Είναι πολλά τα μέτωπα που έχουν ανοίξει:
1.
να παει σε εξετασεις εργασιας ! δεν υπαρχει αυτο που λεει και αυτο που υποστηριζετε.
ειναι σαν να λεμε οτι καποιος δεν εδινε ΙΡΟ σε σκυλι γιατι δεν του αρεσε η ραχη και τα πισω ποδια.
Ο κριτής πρέπει και οφείλει να κρίνει, όσο αυτό καθίσταται δυνατό, και τον χαρακτήρα ενός σκύλου κατά την έκθεση μορφολογίας. Το αν μπορεί να ξεγελαστεί είναι άλλο θέμα.
2.
Ένα Ροτβαϊλερ που παρουσιάζεται σε εκθέσεις οφείλει να ανέχεται την εξέταση στα όρια που αυτό δεν καθίσταται ενοχλητικό για τον ίδιο τον σκύλο. Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω "Rottweiler έχω και όχι κανισάκι" λες και το Rottweiler δεν είναι σκύλος, αλλά Κροκόδειλος! Έχω όπως έχω προαναφέρει ένα αρσενικό Ντόγκο με εξαιρετικά επιθετικό και ακοινώνητο χαρακτήρα. Δεν έχει δαγκώσει ποτέ κριτή! Αναρωτιέμαι καμία φορά αν η άποψη κάποιων θα ήταν ίδια σε περίπτωση που η φυλή θα ήταν πολύ κοντά σε μια κατάταξη στις "επικίνδυνες φυλές".
3.
Πολλοί κριτές είναι απλά ακατάλληλοι για κάποιες φυλές. Είτε επειδή τους λείπει η πείρα είτε επιδή δεν γνωρίζουν καλά το πρότυπο μια φυλής. Ένα παράδειγμα (ίσως όχι το καλύτερο, αλλά ένα) για το πως μπορεί να προφυλαχτεί μια φυλή και οι ιδιοκτήτες της από αυτό το πρόβλημα είναι αυτό που έκανε ο Ελληνικός Όμιλος Ντόγκο Αρτζεντίνο σε συμφωνία με τους αντίστοιχους ομίλους της φυλής ανά τον κόσμο. Φτιάξανε την λεγόμενη "κοκκινη λίστα". Ήταν μια ανεπίσημη λίστα που περιλάμβανε τους κριτές που είχαν κάνει σοβαρά παραπτώματα σε εκθέσεις. Δηλαδή όχι κριτές που δεν ικανοποιούσαν με τις κρίσεις τους τους εκτροφείς και τους ιδιοκτήτες, αλλά κριτές που έδειχναν με την κρίση τους πως δεν γνώριζαν την φυλή και το πρότυπό της.
Δυστυχώς αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αδειάσουν οι μικτές εκθέσεις από Dogo Argentino...