τιθασεύοντας το άγριο παιχνίδι

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Παντως η τελευταια περιγραφη της ghost-girl φυσιολογικη συμπεριφορα κουταβου δειχνει

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ξενυχταμε δε λες τιποτα...

μα τι δεν καταλαβες?
problem=προβλημα=προμπλεμ??? και καλα μαγκια στην πλακα.
οσο για το xaxa=χαχα με greeklish που κολλαγε στην παραπανω αποτυχημενη πλακα...

δυστυχως δεν εχει δυνατοτητα ζωγραφικης το φορουμ, κριμα και θα ηταν πολυυ χρησιμη! :eye:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
η περιγραφή ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ :!: :!: :!: Σαν να βλέπω μπροστά μου την δικιά μας,μόνο που η δικιά μας είναι μόλις 4 μηνών...Αμα δει σκυλί δεν την κρατάει τίποτα,δεν ακούει τίποτα,γενικά μπαίνει ο διάολος μέσα της....για παιχνίδι φυσικά.Αλλά το θέμα είναι ότι το ''παιχνίδι'' της ήδη από την ηλικία αυτή πέφτει κομματάκι βαρύ σε κάποια σκυλιά στο πάρκο,ενήλικα και μάλιστα αρσενικά..Και ενώ στην αρχή παίζουν μια χαρά,κάποια στιγμή τα άλλα σκυλιά της λένε ''σταμάτα,μέχρι εδώ τα παιχνίδια,τώρα θέλω με την ησυχία μου να κατουρομαρκάρω την περιοχή μου...''αυτή δεν καταλαβαίνει τίποτα :( ,βρε τι γρρ τι κάνουν τι γαβ,τίποτα δεν καταλαβαίνει,όλα τα λαμβάνει σαν παιχνίδι.Προχθές ένας σκύλος (χάσκι)στο πάρκο,αφού είδε και απόειδε και εξαντλήθηκε η υπομονή του,της έχωσε μια κάτω από το μάτι,βέβαια τίποτα σοβαρό,μία μικρή γρατσουνιά με λίγο αίμα,αλλά ενώ την άκουσα που πόνεσε,συνέχισε να του την πέφτει για παιχνίδι....Τι να πω,αναρωτιέμαι δεν καταλαβαίνει όταν ένας σκύλος τι λέει ΤΕΡΜΑ?Εκτός και αν εγώ νομίζω οτι της λέει ΤΕΡΜΑ,ενώ στην πραγματικότητα της λέει ΓΟΥΣΤΆΡΩ :roll: και το δάγκωμα δεν ήταν δάγκωμα αλλά ''ατύχημα''του τύπου ''βρέθηκε το κεφάλι σου στα δόντια μου,εγώ φταίω που κάνεις σαν σεληνιασμένη?''και τα γρρρρ και γγγγαβ είναι ενθαρρυντικά και όχι το αντίθετο.Τι να πω?Πρέπει να αρχίσουμε φροντιστήριο ''ξένων'' σκυλογλωσσών....

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
keyman έχουμε μάλλον παρόμοιο πρόβλημα. Προτείνω τώρα που είναι νωρίς να φροντίζεις να μην κάνει παρέα μόνο με σκυλιά της ηλικίας της αλλά με ενήλικα ήρεμα σκυλιά μεγαλύτερου μεγέθους από αυτή, που ξέρουν να την βάλουν στην θέση της χωρίς να την τραυματίσουν.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
ghost girl βασιζόμενη στις περιγραφές σου και ενάντια στα πιστεύω του αγαπητού μου oscar νομίζω ότι η μικρούλα σου δεν παίζει μόνο...
Θα ήθελα λοιπόν να μας πεις μερικά πράγματα για την συμπεριφορά της στο σπίτι. Επιτρέπετε να ανεβαίνει σε κρεβάτια, καναπέδες, είναι κτητική με το φαγητό της ή με σένα; αν μπορείς να της πάρεις εύκολα κάποιο παιχνίδι... γενικά οτιδήποτε πέραν του φυσιολογικού...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ghost girl said:
keyman έχουμε μάλλον παρόμοιο πρόβλημα. Προτείνω τώρα που είναι νωρίς να φροντίζεις να μην κάνει παρέα μόνο με σκυλιά της ηλικίας της αλλά με ενήλικα ήρεμα σκυλιά μεγαλύτερου μεγέθους από αυτή, που ξέρουν να την βάλουν στην θέση της χωρίς να την τραυματίσουν.
το σκυλί που την ''τραυμάτισε'' είναι αρσενικό και είναι 6 ετών

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Βεβαίως να σας πω:
Στο σπίτι δεν έχει ανέβει ποτέ σε καναπέ, κρεβάτι, αγκαλιά, σβέρκο. Από μικρή όταν είχα όρεξη για χάδια και αγκαλιές, έπεφτα στα πατώματα. Στην ώρα του φαγητού μας είναι ήρεμη έως αδιάφορη. Στην ώρα του δικού της φαγητού απλά δεν πλησιάζει το πιάτο της αν δεν φύγω από το πλάνο και αυτό το κάνει από μόνη της χωρίς ποτέ να της έχω κάνει εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Επίσης μπορώ να της πάρω το φαγητό από το στόμα όποτε θέλω ή να πάρω το πιάτο της. Δεν έχει καμία συμπεριφορά κτητικότητας όσον αφορά τα παιχνίδια της (ξέρει και την εντολή "άστο" φυσικά) ούτε προς κανένα μέλος της οικογένειας. Μάλλον χέστηκε θα έλεγα. Είναι πολύ ανεξάρτητη, δεν της αρέσει καθόλου να την χαιδεύεις αλλά γουστάρει τρελά το κρυφτοκυνηγητό και διελκυνστίδα, καθώς και να μασουλάει χαλάκια. Μπαίνει στο σπίτι της(crate) μόνη της, αλλά και με εντολή και μένει μόνη εκεί τις ώρες που λείπουμε ή όταν χαλαρώνει.
Το πιο περίεργο που έχει είναι ότι φροντίζει μόνη της το πεντικιούρ της, λιμάρωντας τέλεια τα νύχια της όταν έχει χρόνο, με τα δοντάκια της. (όχι δεν είναι από ανία, σας πρόλαβα!)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
το σκυλί που την ''τραυμάτισε'' είναι αρσενικό και είναι 6 ετών
Μακριά από αυτό το σκυλί λοιπόν. Δεν έχει την υπομονή να δείξει savoir vivre την μικρή σου. Πάμε για άλλα. Κάντο όσο είναι κουτάβα, γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά, όπως ίσως για την Ιόλη μου.

Παιδιά πιστεύει κανείς ότι η στείρωση στην περίπτωσή μου, μπορεί να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα;;

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Η περισσότερη ώρα που μένει μέσα στο crate με κλειστή την πόρτα, είναι την Πέμπτη 6μιση ώρες. Τις άλλες μέρες έχω μάθημα έως και 4 ώρες και φυσικά τα Σ/Κ καθόλου. Όμως και όταν είμαστε μαζί στο σπίτι της αρέσει να κάθεται μέσα στο crate της και να κοιμάται. Δεν της κλείνω βέβαια την πόρτα όταν είμαι σπίτι. Και τώρα που σου γράφω είναι μέσα και ροχαλίζει. Γενικά μέσα στο σπίτι είναι πολύ ήσυχη.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Πάντως από ότι καταλαβαίνω,έχεις να κάνεις με ένα τέλειο σκύλο που μοναδικό του "ψεγάδι" έχει την "βάρβαρη" και άτσαλη προσέγγιση των άλλων σκύλων για παιχνίδι.

Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό και αν προσέχετε λίγο τις παρέες σας (δηλαδή όχι κυριαρχικά σκυλιά,ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους,που θα παρεξηγούσαν και θα έκαναν ζημιά στο σκύλο σου) δεν θα έχετε πρόβλημα.

Κανένας δεν είναι τέλειος εξάλλου. :D

Με τον καιρό και αφήνωντας τα άλλα σκυλιά να την διορθώνουν (αυτά που δεν μπορούν να της προκαλέσουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και χωρίς και εσείς να παρεξηγείτε το "μάθημα" ώς τσακωμό) θα βρεί τις ισσοροπίες της.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
θα... σου πρότεινα να βγάλουμε τα σκυλάκια μας βόλτα.... αλλά είμαι πάτρα... :D
θα την έβαζε στην θέση της.. χωρίς κίνδυνο να την δαγκώσει... :D :D
πέρα από την πλάκα... όχι ! το να παίξει ελεύθερα με ένα "μη προβληματικό σκυλί" δεν πιστεύω ότι είναι λύση.... :?
ίσως μάλιστα της κάνει κακό... ( με την έννοια.. ώραία παίζουμε" ) γιατί όχι και με τα υπόλοιπα...???
αλλά κάποια φορά μπορεί να συναντήσει ένα προβληματικό σκυλί και να έχει μεγαλυτερο πρόβλημα...
πιστεύω ότι το καλύτερο είναι η βοήθεια ενός επαγγελματία που θα σε βοηθήσει να της επιβληθείς.. τέτοιες στιγμές... :oops:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για την φυλή της και την ηλικία της είναι πολλές ώρες ... έχω ακούσει για πολλά Βαιμαράνερ ότι οταν κλείνονται σε κλούβα ''σαλεύουν'' δεν είναι τόσο εύκολα σκυλιά όσο νομίζει ο κόσμος, εγώ τα θεωρώ δυσκολότερα από Ροτβάιλερ. Η κτηνίατρός μου αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αρσενικό, το οποίο δαγκώνει ξαφνικά και τα παιδιά και άλλα τέτοια ευχάριστα ...

Εγώ προτείνω εκτόνωση, να πλησιάζει άλλους σκύλους μόνο ''σάπια'' από την κούραση για αρχή και βασική υπακοή, μόνο για συμπλήρωμα ... πολύ επαφή με σκύλους είναι το δεύτερο βήμα, όσο για την στείρωση ... άσχετο κατά τη γνώμη μου τελείως ...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Είναι πράγματι ένα δύσκολο ή μάλλον καλύτερα "περίεργο" σκυλί. Όσον αφορά την κλούβα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Επίσης έχει κάθε μέρα την δυνατότητα να εκτονωθεί με πολύ τρέξιμο στο βουνό και διάφορες δραστηριότητες στο σπίτι (ιχνηλασία, μπάλα, tug, εμπόδια, στεφάνι, εκπαίδευση και ότι άλλο μας έρθει)
Αυτό που της λείπει είναι σίγουρα η πολύ επαφή με σκύλους γιατί στο περιβάλλον μας μόνο 2 άτομα έχουν σκυλιά. Είναι ο Ερνέστο (golden) που μάλλον της κάνει κακό η επαφή μαζί του, γιατί της επιτρέπει να του κάνει ότι θέλει και ένα αξιαγάπητο μπάσταρδ τέριερ κατηγορίας φτερού που την έχει ψιλιαστεί και αρνείται να συμμετέχει σε βάρβαρες δραστηριότητες (πάλι καλά).
Δεν μπορώ να την αφήνω να έρχεται σε επαφή με όποιο σκυλί βλέπω πχ στο πάρκο, γιατί δεν μπορώ να προβλέψω την αντίδρασή του.

θα... σου πρότεινα να βγάλουμε τα σκυλάκια μας βόλτα.... αλλά είμαι πάτρα...
Αν είναι να κάνω παρέα με μολοσσό έρχομαι και στην Πάτρα τρέχοντας...! Ως γνωστόν έχω τρέλα με τη ράτσα =P~

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97