Πολύπλοκος θα'λεγα άλλα αν μιλάμε για εκθεσιακό και οι τρείς φυλές είναι δύσκολες στο grooming.ατυχης λεξη, απλά αναφερομουν στον τυπο μανδυα μαλτεζ-γιορκι που ειναι πιο ζορικος σε φροντίδα
Πολύπλοκος θα'λεγα άλλα αν μιλάμε για εκθεσιακό και οι τρείς φυλές είναι δύσκολες στο grooming.ατυχης λεξη, απλά αναφερομουν στον τυπο μανδυα μαλτεζ-γιορκι που ειναι πιο ζορικος σε φροντίδα
Θέλεις χαβανέζ!! Στις βόλτες τρελό και στο σπίτι αγγελούδι και lapdog Μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα. Δεν μαδάει, όμως η τρίχα του χρειάζεται περιποίηση αλλά όχι τόσο πολύ όσο τα μαλτέζ και τα yorkies. Θέλει πιο ανέμελο look.Υποθέτω ότι είναι πιο υπερκινητικα ;
Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτήσεις. Να είναι ένα καλό , σχετικά ήσυχο και ήρεμο , χαδιαρικο σκυλάκι και να του αρέσουν οι βόλτες χωρίς υπερβολική ανάγκη άσκησης.
Το να μη μαδαει βεβαια βλεπω περιοριζεται σε λιγες ρατσες.
Αααα μ'αρέσει πάρα πολύ στα δικά σας τα bichon αυτό το λούκ a la naturelle.Θέλει πιο ανέμελο look.
δεν μιλάω για εκθεσιακό, αλλά για σκυλο για το σπιτι.Πολύπλοκος θα'λεγα άλλα αν μιλάμε για εκθεσιακό και οι τρείς φυλές είναι δύσκολες στο grooming.
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Ίσως κάποια κανισοειδή αλλά και πάλι άμα είναι ημίαιμα μπορούν να μαδάνε. Απλά τα κοντότριχα έχουν τρίχα σαν βελόνα που κολάει στα ρούχα, στους καναπέδες και αφαιρείται πολύ δύσκολα. Ενώ μέτρια και μακριά τρίχα είναι πιο μαλακιά και μαζεύεται πιο εύκολα.Το μεγάλο μας θέμα όμως είναι το μάδημα.
Ρωτώντας στις φιλοζωικες δεν μου δόθηκε σαφής απάντηση. Μου είπανε ότι μάλλον να αναμένω πολλές τρίχες από οποιοδήποτε σκυλάκι. Δεν μπορώ και εγώ να ξεχωρίσω ποια θα μαδάνε πολύ η λίγο. Υπάρχει τρόπος να το καταλάβω ;
Ωραίο σκληρότριχο κουταβάκι, εαν της κάνεις stripping μια φορά σε 2μηνο-3μηνο δεν θα έχεις τρίχες στο σπίτι. Αν την κουρέψεις με την μηχανή τότε θα γίνει χάλια .
Για αυτά είμαστε προετοιμασμενοι ψυχολογικα. Απλώς όπως ακούω και εγώ υπάρχουν σκυλιά που όπου ακουμπάνε αφήνουν τρίχα.Ε ναι τις τρίχες δεν τις αποφεύγεις, εκτός κι αν βρεις τύπου poodle - καθόλου απίθανο να βρεις.Σε κάθε περίπτωση βρες έναν καλό groomer στην περιοχή σου, θα χρειαστεί.
Οι τρίχες πάντως δεν είναι τόσο τραγικό ζήτημα ειδικά για ένα σκυλάκι τέτοιου μεγέθους.
Αν στην οικογένεια είστε "υστερικοί με την καθαριότητα" καλύτερα να μην πάρετε σκύλο. Μα μέχρι να μάθει την τουαλέτα του, μα που θα πίνει νερό και θα στάζει γύρω γύρω, μα που θα πάρει έναν ωραίο μεζέ και θα τον κουβαλήσει πάνω στον καναπέ...
Ωραίο σκληρότριχο κουταβάκι, εαν της κάνεις stripping μια φορά σε 2μηνο-3μηνο δεν θα έχεις τρίχες στο σπίτι. Αν την κουρέψεις με την μηχανή τότε θα γίνει χάλια .
Εξαρτάται από την τρίχα, εγώ πιο πολύ δουλεύω με το χέρι δεν μ'αρέσουν πολύ τα stripping knifes, με το χέρι έχεις πιο καθαρό αποτέλεσμα, παρ'ολα που έχω τα μαχαίρια αυτά άλλα δεν τα χρησιμοποιώ συχνα.Το stripping γίνεται με το χέρι ή με κάποιο εργαλείο ;
το κουρεμα φταίει... αλλά οντως ειναι πανέξυπνα!Δεν είσαι σπαστική που επιμένεις στο πουντλ, υπέροχα σκυλιά και άκρως παρεξηγημένα στην ελλάδα. Και η εξυπνάδα τους είναι απίστευτη.