τιθασεύοντας το άγριο παιχνίδι

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
isalasi said:
Οταν πηγαίνουμε στο πάρκο για βόλτα υπάρχουν κάποιοι φίλοι του με τους οποίους παίζει.κατα την διάρκεια του παιχνιδιού όμως γρυλίζει η και γαυγίζει προκαλώντας για παιχνίδια.Επίσης οταν παίζουν δυο άλλα σκυλιά αντί να μπεί στο παιχνίδι μαζί τους ,χαλάει τον κόσμο γαυγίζοντας γύρω τους προκαλώντας πάλι για παιχνίδι(εμενα γιατί δεν με παιζετε :( ).Θέλω την γνώμη σας για αυτη την συμπεριφορά του.Είναι νορμάλ η οχι και τι μπορώ να κάνω;

Σημ. επειδή το πάρκο δεν είναι ασφαλές και επειδή δεν έρχεται οταν τον φωνάζω, ειδικά αν βρίσκεται στο πάρκο τον εχω με 10μετρο λουρί.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Για να προσαρμόσω λοιπόν το ερώτημα μου. :wink:
Η παρακάτω συμπεριφορά του τετράχρονου σκύλου μου χρήζει τιθάσευσης;
Να σημειώσω δε , οτι σε μικρόσωμα η σε κουτάβια είναι πολυ προσεχτικός. :eek:

isalasi said:
Οταν πηγαίνουμε στο πάρκο για βόλτα υπάρχουν κάποιοι φίλοι του με τους οποίους παίζει.κατα την διάρκεια του παιχνιδιού όμως γρυλίζει η και γαυγίζει προκαλώντας για παιχνίδια.Επίσης οταν παίζουν δυο άλλα σκυλιά αντί να μπεί στο παιχνίδι μαζί τους ,χαλάει τον κόσμο γαυγίζοντας γύρω τους προκαλώντας πάλι για παιχνίδι(εμενα γιατί δεν με παιζετε :( ).Θέλω την γνώμη σας για αυτη την συμπεριφορά του.Είναι νορμάλ η οχι και τι μπορώ να κάνω;

Σημ. επειδή το πάρκο δεν είναι ασφαλές και επειδή δεν έρχεται οταν τον φωνάζω, ειδικά αν βρίσκεται στο πάρκο τον εχω με 10μετρο λουρί.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Η τακτική να τον απομακρύνω όταν εκδηλώνει αυτη την συμπεριφορά είναι σωστή η θα έχει αντίθετα αποτελέσματα, η μήπως είναι τελικά υγιης σκυλίσια συμπεριφορά :?:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
isalasi διευκρίνισέ μας λίγο το γρυλίζει και γαυγίζει όταν παίζει.
Για την περίπτωση που παίζουν δύο άλλα σκυλιά και αυτός απλά γαυγίζει τρέχοντας γύρω γύρω χωρίς να επιτίθεται ή να έχει λανθάνουσα συμπεριφορά εγώ δεν θα έκανα τίποτα, ας τα αφήσουμε να είναι σκυλιά! Τι να κάνει δηλαδή; Να έρθει να σου παραπονεθεί ότι δεν τον παίζουν οι φίλοι του; :D

Τώρα αν σε ενοχλεί το γαύγισμα απλά τον μαζεύεις και πάτε σε άλλη γειτονιά. 8)

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Είναι το μόνο σκυλί στο πάρκο που "εκφράζεται" μ'αυτόν τον τρόπο, γι'αυτο προβληματίστηκα.Οσον αφορά στο γαυγισμα του ,και βέβαια δεν με ενοχλεί .Το δε γρύλισμα είναι το ίδιο με το γρύλισμα όταν παίζουμε tug o war.
Τα περί άλλης γειτονιάς δε, τα έχω ηδη πει εγώ σε καποιον που ενοχλήθηκε.
Και δυστυχώς έχει κι αυτος σκύλο.
Ευχαριστώ πολύ.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
isalasi με το πάτε σε άλλη γειτονιά εννοούσα ότι τον παίρνεις από τα σκυλάκια που παίζουν και πας λίγο πιο κάτω σε άλλα σκυλάκια... :D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Η δικιά μου είχε μια φίλη, την Ζήνα.
Η Ζήνα, όταν η δικιά μου την έφτυνε, ξεσήκωνε τον κόσμο από ενα συνεχές μονότονο γαύγισμα, μέχρι να αναγκαστεί η δικιά μου να της δώσει σημασία. Η δικιά μου όμως συνέχιζε να την γράφει, και η Ζήνα σκύλιαζε στην κυριολεξία...

Σε κάθε περίπτωση, όσο ενοχλητική και να ήταν η φασαρία, δεν δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα, πέραν της ηχορύπανσης.

Πολλά σκυλιά γρυλίζουν στο παιχνίδι. Είναι σίγουρα δείγμα κάποιας ανασφάλειας, αλλά πέραν της τόνωσης της αυτοπεποίθησης (αν κι εφ όσον είναι εφικτό κατι τέτοιο), εφ όσον αυτή η συμπεριφορά δεν φτάνει σε καυγάδες, πάλι δεν είναι πρόβλημα κατά την γνώμη μου.

Ένα τεστ που κάνω, είναι όπως τραβάει ο σκύλος ένα σκοινί, με το ελεύθερο μου χέρι του χαϊδεύω το κεφάλι. Κάποια σκυλιά γρυλίζουν όταν βλέπουν το χέρι να πλησιάζει το κεφάλι τους. Αφού συνηθίσει το χέρι σου που πλησιάζει και χαιδεύει ττο κεφάλι τους, με το χέρι που χαϊδεύει το κεφάλι, καλύπτω τα μάτια για να μην βλέπει ο σκύλος (ενώ συνεχίζει με το στόμα του να διεκδικεί το σκοινί). Κάποια σκυλιά (περισσότερα) όταν πάψουν να μπορούν να δουν, γρυλίζουν πιο έντονα...
Ενα μη ανασφαλές σκυλί, ούτε σε αυτήν την περίπτωση δεν γρυλίζει.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα.
Θα το δοκιμάσω και θα σου πω ποιά θα είναι η αντίδραση του.Βέβαια εχω κάνει κάτι παρόμοιο.Οταν τραβάει το σκοινί κάνω πως του αρπάζω τον μηρό.Τοτε αυξάνει το γρύλισμα του αλλά οχι πολύ.Πάντως αν τίθεται θέμα ανασφάλειας ,απο τι εξαρτάται αν μπορεί να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του;

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
4 χρονών, είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις τον χαρακτήρα ενός σκύλου. Δύσκολο, όχι αδύνατο.

Με την σωστή εκπαίδευση, κοινονικοποίση από μικρό, θετική επιβράβευση κλπ αποφεύγεις το πρόβλημα. Αφού δημιουργηθεί, ας μιλήσει κάποιος πιο έμεπιρος από εμένα.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Προσπαθώ συνέχεια για την κοινωνικοποίηση του.Η ατυχία είναι οτι τότε ήμουν εντελώς άπειρος σε θέματα εκπαίδευσης και οτι ο Μαξ ηταν ήδη ενός έτους οταν τον πήρα σπίτι.Απο τότε βέβαια έχει βελτιωθεί απίστευτα η συμπεριφορά του.

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
amangos said:
Ένα τεστ που κάνω, είναι όπως τραβάει ο σκύλος ένα σκοινί, με το ελεύθερο μου χέρι του χαϊδεύω το κεφάλι. Κάποια σκυλιά γρυλίζουν όταν βλέπουν το χέρι να πλησιάζει το κεφάλι τους. Αφού συνηθίσει το χέρι σου που πλησιάζει και χαιδεύει ττο κεφάλι τους, με το χέρι που χαϊδεύει το κεφάλι, καλύπτω τα μάτια για να μην βλέπει ο σκύλος (ενώ συνεχίζει με το στόμα του να διεκδικεί το σκοινί). Κάποια σκυλιά (περισσότερα) όταν πάψουν να μπορούν να δουν, γρυλίζουν πιο έντονα...
Ενα μη ανασφαλές σκυλί, ούτε σε αυτήν την περίπτωση δεν γρυλίζει.
Εκανα το τεστάκι και γω.Δεν αλλαξε απολύτως τίποτα στις συνηθισμένες του αντιδράσεις.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
καλησπερα,
οταν ειχαμε βγει με τον ροκυ περασα απο το σπιτι ενος συμααθητει μου ο οποιος ηξερα οτι ειχε ενα κουταβι η αδελφη του οποτε του ειπα να φωναξει την αδελφη του να το βγαλει λιγο εξω γιανα ξεσκασει το κακομηρο...το κουταβακι της περιπου ισα με τον ροκυ αρκετα ζωηρο ονομαζετε dig και ειναι 6 μηνων.λοιπον ειμασταν περιπου 1 ωρα και τα πηγαιναμε βολτα και ο μικρουλης (dig) ορμουσε στον ροκυ αλα χωρις γρυλισμα απλα για παιχνιδι! Καπια στιγμη ομως πηρε πολυ φορα και ανεβενε πανω στον ροκυ τον δαγκωνε( οχι δυνατα) καπια στιγμη τον καβαλησε κιολας :eek:
σημενει κατι αυτο; να τους αφηνω γτ περνουν πολυ φορα και δν ξερω αν ειναι παιχνιδι!! τα δαγκωματα ειναι επειδη ειναι κουταβι ακομα;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK