τρόπος να υιοθετήσω μαλτεζακι

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Γειά σας,

Ενδιαφερομαι για ενα σκυλακι για διαμερισμα και ιδανικο για αυτο διαφαινεται το μαλτεζακι.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να αποκτήσω κάποιο. Έχω ακούσει για τα αρνητικα των πετ σοπ και θέλω να τα αποφύγω. Βρήκα αγγελίες στο ίντερνετ που αναφέρουν ότι είναι από ιδιώτες. Τι γνώμη έχετε για αυτές. θεωρειτε οτι πρόκειται για ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα και η σκυλίτσα τους έκανε κουτάβι η αντίστοιχους των πετ σοπ ;
Τι θα πρέπει να ρωτήσω όταν συναντήσω κάποιον τέτοιον ιδιώτη και τι να ελέγξω.
Διαμενω θεσσαλονικη. Καλοδεχουμενη οποιαδήποτε άλλη πρόταση.
Ευχαριστώ εκ των προτερων

Last edited:

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Επίσης αν πριν την αγορα, εξετασθεί το ζωάκι από κτηνίατρο μπορώ να νιώθω ασφαλής ότι είναι υγιές ;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καποιο "σοβαρο" εκτροφειο Μαλτεζ δεν υπαρχει στην ελλαδα!
Αυτα που υπαρχουν εχουν απλα ασπρα μαλλιαρα σκυλακια, που μοιαζουν με Μαλτας!

Και φαντασου τι πουλανε τοτε οι "ιδιοτες"!!!

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
53
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Καλώς όρισες!
Νά ψάξεις για ένα εκτροφειο όπου θα πληρώσεις κάτι παραπανω αλλά θα εξασφαλισεις την καλή υγεία τού σκυλου σου και θα αποφυγεις αργότερα περιπετειες...
Από εμπειρια θα σου πω πώς τον σκύλο μου δεν τον πλήρωσα ( δώρο φίλων που έχουν τους γονείς),είναι δυσπλαστικός 12 μηνών έχω πληρώσει ήδη πολλά χρήματα, περισσοτερα απο το να αγόραζα έναν ακριβό εκτροφικό και σε λίγο καιρό θα δώσω τα 3πλασια για να τον χειρουργησω....

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Διάβασα και άλλα θέματα και κατάλαβα τι συμβαίνει με ιδιωτες.
Εφοσον δεν υπαρχει ομως εκτροφειο μαλτεζ στην Ελλαδα τι λυση απομενει. Από ιδιώτη , αν ελέγχει πρώτα το σκυλάκι από κτηνίατρο τότε μπορούν να διαπιστώσουν τέτοια προβλήματα υγείας , δυσπλασία κλπ ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
kostisuk καλώς ήρθες στο φόρουμ και μπράβο σου, που ψάχνεσαι πριν αποκτήσεις σκύλο.

Να σε ρωτήσω όμως...γιατί ένα maltese καταλήγεις ότι είναι το ιδανικό σκυλί για διαμέρισμα;

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Επειδή το σκυλάκι δεν θα το έχω μονος και διότι ιατρός θα βασιστω σε βοήθεια της οικογένειας μου για τις ημέρες που έχω εφημερία, κατέληξα ότι προτιμότερο θα ήταν ένα μικρόσωμο ήσυχο και "υπό αλλεργικο" σκυλί. Κάνοντας μια έρευνα στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι το μαλτεζ συστήνεται πολύ ως τέτοιο σκυλακι. Το έφερε η συγκυρία και πριν ενημερωθώ από εδώ, έτυχε να γνωρίσω κάποιο ιδιωτη που δινει. Κάπως έτσι έφτασα να ερευνω για μαλτεζ μέσω του παρόντος φόρουμ. Η εμφάνιση του άρεσε σε όλους πολύ και αυτο ειναι ενας παραγοντας γιατι θελω ολοι να ασχολουνται μαζι του.Αναρωτήθηκα,λοιπον,τι εξετάσεις απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι είναι υγιές και αν μπορουν να διαγνωσθουν εκ των προτερων θέματα δυσπλασιων κλπ
Ειμαι ανοιχτος και σε αλλες προτασεις βεβαια αρκει να προκειται για μικροσωμο.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Καλωσήλθες kostisuk!
Ρωτώ και εγώ το ίδιο με τη mareco... και σου προτείνω και τη λύση ημίαιμου μικρόσωμου από φιλοζωϊκή/καταφύγιο, εφόσον πιστεύεις ότι πρέπει να πάρεις αποκλειστικά μικρόσωμο. Έτσι, για την ιστορία, να σου πω πως πάρα πολλοί από εμάς μένουμε σε διαμερίσματα, αρκετοί σε μικρά διαμερίσματα, και το μέγεθος του σκύλου δεν έχει επηρεάσει τη συμβίωση μας -- αν κάνεις ένα τουρ θα δεις ότι έχουμε από ημίαιμα κυνηγόσκυλα (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου!) μέχρι καθαρόαιμους μεγάλους Δανούς, εντός, με άψογη συμπεριφορά και σεβασμό στο διαμέρισμα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Διάβασα και άλλα θέματα και κατάλαβα τι συμβαίνει με ιδιωτες.
Εφοσον δεν υπαρχει ομως εκτροφειο μαλτεζ στην Ελλαδα τι λυση απομενει. Από ιδιώτη , αν ελέγχει πρώτα το σκυλάκι από κτηνίατρο τότε μπορούν να διαπιστώσουν τέτοια προβλήματα υγείας , δυσπλασία κλπ ;

Εκτροφειο στο Εξωτερικο!

