Acana - Origen

tasosz_78

Member
6 Αυγούστου 2009
9
0
Για την Orijen puppy large breed που πηρα πριν απο μισο μηνα περιπου πληρωσα 77 ευρω το μεγαλο σακι (13.5 kg) η Acana μιας και ειναι λιγο κατωτερη απ οτι μου ειπαν εκανε γυρω στα 10-15 ευρω κατω.
εγω την ιδια τροφη τη πηρα προχθες 70 ευρω...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ΤΑ Golden μου τρελλαίνονται για Akana...λόγω υψηλής πρωτείνης, την ανακατεύω με την Trainers Choice μήλο. Και τους αρέσει πάρα πολύ.
όσο για τους κτηνίατρους...λυπάμαι, αλλά δεν εμπιστεύομαι τη γνώμη τους...προτιμώ να μιλάω με εκτροφείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τα Golden πολλά χρόνια. Γνωρίζω γιατρούς που προμοτάρουν τροφές για άλλους λόγους...

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
όσο για τους κτηνίατρους...λυπάμαι, αλλά δεν εμπιστεύομαι τη γνώμη τους...προτιμώ να μιλάω με εκτροφείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τα Golden πολλά χρόνια. Γνωρίζω γιατρούς που προμοτάρουν τροφές για άλλους λόγους...
Φανταζομαι πως και εσυ αν παθεις κατι δε ρωτας γιατρο αλλα κανεναν γνωστο σου που εχει πειρα απο αυτα...
Ας μην το ισοπεδωνουμε... Οι γιατροι ξερουν, αρκει να βρεις καποιον σωστο επιστημονα, οπως ακριβως με τους γιατρους για ανθρωπους. Αλλωστε δεν πουλανε ολοι τροφες! Ο δικος μου ας πουμε δεν πουλαει και μου συστησε Royal οταν του ειπα πως με την Acana η δικια μου εχει μαλακα κακα και τα κανει 5-6 φορες τη μερα. Μολις αλλαξα τροφη εστρωσε!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο γιατρός ξέρει το αντικείμενό του.

Μπορείς να μου υποδείξεις σε ποιό σημείο της εκπαίδευσής τους οι κτηνίατροι μαθαίνουν αναλυτικά περί διατροφής του σκύλου, καθώς και - το σημαντικότερο - γιατί είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν την σύσταση και ανάλυση όλων των τροφών του εμπορίου ?

Πείτε μου για ΕΝΑΝ κτηνίατρο που να σύστησε τροφή άλλη από αυτή που πούλαγε, και για ΕΝΑΝ κτηνίατρο που να είπε σε κάποιον άλλαξε την Hills ή την Royal και δώσε την Χ ? Το τελευταίο μέλος του forum αυτού θα μπορούσε να συστήσει να αλλαχθεί η Acana με Royal για να μην είναι μαλακά τα κόπρανα ... αυτό δεν κάνει τον εν λόγω κτηνίατρο επιστήμονα.

Σέβομαι την επιστημονική κατάρτιση οποιουδήποτε όταν την σέβεται καιο ίδιος. Αν την χρησιμοποιεί για να πουλάει ψιλοπράγματα και τροφούλες ...

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πολλούς εκτροφείς. Απλά επειδή διατροφολόγος σκύλων ώς επάγγελμα δεν υφίσταται (ακόμα) εγώ δεν θα θεωρούσα τυχαίο κάποιον που ταίζει πολλά σκυλιά, συνδιαλέγεται κάθε μέρα με πολλά άτομαπου επίσης ταίζουν πολλά σκυλιά, ακόμα και στο εξωτερικό, και η μισή ασχολία του γενικά είναι η τροφή των σκύλων του ... ειδικά όταν από αυτόν έχω πάρει έναν σκύλο, που σημαίνει ότι νοιάζεται για την ευζωία του.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Thanks Denis...
Λυπάμαι που διαβάζω απαντήσεις του στυλ "φαντάζομαι πως και εσυ αν πάθεις κάτι δε ρωτάς γιατρό κλπ,κλπ".
Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με σκυλιά, φίλε μου Μανώλη, και από την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι είσαι σχετικά καινούργιος σε αυτό...
Θα έπρεπε να καταλάβεις, από το post μου ότι εμπιστεύομαι σε θέματα τροφών, περισσότερο τους εκτροφείς παρά τους κτηνίατρους...
Ο κτηνίατρος θα μου πει, αν ο σκύλος μου έχει πρόβλημα στα νεφρά του, να αποφύγω τη πρωτείνη...δεν θα μου πει ποιά τροφή να πάρω..

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Δηλαδη Κατερινα, αν δεις οτι τα κοπρανα του σκυλου σου ειναι μαλακα, θα ρωτησεις τον εκτροφεα και οχι τον κτηνιατρο σου? Αν ειχες ενα παιδι και εβλεπες πως εχει διαροια, θα ρωτουσες καποια γνωστη σου που εχει αναθρεψει 3-4 παιδια ή καποια βρεφονηπιοκομο, και οχι τον παιδιατρο? Εγω παντως για οτιδηποτε δω που πιστευω πως ειναι αφυσικο, ρωταω πρωτα τον κτηνιατρο, κανω αυτο που λεει και ταυτοχρονα ενημερωνω και τον εκτροφεα του σκυλιου μου. Μαλιστα ο εκτροφεας της σκυλας μου, ακομα και αν εχει διαφορετικη γνωμη απο τον κτηνιατρο, μου συστηνει να ακολουθησω τη συμβουλη του γιατρου.
Denis, και ομως υπαρχει τετοιος γιατρος που συστησε να αλλαξω τη Royal. Βρισκεται στη Δάφνη και μου ειπε να δινω Orijen στο σκυλι. Οπως θα καταλαβες βεβαια, πουλουσε ο ιδιος Orijen και Acana! Αντιθετα, ο δικος μου γιατρος που ΔΕΝ πουλαει ΚΑΜΙΑ τροφη, μου ειπε να παιρνω Royal επειδη εχοντας δει χιλιαδες αρρωστα σκυλια λογω κακης διατροφης, ξερει ποιες ειναι οι τροφες που εχουν τα λιγοτερα προβληματα και ποια να συστησει αναλογα την κατασταση του ζωου.
Φυσικα και ΔΕΝ υποβαθμιζω τον ρολο του εκτροφεα που εχοντας δει και ζησει καταστασεις, ξερει εμπειρικα τι πρεπει να γινει. Ομως πιστευω πως για οτιδηποτε συμβει, ο πρωτος που πρεπει να απευθυνομαστε ειναι ο γιατρος και μετα ο εκτροφεας. Ξανατονιζω για να μην παρεξηγηθω, οταν λεμε γιατρο εννοουμε καποιον δοκιμασμενο, σοβαρο επιστημονα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είπα ότι δεν συστήνουν αλλαγή της Royal και Hills επειδή η Royal και Ηills είναι η καλύτερες. Είπα ότι ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρείς κτηνίατρο που να εμπορεύεται άλλες από αυτές ώς κύριες, και είναι φυσικό, μιάς και οι 2 αυτές μάρκες τροφών εχουν κτηνιατρικούς κωδικούς. Το ότι ο κτηνίατρος που πούλαγε Orijen σε συμβούλεψε να αλλάξεις την Royal (που όλοι οι άλλοι κτηνίατροι που πουλάνε Royal -ώ τί θαύμα - την έχουν για την καλύτερη :) ) με επιβεβαιώνει.

Γενικά έναν κτηνίατρο τον βολεύει ένας χρόνιος πελάτης να είναι σταθερός στην τροφή και η τροφή να είναι γνωστή. Είναι τόσο "αναλυτικές" οι γνώσεις τους για την διατροφή ... που χάνονται αν ακούσουν μάρκα που δεν ξέρουν (και οι 9 στους 10 δεν ξέρουν την σύσταση ΟΥΤΕ των Royal και Hills) και αν θέλετε κάντε ένα πείραμα για αυτό που λέω.

"έχει δεί χιλιάδες άρρωστα σκυλιά" ... και γιατί Royal και όχι Eukanuba ? Ρωτήστε τον κτηνίατρο (2ο πείραμα) τί προβλήματα δημιουργεί η Eukanuba στα σκυλιά και γιατί, και όταν πάρετε ικανοποιητική απάντηση πείτε μου και μένα .. :)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Τη Royal την προτεινε μαζι με Hills kai Εukanuba. Σαν πρωτη επιλογη μου εδωσε τη Royal ομως (δεν τον ρωτησα γιατι, να πω την αληθεια). Ακολουθησα τη συμβουλη του αφου ρωτησα ΚΑΙ τον εκτροφεα μου, που μου την προτεινε και εκεινος.
Μαλιστα για να πω πιο συγκεκριμενα, εδινα Acana εως τον Φεβρουαριο και δεν ειχα προβλημα. Ο γιατρος μαλιστα εβλεπε το σκυλι και δεν ειχε καμια αντιρηση αφου την εβλεπε να ειναι σε αριστη κατασταση! Ομως τοτε αλλαξε η συσταση της Acana και οταν εδωσα τη νεα Acana στη σκυλα μου, ειδα διαφορα στα κοπρανα, στη συχνοτητα που τα εκανε, στη ποσοτητα και στη μυρωδια. Επισης ειχε μειωθει η ορεξη της να φαει και η ενεργεια της. Φοβηθηκα μηπως ηταν κατι αλλο! Αν δε κανω λαθος το ειχα αναφερει και εδω! Πηγαινοντας τη στο γιατρο μου ειπε να αλλαξω τροφη αμεσως. Το ιδιο ειπε και ο εκτροφεας της. Το εκανα και μεσα σε μια εβδομαδα ηρθε ξανα στα ισια της!

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
εμενα ο κτηνιατρος πουλαει royal και μου ειπε οτι η acana ειναι απο τις καλυτερες και να μην την αλλαξω αν δεν υπαρχει λογος.αντιθετα με τους πετ σοπαδες ολους της πατρας

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Να ρωτησω κατι και εγω...
Δινω στη μικρη μου acana prairie harvest αρκετους μηνες τωρα..σχεδον απο τοτε που βγηκε αυτος ο κωδικος...
Γενικα δεν εχω δει προβληματα στο σκυλι αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι κανει πολλες φορες κακα που ομως δεν ειναι μαλακα..
Δηλαδη σε μια βολτα μπορει να κανει 2-3 φορες...
Συν οτι απο το καλοκαιρι και μετα παρατηρω εντονη τριχοπτωση και τρεχουμε καθε μερα με την ηλεκτρικη σκουπα..
Δεν ξερω αν το τελευταιο οφειλεται βεβαια στη τροφη αποκλειστικα...
Μηπως θα ηταν καλυτερα να αλλαξω τροφη? Η μηπως θα ηταν καλυτερο να δοκιμασω καποιον αλλο κωδικο απο την ιδια την εταιρεια?

Μηπως να δοκιμασω την acana grassland με το αρνι καλυτερα?

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
το οτι το καλοκαιρι πεφτει τριχωμα ειναι φυσιολογικο μην σε ανυσηχει το οτι κανει πολλες φορες την αναγκη του αν τα κοπρανα ειναι σε σωστη οψη δεν νομιζω να εχει σχεση η τροφη πιο πολυ η συνηθεια του σκυλου σου ειναι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ενικα δεν εχω δει προβληματα στο σκυλι αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι κανει πολλες φορες κακα που ομως δεν ειναι μαλακα..
Δηλαδη σε μια βολτα μπορει να κανει 2-3 φορες...
Αυτό σημαίνει πως δεν την αφομοιώνει καλά ο οργανισμός του..
Ποσες φορες το ταΐζεις?

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Αυτό σημαίνει πως δεν την αφομοιώνει καλά ο οργανισμός του..
Ποσες φορες το ταΐζεις?
Την ταιζω 2 φορες την ημερα...αν και το καλοκαιρι καποιες φορες ετρωγε μια φορα...
Το κακο ειναι οτι δεν ξερω αν η κοπελα μου τηρει τη δοσολογια που πρεπει...
Ειμαι σιγουρος πως καποιες φορες η μικρη τρωει παραπανω απ οτι πρεπει...
Οσο για την τριχοπτωση ξερω οτι ειναι περα του φυσιολογικου της...αν και εν μερει την δικαιολογω γιατι περασε και ενα διαστημα ψιλοστρεσαρισματος μιας και τις αρχες του καλοκαιριου αλλαξαμε σπιτι...
Πηρα χθες να δω πως θα παει και με την αcana την grassland με βαση το αρνι μιας και λενε οτι βοηθαει περισσοτερο στα δερματικα...
Και πλεον κανα μηνα της βαζω καθε πρωι και λιγο λαδι σολωμου...
ειδωμεν...:)

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για κάποιο κατάστημα στο περιστέρι που να έχει οrijen ?
μόλις πήρα μετάθεση κ δεν σκοπεύω να κουβαλάω σακιά απο πάτρα
σορυ για την καθυστερηση τωρα καταφερα να βρω την ακριβη διευθυνση για acana k orjigen στα δυτικα προαστεια
λεγεται ο κοσμος των πουλιων και των ζωων
οδος:Αλ.Παναγουλη 3,ιλιον,οπισθεν Ευαγγελιστριας τηλ.2102637891

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
εχω διαβασει ολη την συζητηση περι τροφης και τελικα δεν εβγαλα συμπερασμα!!θελω να παρω την orijen αλλα εχω ενα μαλτεζ 3 κιλων και οπως φανταζεστε δεν ειναι σκυλος που τρεχει πολυ περα απτις βολτες που το βγαζω οποτε ειναι καλο να τρωει τοσες πρωτεινες η οχι?απτην αλλη σκεφτομαιι οτι τρωει 50gr. ημερισιως(αφου καραταμε και τη σιλουετα μας και ειμαστε λιγοφαγες:p)οποτε το ποσοστο πρωτεινης που λαμβανει δεν ειναι και πολυ μεγαλο!!τι λετε λοιπον?να την παρω η να παρω καμια με λιγοτερες πρωτεινες?μεχρι τωρα εδινα hills..ειχαμε 5 και παραπανω ανκουφισεις;)και αναρρωτιεμαι αν φταιει η τροφη η οτι ειναι 5 μηνων ακομη?

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
μα απ οτι ξερω μια καλη τροφη δεν ειναι μονο για κυνηγοσκυλα που τρεχουν στα βουνα.ειναι μια πληρης τροφη με ολα τα συστατικα που χρειαζεται ενα σκυλακι για να ειναι υγειες.
αρκει να ταιρειαζει και στον οργανισμο του

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog