BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πάντως αν σκέφτεσαι να το γυρίσεις barf άρχισε το διάβασμα, γιατί δεν είναι μόνο θέμα αναλογίας ζωικές - φυτικές ουσίες. Είναι αρκετοί παράμετροι, όπως

• αναλογία ασβέστιο/φώσφορος
  • αναλογία κρέας, κόκαλα, εντόσθια
  • λίπος στην τροφή για την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A D E Κ)
  • ποιες τροφές μπορείς να δώσεις μαζί σε σχέση με το χρόνο πέψης
  • ...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πάντως αν σκέφτεσαι να το γυρίσεις barf άρχισε το διάβασμα, γιατί δεν είναι μόνο θέμα αναλογίας ζωικές - φυτικές ουσίες. Είναι αρκετοί παράμετροι, όπως

• αναλογία ασβέστιο/φώσφορος
  • αναλογία κρέας, κόκαλα, εντόσθια
  • λίπος στην τροφή για την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A D E Κ)
  • ποιες τροφές μπορείς να δώσεις μαζί σε σχέση με το χρόνο πέψης
  • ...
δεν έχω να συμπληρώσω κάτι σ' αυτά μόνο να επισημάνω ότι μην πάρεις αψήφιστα το θέμα του χρόνου πέψης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
αρκει να εχεις το χρονο και μερακι νατα κανεις ολα αυτα ομως πολυ σωστα μπραβο

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Δεν νομιζω πως θελει παρα πολυ χρονο.Προσωπικα μου φαινεται πιο χρονοβορο το μαγειρεμενο το προβλημα το δικο μου και ο λογος που δεν αρχιζω barf ειναι ο καταψυκτης δυστυχως... Παρολα αυτα Allegro παααααρα πολυ ωραιος και ευκολος οδηγος. THANKS!!! :D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
αρκει να εχεις το χρονο και μερακι νατα κανεις ολα αυτα ομως πολυ σωστα μπραβο
2,5-3 ώρες κάθε μήνα για να ετοιμάσεις τα κρέατα.
1ώρα περίπου την εβδομάδα για τα λαχανικά/φρούτα.

Δεν είναι τόσο χρονοβόρο αν σκεφτείς το τι προσφέρεις.

neko

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Είχα διαβάσει κάπου (δυστυχώς δεν θυμάμαι που) ότι πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε πολλούς λαιμούς κότας επειδή στα κοτόπουλα που δίνουν ορμόνες και αντιβίωση, συνήθως τα τρυπάνε στον λαιμό και συνεπώς η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι μεγαλύτερη στον λαιμό. Γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτό;

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
παιδια καπου κυκλοφορει ενα excel .... εστειλα μηνυμα στην κατοχο του αλλα εχει να μπει εδω και καιρό στο φορουμ
οποιος το εχει μπορεί να μου το στειλει ? και σε ανταλαγμα δεινω σε ηλεκτρονικη μορφή το RAW meaty bones

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
καλησπερα!
Διαβαζοντας στο φορουμ για την ωμη διατροφη στον σκυλο αποφασισα να δωσω και εγω στην δικια μου -ημιαιμο ροτβαιλερ απο φιλοζωικη 1,5 ετους - ωμο κοτοπουλο .
Μετρησα 80% κρεας με κοκκαλα και 20% εντοσθια κοτοπουλου. Συνολο 900 γρμ για 30 κιλα βαρος χωρισμενο σε 2 μεριδες

Το προβλημα ειναι οτι την δευτερη μερα εκανε εμετο και τα ... κακα της ηταν .... γιαουρτοειδη.
Επειδη με την ξηρα (orijen-acana ) δεν εκανε ουτε εμετους ουτε διαρριοα ανυσυχησα.
Ειναι κατι φυσιολογικο και διορθωνεται με τον χρονο ή παιζει το κοτοπουλο να ηταν χαλασμενο?
Ευχαριστω!

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Απευθείας έκανες την αλλαγή ή σταδιακά; Νομίζω ότι είναι καλύτερα να την κάνεις σταδιακά ή αν την κάνεις απευθείας τουλάχιστον τις πρώτες 2 μέρες να δώσεις μόνο κιμά κοτόπουλο.

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Την αλλαγη την εκανα απευθειας .
Βεβαια και μεταξυ ξηρων τροφων απευθειας την κανω.
Περισσοτερο με ανησυχησε να πω την αληθεια ο εμετος -δεν εχει ξανακανει- παρα τα κοπρανα.

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Γειά σας ηθελα να μαθω πως μπορω σε σκυλακι 39-40 ημερων να δωσω BARF ?Δηλαδη για κρεας-πρωτεινη δινω κιμα κοτοπουλου αλλα οσον αφορα το ασβεστιο, κοκκαλα δεν μπορω να του δωσω ακομα γιατι δεν μπορει να τα μασησει.. τι μπορω να κανω ωστε να εχει ο μικρος μου ισσοροπημενη BARF διατροφη ?
ευχαριστω

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
40ημερών κουτάβι είναι μικρό Δημήτρη.
Όχι μόνο για barf αλλά και να βρίσκεται μαζί σου.

Εφόσον πέρνεις κιμά κοτόπουλο γιατί δεν βάζεις μέσα και τα κόκκαλα?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δημήτρη, εγώ θα έδινα κανονικά τα γεύματα.
Έχει υπόψειν όμως ότι είμαι λιγάκι καραbarfer.

κοκκαλα δεν μπορω να του δωσω ακομα γιατι δεν μπορει να τα μασησει
Δέκα χρονών να γίνει ο σκύλος και πάλι δεν θα μπορεί να μασήσει. Τα σκυλιά δεν μασάνε.
Όταν τον φέρεις σπίτι και αρχίσει και σου δαγκώνει έπιπλα, χέρια, πόδια, παντελόνια, χαλιά, κουρτίνες και τα σχετικά αναθεώρησε το ότι "δεν μπορεί να φάει κόκκαλα ακόμα". :D

υπ. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο με εκτροφείς που ταίζουν 35-40ημερών κουτάβια ωμά.

Status
Κλειδωμένο θέμα