Εαν οντος ενδιαφερεσαι σοβαρα- εχω μια φιλη που ασχολειται πολλα χρονια με Μαλτας- και θα μπορεσει να σε παραπεμψει σε καλο εκτροφειο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οπως σου απαντήθηκε νωρίτερα, δεν υπάρχει σωστό εκτροφείο στην Ελλάδα.
Προτίθεστε να ψάξετε εξωτερικό;

Βασικά...τα maltese δεν μαδάνε, όπως και άλλες ράτσες. Το "υποαλλεργικό" είναι υπό συζήτηση. Εχει κάποιος στο σπίτι, αλλεργία σε κάτι;

Επίσης, απαιτείται συστηματική περιποίηση της γούνας. Σχεδόν καθημερινό βούρτσισμα και δεν κουρεύονται. Ούτε το καλοκαίρι με τους 40 βαθμούς, για να μην...ζεσταίνονται. Δεν ισχύει αυτό. Θα πρέπει να το ξέρεις.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Είναι πολύ ωραία σκυλιά,χαριτωμένα,έξυπνα,θα έλεγα λίγο δύσκολα στην εκπαίδευση (κατα την δικη μου ταπεινη,προσωπική γνώμη)..
Αν και δν μαδάνε πολύ σε σχέση με άλλα μικρά σε μέγεθος σκυλιά,θέλουν αρκετή περιποίηση.. Βούρτσισμα.. Τσίμπλες (δλδ δάκρυα νομίζω)..

Σεβαστό να θέλεις και να ψάχνεις μια συγκεκριμένη καθαρόαιμη φυλή... Όμως αν ρίξεις και μια ματιά σε ημίαιμα,μπορεί να βρείς κάποιο απο τα χιλιάδες.. Που να σου ταιριάζει περισσότερο!!

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Δεν αμφιβάλλω διόλου ότι η συμβίωση και με ένα μεγαλύτερο σκυλακι θα είναι εξαιρετική .εφόσον ομως θα βασιστω και σε βοήθεια των κοντινών μου ανθρώπων πρέπει να σεβαστώ και τις επιθυμίες τους ώστε να διασφάλισω οτι όλοι θα ασχολουνται με χαρα με το σκυλάκι.
Τα ζωάκια στα καταφύγια έχουν ελεγχθεί για προβλήματα υγείας που προαναφερθηκαν ; δυσπλασιων κλπ ; δύναμαι να τα ελέγξω εγώ με κτηνίατρο ;
Αν μπορειτε να με καθοδηγησετε σε καποιο εκτροφειο εξωτερικου ασφαλως να διερευνησω και αυτή τη λύση.
Γνωστες αλλεργιες δεν υπαρχουν απλως για ασφαλεια και πολύ θετικό το ότι δεν μαδάνε.
Όσον αφορά το κούρεμα διάβασα ότι επιτρέπετε με ψαλίδι και σε κοντό κούρεμα.
Ισχύει αυτό ;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν έχω καταλάβει ...σε ενδιαφέρει αποκλειστικά μαλτέζ ή μικρόσωμο σκυλάκι ?
Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η φυλή, όπως σου είπαν κοιτάς σε εκτροφείο εξωτερικού. Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά εκτροφικό σκυλί ...καταλήγεις στα ανάλογα εκτροφεία. Αν θέλεις μικρόσωμο γενικά υπάρχουν διάφορες άλλες λύσεις. Ποιο ακριβώς θέλεις από αυτά ?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
kostisuk, ξέρεις στο περίπου πόσο κοστίζει ένα καθαρίαιμο κουτάβι μαλτέζ από εκτροφείο του εξωτερικού; Συν την μεταφορά του στην Ελλάδα και όλα τα σχετικά. Τι ποσό είσαι διαθέσιμος να δώσεις για ένα κουτάβι;

kostisuk

Member
15 Ιανουαρίου 2014
19
0
Δεν με ενδιαφέρει αποκλειστικά μαλτεζ.κυριως μικρόσωμο.
Με ενδιαφερει όμως να είναι απόλυτα υγιές όσο το δυνατόν να αποφύγουμε μελλοντικά δράματα και στενοχώρια. Μπορεί να διασφάλισω κάτι τέτοιο σε σκυλακι καταφύγιου ;

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Την υγεια κανεις δεν μπορει να στην διασφαλιζει ουτε καν για το καθαροαιμο (αν και οι πιθανοτητες ειναι μικροτερες)

Για ριξε μια ματια σ αυτες τις σελιδες στο facebook, Μπορει να βρεις αυτο που ψαχνεις!

https://www.facebook.com/pages/Μικρόσωμα-Σκυλάκια-Αναζητούν-Σπιτάκια/216074101858418?fref=ts

https://www.facebook.com/SMALL.DOGS.search.home?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/107411792771295/?fref=ts

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως μικρόσωμο χωρίς να είναι απαραίτητα εκτροφικό, τα καταφύγια είναι μια άριστη λύση. Το απόλυτα υγιές δεν μπορείς να το πεις για κανένα σκυλί είτε εκτροφικό είτε καταφυγίου. Στα καταφυγίου μπορείς να ψάξεις και να διασφαλίσεις ότι από αυτά που δίνονται για υιοθεσία είναι αρνητικά για λειισμάνια, ερλίχεια πχ. Επίσης μπορείς να δεις αγγελίες στο facebook από ανθρώπους που φιλοξενούν και δίνουν για υιοθεσία μικρόσωμα σκυλάκια. Επιπλέον αν θες δέστο ότι σώζεις και ένα σκυλάκι και του δίνεις σπίτι και ότι άλλο χρειάζεται. Υπάρχουν λύσεις πολλές. :)