platongr said:
Για να μην παρεξηγηθώ γι'αυτά που θα γράψω, να πω από την αρχή ότι είμαι υπέρ της ξηράς τροφής και του σωστά μαγειρεμένου φαγητού.
Oσοι πιστευουν στην ξηρα τροφη,υποστηριζουν οτι ειναι γεματες βιταμινες,οτι δεν χρειαζεται να στεναχωριεσε για το τι τρωει το σκυλι σου,αν ειναι στις σωστες ποσοτητες τα στοιχεια που περιεχουν κλπ
Σκεψου ομως θα ηθελες εσυ η τα παιδια σου να περασουν ολη τους την ζωη τρωγοντας κατι σαν κορν φλεικς γεματα βιταμινες?ειναι δυνατον ενας οργανισμος να μεγαλωσει και να αναπτυχθει σωστα με συνθετικες βιταμινες,τοτε θα τρωγαμε ολοι φαστ φουντ φαγητα(κατι τετοιο ειναι και η ξηρα τροφη) και θα παιρναμε και μια χουφτα βιταμινες η μια πολυβιταμινη και δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα.
Αν σκεφτεις τι λεν οι γιατροι για την διατροφη μας,οτι πρεπει να τρωμε οσο πιο φρεσκο ωμο φαγητο γινεται,οτι δεν πρεπει να παιρνουμε ασυλογιστα βιταμινες και αν δεν ρωτησουμε πρωτα τον γιατρο,δεν ειναι λογικο οτι το ιδιο θα επρεπε να ισχυει και για τα σκυλια μας?
Οσο για αυτο που λενε οτι δεν εχω χρονο,οτι με την ξηρα τροφη ξενιαζω απο το μαγειρεμα με το ωμο φαγητο δεν ισχυουν αυτα,ακομα και 2-3 μεγαλα σκυλια να εχουμε μπορουμε μια φορα καθε 15 μερες να ετοιμασουμε σε σακουλακια τα γευματα και να τα εχουμε στον καταψυχτη ετοιμα για σερβιρισμα,εγω το μονο που κανω καθε μερα ειναι να βγαλω την σακκουλα απο το ψυγειο.
Ειναι τοσος μεγαλος κοπος καθε 15 μερες να ασχολειθουμε για 1-2 ωρες με την παρασκευη αυτων των μεριδων?
...και κατι αλλο..σημερα,τελειωσε το χοιρινο που ειχα στο ψυγειο και αγορασα απο το σουπερ μαρκετ πακετα μπουτι-κοπανακι κοτοπουλο,το ενα πακετακι εχει 2,53 ευρω και ειναι μονο 540 γρ. πως ειναι δυνατον μια σακουλα των 7,5 κιλων ξηρα τροφη να εχει 20-25 ευρω και να ειναι φτιαγμενη απο αρνι :shock: που ειναι τοσο ακριβο οταν το αγοραζεις στον χασαπη,και εχει μεσα τοσες βιταμινες και δεν ξερω τι αλλο? αν προσθεσουμε ολα αυτα τα υλικα που γραφουν οτι περιεχουν,70-80 ευρω δεν θα εφταναν.
Το εχουμε αναρωτηθει αυτο?
Με την λογική αυτή γιατί να μην τρώμε και οι άνθρωπο ωμό κρέας? Και οι πρόγονοί μας, πριν ανακαλύψουν την φωτιά, ωμά τα έτρωγαν.
Δεν θέλω να με "πείσει" κάποιος, απλά να καταλάβω την όλη λογική του ωμού.
και τωρα πολλοι λαοι τρωνε ωμο κρεας σε πολλες συνταγες οπως εγραψε και η FrenchieFan,εκτος απο το φιλετο που ακομα και στην Ελλαδα πολλοι το τρωνε σχεδον ωμο,ξερω οτι στον κιμα βαζουν πολλα μπαχαρικα τον αφηνουν 1 μερα στο ψυγειο και τον τρωνε την επομενη.
Οσο για το χοιρινο,το καπνιστο που τρωμε η τα λουκανικα δεν ειναι ωμα?