American bulldog

Yannis1980

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
65
0
Περισσός
Τώρα που είπατε για ξάπλωμα, μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του δικού μας :) Ο οποίος ξαπλώνει σαν το βατράχι, με τα πίσω πόδια απλωμένα χαχαχαχ :) Θα ανεβάσω φωτό αργότερα,να λυθείτε στα γέλια :)
η γνωστή στάση superman... τέλεια και μένα κάθεται έτσι... αυτό είναι καλό...
έχω μία τέτοια φώτο στο album...

Υ.Γ. άσχετο, αν χρειαστείτε ποτέ κάτι ορθοπεδικό, να πάτε στο Χαραλαμπίδη... μακριά από το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι, ιδιαίτερα για ορθοπεδικά ζητήματα...

Last edited:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αααα, είναι καλό αυτό; Χαχαχ! Κι εγώ το κορόιδευα "βατράχι" το τέρας μας :) Σ'ευχαριστώ για την πληροφορία με το γιατρό (αχρείαστος νά'ναι).

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
πως δηλαδη? (μα που διαολο ειναι οι φατσουλες?)
Δεν τολμάει άνθρωπος να με αγκαλιάσει ή να με πλησιάσει κι αμέσως τρέχει δίπλα μου ή μπαίνει ανάμεσά μας.

Αυτό το κάνει σε γνωστούς, ακόμα και στο αφεντικό του (τον αρραβωνιαστικό μου), με πολύ προσεκτικό τρόπο, βέβαια.
Δεν το συζητώ, όταν πχ κάνουμε πως μαλώνουμε
Τρέχει να μπει ανάμεσά μας και αρχίζει να πηδάει ψηλά, χαχαχ!
Το ίδιο και με τον αδερφό μου κ. ο. κ. Για ξένους (εννοώ εντελώς αγνώστους σε κείνον) δεν το έχω δοκιμάσει, και φυσικά πχ δε με έχει απειλήσει κάποιος παρουσία του, οπότε εκεί δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιδράσει.
Υπόθετώ (με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες γνώσεις που έχω), πως αυτό εννοούμε όταν λέμε σωματοφυλακή....​

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα αυτό που περιγράφεις μου κάνει περισσότερο για ζηλιαροκτητικό σκύλο ή σκύλο που γουστάρει τρελά χάδια, παρά που δείχνει σημάδια σωματοφυλακής....

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ξέχασα να διευκρινίσω, πως αυτό ήταν αποτέλεσμα εκπαίδευσης από εμάς. Δηλαδή, από μικρό του δείχναμε τι πρέπει να κάνει αν μας επιτεθεί κάποιος. Θεωρώ, πως τώρα απλά ζυγίζει κάθε περίπτωση και πράττει αναλόγως. Πχ αν ακούσει να φωνάζουμε, έρχεται ανάμεσα και πηδάει σα να λέει "παιδιά, σταματήστε"! Αντίστοιχα, αν κάποιος πλησιάζει εμένα, περιμένει να δει αντίδραση, πλησιάζει και αν όλα πάνε καλά, απλώς παρατηρεί.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ενδιαφέρον!Δηλαδή, πως του δείχνατε τι να κάνει όταν σας επιτεθεί κανείς;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ήταν και εξακολουθεί να είναι μια καθημερινή διαδικασία.. Δεν ξέρω εάν είναι σωστή ή όχι, αλλά φαίνεται να αποδίδει. Ότι πάμε να χτυπήσουμε κλπ. Δεν μπορώ ακριβώς να στο περιγράψω, διότι είναι κινήσεις, βλέματα, ο τόνος της φωνής κλπ. Σε γενικές γραμμές πάντως, για παράδειγμα, προσποιούμασταν επίθεση ο ένας στον άλλον, απότομες κινήσεις, μετά πιο ήρεμες κινήσεις κλπ.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ναι, ακριβώς. Του τύπου πάω να την αρπάξω, να τη δείρω, να της ορμήσω, οπότε έρχεται ο Ούζος για να ..αναλάβει την κατάσταση.
Ξαναλέω και πάλι, δεν επιτίθεται στο αφεντικό του ή σε μένα, αλλά δείχνει σαφώς ότι θέλει να προστατέψει, πηδώντας ψηλά, χτυπώντας το πόδι του, μπαίνοντας ανάμεσα κλπ
Δεν ξέρω ειλικρινά, εάν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος, αλλά πλέον δείχνει να ξεχωρίζει (κατά πλειοψηφία) πότε είναι σοβαρή μια κατάσταση και πότε όχι.
Θα γελάσετε ίσως, αλλά πλέον δεν μπορούμε να μαλώνουμε στο σπίτι (όπως όλα τα ζευγάρια, σε φυσιολογικά πλαίσια δηλαδή) γιατί έχουμε το "γιόκα" να προσπαθεί να το παίξει πυροσβέστης "έλα παιδιά, να το διαλύουμε σιγά - σιγά" :)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ψαρωτικά - ξεψαρωτικά, κάνει ακριβώς αυτό που θέλουμε :). Μαθαίνει να αντιδρά όταν ανεβαίνουν οι τόνοι από κάποιον (ξέρει ότι με μας είναι παιχνίδι, αλλά με ξένους είναι διαφορετικά).

Yannis1980

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
65
0
Περισσός
από το πληκτρολόγιό (στόμα) μου το πήρες....
και κιλά, αν τον έχεις ζυγίσει... που θα το έχεις κάνει, καθώς του δίνεις για τις ταινίες...

Last edited:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
2,5 χρονών είναι. Κιλά δεν ξέρω, καμιά 45-50αριά.. Είναι γεμάτος μυς που διαγράφονται πάντως.. (πωπω λες και περιγράφω κανέναν ..μοντέλο ;) ) Οι λοιπές πληροφορίες από το ..αφεντικό του και θα σας ενημερώσω :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό αυτό που κάνετε....
Αν ο σκύλος αντιδρά ως σωματοφύλακας ή απλά το βλέπει ως ένα πολύ ωραίο παιχνίδάκι μαζί σας!
Εσύ βέβαια τον βλέπεις κι εσύ το ξέρεις, αλλά θεωρητικά, δεν νομίζω ότι είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για τέτοιου είδους εκπαίδευση...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
κοιτα,ειναι καλο το οτι δεν φοβαται τις φωνες κ χωνεται.αρκει βεβαια στην πορεια να μαθει απλα οτι δεν πρεπει να χωνεται παντα.αυτο το λεω γιατι υπαρχουν σκυλια που με το που αναιβουν οι τονοι φοβουντε γιατι νομιζουν οτι μαλωνουν αυτα.μονο μεταξυ σας το κανετε αυτο?