κινουμενη αναπηρία....
ουτε κινούμενη, απλά σερνονται και μπουσουλάνε.
κινουμενη αναπηρία....
Ευτυχώς που δεν σ'ακούει ο Παπαδάτοςκινουμενη αναπηρία....
ουτε κινούμενη, απλά σερνονται και μπουσουλάνε.
Αυτο ειναι φοβερο αρθρο, σοκαριστικο! καπου το ειχε παρει το ματι μου νομιζω και το ειχα ξαναδιαβασει.Πολύ ενδιαφέρον θέμα! - και ένα καλό σχετικό άρθρο: 100 Years of Breed “Improvement” | Science of Dogs
Να μου πει τι?Ευτυχώς που δεν σ'ακούει ο Παπαδάτος
Ναι για μενα ειναι κατακριτεο. Δεν πρεπει πια να ενισχυονται φυλες που καποιος παιζει ρωσικη ρουλετα. Τι διαφορα εχουν απο τα puppy mills? Και αυτα μπορουν να δωσουν 1 στα 10 κουταβια υγιες.απλα θα ηθελα τη γνωμη σας για ολες αυτες τις φυλες που προανεφερα,ειναι κατακριτεο να εχεις ενα καβαλιερ κινγκ τσαρλς προτυπικο; που ακομα και υγιες να ειναι καποιος επαιξε ρωσικη ρουλετα.
dΚαι σχετικά με όσα ειπε ο GhostDoc: τι αλλαγη μπορεί να κάνει ενας ρομαντικός της εκτροφής που φυλά ως κόρην οφθαλμου τα παλαιά πιο υγιή προτυπα όταν το κύμα της εκτροφικής μανίας για καλυψη της αγοραστικής ζήτησης ειναι που παρασύρει τα πρότυπα? Αργά ή γρήγορα τα σκυλιά του θα μπουν στην ακρη, θα μείνουν εκτος αναπαραγωγικών πλάνων και εν τελει θα καθιερωθεί καθε διαστρεβλωμενο πρότυπο.
κι αυτη αλλη μια. Το σκυλακι που σας εδειξα στην παρουσιαση μου, το αγγλικο μπουλντοκ (καθαροαιμο εκτροφικο) δηλαδη που το βλεπω καθημερινα, ειναι 5 ετων και 30 κιλα. Το γυρο του τετραγωνου αντεχει και τιποτα παραπανω. Κι αυτο το χειμωνα, το καλοκαιρι χειροτερα. Και τα ποδια του δεν ειναι ευθυγραμμισμένα και πολλα αλλα. Αξιολατρευτος μεν, προβληματικός δε..οι εκτροφεις σε θεματα μορφολογιας εχουν γινει χειροτεροι και απο τον γιοζεφ μεγκελε...τα μπουλντογκς δεν μπορουν να ανεβουν μια σκαλα και δεν μπορουν να αναπνευσουν...ζουσα ενα τετοιο μιας πρωην σε καθημερινη βαση και το λυποταν η ψυχη μου...
Ευτυχώς που δεν σ'ακούει ο Παπαδάτος
Θα 'βρισκε...θα 'βρισκε...Να μου πει τι?....
Μάλλον δεν τα καλοδιαβάζεις τα θέματα, ειδικά των ΓΠ.Για παράδειγμα οπως αναφέρατε παραπάνω τα ΓΠ.
Οταν μπένει κάποιος και ρωτά για εκτροφεια του συστήνουμε απλά τα "καλά"
και τελος; Και αν "εκτραπεί" η συζήτηση κληδόνουμε το θεμα και τέλος;
Και γιατί δεν του το λες; Ποιός σ'εμποδίζει;Εγω θα ήθελα να του πω οτι η αγαπημένη του φυλη σχεδόν δεν υπάρχει.
και δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει σκυλο με 2,5 πόδια.
Οι διακρίσεις αυτές, είναι ένας από τους παράγοντες, που του εξασφαλίζουν ότι θα έχει, τον σκύλο που νομίζει ότι θέλει. Αλλιώς, τα καταφύγεια και οι δρόμοι, είναι γεμάτα.Οι 9 στους 10 υποψήφιοι αγοραστές δεν
ενδιαφέρονται για τις διακρίσεις απο οτι εχω δεί εδώ στο φόρουμ.
Για αυτό ευθύνεται το πρότυπο;Αυτό που μου εχει εντυπωθεί ειναι τα λόγια της εκπαιδεύτριας μου όταν ειδαμε σε βολτα ενα αγγ. μπουλντογκ με κακοφορμισμένη πληγη "ο μόνος τρόπος για να ξεπερασει τα 6-7 χρόνια ζωής ειναι να μην πάθει ουτε μια απλή γρατσουνια"
προκειται για ενα σκυλι που από αθλητικής σωματοδομης κατέληξε σαν τον νταβατζή των καθαροαιμων. Τα ακρα δεν μπορουν να στηριξουν το σώμα, τρελη καταπόνηση σπονδυλικης λόγω βάρους, διαρκής σμικρυνση muzzle αποζητώντας όλο και πιο εντονη ανισότητα γνάθων, υπερβολικά ανοιχτό θώρακα. Με αυτα ηρθαν και προβλήματα υγείας, πααααααρα πολλά προβλήματα υγείας για τη συγκεκριμένη φυλη. Η εκτροφη βασίζεται στα πρότυπα και οπως αυτά διαμορφώνονται με το περασμα των χρόνων. Οποτε ναι, το "εξελιξη" του προτύπου φταίει για τον εκφυλισμό.Ποιά είναι τα παλιά και "υγιή" πρότυπα;
Τα τωρινά πρότυπα είναι "άρρωστα" δηλαδή;
Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα αλλαγής προτύπων;
Για αυτό ευθύνεται το πρότυπο;
απαντω σε σενα και παραλληλα στον Yorkaddict απο το θρεντ των boxers μια και απαντησεις ταυτιζονται...Συγγνώμη αλλά εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου.Οι εκτροφείς οι οποίοι δίνουν βάση σε εκθέσεις μορφολογίας προσπαθούν να βγάζουν σκυλιά μορφολογικά πλησιέστερα στο πρότυπο της κάθε φυλής!
Αναφέρεσαι στο Αγγλικό Μπουλντόγκ. Σωστά;προκειται για ενα σκυλι που από αθλητικής σωματοδομης κατέληξε σαν τον νταβατζή των καθαροαιμων. Τα ακρα δεν μπορουν να στηριξουν το σώμα, τρελη καταπόνηση σπονδυλικης λόγω βάρους, διαρκής σμικρυνση muzzle αποζητώντας όλο και πιο εντονη ανισότητα γνάθων, υπερβολικά ανοιχτό θώρακα. Με αυτα ηρθαν και προβλήματα υγείας, πααααααρα πολλά προβλήματα υγείας για τη συγκεκριμένη φυλη. Η εκτροφη βασίζεται στα πρότυπα και οπως αυτά διαμορφώνονται με το περασμα των χρόνων. Οποτε ναι, το "εξελιξη" του προτύπου φταίει για τον εκφυλισμό.