλα σκυλια να εχουμε μπορουμε μια φορα καθε 15 μερες να ετοιμασουμε σε σακουλακια τα γευματα και να τα εχουμε στον καταψυχτη ετοιμα για σερβιρισμα,εγω το μονο που κανω καθε μερα ειναι να βγαλω την σακκουλα απο το ψυγειο.
Ειναι τοσος μεγαλος κοπος καθε 15 μερες να ασχολειθουμε για 1-2 ωρες με την παρασκευη αυτων των μεριδων?

...και κατι αλλο..σημερα,τελειωσε το χοιρινο που ειχα στο ψυγειο και αγορασα απο το σουπερ μαρκετ πακετα μπουτι-κοπανακι κοτοπουλο,το ενα πακετακι εχει 2,53 ευρω και ειναι μονο 540 γρ. πως ειναι δυνατον μια σακουλα των 7,5 κιλων ξηρα τροφη να εχει 20-25 ευρω και να ειναι φτιαγμενη απο αρνι :shock: που ειναι τοσο ακριβο οταν το αγοραζεις στον χασαπη,και εχει μεσα τοσες βιταμινες και δεν ξερω τι αλλο? αν προσθεσουμε ολα αυτα τα υλικα που γραφουν οτι περιεχουν,70-80 ευρω δεν θα εφταναν.
Το εχουμε αναρωτηθει αυτο?

Με την λογική αυτή γιατί να μην τρώμε και οι άνθρωπο ωμό κρέας? Και οι πρόγονοί μας, πριν ανακαλύψουν την φωτιά, ωμά τα έτρωγαν.

Δεν θέλω να με "πείσει" κάποιος, απλά να καταλάβω την όλη λογική του ωμού.
και τωρα πολλοι λαοι τρωνε ωμο κρεας σε πολλες συνταγες οπως εγραψε και η FrenchieFan,εκτος απο το φιλετο που ακομα και στην Ελλαδα πολλοι το τρωνε σχεδον ωμο,ξερω οτι στον κιμα βαζουν πολλα μπαχαρικα τον αφηνουν 1 μερα στο ψυγειο και τον τρωνε την επομενη.
Οσο για το χοιρινο,το καπνιστο που τρωμε η τα λουκανικα δεν ειναι ωμα?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Την γωώμη μου και πολλές απαντήσης στα ερωτήματα της Savra πιστεύω ότι θα την βρήτε εδώ:

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=51&start=0

μια απάντηση μόνο στην πολύ σωστή απορία

και κατι αλλο..σημερα,τελειωσε το χοιρινο που ειχα στο ψυγειο και αγορασα απο το σουπερ μαρκετ πακετα μπουτι-κοπανακι κοτοπουλο,το ενα πακετακι εχει 2,53 ευρω και ειναι μονο 540 γρ. πως ειναι δυνατον μια σακουλα των 7,5 κιλων ξηρα τροφη να εχει 20-25 ευρω και να ειναι φτιαγμενη απο αρνι που ειναι τοσο ακριβο οταν το αγοραζεις στον χασαπη,και εχει μεσα τοσες βιταμινες και δεν ξερω τι αλλο? αν προσθεσουμε ολα αυτα τα υλικα που γραφουν οτι περιεχουν,70-80 ευρω δεν θα εφταναν.
πρώτον η ξηρά τροφή δεν είναι 100% κρέας αλλά κάποιο μέρος της.

δεύτερον όπως γράφεις αυτή είναι η τιμή που αγοράζεις εσύ (ο καταναλώτής)

δεν είναι η τιμή που αγοράζει το Super Market, ο χονδρέμπορος, ο μεσάζοντας.

ακόμη και στην Βαρβάκειο να πας πιο φθηνά θα το πάρεις.

σκέψου λοιπόν πόσο αγοράζουν το κιλό τα εργοστάσια που φτιάχνουν τόνους τροφής (όσα από αυτά δεν έχουν δικά τους εκτροφεία).

απλά αναφέρω ότι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό μπορούσα να αγοράσω ολόκληρο κοτόπουλο ελληνικής εκτοφής με 1,10 το κιλό, ενώ ο ίδιος προμηθευτής είχε και transit (εισαγωγής χωρίς φόρους δηλαδή) Αργεντινής με τιμή περίπου τα 0,50 σεντς

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ΜΑΚΗΣ said:
Την γωώμη μου και πολλές απαντήσης στα ερωτήματα της Savra πιστεύω ότι θα την βρήτε εδώ:

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=51&start=0

μια απάντηση μόνο στην πολύ σωστή απορία

και κατι αλλο..σημερα,τελειωσε το χοιρινο που ειχα στο ψυγειο και αγορασα απο το σουπερ μαρκετ πακετα μπουτι-κοπανακι κοτοπουλο,το ενα πακετακι εχει 2,53 ευρω και ειναι μονο 540 γρ. πως ειναι δυνατον μια σακουλα των 7,5 κιλων ξηρα τροφη να εχει 20-25 ευρω και να ειναι φτιαγμενη απο αρνι που ειναι τοσο ακριβο οταν το αγοραζεις στον χασαπη,και εχει μεσα τοσες βιταμινες και δεν ξερω τι αλλο? αν προσθεσουμε ολα αυτα τα υλικα που γραφουν οτι περιεχουν,70-80 ευρω δεν θα εφταναν.
πρώτον η ξηρά τροφή δεν είναι 100% κρέας αλλά κάποιο μέρος της.

δεύτερον όπως γράφεις αυτή είναι η τιμή που αγοράζεις εσύ (ο καταναλώτής)

δεν είναι η τιμή που αγοράζει το Super Market, ο χονδρέμπορος, ο μεσάζοντας.

ακόμη και στην Βαρβάκειο να πας πιο φθηνά θα το πάρεις.

σκέψου λοιπόν πόσο αγοράζουν το κιλό τα εργοστάσια που φτιάχνουν τόνους τροφής (όσα από αυτά δεν έχουν δικά τους εκτροφεία).

απλά αναφέρω ότι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό μπορούσα να αγοράσω ολόκληρο κοτόπουλο ελληνικής εκτοφής με 1,10 το κιλό, ενώ ο ίδιος προμηθευτής είχε και transit (εισαγωγής χωρίς φόρους δηλαδή) Αργεντινής με τιμή περίπου τα 0,50 σεντς
Μακη δεν ειναι δυνατον οταν το αρνι εχει 12-13 ευρω το κιλο στην αγορα,ακομα και αν τα εργοστασια το παιρνουν 6-7 ευρω να εχει το πακετο των 7,5 κιλων με αρνι 20-25-30 ευρω
Σκεψου οτι αυτοι δεν αγοραζουν απλα αρνι και το μεταπουλουν,τι διαδικασια θελει για να γινει αυτη η ξηρα τροφη?τι αλλα υλικα βαζουν μεσα?τους εργατες που δουλευουν,τις διαφημησεις σε περιοδικα και τηλεοραση κλπ
Δεν εχω πακετο ξηρας τροφης για να δω τι αλλο περιεχουν αλλα τα σκυλια δεν επιτρεπετε να τρωνε δημητριακα,μονο ελαχιστο εως καθολου ρυζι στην διατροφη τους,τι αλλο περιεχει σαν συστατικο η ξηρα τροφη?
Ο γιατρος οταν ηταν κουταβι το σκυλι μου,μου ειχε πει αν μαγειρευω να ειναι 1 κουπα κρεας-1/2 κουπα λαχανικα-1/2 κουπα ρυζι και ποτε μακαρονια.

platongr

Member
3 Μαϊου 2007
5
0
Ωραία όλα αυτά, αλλά :

Τοξόπλασμα

Ο άνθρωπος, η γάτα και τα υπόλοιπα ζώα μολύνονται με τους εξής τρόπους:

1. όταν τρέφονται με ωμό ή μισοψημένο κρέας (βοδινό, χοιρινό ,αρνίσιο, κ.α.)
2. όταν τρέφονται με άπλυτα ωμά χόρτα, λαχανικά και φρούτα ,τα οποία έχουν μολυνθεί από άρρωστα ζώα
3. ενδομητρικά και γαλακτογενώς (θηλασμός)
πηγή : http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=433

Λιστερία
Βακτηρίδιο που συνηθέστερα βρίσκεται σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα και πουλερικά, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά ή προϊόντα που υφίστανται ωρίμανση (μαλακά τυριά, παγωτά, νωπό γάλα, κρέμα, βούτυρο) αλλά και σε ωμά λαχανικά (λάχανο, μαρούλι), ιχθυηρά κ.ά.
.......

Παράσιτα
Τα ωμά ή ατελώς ψημένα τρόφιμα αποτελούν πολύ καλό μέσο μετάδοσης των ελμινθιάσεων.
.......
Τοξόπλασμα
πηγή : http://www.incardiology.gr/odigies/kreas.htm

* Η μελέτη στους χορτοφάγους – ωμοφάγους – μη κρεοφάγους (γαλλική έρευνα) έδειξε ότι σε φανατικούς υγιεινιστές που δεν είχαν πάρει ποτέ αντιβίωση τα τελευταία 10 χρόνια , αλλά δεν αισθανόταν καθόλου καλά στην υγεία τους , έγιναν καλλιέργειες κοπράνων και ανίχνευσαν διάφορα είδη βακτηριδίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά !!! Και το μεγάλο ερώτημα ήταν: από πού τα είχαν βρεί αυτά τα ανθεκτικά βακτηρίδια στον οργανισμό τους ; Η απάντηση: είχαν εισβάλλει με τις τροφές , επειδή δεν τις έβραζαν επαρκώς και επειδή δεν τις μασούσαν καλά !!! Το συμπέρασμα είναι ότι ανθεκτικά βακτηρίδια στα αντιβιοτικά υπάρχουν στις τροφές, επειδή τις ραντίζουν με αυτά και επειδή σε άλλους ανθρώπους γίνονται ανθεκτικά, οι οποίοι κάνουν κατάχρηση της αντιβίωσης. Και ομοιάζει με τα κτήματα βιολογικής καλλιέργειας που δεν τους βάζουν φάρμακα ή παρασιτοκτόνα, αλλά δυστυχώς μαζεύουν τα μικρόβια και τις αρρώστιες των παραδίπλα χωραφιών που τα ραντίζουν συνέχεια με κάθε λογής δηλητήρια… Έγινε έπειτα δεύτερο συμπληρωματικό πείραμα : οι ίδιοι άνθρωποι μπήκαν κατόπιν σε δίαιτα με μόνον μαγειρευμένα φαγητά – τίποτε ωμό. Και σε περίοδο 3 εβδομάδων δεν υπήρχαν στα κόπρανα ανθεκτικά βακτηρίδια σε πολλά αντιβιοτικά..

