Acana - Origen

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

@ferb Η αθλητικη ζωη ναι , αλλα τα κρυα που κολλανε;;

...
Καλά το είπε ο ferb. Περισσότερο κρύο σημαίνει μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια. Η ενέργεια προέρχεται και από την πρωτεΐνη αν δεν κάνω λάθος. Παραπάνω πρωτεϊνη -> λίπος - > ενέργεια.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Τρεχα να ζεσταθουμε δηλαδη;;
Η ενεργεια προερχεται απο την πρωτεινη που διασπατε και αναδημιουργει τους μυες μεγαλυτερους και καλυτερους απο τους προηγουμενους.
Η περισεβουμενη πρωτεινη γινεται λιπος αλλα το λιπος δεν μπορει να ξαναγινει πρωτεινη!
Πιστεψε με αν ηταν ετσι η μιση Ελλαδα θα ετρεχε στον Μαραθωνιο!

Αν κανω λαθος συγχωρεστε με !!! :D

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η πρωτεΐνη χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μυών. Αυτή που περισέύει αποθηκεύεται στον οργανισμό ως λίπος. Το λίπος είναι η αποθήκη ενέργειας του οργανισμού (στο περίπου στη βιολογία δεν ήμουν ποτέ καλός).

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
χα μιλας σε ενα ατομο που ΔΜΣ 39 χαχαχα!!!
Τελος παντων δεν ξερω πολλα για το λιπος αν και το κουβαλαω χρονια . Ας μιλησουν οι ειδικοτεροι περι των τροφων αλλα οπως ειπα το θεμα ειναι να κολλαει στον σκυλο η τροφη!
Εκει δεν εχεις αντιρρηση;:D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εννοείται αυτό. Απλά δεν είναι μόνο η διάθεση, το τρίχωμα και τα κόπρανα αποδείξεις για το αν κάνει μια τροφή για το συγκεκριμένο σκύλο, μόνο ενδείξεις. Οι εξετάσεις στον κτηνίατρο ίσως είναι απόδειξη.

ΥΓ: Για να μην παρεξηγούμαι. Acana του δίνω και είναι για την ώρα μια χαρά.
ΥΓ2: Γιατί να έχω αντίρηση σώνει και καλά μωρέ; Μου έχει βγει το όνομα; :D:D:D

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Ένας από τους διάσημους διαιτολόγους μικρών ζώων, ο Αμερικανός Lon D. Lewis (1982) επισημαίνει ότι η υπερβολική λήψη πρωτεϊνών από τους σκύλους μπορεί να τους οδηγήσει σε σπειραματοσκλήρυνση και πρόωρη γήρανση του νεφρικού συστήματός τους, που τελικά οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια. Και αυτό γιατί με υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης έχουμε υπερλειτουργία μεγάλου τμήματος του οργανισμού.

πηγη: ΕΔΩ

υ.γ Εγω του δινω Ρουαγιαλ και νοιωθω οτι το σκυλι ξυπνησε , πριν του εδινα φλαταζορ. Πηγαινα να παρω Οριτζεν αλλα σκεφτηκα να το καθηστερισω λιγο.

υ.γ δεν ξερω εαν το εκανα καλα πρωτη φορα κολλαω πηγη :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κάπου είχα διαβάσει ότι η νέα τάση στην κτηνιατρική δε λέι όχι στις πολλές πρωτεΐνες. Υποστηρίζεται ότι δε δημιουργεί πρόβλημα στα νεφρά, αλλά σε περίπτωση πάθησης των νεφρών τότε πρέπει να αποφεύγεται. Σε αντίθεση με εσένα δε θυμάμαι πού το βρήκα, οπότε "πηγή" δεν έχει :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απατασαι! :D

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η ΚΟΜΠΑ ΕΠΕ στο Ηράκλειο Κρήτης. :)

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Πολύ ενημερωμένοι απλά και τον παραπάνω κάποτε τον γνώρισα έτσι (σαν αποκλειστικό),μάλιστα "πήρα και χορηγία" για την έκθεση του ομίλου μας την 2005!xaxaxaxa!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
kkranis τα κοπρανα του δικου σου πως ειναι???και ποια του δινεις ακριβως??
Πιάσαμε σκ@τοσυζήτηση τώρα :D

Μαλακά αλλά εντελώς σχηματισμένα. Ξηρά τροφή την Acana Adult Dog. 2x200γρ την ημέρα συν περίπου 100 γρ συκωτάκια / καρδιές κτλ. Επίσης, 2 φορές την εβδομάδα αυγό με το τσόφλι, 1 φορά τόνο και 1 φορά γιαούρτι.

Το έχω παραξηλώσει λίγο, αλλά αδυναμίες είναι αυτές...

Τα κόπρανα τα προτιμώ να μην είναι τελείως σφιχτά. Έχω δει σκύλο να ζορίζεται 5 λεπτά και μου έχει δημιουργήσει άγχος :shock:

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
Σορρυ που παρεμβαινω ,ισως φανει διαφυμηση αλλα απο τοτε που την ξεκινησα με acana τα κοπρανα ειναι κανονικα -σκληρα το τριχωμα γυαλιζει ενεργεια στο φουλ και οσο για τρεξιμο κανει μια φορα την εβδομαδα 5χιλ.στο βουνο τρεχοντας χωρια οι βολτες

mariamanola

New Member
12 Μαρτίου 2009
1
0
Πολύ ενημερωμένοι απλά και τον παραπάνω κάποτε τον γνώρισα έτσι (σαν αποκλειστικό),μάλιστα "πήρα και χορηγία" για την έκθεση του ομίλου μας την 2005!xaxaxaxa!
Τωρα τι Παιρνεις? ποσες χοιρηγιες? :)

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Για την Orijen puppy large breed που πηρα πριν απο μισο μηνα περιπου πληρωσα 77 ευρω το μεγαλο σακι (13.5 kg) η Acana μιας και ειναι λιγο κατωτερη απ οτι μου ειπαν εκανε γυρω στα 10-15 ευρω κατω.

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Πιάσαμε σκ@τοσυζήτηση τώρα :D

Μαλακά αλλά εντελώς σχηματισμένα. Ξηρά τροφή την Acana Adult Dog. 2x200γρ την ημέρα συν περίπου 100 γρ συκωτάκια / καρδιές κτλ. Επίσης, 2 φορές την εβδομάδα αυγό με το τσόφλι, 1 φορά τόνο και 1 φορά γιαούρτι.

Το έχω παραξηλώσει λίγο, αλλά αδυναμίες είναι αυτές...

Τα κόπρανα τα προτιμώ να μην είναι τελείως σφιχτά. Έχω δει σκύλο να ζορίζεται 5 λεπτά και μου έχει δημιουργήσει άγχος :shock:

Ποσων μηνων /χρονων ειναι? ειχα δει καποιο post σου και εχουμε το ιδιο προβλημα. Παντως του δινεις υπερβολικα πολλες βιταμινες και δεν κανει γιατι τα σκυλια δεν μπορουν να τις αφομοιωσουν με αποτελεσμα τα κοπρανα τους να ειναι μαλακα η και να εχουν διαρροια. Η Acana οπως και η Orijen εχουν ακριβως οτι χρειαζεται το ζωο. ΠΧ το γιαουρτι το εδιναν πιο παλια οταν ειχαν ελλειψη ασβεστιου και δεν υπηρχαν καλες τροφες. τωρα απλα τον επιβαρυνεις με βιταμινες. Οσο για συκωτακια καρδιες ακριβως για τον ιδιο λογο. Αποψη μου ειναι να του δινεις οση τροφη ειναι δοση που συνηστα η εταιρια. πχ για μενα που παιρνω την Orijen γραφει οτι για σκυλια που θα γινουν 30-40 κιλα και απο μηνα 3-9 πρεπει να τρωει 3 3/4 - 4 1/2 κυπελακια την ημερα (1 κυπελακι 120g) αυτο δηλαδη σε 2 δοσεις.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σήμερα έχει γεννέθλια. Ενός έτους ακριβώς. Τα εξτρά που του δίνω συνεπάγονται με μια μικρή μείωση στην ποσότητα της ξηράς. Αν δίνω μόνο ξηρά, τότε τα κόπρανα είναι πιο μαλακά (όχι πολτός). Αυτό το διαιτολόγιο φαίνεται να είναι καλό. ΟΙ ενδείξεις τουλάχιστον αυτό λένε (μηδαμινή τριχόπτωση, πολλή ενέργεια, καλή ποσότητα κοπρανων).

Souless

Member
5 Οκτωβρίου 2009
16
0
Να σου ζησει και να τον χαιρεσαι το μπεμπη σου:D...Τελικα με τα ποδαρακια του ολα οκ? Εχω το ιδιο προβλημα κι εγω απ οτι καταλαβα διαβαζοντας ενα πιο παλιο σου post...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog