τι φυλη να μην παρω!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το θεμα ειναι οτι τα περισσοτερα καθαροαιμα εχουνε ενα καρο κληρονομικες παθησεις. Θες να παρεις ενα σκυλι και ψαχνεις για πατελες, δυσπλασιες, κουφαμαρα, τυφλωση, αλλεργιες, καταρρακτη, προβληματα στη σπονδυλικη στηλη, στην καρδια κλπ κλπ

Εχω καταληξει οτι το επομενο μου σκυλι θα ναι φουλ ημιαιμο. Οχι διασταυρωση να κουβαλαει και τα προβληματα του γερμανικου ποιμενικου - μανας & του ροτβαιλερ- πατερα πχ, αλλα ημιαιμο ^ 10η ξερω γω.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Καλως το ψαχνεις για μενα. Ψαχνοντας ξεσκαρταρεις εκτροφεις και γραμμες. Αν ολοι οι υποψηφιοι ιδιοκτητες καθαροαιμων εψαχναν τοσο πολυ ή θα εμεναν μονο οι εκτροφεις και οι γραμμες που αξιζουν ή θα παρασυρονταν και οι υπολοιποι να κανουν σωστα την δουλεια τους.

Και αν ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτους στρεφοταν και στην αποκτηση ημιαιμου (απο σωστη πηγη) ακομα καλυτερα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Αναφέρεσαι στο Αγγλικό Μπουλντόγκ. Σωστά;
Ολα αυτά που περιγράφεις είναι ζητούμενα βάσει προτύπου ή αποτέλεσμα ΚΑΚΗΣ ερμηνείας του προτύπου από εκτροφείς και κριτές;
Υπάρχουν για παράδειγμα συγκεκριμένα σημεία του προτύπου που σε σύγκριση με το παρελθόν έχουν αλλαχτεί; Και αν ναι ποιά είναι αυτά;
ε δεν νομιζω μια κακη ερμηνεια να οδηγησε εκει,κατ'αρχας οταν καποιος παρερμηνευει το κανει με ενα δικο του ξεχωριστο τροπο,πως ολοι παρερμηνευσαν με τον ιδιο τροπο και δημιουργηθηκε αυτο που ειναι σημερα η φυλη,τεσπα μονο κακη ερμηνεια δεν θα το ελεγα,ειναι σαν να λες οτι ξεκινησα να κανω μακαρονια με κιμα και λογω κακης ερμηνειας της συνταγης βγηκε μπιφτεκια με πατατες:cool:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
οπως να προσθεσω και στα φιλα εγινε κατι παρομοιο,απλα εκει ο cafib ειχε τα @@@ να εναντιωθει με τον fci,τεσπα εγω πειστευω φταινε ολοι τωρα που το ξανασκευτομαι,και οι εκτροφεις και οι κριτες και οι ''πελατες'' και o fci,απλα εμεις σαν φορουμ για αυτο δεν κανουμε και τιποτα,το ''παρε μονο απο εκτροφεα'' δυστηχως βαζει και αυτους στο παιχνιδι.
Δεν ειναι παρε μονο απο εκτροφεα, ειναι παρε απο σωστο εκτροφεα ψαξτο και ξαναψαξτο καλα, και αν δεν καλυφθεις ή αν δεν εχεις συγκεκριμενες απαιτησεις και ερωτα με μια φυλη ρε παιδι μου παρε ενα ημιαιμο απο καταφυγιο ή αυτο που θα σου κανει κλικ στον δρομο.

Σαφως και οι ιδιοκτητες εχουν μεγαλη δυναμη στα χερια τους. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε, οσο πιο απαιτητικοι και λιγοτερο εγωιστες ειμαστε τοσο περισσοτερο θα μπορεσουμε να εππηρεασουμε τα πραγματα. Στα παραπανω να προσθεσω και το διαβασμενοι.

Αν καταστραφει η αγαπημενη μου φυλη και η εκτροφη της βαδιζει σε εντελως λαθος μονοπατια, θα προτιμησω να μην εχω κανενα σκυλο της φυλης αυτης παρα να κλεισω τα ματια ή να κανω εκπτωσεις για να ικανοποιησω την μουρλα μου. Αν αυτο δεν το κανει 1 αλλα 100 δεν θα εχει επιπτωσεις στην πορεια της εκτροφης?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
εμεις σαν φορουμ για αυτο δεν κανουμε και τιποτα,το ''παρε μονο απο εκτροφεα'' δυστηχως βαζει και αυτους στο παιχνιδι.
... ε, εντάξει, δεν λέει ακριβώς αυτό το φόρουμ και, επίσης, τι άλλο θα έπρεπε/μπορούσε να κάνει δηλαδή;; ας είμαστε και λιγάκι ρεαλιστές! :) αυτό που λέει το φόρουμ, σε όσα ποστ έχω διαβάσει τουλάχιστον, είναι 'αν θες χ φυλή σώνει και καλά, ΜΗΝ πάρεις από byb ή pet shop και απευθύνσου σε ΣΟΒΑΡΟ εκτροφέα', συχνά με επεκτάσεις τύπου 'καλή η αλληλογραφία αλλά πήγαινε δες τον και από κοντά' και, εννίοτε, από κάτι τύπους σαν και εμένα, 'είσαι σίγουρος ότι θέλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καθαρόαιμο εκτροφικό ή μήπως θα σκεφτόσουν και την εναλλακτική του ημίαιμου από καταφύγιο/φιλοζωική που 'μοιάζει' σε αυτό που σου αρέσει;'

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μεταφέρω εδώ την απάντησή μου στον Reinmeister από το θέμα με τα μπόξερ για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Τα πρότυπα δεν διαμορφώνονται βάσει ζήτησης.
Τα πρότυπα μπορούν να αλλάξουν σε σημεία και ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όποτε και αν ο όμιλος προέλευσης της φυλής κρίνει πως κάτι χρήζει αλλαγής ή προσθήκης. Συνήθως οι λόγοι που τους ωθούν σε τέτοιες αλλαγές ή προσθήκες, είναι λόγοι υγείας ή αναδιατύπωση σημείων που ο όμιλος κρίνει πως παρερμηνεύονται συχνά από το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτροφέων ή των κριτών. Το αν αυτές οι αλλαγές είναι πάντοτε σωστές και αν έχουν επηρεάσει την εκάστοτε φυλή σε βάθος χρόνου, είναι άλλο θέμα που πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε.

Παρόλα αυτά και κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια κάποιων φυλών το έχουν οι κριτές και οι εκτροφείς. Οι μεν γιατί επιβραβεύουν κάκιστους εκπροσώπους φυλών χωρίς να έχουν κατανοήσει σε βάθος το πρότυπο της φυλής που κρίνουν ή λόγω γνωριμιών με τον σούπερ ντούπερ γουαου φημισμένο εκτροφέα και οι δε με σημαία την νίκη και την ματαιοδοξία τους και όχι την φυλή τους, πατάνε σε αυτές τις λανθασμένες κρίσεις εκτρέφοντας τα ίδια κακά δείγματα αφού αυτά επιβραβεύονται.
Σε αυτούς προστείθονται και οι παραγωγοί ΠΕΤ (εκτός προτύπου δηλαδή) για να καλύψουν την ζήτηση, όπως επίσης και οι παραγωγοί πάλι ΠΕΤ αλλά με ιδεολογία κιόλας από πίσω, όπως η εσκεμμένη άρνησή τους να εκτρέψουν με βάσει το ισχύον πρότυπο αφού αυτό δεν συνάδει με την ιστορία της και τα αρχικά δείγματά της...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
μιλαω για φυλες που δεν υπαρχουν εκτροφεις σωστοι και δεν υπαρχουν σωστα δειγματα,που ειναι κατεστραμενες και για να βρεις υγιες κουταβι πρεπει να κανεις μεταπτυχιακο και να ψαξεις τον πλανητη ολο,και παλι...

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καλως το ψαχνεις για μενα. Ψαχνοντας ξεσκαρταρεις εκτροφεις και γραμμες. Αν ολοι οι υποψηφιοι ιδιοκτητες καθαροαιμων εψαχναν τοσο πολυ ή θα εμεναν μονο οι εκτροφεις και οι γραμμες που αξιζουν ή θα παρασυρονταν και οι υπολοιποι να κανουν σωστα την δουλεια τους.

Και αν ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτους στρεφοταν και στην αποκτηση ημιαιμου (απο σωστη πηγη) ακομα καλυτερα.
Δε λεω οτι κακως το ψαχνει οποιος θελει καθαροαιμο. Λεω για το που εχουμε καταντησει που σχεδον καθε ρατσα, εχει κι απο ενα κληρονομικο προβλημα!!

Ημιαιμακια και παλι ημιαιμακια. Και ειδικα αν ειναι ημιαιμα απο το δρομο μιλαμε για πολυ καλα ανεπτυγμενο ανοσοποιητικο, στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

D

Deleted member 14614

Guest
Παρεπιμπτόντως, τώρα που είδα την εικόνα της aouimbae, τα λαμπραντόρ δεν έχουν κι αυτά τον κορεσμό που παρατηρείται στα ανωτέρω παραδείγματα?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Παρεπιμπτόντως, τώρα που είδα την εικόνα της aouimbae, τα λαμπραντόρ δεν έχουν κι αυτά τον κορεσμό που παρατηρείται στα ανωτέρω παραδείγματα?
Δυστυχως τα Λαμπ ειναι μια πολυ διασημη φυλη με αποτελεσμα τη μαζικη , και κακη, εκτροφη. Αντιμετωπιζουν και αυτα κληρονομικα προβληματα οπως δυσπλασιες, αλλεργιες και οφθαλμολογικα αλλα τουλαχιστον η μορφολογια τους κρατιεται σ ενα επιπεδο που τους επιτρεπει να διατηρουν τον αθλητικο χαρακτηρα τους.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
παντως εγω δεν βλεπω ευαισθητοποιηση πανω στο θεμα,αντιθετως για αλλα θεματα γινεται χαμος,π.χ για τον τυπο με τον γ.π που ζευγαρωσε την σκυλα του σε συνεργασια με τον εκτροφεα που ειχε μαλωσει εγινε σηριαλ,τεσπα δεν λεω οτι κανουμε ασχημα για τα αλλα αλλα και το extreme breeding το βλεπουμε πολυ απομακρα,εγω το πιστευω πως μια μερα θα ξυπνησω και φυλες αγαπημενες δεν θα υπαρχουν,οπως εγινε με αλλες βεβαια ηδη!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Μια σκεψη,που ηταν απο τους βασικους λογους που επελεξα την εκτροφεα μου, ηταν το οτι δεν κανει πολλες γεννες.Νομιζω καλο θα ηταν να μην επιλεγουμε εκτροφεις που κανουν πολλες γεννες καθε τρεις και λιγο,γιατι εκει εινα καθαρα για χρηματα και οχι για βελτιωση της φυλης,σαν κουταβια κατα παραγγελια. Ενω αν κανει μετρημενες γεννες και δεν το βλεπει σαν μονιμο εσοδο(επαγγελμα) πιστευω θα ειναι καλυτερα τα πραγματα..

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μια σκεψη,που ηταν απο τους βασικους λογους που επελεξα την εκτροφεα μου, ηταν το οτι δεν κανει πολλες γεννες.Νομιζω καλο θα ηταν να μην επιλεγουμε εκτροφεις που κανουν πολλες γεννες καθε τρεις και λιγο,γιατι εκει εινα καθαρα για χρηματα και οχι για βελτιωση της φυλης,σαν κουταβια κατα παραγγελια. Ενω αν κανει μετρημενες γεννες και δεν το βλεπει σαν μονιμο εσοδο(επαγγελμα) πιστευω θα ειναι καλυτερα τα πραγματα..
Σύμφωνα με τον Νόμο επιτρέπονται στην Ελλάδα 2 γέννες άνα εκτροφείο το χρόνο, αν θυμάμαι καλά.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Σύμφωνα με τον Νόμο επιτρέπονται στην Ελλάδα 2 γέννες άνα εκτροφείο το χρόνο, αν θυμάμαι καλά.
Και εγω νομιζω οτι ειναι ετσι. Επιτρεπονται δυο, δεν επιβαλλονται. Αυτο ειναι μια πολυυυ μεγαλη κουβεντα ομως και θα βγω οφ τοπικ.. Απλα προτιμω τους χομπιστες εκτροφεις και οχι αυτους που η εκτροφη ειναι η μονη τους ασχολια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

ωστόσο, αν εγώ κανω 3η γεννα μεσα στον ιδιο χρόνο και πάω να την δηλώσω, θα με σταματήσει ο ΚΟΕ?

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Παιδια εαν δεν κανω λαθος μεχρι 2 θεωρειται ο εκτροφεας ερασιτεχνης κ δεν κοβει αποδειξη νομιζω,εαν κανει παραπανω υποχρεουται να κοψει..
Μπορει να κανω κ λαθος δεν θυμαμαι καλα,ας με διορθωση καποιος εαν κανω.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Και εγω νομιζω οτι ειναι ετσι. Επιτρεπονται δυο, δεν επιβαλλονται. Αυτο ειναι μια πολυυυ μεγαλη κουβεντα ομως και θα βγω οφ τοπικ.. Απλα προτιμω τους χομπιστες εκτροφεις και οχι αυτους που η εκτροφη ειναι η μονη τους ασχολια.
Σηκώνει ΠΟΛΥ συζήτηση αυτο . Εγω προτιμω τους επαγγελματίες που ειναι μοναδική τους απασχόληση .Και γιατι ρισκάρουν ΠΟΛΥ περισσότερο το κύρος κ τη φήμη τους αν ..λοξοδρομησουν και επειδή κατα κανόνα ασχολούνται περισσότερο κ άρα γνωρίζουν περισσότερα γιατι διαθέτουν όλο τους το χρόνο στα σκυλια κ όχι μόνο τον ελεύθερο . Φυσικα υπάρχουν εξαιρέσεις κ φυσικα πάνω απο ολα ειναι ζήτημα ηθικής κ ιδιοσυγκρασιας του καθενός