τιθασεύοντας το άγριο παιχνίδι

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Συμφωνώ το θέμα μας είναι "τιθασεύοντας το άγριο παιχνίδι" οπότε αυτό που ψάχνουμε είναι τεχνικές που μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Ας μείνουμε σε αυτό!

gost girl παραπάνω σου έγραψα μια τεχνική σε παρακαλώ αν δεν σε βρίσκει αντίθετη εφάρμοσέ την και πες μας τι αποτέλεσμα είχε... :)

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ghost_girl wrote:
δεν κρατιέται με τίποτα, δεν μπορεί να ελέγξει τη χαρά της και κατευθείαν ορμάει πάνω τους για παιχνίδι. Σχεδόν δεν κάνει καν τον κόπο να τα μυρίσει ακόμα κιαν τα συναντά για πρώτη φορα. Επίσης δεν υπολογίζει καθόλου τη δύναμή της και λόγω του μεγέθους της μπορεί εύκολα να χτυπήσει τον συμπαίχτη της. Άσε δε που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, είτε έχει μπροστά της ένα ροτ, είτε ένα γιορκ.Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα δε, είναι ότι όταν τα άλλα σκυλιά δεν θέλουν να παίξουν μαζί της, ή τα πόνεσε και την απειλούν ή την προειδοποιούν, αυτή δεν χαμπαριάζει και συνεχίζει δαγκώνοντας και γαυγίζοντας με αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρχουν διαπληκτισμοί.
τα προβληματα ειναι 2
1)ο σκυλος σου δεν ξερει τη γλωσσα των σκυλων.. δεν κανει σηματα. δεν αλλαζει η αντιδραση του ο,τι σκυλι και να δει.
2)αντιδρα ετσι κι αλλιως υπερβολικα και σε αγνοει, ισως επειδη νιωθω οτι στερειται αυτην την επαφη με αλλα σκυλια και "ξεσπα"

πιστευεις οτι η σκυλα σου αισθανεται "στερημενη" απο επαφη με αλλα σκυλια? τα βλεπει μονο στη βολτα οταν ειναι με λουρι? εχεις τη δυνατοτητα να της δειξεις οτι την ταδε ωρα εισαι ελευθερη να επικοινωνησεις μαζι τους, ενω την ωρα της βολτας με λουρι, οχι?
αν μπορουσες να διαχωρισεις στο μυαλο της αυτες τις στιγμες, θα μπορουσες να φτασεις στο να αντιδρα ολο και λιγοτερο οταν τα βλεπει, μεχρι που μαζι με την ωριμοτητα θα εφτανε στο να τα αγνοει.ΑΝ αυτο θελεις.

παντως το πρωτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι οτι δεν ξερει τη γλωσσα.
ειναι επικινδυνο να δαγκωθει. ειναι λιγο δυσκολο αλλα, συζητωντας με ιδιοκτητες που πετυχαινεις κατα τη διαρκεια της βολτας, ενδεχομενως μπορεις να βρεις ενα σκυλο ενηλικο+κοινωνικοποιημενο(ισως καλυτερα θηλυκο) που θα μπορεσει να της δειξει ΤΑ ΟΡΙΑ, τη γλωσσα, χωρις να την τραυματισει. οχι βεβαια καποιο που να γαυγιζει ασταματητα και να μη θελει ουτε να το αγγιζουν ουτε να το μυριζουν αλλα ουτε καποιο που ανεχεται πολλα αδιαμαρτυρητα. αυτες οι δυο περιπτωσεις ΔΕΝ ειναι δασκαλοι.

δεν ξερω πως θα μπορουσε να γινει αυτο με το να τη σηκωνεις εσυ στον αερα και να φωναζεις.αν θελεις εξηγησετο lone_wolf

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Στα σκυλιά δεν αρέσει να χάνουν το έδαφος από τα πόδια τους, το πιάσιμο από τον σβέρκο ελπίζω να το θυμάται από την μάνα της, η απομάκρυνση από κάτι που θέλει πολύ και η δυνατή φωνή είναι ουσιαστικά μια ποινή, μια τιμωρία που ΕΛΠΙΖΩ να της δώσουν να καταλάβει ότι αν δεν πάω ήσυχα δεν θα παίξω...
Αυτό θα ήταν η αρχή για μένα και μετά θα πήγαινα στα σήματα ηρεμίας. Αν το σκυλί είναι τρελαμένο άντε να του δείξεις ότι πρέπει να κάθετε όταν βλέπει άλλο σκύλο... :D

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Ione wolf δεν είμαι και τόσο σίγουρη για τη μέθοδο αυτή και δεν θα ήθελα να κάνω κανένα πείραμα μέχρι να καταλήξω σε κάτι, γι'αυτό και περιμένω και άλλες προτάσεις πρώτα και μετά θα κινηθώ.
Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι αυτό που ανέφερε και ο boxer:
Δεν ξέρει την γλώσσα των σκύλων. Ακόμα και όταν της γρυλίσουν ή κάνουν απόπειρα να την δαγκώσουν, αυτή νομίζει ότι παίζουν μαζί της και συνεχίζει το βιολάκι της :-({|= ακόμα πιο έντονα.
Από μικρή είχε αρκετές ευκαιρίες να παίζει με άλλα σκυλιά αλλά μεγαλωνοντας τα σκυλιά που μπορεί να παίζει χωρίς να φοβάμαι τι θα γίνει, έχουν περιοριστεί σε 2-3 και αυτά δεν τα βλέπουμε πολύ συχνα.
Όμως ακόμα και όταν χρειάστηκε για κάποιες μέρες να μείνει σε πανσιόν και ας πούμε ότι είχε την ευκαιρία να ξεδώσει παίζοντας όλες τις μέρες με άλλα σκυλιά, αυτό δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα όταν ξαναείδε σκύλο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
παίζοντας όλες τις μέρες με άλλα σκυλιά
:lol: :lol: Πονηρή φιλενάδα, τί έχεις να πεις? :wink:

Η βασική πρόταση που γίνεται από όλους είναι να επισκευθείς ειδικούς ... τί καλύτερο περιμένεις σαν πρόταση? Κάποια ένεση ηρεμιστική?

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Να ρωτήσω τώρα κάτι...
Γιατί δηλαδή αυτός ο σκύλος δεν έμαθε την γλώσσα των σκύλων?

Αποκλείετε να ξέρει την γλώσσα αλλά να την χρησιμοποιεί σύμφωνα με το χαρακτήρα του (κάτι σαν και αυτό που κάνουμε εμείς δηλαδή)?

Αποκλείετε δηλαδή ένας σκύλος να εκπέμπει το σήμα "Αμά σε πετύχω την γ***ες!" ή "Σε παρακαλώ Θεούλη μου κάνε με αόρατο!" γιατί απλά και ή θέση του στην κοινωνία των σκύλων θα ήταν αυτή?

Γιατί και στην δικιά μας κοινωνία ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο να προσεγγίζει καταστάσεις.

Αυτό που θέλω να δώ είναι α)Αν τελικά είναι "προβληματική" η συμπεριφορά ενός σκύλου ή του συγκεκριμένου εν προκειμένη,ή απλά ανεπιθύμητη?
...και β)Αν είναι προβληματική ποιά τα πιθανά αίτια?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση Dogo…
Εγώ πιστεύω πως η συμπεριφορά της σκυλίτσας είναι ανεπιθύμητη και όχι προβληματική, διότι, ας μην ξεχνάμε, είναι μια μικρή ενθουσιώδης έφηβη!

Εγώ αναρωτιέμαι το εξής:
Εάν ήταν λύκος, πως θα την αντιμετώπιζαν τα υπόλοιπα ενήλικα και πιο ψηλά στην ιεραρχία, ζώα της αγέλης?

ΥΓ.
ghost girl said:
Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι αυτό που ανέφερε και ο boxer…
Dogo said:
Θα συμφωνήσω με το boxer,το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε επαγγελματία για να ρωτήσεις,να μάθεις και να δείς.
Α παιδιά για να μην το ξεχάσω! Το μέλος ”Boxer” είναι κοριτσάκι και όχι αγοράκι! :wink:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
sorry boxer :dohh:

Εάν ήταν λύκος, πως θα την αντιμετώπιζαν τα υπόλοιπα ενήλικα και πιο ψηλά στην ιεραρχία, ζώα της αγέλης?
Εγώ πιστεύω ότι θα το είχε φάει το βρωμόξυλό της!!! Και δεν θα το ξέχναγε για όλη της τη ζωή...
Μήπως πρέπει να την κλείσω σε ένα δωμάτιο με όλα τα ροτ σας φίλοι μου και να δούμε τι έχει μετά να μας πει :?: :?: :?: Μήπως έχει δίκιο ο αδερφός μου που λέει να της μάθει ένα "σοβαρό" ντόπερμαν τρόπους :?: :?: :?:

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
denis said:
παίζοντας όλες τις μέρες με άλλα σκυλιά
:lol: :lol: Πονηρή φιλενάδα, τί έχεις να πεις? :wink:
αγαπητη ghost_girl δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι επαιζε καθε μερα με αλλα σκυλια εκει στην πανσιον. υποθετω οτι δεν ησουν μπροστα. σωστα?
και γενικα ΔΕ ΜΠΟΡΩ να θεωρησω τιποτα γεγονος που να συνεβη ή να συναιβεναι οσο δεν ησουν μπροστα.
δηλαδη αποκλειουμε το ενδεχομενο να κακοπερασε στην πανσιον και παρα τον χαρωπο και ενθουσιωδη χαρακτηρα της, να ηταν κακοκεφη και θλιμμενη επειδη της ελειπες εσυ, η οικογενεια της, το περιβαλλον της,η καθημερινοτητα της ή ακομα επειδη δεν καταλαβαινε τι στο καλο συνεβη και την αφησες εκει? :roll:
αναρωτιεμαι. αλλα δε μπορω να μπω και σε λεπτομερειες σχετικα με την πανσιον.

Υ.Γ. denis problem???xaxaxaxaxaxxa!
:twisted:

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση Dogo…
Εγώ πιστεύω πως η συμπεριφορά της σκυλίτσας είναι ανεπιθύμητη και όχι προβληματική, διότι, ας μην ξεχνάμε, είναι μια μικρή ενθουσιώδης έφηβη!
ROTTIE συμφωνω!

και μια τελευταια ερωτηση
ghost_girl εχει τυχει ποτε να δεις σκηνικο να της γαυγιζει-γρυλιζει ενα αλλο σκυλι και να φοβηθεις τοσο που να την μαζεψεις και να σταματησει εκει το σκηνικο?
αυτο που περιεγραψα σε προηγουμενο ποστ, προυποθετει οτι θαχεις τοση εμπιστοσυνη στο αλλο σκυλι, ωστε ακομα και ΗΧΗΤΙΚΑ αν ακουγεται οτι γινεται πανικος, να μην επεμβεις, αρκει νασαι σιγουρη οτι ΔΕ θα τη δαγκωσει.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Δηλαδή τελικά πως ο σκύλος δεν έμαθε τη γλώσσα των σκύλων?

Τι τον οδήγησε στο να μη την μάθει?

Αν ήταν σε αγέλη υπήρχε περίπτωση να μη τη μάθει?

Στην αγέλη θα ήταν πιο ευτυχισμένος (ξέρωντας την γλώσσα) από ότι τώρα (μη γνωρίζοντας την γλώσσα)?

Υ.Γ. Δε ξέρω αν ξεφεύγω από το θέμα...Αν ναι,συγχωρήστε με! :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
μα ποιος μπορει να απαντησει απο εδω μεσα??
εχει δει κανεις ποτε το σκυλο? εχει ζητησει το "ιστορικο" του απο την πρωτη στιγμη ως σημερα? εχει δει τα σκηνικα στα οποια αναφερομαστε στα "τυφλα"?
δεν ξερουμε τιποτα...
οι απαντησεις θα μπορουσαν να ειναι απο το οτι δεν τα παιρνει τα "γραμματα" ή δεν επεσε στα καταλληλα "χερια" σκυλων"(λιγο χλωμο) μεχρι οτι περνα τρελουτσικη εφηβεια και οτι παλιοτερα αντιδρουσε πιο σωστα ενω τωρα οχι. και πολλες αλλες μεταξυ των οποιων καποιες εχουν αναφερθει και σε προηγουμενα posts.
αμα ηταν τοσο ευκολο να βγαζει κανεις πορισμα, θα ηταν e-professional ο εκπαιδευτης.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Παιδιά νομίζω ότι κανείς δεν περιμένει να βρει e- λύσεις! Απλώς παραθέτωντας όλοι τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας, μοιραζόμαστε εμπειρίες και ακούμε πράγματα που ίσως να μην είχαν περάσει από το μυαλό μας.

Ξέρω με πολύ σιγουριά ότι ήταν με άλλα σκυλιά στην ίδια κλούβα στην πανσιόν και ότι σίγουρα δεν κακοπέρασε... αλλά άς μην θίξουμε το θέμα πανσιόν, γιατί πολλά ακούγονται και πλεον καλά κάνουν οι περισσότεροι και είναι δύσπιστοι. Τώρα το ότι θα της έλειπε το οικείο περιβάλλον της, είναι μάλλον σίγουρο, αλλά μετά την 3η μέρα που θα κουράστηκε να μαρατσαλεύει τα άλλα κακόμοιρα 4ποδα...

Δηλαδή τελικά πως ο σκύλος δεν έμαθε τη γλώσσα των σκύλων?

Τι τον οδήγησε στο να μη την μάθει?

Αν ήταν σε αγέλη υπήρχε περίπτωση να μη τη μάθει?
Οι αιτίες που έχω εγώ βρει είναι ότι η μάνα της απομακρίνθηκε από τη γέννα πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μην μπορέσει η μικρή μου να διδαχθεί τα σήματα υποταγής.
Επίσης ζούσε σε ένα σκοτεινό και λασπωμένο κατώι μέχρι που πήγα και την πήρα 2 μηνών.
Ενδεχομένως και να ήταν γεννετικώς προδιαγεγραμένο να είναι η νταής της παρέας, αλλά δυστυχώς ο εκτροφέας, που λογικά έπρεπε να ξέρει τον χαρακτήρα κάθε κουταβιού για να με βοηθήσει να διαλέξω το κατάλληλο, δεν ασχολήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ.
Λογικά έπρεπε να είχα φύγει χωρίς την Ιόλη, αλλά είχα ήδη κάνει δύο πολυέξοδα ταξίδια και επιπλέον ήταν η μόνη γέννα weimaraner που υπήρχε στην Ελλάδα (από όσο τουλάχιστον ξέρω).

οτι παλιοτερα αντιδρουσε πιο σωστα ενω τωρα οχι.
Αντιδρούσε πάντα έτσι αλλά φυσικά η δύναμή της άλλαζε καθώς μεγάλωνε.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Ενδεχομένως και να ήταν γεννετικώς προδιαγεγραμένο να είναι η νταής της παρέας, αλλά δυστυχώς ο εκτροφέας, που λογικά έπρεπε να ξέρει τον χαρακτήρα κάθε κουταβιού για να με βοηθήσει να διαλέξω το κατάλληλο, δεν ασχολήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ.
δεν εχω δει να εχεις περιγραψει "νταηλικι" ως τωρα :wink:
αλλα μαλλον το εννουμε διαφορετικα

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εχει τυχει ποτε να δεις σκηνικο να της γαυγιζει-γρυλιζει ενα αλλο σκυλι και να φοβηθεις τοσο που να την μαζεψεις και να σταματησει εκει το σκηνικο?
Συνήθως την μαζέυω γιατί φοβάμαι μήπως εκείνη χτυπήσει το άλλο σκυλί και επίσης επειδή δεν καταλαβαίνει ότι της επιτίθεται ο άλλος σκύλος, φοβάμαι μην σοβαρέψουν τα δαγκώματα. Υπόψην ότι την έχω δει, όταν τελικά καταλάβει δάγκωμα να ανταποδίδει βγάζοντας δόντια, έτοιμη για τσαμπουκά.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Τι εννοώ "νταηλίκι":
Βλέπει άλλο σκύλο και είναι λυτή.
Ουάου, ουάου, ουάου σκύλος, σκύλος ,σκύλος!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περίμενεεεεεε, έρχομαιιιιιιιιιιιιιιι καλπάζονταςςςςςςςςςςςςςςςςς
γαβ,γαβ,γουβ, γιβ, πάρε μια πατουσιά στη μάπα, και άλλη μία. Κάτσε να πηδήξω από πάνω σου, ωχ σε έριξα, δεν πειράζει μου αρέσεις καλύτερα ξάπλωτός... Που είναι ο λαιμός σου;;; Γρήγορα δείξε μου τον λαιμό σου... Α! νάτος, χράααααπ! τσομπ! τσομπ! (μασουλάει λαιμό). Ε! που πάς. Παίζουμε τώρα λέμε!!! Σε έπιασα άτιμε, πας να μου ξεφύγεις; Παίξε, παίξε (πατουσιές, σπρωξιές, δαγκώματα κυρίως σβέρκο) Τί ουρά στα σκέλια;; Μισό λεπτό να στην επαναφέρω(δάγκωμα ουράς) γουβ,γουβ, γουβ λέμε. Τι; μου βγάζεις δόντια; ουάου τέλειο παιχνίδ!! γρρρρ, γρρρρρ κοίτα και εμένα (επιτίθετε ο άλλος σκύλος μην μπορώντας να ξεφύγει) Οοοοο και γαμώ τα δαγκώματα φιλάρα! Κοίτα και το δικό μου! Δαγκ! δαγκ! Πώ πω. Απίστευτο το τεκνό! Και τι μαλακός λαιμός! Λουκούμι! (Κάι-κάι, ο άλλος σκύλος)
Επιτέλους την πιάνω έγώ και την απομακρύνω.
Άσε με ρε μάνααααααααααααα! Κίου! κίου! αφού περνάγαμε όλοι τόσο καλά! Κλαψ! Κλαψ! (Με τα πόδια να σέρνονται στα πατώματα)
Ε! φιλάραααα! Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα σου κάνω πρώτα αυτή τη γαμάτη λαβή σκύλου-σκύτσου που δεν πρόλαβα με την τρελή :-# που έχω μπλέξει...
Λαχάνιασμα Κλαψ! Σάλια Κλάψ!

Αυτά

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97