τρόπος να υιοθετήσω μαλτεζακι

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Μπορεί κάποιος να μου στείλει το email κάποιου έμπιστου εκτροφεα από ευρωπαϊκή χώρα ;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχω να πω κάτι χωρίς φυσικά να παρεξηγηθώ από κανένα...απλά το αναφέρω εδώ...μιας και βλέπω το ποστ της Φωτεινής...σχετικά με την αποστολή του ονόματος του εκτροφείου σε πμ.
Εφόσον δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς του φόρουμ να αναφέρονται εκτροφεία ....γιατί δεν μπαίνουν φανερά τα ονόματα να τα διαβάζουμε και να δούμε τα εκτροφεία όλοι?
Μπορεί κάποιος να έχει μια άλλη άποψη από κάποιον άλλον σχετικά με την φερεγγυότητα των εκτροφείων.:)

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
stamatia, το εκτροφείο είναι στην Μόσχα (Ρωσία) http://www.pekinesiki.ru/a_malt.html
Η κύρια Έλενα είχε έρθει το καλοκαίρι εδώ στην έκθεση με τα 2 αρσενικά της και ο Multichamipoin ELKETES'S SHOW CHRISTMAS WONDEFUL τα πήγε πάρα πολύ καλά και πήρε ακόμα ένα τίτλο Champion of Greece (έχει πάνω από 12 σε άλλες χώρες), το προφίλ της στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/elena.gorbacevich?fref=ts
Ασχολείται πάρα πολύ σοβαρά με τη φυλή και αυτή τη στιγμή έχει κουτάβια, μόνο δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο διαθέσημο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φωτεινή δεν αμφισβήτησα κάτι...απλά νομίζω ότι είναι καλό να ποστάρονται τα ονόματα των εκτροφείων γιατί :
α) όταν διασταυρώνεις απόψεις είναι καλύτερο και
β) κάποιος άλλος που μπορεί να ψάχνει επίσης πχ μαλτέζ και πέσει στο θέμα να δει το εκτροφείο και να μην χρειάζεται να ανοίξει εκ νέου θέμα :)

Άσχετο ...ερώτηση προς τον θεματοθέτη βλέποντας τα σκυλιά του εκτροφείου...είσαι σίγουρος ότι θα έχεις όρεξη να φροντίζεις αυτό το τρίχωμα ?...το είδα και τρόμαξα χαχαχαχαχαχαχ!!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Άσχετο ...ερώτηση προς τον θεματοθέτη βλέποντας τα σκυλιά του εκτροφείου...είσαι σίγουρος ότι θα έχεις όρεξη να φροντίζεις αυτό το τρίχωμα ?...το είδα και τρόμαξα χαχαχαχαχαχαχ!!
Άσε, αυτό είναι μεγάλο θέμα, όταν μου έλεγε πόσες ώρες ετοιμάζει το σκυλί για την έκθεση για 3-4 συνεχόμενες μέρες... απα-πα πολύ δουλειά βρε παιδί μου. Τα «απλά» σκυλάκια που έχουν οι πελάτες μου και κάπως μαλτεζοφέρνουν τα κουρεύω όλα, ούτε για ένα χτένιστμα κάθε 3-4 μέρες δεν έχουν όρεξη οι άνθρωποι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
σπάνια να κρατησουν τετοιο μαλλι σε μαλτεζ που δεν κατεβαίνει σε στιβο. ό,τι γινεται και με τα γιορκι. Το καθημερινο χτένισμα, τα προιοντα, μετά το τύλιγμα κλπ είναι όχι μόνο χρονοβόρα αλλά και κουραστικα (δεν αγγιζω καν το θεμα της κουρασης του σκυλου).
Οποτε το συνηθεστερο που εχω πετυχει ειναι 1-2 χρόνια μαλλι μακρύ και μετά κουρεμα...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Να σου πω Γκέλυ, πως πιο κουραστικό ήταν ΠΡΙΝ το τύλιγμα παρά τώρα που τυλίγεται.

Άσε, αυτό είναι μεγάλο θέμα, όταν μου έλεγε πόσες ώρες ετοιμάζει το σκυλί για την έκθεση για 3-4 συνεχόμενες μέρες...
Τί εννοείς για 3-4 συνεχόμενες μέρες;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Τί εννοείς για 3-4 συνεχόμενες μέρες;
Μπάνιο-χτενισμα-βουρτσισμα-λαδι-τυλιγμα-ξανα χτενισμα-λευκανση εκει που χρειάζεται και πάμε λέγοντας, και την ημέρα της έθεσης από το πρωί βάσανο συνεχίζεται, η έκθεση στο Μαραθώνα τότε ήταν τρεις ημέρες.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Κάτσε βρε Φωτεινή γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο...
Δηλαδή δεν συντηρεί το τρίχωμα συνεχώς; Περιμένει πριν τις εκθέσεις να το κάνει;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Κάτσε βρε Φωτεινή γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο...
Δηλαδή δεν συντηρεί το τρίχωμα συνεχώς; Περιμένει πριν τις εκθέσεις να το κάνει;
Πως δεν συντηρεί; Άλλο καθημερινή φροντίδα και περιποίηση και άλλο προετοιμασία πριν την έκθεση.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αααααα για την έκθεση λες
Τώρα το πιασα :mrgreen:

Οκ
Ναι είναι ζόρικα, θα συμφωνήσω (η γυναίκα μου δλδ):-\"

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αααααα για την έκθεση λες
Τώρα το πιασα :mrgreen:

Οκ
Ναι είναι ζόρικα, θα συμφωνήσω (η γυναίκα μου δλδ):-\"
Πάντως προτιμώ να λούζω, να βουρτσίζω, να χτενίζω κλπ. παρά να μαζεύω την τρίχα σε όλο το σπίτι ;)

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Εμενα παρολο που δε μαδαει καθολου , προτιμω να την πηγαινω στον γκρουμερ για κουρεματακι με ψαλιδι και να εχει περιπου 4 δαχτυλα μηκος.

Ετσι η περιποιηση ειναι πολυ πιο ευκολη και γρηγορη και δε νομιζω οτι χρειαζετε ενα σκυλι που δε κατεβαινει σε εκθεσεις να εχει μαλλι μεχρι το πατωμα.

Με το κουρεμα με ψαλιδι και το καθημερινο χτενισμα μπορεις να κρατησεις το τριχωμα του σκυλιου σε ενα πολυ καλο επιπεδο το οποιο οχι μονο εξυπηρετει εμας αλλα και το ιδιο το σκυλακι.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εντάξει, βοηθάω και εγώ, κρατάω καμιά ουρά, λίγο τη μουσούδα για τις τελευταίες πινελιές και άλλα τέτοια επαγγελματικά, αλλά πρακτικά όλο το ζόρι το τραβάει εκείνη.
Εγώ δεν το έχω. Μία φορά πήγα να ισιώσω τσαλάκωμα από wrap σε μουστάκι και το κατέστρεψα.

Κι εμείς δεν μαδάμε :mrgreen: