μεγάλη στεναχώρια...

Status
Κλειδωμένο θέμα

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
για την ερώτηση όταν θα συνυπάρξει παιδί και σκυλί θα ήθελα να μου απαντήσει ο φίλος που με ρωτάει εκείνος τί πιστεύει.γιατί δεν μπορώ υποθετικά να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.αν το παιδί σας είχε αλλεργία ας πούμε τί θα κάνατε;
θα προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω ιατρική λύση και αν το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό τότε θα έκοβα το λαιμό μου να του βρω το πιο καλό άτομο που θα μπορούσε να το υιοθετήσει (προσωπικά έχω πολλούς συγγενείς με σκυλιά και οικογένειες που μπορούν να μου σταθούν σε κάτι τέτοιο, οπότε θα συνέχιζα να βλέπω κάθε μέρα το σκυλάκο μου)

Βέβαια, μου γύρισες πίσω την ερώτηση μου με μια υπερβολή, ενώ η δική μου αφορούσε για ένα υγιέστατο νεογέννητο, το οποίο (να έχετε την υγειά σας) είναι πολύ πιθανό να έρθει.

Ρώτησα όχι επειδή είμαι περίεργος αλλά διότι πριν πάρω το σκύλο όλοι στην οικογένεια μου με ρωτούσαν το ίδιο πράγμα, τι θα γίνει αν έρθει ένα μωρό. Και η απάντηση που έδινα ήταν σταθερή, 3 εμείς με το σκύλο και ένα αυτό που θα έρθει 4.

Και φυσικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του φίλου σου αλλά η δική σου. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε μένα, αλλά στον εαυτό σου ώστε να πράξεις αναλόγως τώρα που είναι νωρίς.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω δεν καταλαβαινω ακριβως τι συζηταμε ...γιατι ο φιλος της δεν θελει τα σκυλια ή γιατι η φιλη μας θελει το φιλο της παροτι δεν αγαπαει τα σκυλια ? ...παντα θα υπαρχουν γυναικες και αντρες που σε μια σχεση θα τρωνε ''παντοφλα'' ...σκυλος θα ειναι , το καπακι της τουαλετας θα ειναι , δεν εχει καμμια σημασια (στην ουσια).

Το κουταβι ειναι μικρο και μπορει να βρει ευκολα καλο σπιτι ...αλλα πρεπει να γινει αμεσα και με σοβαροτητα.Οχι να βρουμε το σπιτι , να το επιπλωσουμε και τοτε να δοθει .Υπαρχει σχετικος χωρος του φορουμ οπου επιτρεπονται οι αγγελιες σκυλων για δωρεα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ κάθετα.
Άλλο τα άψυχα (τα καπάκια της τουαλέτας, πως θα βάψουμε τον τοίχο) κι άλλο τα έμψυχα που αγαπάμε (φίλοι, συγγενείς, και κατοικίδια).
Τα έμψυχα είναι κομμάτι του εαυτού μας. Ακόμη κι αν η κοπέλα δεν έχει προλάβει να δεθεί με το νέο της κουτάβι, κομμάτι του εαυτού της αγαπάει τους σκύλους αρκετά για να τους θεωρεί άξια μέλη της οικογένειας που μένουν ΜΕΣΑ στο σπίτι. Αν απαρνηθεί το κουτάβι, απαρνιέται και κάτι από την φύση της σαν άτομο.

Συμφωνώ μόνο στο ότι το κουτάβι θα πρέπει να δοθεί το συντομότερο (αν αυτό αποφασίσει η κοπέλα).
Για το καλό του.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Θα συμφωνήσω με την Dr.Zhivago

Σε ορισμένα θέματα όπως τα καπάκια της τουαλέτας ή πως θα βάψουμε τον τοίχο μπορώ να κάνω υποχωρήσεις, στο θέμα του σκύλου όμως όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς ζώα.

Είναι σαν να θέλεις να απαιτήσεις από ένα πιανίστα να ζήσει χωρίς πιάνο

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Διαφωνώ κάθετα.
Άλλο τα άψυχα (τα καπάκια της τουαλέτας, πως θα βάψουμε τον τοίχο) κι άλλο τα έμψυχα που αγαπάμε (φίλοι, συγγενείς, και κατοικίδια).
Τα έμψυχα είναι κομμάτι του εαυτού μας. Ακόμη κι αν η κοπέλα δεν έχει προλάβει να δεθεί με το νέο της κουτάβι, κομμάτι του εαυτού της αγαπάει τους σκύλους αρκετά για να τους θεωρεί άξια μέλη της οικογένειας που μένουν ΜΕΣΑ στο σπίτι. Αν απαρνηθεί το κουτάβι, απαρνιέται και κάτι από την φύση της σαν άτομο.

Συμφωνώ μόνο στο ότι το κουτάβι θα πρέπει να δοθεί το συντομότερο (αν αυτό αποφασίσει η κοπέλα).
Για το καλό του.
θα συμφωνήσω κ εγώ σε αυτό.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω νομιζω πως το θεμα πρεπει να κλειδωθει γιατι εδω κ αρκετα ποστ ,αναλυουμε τις υπερβολες,αν μη τι αλλο,υπερβολικα κ τζαμπα χαλαμε ανθρωπους κ χαλιομαστε.καποιοι ευκαιρια ψαχνουν να ισοπεδωσουν τα παντα,μικροιθ στανταρ παιζαν με μπουλντοζιτσες κ διαλουσαν τα πυργακια των αλλων παιδιων στην παραλια...

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
βρε παιδια οταν μπαινεις σε ενα δημοσιο φορουμ και ζητας απο αγνωστους να σου πουν την γνωμη τους σε ενα πολυ προσωπικο θεμα εισαι προετοιμασμενος να ακουσεις ολες τις αποψεις..δεν ειναι ουτε η κολλητη σου ουτε η μαμα σου ουτε η φιλη σου..ειναι αγνωστοι που λενε τι πιστευουν με αυτα τα λιγα δεδομενα που μονος σου δημοσιοποιησες....γιατι να κλειδωθει???

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Διαφωνώ κάθετα.
Τα έμψυχα είναι κομμάτι του εαυτού μας.
Διαφωνεις γιατι το υφος μου δεν ηταν σαφες :rolleyes:

Υπαρχουν ανθρωποι που για μια σχεση απαρνιουνται τα παντα ...σκυλια , φιλους , οικογενεια.Ουτε με εγχειρηση εγκεφαλου δεν αλλαζουν αποψη.

Προσωπικα , καθολου δεν με απασχολει τι θα κανει η φιλη μας και ο φιλος της , ουτε θα κατσω να κανω ψυχογραφημα της καταστασης...το σκυλακι ειναι 3 μηνων καθαροαιμο και μπορει ευκολα να βρει ενα νεο σπιτι (για παντα αυτη τη φορα).

Σε αυτη τη βαση , προτεινω στη φιλη μας να σταματησει να σκεφτεται το θεμα και να κανει κατι χρησιμο για ολους (ειδικα για το σκυλο).

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Το εχουμε κουρασει πολυ το θεμα κατα την γνωμη μου..Αν ειχες ενα παιδι θα το εδινες ετσι απλα?Τωρα θα μου πεις αλλο το παιδι και αλλο το σκυλι, και εγω θα σου πω οτι ειναι ακριβως το ιδιο!Σιγουρα υπαρχουν χιλιαδες ατομα εδω μεσα που αγαπανε τα σκυλια τους σαν να ειναι παιδια τους.
Τωρα οκ τι αλλο να σου πω αν θες να αποφασιζει ο ''καλος'' σου για την ζωη σου..οκ δεν μπορω να πω κατι παραπανω..
Και να δεχθει το σκυλι μεσα στο σπιτικο σας, θα ειναι κατι που δεν θα το κανει επειδη το θελει αλλα επειδη πιεστηκε και με το παραμικρο θα βρισκει αφορμη να ξεσπαει θα τον ενοχλουν οι τριχες στο μαξιλαρι κτλ, και τοτε αυτος που θα το πληρωσει θα ειναι το σκυλι, αρα αν το αγαπας ψαξε να βρεις μια καλη οικογενεια για το κοκερακι σου οσο ειναι νωρις

elimou

Member
26 Ιουνίου 2010
21
0
Αθήνα
σας ευχαριστώ όλους πολύ.κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να κλειδωθεί το θέμα αφού έχουν ειπωθεί όλα.να είστε όλοι καλά.;) είμαι σίγουρη πως μέχρι να έρθει η ώρα της συγκατοίκησης θα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.ξέρω ότι θα την αγαπήσει μέσα απο έμενα και θα την δεχτεί.

elimou

Member
26 Ιουνίου 2010
21
0
Αθήνα
valeria δεν υπάρχει περίπτωση η κουταβίτσα μου να βρεθεί στο δρόμο ή κάπου αλλού.θα είναι μαζί μου μέχρι τα βαθιά της γεράματα με μια τέλεια σκυλοζωή !!!:) αυτό στο υπόσχομαι

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Μακαρι, πιστεψε με η ζωη με ενα σκυλι ειναι το κατι αλλο, καταλαβαινεις τι ειναι η ανιδιοτελης αγαπη.
Εμενα ειναι το πρωτο μου σκυλι κ ειλικρινα μετανιωνω που δεν εβαλα ενα τετοιο πλασμα στη ζωη μου νωριτερα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
valeria δεν υπάρχει περίπτωση η κουταβίτσα μου να βρεθεί στο δρόμο ή κάπου αλλού.θα είναι μαζί μου μέχρι τα βαθιά της γεράματα με μια τέλεια σκυλοζωή !!!:) αυτό στο υπόσχομαι

Αυτό τώρα πως προέκυψε; Από που βγάζεις τέτοια βεβαιότητα; Εννοείς πως θα χώριζες για τον σκύλο (σε περίπτωση που θα έφταναν εκεί τα πράγματα; ).

