Θα ήθελα να πω και τις απόψεις μου πάνω σε πολλά απο τα θέματα που θεσατε σαν εκθέτες ή θεατές της εν λόγω έκθεσης. Θα διευκρινήσω ότι είμαι μέλος στον ΟΚΑ (όπως είμαι και στον ΚΟΕ) δεν ανήκω στο Δ.Σ του ομίλου για ευνόητους λόγους, παρόλα αυτά όμως είμαι απο τα ατομα τα οποία πάντα βοηθάνε στην πραγματοποίηση μιας έκθεσης.
Σαφώς και υπήρξαν βοηθοί στιβου που δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία και δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα τα οποία όμως οπου έγιναν αντιληπτά απο τον ΟΚΑ έγινε προσπάθεια να επιλυθούν επιτόπου. Θα ήθελα να σας τονίσω ότι δυστυχώς οι έμπειροι γραμματείς & βοηθοί στίβου είναι δυσεύρετοι και κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια έκθεση οι όμιλοι "ιδρώνουν" να βρούν άτομα να στελεχώσουν σωστά τους στίβους. Σας υπενθυμίζω ότι εγω η ίδια σας είχα βάλει ανακοινωση (για λογαριασμό του ΟΚΑ) που έλεγε ότι αναζητούμε εθελοντές για την στελέχωση των στίβων και δεν ανταποκριθήκε ΚΑΝΕΙΣ
Το να καθεστε απο το γραφείο σας και να κρίνετε τις προσπάθειες άλλων που εθελοντικά διοργανώνουν και πραγματοποιούν εκθέσεις είναι άτοπο για μένα αν δεν το έχετε κάνει τουλάχιστον μία φορά και εσείς έτσι ώστε να δείτε απο κοντά τι σημαίνει η διοργάνωση μιας έκθεσης. Στην συγκεκριμένη έκθεση υπήρξαν απανωτές αλλαγές στην σύνθεση του προγράμματος (ακόμα και την τελευταία στιγμή) και όχι απο υπαιτιότητα του ΟΚΑ αλλά από ακυρώσεις των κριτών (λόγοι υγείας και τεχνικοί λόγοι σε άλλη περίπτωση). Επίσης υπήρξαν ακυρώσεις σε βοηθούς στίβου ή γραμματείς ακόμα και το πρωί της έκθεσης
τι θα έπρεπε να κάνει ο διοργανωτής όμιλος λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις ?
Και για να έιμαστε δίκαιοι πολλοί εκθέτες βοήθησαν σε στίβους όπως και πολλοι εθελοντές, αλλά δυστυχώς δεν φθάνουν
χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους
Όσον αφορά το τι περισσότερο έκανε ο ΟΚΑ σε σχέση με πέρσυ (κάπου ειπώθηκε παραπάνω αυτό) θα σας πώ ότι έκανε τα παρακάτω :
1. Η έκθεση διαφημίστηκε ποικιλοτρόπως σε έντυπα (ακόμα και στο Εθνος), στην τηλεόραση, στο internet, ακόμα και διανομή φυλλαδίου στ σχολεία έγινε
2. Τυπώθηκε το INDEX το οποίο περιελάμβανε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις σκύλων αλλά και τον απλό ιδιοκτήτη σκύλου. Επίσης υπήρχε αλφαβητική παρουσίαση όλων των φυλών που λάμβαναν μέρος στην έκθεση με αναφορά στους ιδιοκτήτες των διαγωνιζομένων σκύλων.
3. Υπήρχε φωτογράφος έκθεσης και όλοι οι συμμετέχοντες που κέρδισαν BOB έβγαζαν φωτογραφία δωρεαν.
4. Το INDEX και οι φωτογραφίες των ΒΟΒ θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΟΚΑ τουλάχιστον μέχρι την επόμενη έκθεση (Απρίλιος 2009).
5. Ο ΟΚΑ έχει αιτηθεί για τις επόμενες εκθέσεις του και έχει κλείσει κριτές τους οποίους τους αναφερει και στην τελευταία σελίδα του INDEX. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα στην ιστοσελίδα της FCI δεν είναι υπαιτιότητα του ΟΚΑ (για παράδειγμα και ο όμιλος του Ηρακλείου έχει πάρει έγκριση για την επόμενη έκθεση του αλλά και αυτή δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της FCI).
Όσον αφορά τις κρίσεις θα πω το εξής, πάντα θα υπάρχουν καλοί και κακοί κριτές και πάντα θα υπάρχουν παράπονα. Προσωπικά την Κυριακή πήρα αξιολόγηση που αποτελείτω απο 4 ΛΕΞΕΙΣ
, εξέφρασα τα παράπονα μου στους διοργανωτές γιατί θεωρώ ότι δεν με σεβάστηκε ο κριτής δίνοντας μου αξιολόγηση τηλεγράφημα και το ίδιο έκαναν και άλλοι εκθέτες. Συμπέρασμα : δεν ξαναπάω στον συγκεκριμένο κριτή και ελπίζω να μην τον ξαναφωνάξουν ποτέ στην Ελλάδα
΄Τέλος σας υπενθυμίζω όπως έκανε και ο Gaia Lykea ότι ο ΟΚΑ αποτελείτε από άτομα τα οποία έιναι δεκτικοί σε σχόλια και κριτικές που σκοπό έχουν την βελτίωση του κυνοφιλικού΄χώρου