BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
αυτα τα συγκεκριμενα μπουτια που αναφερεις ειναι στανταρ Ολλανδιας....Ο χασαπης της γειτονιας μας κατι επαθε τους τελευταιους μηνες ,και χρεωνει κατι στρουμπουλες κοτομπουταρες 1.99 ευρω το κιλο...:D:D:D
Δεν ξέρω για ποιά μπούτια λες αλλα 2ευρώ το κιλό είναι καλή τιμή.

Παιδια παρεπιπτοντως να ρωτησω κι εγω κατι αν μου επιτρεπετε? Η BARF ενδυκνυται για ΟΛΑ τα σκυλια? Η δικη μου η πεκι,ειναι τεσσαρα κιλα ολη ολη!:p
Μπορω κι εγω να εισαγω σταδιακα στην διατροφη της ωμα κρεατα ,συμφωνα με τους κανονες που αναλυσατε ως τωρα?Οχι οτι εχω προβλημα με την ξηρα τροφουλα της...το αντιθετο!
Αν ο σκύλος έχει δόντια τότε μπορεί να φάει Barf.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Άλλο κόκκινο κρέας είναι και το κουνέλι
Το κουνελι ανηκει στα λευκα κρεατα.
εβαλα το ζωμο στο κοτοπουλο κ αφου
εγλυψε ολο το ζωμο παρατησε τη ξηρα μηπως να τον αφησω νηστικο κ να περιμενω να
την φαει δεν θελω να γινει κακομαθημενος σαν το προηγουμενο σκυλο.. :(
Αν αφησεις την κροκετα μεσα στο ζωμο κανα δεκαλεπτο δεν θα υπαρχει ζωος ,θα τον εχει απορροφησει η κροκετα.
Ετσι την εδωσες?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Εχθες κάναμε εξετασεις για τις γνωστες ασθενειες αλλά και ειδαμε και διαφορα πραγματακια ( αιματοκριτες,αιμοπεταλια κτλ )

Η μικρή είναι 9 μηνών ημιαιαμη και 25 κιλα ( όποιος ξέρει πόσο θα πάει θα βοηθούσε )
Ο γιατρός βρήκε το κορίτσι μου σε τέλεια κατάσταση από τις εξετάσεις και σε πολύ καλή κατάσταση αρα για εμένα η barf δουλευει και δουλευει και καλά

Τώρα ένα μικρό που βρήκε είναι ότι στην κοιλιά της έχει έναν ερεθισμό όχι κάτι μεγάλο και μου είπε ότι είναι διατροφική αλλεργία που προέρχεται από κόκκαλα ή κρέας .... Αυτό με μπέρδεψε λίγο για αν είμαι ειλικρινής όποια βοηθεια σε αυτό δεκτή

Να πω ότι από ενεργεια είναι τούρμπο ίσως από τα λίγασ σκυλιά στο πάρκο που έχει τέτοια όρεξη για τρέξιμο και παιχνίδι

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Πήρα χθές στη ρούμπια ένα τεράστιο κοκκαλο μοσχαρίσιο (είναι ίσο με την ρούμπια) και όπως ήταν ωμό της το έδωσα να το παλέψει αλλά δεν βλέπω να έχει κανένα ενδιαφέρον....
Γιατί ? φανταζόμουν ότι θα ξετρελανόταν!
πόσο καιρο να το κρατήσω?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τώρα ένα μικρό που βρήκε είναι ότι στην κοιλιά της έχει έναν ερεθισμό όχι κάτι μεγάλο και μου είπε ότι είναι διατροφική αλλεργία που προέρχεται από κόκκαλα ή κρέας ....
Με ποιό επιστημονικό τρόπο έβγαλε αυτό το συμπέρασμα? :D
Συγγνώμη για την ειρωνία αλλά έχω ακούσει πολλά και διάφορα απο κτηνιάτρους. Θα μπορούσες να ζητήσεις εξέταση να δείτε απο τι είναι αλλεργική, το να λέει απλά "κόκκαλα ή κρέας" είναι σαν να σου λέει ο σκύλος σου δεν έχει σωτηρία. Με αυτή την λογική ούτε ξηρά μπορείς να του δώσεις γιατί περιέχει κρέας και παράγωγα της.

@nikospap, είναι θέμα συνήθειας. Το κόκκαλο έχει κρέας πάνω, ο σκύλος τι ηλικία έχει, γενικά είναι σκύλος που αρέσκεται στο "δάγκωμα"?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίδες μόλις πήρα 6 κιλά πλατάρια και εντόσθια!Λαχανικά δεν πήρα ακόμα!Σιγά σιγά η μετάβαση!
Αυτά τα πλατάρια θα μας βγάλουν την βδομάδα!
Θα βάλω κάποια κιλά στην κατάψυξη για να μην κάτσουν στο ψυγείο και αλλοιωθούν μέχρι να φαγωθούν!
Θα πρέπει να παγώσω όλη την ποσότητα για καιρό?
Δεν μπορώ να δώσω σήμερα κατευθείαν πλατάρι μαζί με κροκέτα?Δεν μπορώ να βγάλω την σημερινή ποσότητα και να την κρατήσω στο ψυγείο μέχρι το βράδυ που θα φάει?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στέλιο προσωπικά κρατώ τα κρέατα στην κατάψυξη για κάμποσες μέρες (2-3 εβδομάδες), άλλοι τα δίνουν αμέσως...
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που έχοντας αγοράσει κάποιο κόκκαλο για παιχνίδι να το δώσω επιτόπου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν με βοηθάς, δεν με βοηθάς!:D

Θα πάρω το ρίσκο να του δώσω τις 3-4 μέρες τώρα μέχρι την Κυριακή κατευθείαν χωρίς βαθιά κατάψυξη!
Θα βγάλω την πέτσα και θα του τα δώσω!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω τωρα μια βδομαδα εδινα μπουτια τα βρηκα φτηνα!(μεταβαση ποτε δεν κανω λογω ιδεολογιας).
σημερα θεωρω πως βρηκα ακρη και αυριο θα χω 30κιλα πλαταρι!
τι αλλο να παρω εκτος απο κιμα γιατι δε θα δινω κιμα,τουλαχιστον ομο!
για πειτε

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μοσχάρι ψάξε για μάγουλα, γλώσσα, στήθος και καρδιά. Η καρδιά όμως σε λίγες ποσότητες γιατί είναι πολύ πλούσιο κρέας.
Απο κότα τα μπούτια είναι το πιο value-for-money. Πλεον πέρνω ολόκληρα κοτόπουλα, έτσι θα φάνε και στήθος και μπούτι και πλατι και απόλα.
Απο πρόβατο/γίδα φτηνά "θεωρούνται" τα πόδια/ζυγούλι και παιδάκια.

Δεν ξέρω αν βοηθώ γιατί σου απάντησα με βάση τις τιμές που βρίσκω.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ναι τα σικώτια καρδιές κοτόπουλο είναι φτηνά (1Ε/kg αν θυμάμαι).

Ξέχασα να πω ότι και ο λαιμός προβάτου είναι φτηνό, αν βρεις. Τιμή κρεοπωλείου 2.5Ε το κιλό.

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
@nikospap, είναι θέμα συνήθειας. Το κόκκαλο έχει κρέας πάνω, ο σκύλος τι ηλικία έχει, γενικά είναι σκύλος που αρέσκεται στο "δάγκωμα"?[/QUOTE]

Όλα καλα ξεκινησαμε να μασουλάμε.....το θέμα είναι πόσο καιρό να της το αφήσω το πήρα τρίτη απόγευμα κ τις το έδωσα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Απο εσένα εξαρτάται.
Εγώ σου είπα, τα καταψύχω. :D

Yπεράνθρωπε, έχεις πολύ πράγμα να διαλέξεις.
Το θέμα είναι τα πόσα $ μπορούμε να δώσουμε.
Πάει έφυγε...να 'ταν κι άλλο!:D
Του το κρατούσα στην αρχή για να κάνει λαβή να το κρατσανίσει και αίντε μετά το 'πιασε το νόημα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τις τελευταίες 2 μέρες ο μικρός τρώει ξηρά με πλατάρια και ομολογώ ότι μια χαρά και τα έφαγε και τα έβγαλε!
Τα κόπρανα του ήταν πολύ καλά και...λίγα!

Παρατηρώ όμως ότι γουργουρίζει η κοιλιά του!Έφαγε χθες το βράδυ και τώρα ακούω την κοιλιά του να γουργουρίζει...

Δεν την έχω ξανακούσει όταν έτρωγε ξηρά μόνο!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυστηχώς ένα απο τα ελλατώματα με την Barf είναι να βρεις την ποσότητα τροφής που αναλογή στο σκύλο. Παρακολούθα το βάρος του αλλά σε διάστημα 4-8 ημερών αμφιβάλλω αν θα δεις διαφορά ακόμα κι αν δίνεις λίγη τροφή.

Επίσης μη ξεχνάμε ότι ξηρά φέρνει τον κορεσμό πιο εύκολα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δυστηχώς ένα απο τα ελλατώματα με την Barf είναι να βρεις την ποσότητα τροφής που αναλογή στο σκύλο. Παρακολούθα το βάρος του αλλά σε διάστημα 4-8 ημερών αμφιβάλλω αν θα δεις διαφορά ακόμα κι αν δίνεις λίγη τροφή.

Επίσης μη ξεχνάμε ότι ξηρά φέρνει τον κορεσμό πιο εύκολα.
Επειδή κάνουμε την μετάβαση τώρα βάζω ένα ολόκληρο πλατάρι και 2 κούπες ξηρά!
Δηλαδή 500gr(πλατάρι) και 250-300gr(ξηρά)=750-800gr τροφή!

Σε ξηρά σκέτη πρέπει να λαμβάνει 550-600gr
Σε barf σκέτη πρέπει να λαμβάνει 1100gr

Status
Κλειδωμένο θέμα