Το συμπέρασμα είναι ότι εισάγουμε μεγάλες ποσότητες βακτηριδίων από φαγητά που δεν είναι μαγειρευμένα και αν τα επίπεδα οξέων στο στομάχι είναι χαμηλά , τα περισσότερα βακτηρίδια επιβιώνουν και περνάνε στο ανώτερο λεπτό έντερο.
πηγή : http://www.iama.gr/ethno/ksanthi/tritakis.htm

Υπάρχει κάποιο επιστημονικό άρθρο ή μελέτη ή κάτι που να αναιρεί τα παραπάνω και να λέει ότι είναι καλό να τρώμε εμείς και τα ζωντανά μας ωμά ?

platongr

Member
3 Μαϊου 2007
5
0
Ξέχασα, πως σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας,

Η έκθεση αναφέρει αιτίες, που οδηγούν, σε διατροφικές ασθένειες, όπως:

* Η προετοιμασία φαγητού, σε μεγάλες ποσότητες, αρκετές ώρες, πριν την κατανάλωση, σε συνδυασμό με τη διατήρησή του, σε θερμοκρασίες, που ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και τη δημιουργία τοξινών.
* Το μη καλό μαγείρεμα ή το ξαναζέσταμα του φαγητού.
* Η χρήση μολυσμένων ωμών υλικών.
* Η επαφή μαγειρεμένου και ωμού φαγητού.
* Ο χειρισμός των τροφίμων από άτομα, που έχουν ανεπαρκή προσωπική υγιεινή.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
platongr said:
Υπάρχει κάποιο επιστημονικό άρθρο ή μελέτη ή κάτι που να αναιρεί τα παραπάνω και να λέει ότι είναι καλό να τρώμε εμείς και τα ζωντανά μας ωμά ?
Δυστυχως δεν εχω καποιο επιστημονικο αρθρο (ελπιζω καποιος αλλος,εδω,που ταιζει ΒΑRF να εχει) αλλα θα σου πω τι εχω μαθει διαβαζοντας ολα αυτα τα χρονια που ταιζω το σκυλι μου.

Ολα αυτα που γραφεις ισχυουν για τον ανθρωπο.Το εντερικο συστημα του ανθρωπου ειναι τελειως διαφορετικο απο του σκυλου,το εντερο του ανθρωπου εχει μηκος μετρα ενω του σκυλου μολις λιγα εκατοστα με αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο γρηγορη η διαδρομη του φαγητου μεχρι την εξοδο των περιττων στοιχειων.
Το ωμο κρεας θελει περιπου 2 ωρες να χωνευτει στο στομαχι του σκυλου και δεν προλαβαινουν να αναπτυχθουν παθογονα βακτηρια.
Το μαγειρευτο θελει περιπου 4 ωρες και η ξηρα τροφη πανω απο 12 ωρες.

γραφεις εδω...
Η έκθεση αναφέρει αιτίες, που οδηγούν, σε διατροφικές ασθένειες, όπως:

* Η προετοιμασία φαγητού, σε μεγάλες ποσότητες, αρκετές ώρες, πριν την κατανάλωση, σε συνδυασμό με τη διατήρησή του, σε θερμοκρασίες, που ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και τη δημιουργία τοξινών.
* Το μη καλό μαγείρεμα ή το ξαναζέσταμα του φαγητού.
* Η χρήση μολυσμένων ωμών υλικών.
* Η επαφή μαγειρεμένου και ωμού φαγητού.
* Ο χειρισμός των τροφίμων από άτομα, που έχουν ανεπαρκή προσωπική υγιεινή. "
μα τα σκυλια τρωνε απο το πατωμα,τρωνε πολλες φορες περιτωματα,βρωμιες πασης φυσεως,μασουλαν και καταπινουν τα παντα,πραγματα που αν τα φαει ανθρωπος θα παει στο νοσοκομειο,αν ισχυαν ολα αυτα για τα σκυλια δεν θα υπηρχε ουτε ενα ζωντανο![/quote]

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Platon, υπάρχει και το Giardia που είναι επίσης από την ωμή τροφή και είναι θανατηφόρο για μικρά ζώα και κάποιες φορές για ενήλικα επίσης. Αυτό κολλάει και στον άνθρωπο.

Μαρίνα