Ή μήπως εννοείς πως στην χειρότερη (με τελεσίγραφο του φίλου σου δηλαδή) θα δώσεις τον σκύλο στους γονείς σου;

Αν είναι το δεύτερο, ΜΗΝ έχεις καμία βεβαιότητα. Δεν έχεις ιδέα αν οι γονείς σου θα μπορούν να αναψεξέλθουν/συζούν αρμονικά με τον συγκεκριμένο σκύλο (κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι τόσο "ρευστό", που μάλιστα συμβαίνει σε ΑΛΛΟΥΣ).

Και να τα καταφέρουν οι γονείς τέλεια με το σκυλάκι, τότε θα σημαίνει πως είνα πια ΔΙΚΗ τους κι όχι δική σου. Μόνο αν η σκυλίτσα είναι δυστυχισμένη θα συνεχίζει να νιώθει δική σου παρ' όλο που μένει εκεί.

Το θέμα έχει καταντήσει γελοίο.
Κυρίως γιατί είναι μονόπλευρη η κουβέντα. Είναι φανερό πως η Elimou μετάνιωσε που άρχισε την κουβέντα, και πως δεν περίμενε να το δούμε τόσο σοβαρό το θέμα.

Αυτό με ανησυχεί περισσότερο απ' όλα.
Πως κι η ίδια δεν το βλέπει σοβαρά (όχι αρκετά σοβαρά) -αλλιώς δεν θα τις κάναμε εντύπωση, κι ούτε θα μετάνιωνε καθόλου μου άνοιξε το θέμα.

Από όσα έχει πει η Elimou, έχω καταλάβει τα εξής:

Θα προσπαθήσει να περάσει τον σκύλο (απ' έξω, απ' έξω) μέχρι την μετακόμιση (αν νομίζεις πως δεν είναι πρετοιμασμένος ο φίλος σου γι' αυτήν την πανέξυπνη στρατηγική, είσαι γελασμένη, Elimou).

Κι αν δεν τα καταφέρει, θα χαρίσει τον σκύλο στους γονείς της, από καθαρό εγωισμό (εεε όχι και να μην το βλέπει κι όποτε θέλει το σκυλάκι!).

Τα όσα γράψαμε δεν την απασχόλησαν καθόλου (την πρόσβαλαν μόνο, ως φαίνεται).

Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να κλειδωθεί το θέμα.
Ελπίζω τουλάχιστον να βοηθήσαμε κάποιον άλλον να σκεφτεί.

Δίνω λίγο χρόνο στην Elimou να μου απαντήσει, και σε όποιον νομίζει πως έχει να προσθέσει κάτι και το κλειδώνω.

Last edited:

elimou

Member
26 Ιουνίου 2010
21
0
Αθήνα
τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο.το συζητάμε συνέχεια κι έχει αρχίσει να υποχωρεί.μιλήσαμε για πάρκο και του αρέσει πολύ σαν ιδέα. ευχαριστώ όσους με βοήθησαν πράγματικα πολύ.θα ήθελα να πω και κάτι τελεύταιο.το γεγονός ότι προβάλλεις δημόσια μια κατασταση δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει ν'ακούς και τους χαρακτηρισμούς τύπου είσαι ανεύθυνη,σε κάνει οτι θέλει,έιναι εγωίσταρος οι οποίοι έιναι κακοπροαίρετοι, θίγουν και νομίζω ότι απαγορεύονται και απο τους κανονισμούς τέτοιου είδους χειρισμοί.Dr.Ζhivago φαίνεται ότι έχεις καταλήξει στα συμπεράσματα σου και μαγκιά σου απο εμένα δεν καταλαβαίνω τί θέλεις ν'ακούσεις; δεν μετάνιωσα που άνοιξα το θέμα ούτε είπα κάτι τέτοιο.επίσης απο που κατάλαβες οτι δεν έδωσα σημασία σε αυτά που μου γράψατε; κάλο θα είναι κάποιοι να μην κάνουν ότι τα ξέρουν όλα και να μην βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα για να βγάζουν τη χολή τους! σκοπός είναι ή βοήθεια όχι η ισοπέδωση.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν ήθελες βοήθεια θα έκανες διάλογο (και θα απαντούσες στις ερωτήσεις μου).

Ανεύθυνη δεν νομίζω να σε είπε κανείς.
Εγωιστής είναι όποιος πει σε άλλον πως πρέπει να δίωξει τον σκύλο του για να ζουν μαζί.

Το να κάνει κακή εντύπωση ένας άντρας που δεν αντέχει τις τρίχες σε τέτοιο βαθμό (που να δίνει τηλεσιγράφους στο κορίτσι που αγαπά), σε φόρουμ με "σκυλάδες" είναι αναμενόμενο...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα πως (και γιατί) προσβλήθηκες.

Σου εύχομαι καλή τύχη αλλά πιο πολύ εύχομαι καλή τύχη στο Κοκεράκι (που ουδέποτε θα έχει επιλογή για το που θα ζεί και με ποιούς).

Οι σκύλοι μας είναι εκείνοι που πάντα με κάτι συμβιβάζονται τελικά. Κι όχι μόνο από ανάγκη ή επειδή είναι σε "μειωνεκτική θέση", αλλά και από την απέραντη αφοσίωση κι αγάπη τους.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν