BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
καλησπερα!
Διαβαζοντας στο φορουμ για την ωμη διατροφη στον σκυλο αποφασισα να δωσω και εγω στην δικια μου -ημιαιμο ροτβαιλερ απο φιλοζωικη 1,5 ετους - ωμο κοτοπουλο .
Μετρησα 80% κρεας με κοκκαλα και 20% εντοσθια κοτοπουλου. Συνολο 900 γρμ για 30 κιλα βαρος χωρισμενο σε 2 μεριδες

Το προβλημα ειναι οτι την δευτερη μερα εκανε εμετο και τα ... κακα της ηταν .... γιαουρτοειδη.
Επειδη με την ξηρα (orijen-acana ) δεν εκανε ουτε εμετους ουτε διαρριοα ανυσυχησα.
Ειναι κατι φυσιολογικο και διορθωνεται με τον χρονο ή παιζει το κοτοπουλο να ηταν χαλασμενο?
Ευχαριστω!
Πέρα από το γεγονός ότι δεν προσαρμόζονται όλοι οι σκύλοι το ίδιο γρήγορα στην αλλαγή διατροφής, ίσως το λάθος ήταν ότι έδωσες αμέσως τα εντόσθια. Αν ξαναδοκιμάσεις δώσε πρώτα μόνο κρέας κοτόπουλου (κατά προτίμηση χωρίς πολύ λίπος τουλάχιστον για αρχή) και αν δεις ότι το δέχεται καλά προσθέτεις σιγά σιγά και άλλα είδη κρέατος (εντόσθια, μοσχάρι κλπ).

Αν αποφασίσεις να δίνεις και από τα δύο (ξηρά και ωμά) μην τα δίνεις ταυτόχρονα στο ίδιο γεύμα.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Είχα διαβάσει κάπου ότι τα τσόφλια δεν κάνει να τα δίνουμε παρά μόνο αλεσμένα πολύ καλά, διότι μπορούν να προκαλέσουν ανάλογα προβλήματα στο πεπτικό με τα βρασμένα κόκκαλα, δλδ διάτρηση. Ξέρει κανείς αν ευσταθεί αυτό 100%;

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
ποσες μερες μπορει να εχει διαρροια το κουταβι αρχιζοντας τη διατροφη με ωμα κρεατα κ κοκκαλα? μια εβδομαδα με διαρροια ειμαστε αυτη τη στιγμη κ πολυ μαλακα κοπρανα.Να περιμενω μερικες μερες ακομα η να αρχισω να ανησυχω?Ν α σημειωσς πως εμετο δεν εχει κανει καθολου ουτε καποιο αλλο συμπτωμα απλα διαρροια :(2

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τι έτρωγε πρίν?
τι του έδωσες σαν αρχή για BARF?
η διάρροια βρωμάει υπερβολικά ή φυσιολογικά?

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
πριν 7 μερες που τον πηρα ετρωγε ξηρα τροφη παπαριασμενη σε γαλα η νερο. Σαν αρχη του εδωσα κιμα μιξη γαλοπουλα κοτοπουλο μοσχαρι κ μια φορα την ημερα αλεσμενο στο μπλεντερ μια κουταλια σουπας τσοφλι αβγου. Η διαρροιαβρωμαει φυσιολογικα προς λιγο . Με την ξηρα τροφη τα κακα του βρωμαγαν 10 φορες περισσοτερο. επισης εχει σταματησει να τρεχει τσιμπλα κ ολα καλα.Αυτη τη διαρροια να μην ειχε αυριο παμε για 8δοη μερα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πρώτον, κόψε τα κόκκινα κρέατα μαχαίρι για αρχή.
Δεύτερον, μη δίνεις σκέτο καθαρό κρέας. Προσπάθησε να του δώσεις φτερούγες κοτόπουλου, μπούτια και τα σχετικά. Το ξέρω ότι έχεις έναν φόβο αλλά αν θες να δίνεις ωμά πρέπει να έχει κόκκαλα.
Τρίτον, απέφυγε κομμάτια που περιέχουν πολύ λίπος ή πέτσα. Για αρχή θα αφαιρούσα όλη την πέτσα απο την γαλοπούλα και κοτόπουλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λοιπόν έχω κάνει μια λίστα προϊόντων για να πάω να αγοράσω!
Η λίστα αυτή είναι για 1 βδομάδα!

Λοιπόν χοντρικά χοντρικά και για να δω πως θα πάει η μετάβαση ξηράς σε barf θα πάρω τα εξής προϊόντα στις εξής ποσότητες!

3 κιλά πλατάρια/λαιμούς(εναλλάξ με κόκκινο κρέας, αναλόγως)

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά(εναλλάξ με άσπρο κρέας, αναλόγως)

500 γρ εντόσθια
Συκώτι
Καρδιά
Νεφρά

700 γρ κόκκαλα
Πλευρό βοδινού

1,5 κιλό φρούτα/λαχανικά
Κολοκύθι
Καρότο
Σέλινο(βρασμένο)
Μπρόκολο(βρασμένο)
Σπανάκι(βρασμένο)
Μήλο
Πορτοκάλι
Αχλάδι

500 γρ Δημητριακά
Quaker
Μούσλι

+αυγό,γιαούρτι,κεφίρ και ότι άλλο μου έρθει στο μυαλό ή χρειάζεται!

Ο σκύλος είναι 38,5 κιλά με 3% ποσοστό βάρους για τροφή για αρχή.
Έχουμε λοιπόν χοντρικά ημερήσια δόση 1140 γρ.

1140 γρ * 6 μέρες την βδομάδα = 6840 γρ. όλα μαζί

Το άθροισμα των κιλών των προϊόντων που γράφω παραπάνω ισούται με 6.700 γρ. περίπου!
Άρα είμαι καλά!
Μένει μόνο να διαχωρίσω τα σακουλάκια και πότε θα τρώει ασβέστιο,αυγά,γαλακτοκομικά κτλ μέσα στην βδομάδα!

Όπως είπα πιο πάνω η αγορά θα γίνει χοντρικά, βλέποντας και κάνοντας!
Πως σας φαίνεται???:D

Υ.Γ.: Τα δεδομένα στηρίχθηκαν στο πινακάκι της vrmode!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στέλιο τα εντόσθια για αρχή να τα "απλώσεις" ίσα σε όλη την εβδομάδα.
Επειδί είναι πλούσια τα σικώτια και τα νεφρά μη τα δώσεις όλα σε μια μέρα για παράδειγμα, μπορεί να έχει προβλήματα εντερικά.

Το κιμά καλό ειναι να το πάρεις απο χασάπι ο οποίος ξέρεις ότι δεν περνά όλα τα είδη κρέατος απο το ίδιο μηχάνημα. Αν ψάχνεις καλά οικονομικά κομμάτια για κόκκινο κρέας μπορείς να ψάξεις για πρόβατο/γίδα (λαιμούς, ζυγούρι).

Δημιατριακά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που αναφέρεις, όπως και το ρύζι το οποίο δίνω.

Βλέπω ότι γράφεις και 700γρ κόκκαλο στήθος. Δεν νομίζω ότι είναι το ιδανικό για φάγωμα, άλλωστε δεν νομίζω να χρειάζεσαι κόκκαλο μιας και τα πλατάρια που θα δώσεις θα παρέχουν την ποσότητα που χρειάζεται.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι ναι όλα θα απλωθούν σε όλη την βδομάδα και η ξηρά θα είναι περισσότερη στο μπολ για αρχή!

Ο κιμάς τώρα είναι λίγο αμφίβολο αν ο χασάπης δεν έχει περάσει άλλο κρέας από το μηχάνημα!
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει περάσει από το μηχάνημα και άλλα κρέατα για κιμά αφού ο ιός Aujeszky δεν επηρεάζει του ανθρώπους!
Θέλω να πω είναι λογικό να έχει περάσει!Αυτός είναι ο συνειρμός μου!

Εκτός από τον να τον ρωτήσω μπορώ να καταλάβω αν έχει περάσει όντως κάτι?Εννοώ αν κοιτάξουμε την ποικιλία κρεάτων που έχει στο κατάστημα μπορώ να καταλάβω αν έχει περάσει κάτι από το μηχάνημα?Θα πρέπει να συνεννοηθώ και με την μάνα μου γιατί εκείνη θα πάει για τα κρέατα!

Για τα κόκαλα οκ, δεν θα πάρω κομμάτι, θα αρκεστώ στα πλατάρια!

Ρυζάκι σωστά...και άλλο κρατούμενο!:D

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολλά κρεοπωλεία έχουν 2-3 κιμαδομηχανές για να περνάνε το κάθε κρέας ξεχωριστά, απαιτούμενο και για τους ανθρώπους, αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος....
Μπορεί να μπερδεύτηκε, να βιαζόταν, να, να, να....και να τον πέρασε τον κιμά από άλλη μηχανή!
Αν θεωρείς τόσο σημαντικό να μην κοπεί επ ουδενή άλλος κιμάς, ρώτα την μάνα σου μήπως το μίξερ σας ή κάποια άλλη συσκευή της κουζίνας σας μπορεί να κόψει κιμά, μόνο τότε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος!

Εγώ εδώ και μερικά χρόνια αγοράζω κρέας και κόβω μόνος μου κιμά και για εμάς.....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
...και μια άδεια κρεοπώλη και να το, το κρεοπωλείο!:D

Θα το κοιτάξω παίδες!Ευχαριστώ!

Το κεφάλι θα το έχω ήσυχο όταν θα κάνω εκτροφή όλων των τροφίμων που χρειάζονται για την Barf!

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Βασιλη(Bigbilly) 100000 ευχαριστω φιλε μου ποσο δικιο ειχες για τα κοκκινα κρεατα κ το κωλοκιμα τις εκανε κομματακια τις φτερουγες κ με την πετσα κ δεν εκανε εμετο κ τα κακα τοy ειναι σχεδον κανονικα κ καφε ξερω πως εδω δεν ποσταρουμε ευχαριστιες αλλα εσυ χθες μου απαντησες αμεσα στην ερωτηση μου κ γι αυτο σε ευχαριστω πολυ φιλε τοσο ψυχολογικα σε μενα αλλα κ επειδη δεν θα δωσω φαρμακο για διαρροια ,απλα το φαρμακο ειναι ΚΡΕΑΣ ΩΜΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΑ :D yeeeaaaahhhh

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Πρίν λίγο καιρό καποιος εδωσε αυτο το συνδεσμο http://www.timescapebullterriers.com/diet.html
Δοκιμασα λοιπον για βραδυνο να δινω αυτο τον <<πολτο>> ο οποιος κοστισε 19 ευρω κ εβγαλε 24 μεριδες?(ως εδω καλα) δημιουργει πολυ μαλακα ουρα περιπου διαρροια κ επισης ο σκυλος μου το σιχαινεται τρωει το μισο κ ουτε. Απορω πως στη φωτογραφια ο σκυλος το ευχαριστιεται...
Αν καποιος αλλος το εχει φτιαξει μπορει να πει εντυπωσεις κ αναλογιες μηπως κανω κατι στραβα ρε παιδι μου

Status
Κλειδωμένο θέμα