τρόπος να υιοθετήσω μαλτεζακι

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
ατυχης λεξη, απλά αναφερομουν στον τυπο μανδυα μαλτεζ-γιορκι που ειναι πιο ζορικος σε φροντίδα
Πολύπλοκος θα'λεγα άλλα αν μιλάμε για εκθεσιακό και οι τρείς φυλές είναι δύσκολες στο grooming.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Υποθέτω ότι είναι πιο υπερκινητικα ;

Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτήσεις. Να είναι ένα καλό , σχετικά ήσυχο και ήρεμο , χαδιαρικο σκυλάκι και να του αρέσουν οι βόλτες χωρίς υπερβολική ανάγκη άσκησης.
Το να μη μαδαει βεβαια βλεπω περιοριζεται σε λιγες ρατσες.
Θέλεις χαβανέζ!! Στις βόλτες τρελό και στο σπίτι αγγελούδι και lapdog :) Μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα. Δεν μαδάει, όμως η τρίχα του χρειάζεται περιποίηση αλλά όχι τόσο πολύ όσο τα μαλτέζ και τα yorkies. Θέλει πιο ανέμελο look.
Από τις πιο κοντινές χώρες υπάρχουν εκτροφεία στην Σερβία και στην Κροατία (πολύ καλό το Velvet Story). Παντος ανεπιφύλακτα σου προτείνω το Karvil's της Ρουμανίας - Karvil

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πολύπλοκος θα'λεγα άλλα αν μιλάμε για εκθεσιακό και οι τρείς φυλές είναι δύσκολες στο grooming.
δεν μιλάω για εκθεσιακό, αλλά για σκυλο για το σπιτι.
Πχ εμενα η σελ δεν ειναι εκθεσιακή αλλά εχει ενα αλφα μηκος το μαλλι της που καθιστα απαραίτητο το καθημερινο χτένισμα, αλλιως θα γεμίσει κομπους και θα κουρευτει γουλι. Οποτε αν ηθελα να την εχω κουρεμένη γουλι, θα επαιρνα εξ αρχης κάποιο λιγοτερο απαιτητικό σε καθημερινη φροντίδα τριχώματος.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βρε κορίτσια δεν ξέρω.... το θεωρώ κάπως να δώσει κάποιος τόσα χρήματα να πάρει ένα εκτροφικό σκυλί αν δεν έχει κόλλημα με μια φυλή. Προτείνονται διάφορες φυλές και καλά κάνετε και τις προτείνετε...αλλά αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ο φίλος μας εδώ θέλει ένα μικρόσωμο με καλό χαρακτήρα ανεξαρτήτου φυλής. Εκτός αν πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάποια "επώνυμη" φυλή.
Εγώ θα πρότεινα...επίσκεψη σε καταφύγιο για ενήλικο σκυλάκι που οι άνθρωποι της φιλοζωικής γνωρίζουν τον χαρακτήρα του και μπορούν να δώσουν πληροφορίες :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!
Απ'όσο γνωρίζω, όλες οι φυλές που έχουν το καλό ότι δεν μαδάνε, έχουν το "κακό"* ότι θέλει ΠΟΛΥ περιποίηση το τρίχωμά τους.

Επειδή έχω καταλάβει ότι θέλετε περισσότερο ένα σκυλάκι...χμ...ας το πω "αγκαλιάς" για χάριν της συζήτησης, μην διανοηθείτε να πάρετε γιόρκι. Μιλάμε για τεριέ. Δεν σας κάνει.-

Συμφωνώ με την Stamatia, μια επαφή με κάποια φιλοζωική δεν θα βλάψει, δείτε το κι αυτό :)

* κακό για μένα που δεν θα μου άρεσε καθόλου να πρέπει να χτενίζω το το σκυλί μετά από κάθε βόλτα και να το λούζω με χίλια δυο διαφορετικά προϊόντα κάθε 20 μέρες...σε άλλους αρέσει πολύ.

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις και απαντήσεις.
Συνεπώς απόρριψαμε yorkie. Δεν γνώριζα ότι τα havanese έχουν τόσο καλό χαρακτήρα. θα τα έχω υπόψη μου. Όπως και το toy poodle το οποίο όμως δεν μου άρεσε πολύ εμφανισιακά. Ίσως γιατί τα βλέπω στις φώτο με αυτό το εκθεσιακό κουρεμα.

Είστε απολύτως σωστες/σωστοί σε αυτά που λέτε. Όντως δεν έχω κάποια απαιτηση ράτσας.
Στη Θεσσαλονίκη δεν βρήκα κάποια διεύθυνση καταφύγιου. Κοιτάω από το Facebook διάφορες φιλοζωικες σε κοντινές πόλεις. Επικοινώνησα με κάποιες. Το μεγάλο μας θέμα όμως είναι το μάδημα.
Ρωτώντας στις φιλοζωικες δεν μου δόθηκε σαφής απάντηση. Μου είπανε ότι μάλλον να αναμένω πολλές τρίχες από οποιοδήποτε σκυλάκι. Δεν μπορώ και εγώ να ξεχωρίσω ποια θα μαδάνε πολύ η λίγο. Υπάρχει τρόπος να το καταλάβω ;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το μεγάλο μας θέμα όμως είναι το μάδημα.
Ρωτώντας στις φιλοζωικες δεν μου δόθηκε σαφής απάντηση. Μου είπανε ότι μάλλον να αναμένω πολλές τρίχες από οποιοδήποτε σκυλάκι. Δεν μπορώ και εγώ να ξεχωρίσω ποια θα μαδάνε πολύ η λίγο. Υπάρχει τρόπος να το καταλάβω ;
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Ίσως κάποια κανισοειδή αλλά και πάλι άμα είναι ημίαιμα μπορούν να μαδάνε. Απλά τα κοντότριχα έχουν τρίχα σαν βελόνα που κολάει στα ρούχα, στους καναπέδες και αφαιρείται πολύ δύσκολα. Ενώ μέτρια και μακριά τρίχα είναι πιο μαλακιά και μαζεύεται πιο εύκολα.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ε ναι τις τρίχες δεν τις αποφεύγεις, εκτός κι αν βρεις τύπου poodle - καθόλου απίθανο να βρεις.
Σε κάθε περίπτωση βρες έναν καλό groomer στην περιοχή σου, θα χρειαστεί.

Οι τρίχες πάντως δεν είναι τόσο τραγικό ζήτημα ειδικά για ένα σκυλάκι τέτοιου μεγέθους.
Αν στην οικογένεια είστε "υστερικοί με την καθαριότητα" καλύτερα να μην πάρετε σκύλο. Μα μέχρι να μάθει την τουαλέτα του, μα που θα πίνει νερό και θα στάζει γύρω γύρω, μα που θα πάρει έναν ωραίο μεζέ και θα τον κουβαλήσει πάνω στον καναπέ...

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Ε ναι τις τρίχες δεν τις αποφεύγεις, εκτός κι αν βρεις τύπου poodle - καθόλου απίθανο να βρεις.Σε κάθε περίπτωση βρες έναν καλό groomer στην περιοχή σου, θα χρειαστεί.

Οι τρίχες πάντως δεν είναι τόσο τραγικό ζήτημα ειδικά για ένα σκυλάκι τέτοιου μεγέθους.
Αν στην οικογένεια είστε "υστερικοί με την καθαριότητα" καλύτερα να μην πάρετε σκύλο. Μα μέχρι να μάθει την τουαλέτα του, μα που θα πίνει νερό και θα στάζει γύρω γύρω, μα που θα πάρει έναν ωραίο μεζέ και θα τον κουβαλήσει πάνω στον καναπέ...
Για αυτά είμαστε προετοιμασμενοι ψυχολογικα. Απλώς όπως ακούω και εγώ υπάρχουν σκυλιά που όπου ακουμπάνε αφήνουν τρίχα.
Αν ειναι σε λογικά πλαίσια δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Απλώς δεν έχω γνώση να κρίνω σε κάθε σκυλάκι αν θα είναι το μάδημα πολύ η λίγο.

Ωραίο σκληρότριχο κουταβάκι, εαν της κάνεις stripping μια φορά σε 2μηνο-3μηνο δεν θα έχεις τρίχες στο σπίτι. Αν την κουρέψεις με την μηχανή τότε θα γίνει χάλια .

Το stripping γίνεται με το χέρι ή με κάποιο εργαλείο ;

Last edited:

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Το stripping γίνεται με το χέρι ή με κάποιο εργαλείο ;
Εξαρτάται από την τρίχα, εγώ πιο πολύ δουλεύω με το χέρι δεν μ'αρέσουν πολύ τα stripping knifes, με το χέρι έχεις πιο καθαρό αποτέλεσμα, παρ'ολα που έχω τα μαχαίρια αυτά άλλα δεν τα χρησιμοποιώ συχνα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ξαναλέω για το πουντλ η σπασικη :) εχει ένα εκπληκτικό χαρακτηρα χαρούμενο παιχνιδιαρικο πάντα έτοιμο για παιχνίδι αλλά χωρίς την ξεροκεφαλια του γιορκι.
Εγω και την εποχή που το κατεβαζα στις εκθεσεις, διατηρουσα το τρίχωμα του καθαρό με ένα μπανιο τον μηνα και με ένα η δύο χτενίσματα καλα την εβδομαδα.
Οταν σταματησα να την κατεβάζω με ένα μεσαίο κουρεμα ήταν ευκολη στην περιποιηση, και είμαι απ τους ανθρωπους που τους αρεσουν οι κοντοτριχοι σκυλοι και βαριεται το μπανιο.
Απλως μετα το μπανιο θελει καλό ίσιωμα και στεγνωμα εκει είναι ένα ζορι.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
κι εγω ψηφίζω πουντλ δαγκωτο :) αν δε με ειχε πιασει απο πρόπερσι μανία με τα μεγαλώσωμα αυτη θα ήταν η επόμενη επιλογή μου .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν είσαι σπαστική που επιμένεις στο πουντλ, υπέροχα σκυλιά και άκρως παρεξηγημένα στην ελλάδα. Και η εξυπνάδα τους είναι απίστευτη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν είσαι σπαστική που επιμένεις στο πουντλ, υπέροχα σκυλιά και άκρως παρεξηγημένα στην ελλάδα. Και η εξυπνάδα τους είναι απίστευτη.
το κουρεμα φταίει... αλλά οντως ειναι πανέξυπνα!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Οντως οντως ! Αλλα την καρδιά μου κέρδισε η Απω Ανατολή. Ερωτευτηκα Γιαπωνεζούλα και πλέον είναι αργά για να κάνω πισω :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει παραπανω για το κανις απλα να επισημανω οτι ειναι ιδιαιτερα αθλητικος σκυλος ακομα και στην toy εκδοχη του κατι που μαζι με την ιδιαιτερη ευστροφια του απαιτει επαρκη και καταλληλη εκτονωση. Δεν θεωρω τα παραπανω αποτρεπτικα για την αποκτηση του (το αντιθετο μαλιστα), απλα ειναι κατι που θεωρω οτι ενας υποψηφιος ιδιοκτητης πρεπει να λαβει υποψη του.