BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
τι αλλο να παρω εκτος απο κιμα γιατι δε θα δινω κιμα,τουλαχιστον ομο!
για
πειτε
Όρχεις μοσχαριου κατεψυγμενους, στο 1ευρω το κιλο απο το μακρο.
Πατσας μοσχαρισιος κατεψυγμενος 1.5ευρω το κιλο στο ιδιο μαγαζι.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
μπα δε παιρνουν τα σκασμενα.
εδω πριν ετρωγε 300γρ οριτζεν και ητανε κοκαλιθρας!
Με barf θα δεσει το σκυλι θα το δεις εχει αλλη αντιδραση ο οργανισμος τους αποροφουν καλυτερα τα συατατικα των τροφων

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Πολύ ενδιαφέρον ολές οι συμβούλες και χρησιμές! Και έγω άλλαξα τώρα επί της ευκαιρίας που πήραμε καινούριο κουτάβι που δεν ξέρει τιποτέ αλλό από το B.A.R.F. Πολύ πιο ευκόλο από ότι νομίσα! H εκτροφέας επίσης μου έδωσε συμβουλές. Απιστευτό για μένα, πόσο γρηγρόρα βλέπεις διαφόρα. Καταρχήν μένει σχεδόν όλα μέσα στο σκύλι, το Κανγκαλ που έχω (11μηνών,αναπτηξή) το τι εβγάλε πριν (κὄπρανα εννόω) , δεν λεγέται..... Τρώει τώρα 1.500γρ την ήμερα (στα 45 κιλά). O άλλος μου, ροδεσιανός ριτζμπάκ, κάνει λίγο τον δυσκόλο, υπόμονη, αλλά αυτός ήταν πάντα πολύ δύσκολός στο φάι και δεν τρώει ποτέ με χάρα.... Το κουτάβι(ροδεσιανός και αυτός) , 3 μήνων, 15 κιλά, τρώει άκομα δυο φορές την ήμερα, κάθε φορά 500γρ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν δεις οτι ζορίζεται αλλά κάνει κανονικά κόπρανα είναι λόγου καθαρού κρέας (έλλειψη κόκκαλου).
Αν ζορίζεται αλλά κάνει σκληρά τότε φταίει το πολύ κόκκαλο.

barfwannafeed

New Member
23 Οκτωβρίου 2011
1
0
barf και καλαζαρ?

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούρια στο φορουμ κι έχω μήνες που μελετάω γενικα για τη διατροφή.δεν έχω ολοκληρώσει την ανάγνωση όλων των μηνυμάτων για την barf! και για να μη σας ζαλίζω έχω ένα πεντάχρονο περίπου σκύλο με καλαζαρ και με ενδιαφερει να μαθω αν θα ήταν ασφαλές να ξεκινήσω. Δεν εμπιστεύομαι καμια κροκέτα πλέον κι ήμουν διατεθειμένη να δίνω την καλύτερη. Τώρα δίνω μια μιξη μαγειρευτού και κροκετας, αλλά εχω μπερδευτεί με τις αναλογιες τις βιτ. κλπ.Θα έκανα τα πάντα γι'αυτόν. Η κλινική του εικόνα είναι φυσιολογική.Με τους κτηνιατρους εδο στην επαρχία δεν μπλέκω σε θεματα διατροφής. Μονη μου ανακάλυψα πολλά περισσότερα για το καλαζαρ τι πρεπει και τι όχι...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
πρασινος πάτσας
Θα ήθελα να ρωτησω, εάν επιτρεπεται, σε ποίο μαγαζί στη Βαρβακείο αγόρα υπάρχει ο ακαθαρίστος῎πράσινος πάτσας. Τον πήρα τώρα από τον κρεωπολή μου και έπαθα σόκ με την τιμή.... Εαν ξέρει κάνεις....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο πράσινος πατσάς είναι καλός γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Στην βαρβάκειο θα το βρεις στα περίπτερα που πουλάνε εντόσθια (νεφρα, καρδιες, γλώσσες κτλ).

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
πρασινος πάτσας
Θα ήθελα να ρωτησω, εάν επιτρεπεται, σε ποίο μαγαζί στη Βαρβακείο αγόρα υπάρχει ο ακαθαρίστος῎πράσινος πάτσας. Τον πήρα τώρα από τον κρεωπολή μου και έπαθα σόκ με την τιμή.... Εαν ξέρει κάνεις....

εγω πειρα 2,3 κιλα απο βαρβακειο 5,5 ευρώ ειναι η ποιο ακριβη αγορα μου :) φυσικά αυτη η ποσοτητα εμενα μου βγαζει 20 μερες

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Καλησπέρα!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση που ίσως έχει θιγεί στο συγκεκριμένο θέμα (είναι αρκετά μεγάλο η αλήθεια είναι, κοίταξα όσο μπορούσα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό). Μιλούσα με μία φίλη μου για τη τροφή barf και μου είπε πως ένας γνωστός της τάιζε τον σκύλο του ωμή τροφή με αποτέλεσμα το σκυλί να γίνει επιθετικό και όποτε μύριζε αίμα να ορμάει. Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο? Ή είναι η εξαίρεση. Μου φαίνεται λίγο περίεργο να ισχύει, αλλά δεν ξέρω. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, ευχαριστώ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπέρα!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση που ίσως έχει θιγεί στο συγκεκριμένο θέμα (είναι αρκετά μεγάλο η αλήθεια είναι, κοίταξα όσο μπορούσα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό). Μιλούσα με μία φίλη μου για τη τροφή barf και μου είπε πως ένας γνωστός της τάιζε τον σκύλο του ωμή τροφή με αποτέλεσμα το σκυλί να γίνει επιθετικό και όποτε μύριζε αίμα να ορμάει. Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο? Ή είναι η εξαίρεση. Μου φαίνεται λίγο περίεργο να ισχύει, αλλά δεν ξέρω. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, ευχαριστώ.
Μύθος είναι αυτό.Και ο παππούς μου αυτό λέει.Ο δικός μου μια χαρά ωμο κρέας έχει φάει και είμαστε όλοι....ακομα ζωντανοί.

Status
Κλειδωμένο θέμα