Σχεδον 6 μηνων το παλικαρακι μου!! Ειμαι απλα ερωτευμενος μαζι του αλλα αυτο που με τρελενει ειναι οτι καθε μερα με εκπλησει με κατι καινουργιο!
Διαβασα απο πολλους οτι τα πιτ μπουλ δν ειναι φυλακες.. εδω κ πανω απο μηνα ο μικρος μου με το που ακουσει κατι ειτε βηματα,ειτε πορτα, κυριολεκτικα τρεχει προς τη πορτα καθεται σε θεση μαχης, δν στματαει να.γρυλιζει και να γαυγιζει αγριεμενος! Ειναι τοσο εντυπωσιακο που οταν καν το ποδι του δν εχει σηκωσει για κατουρημα και βγαζει τοσο πολυ το ενστικτο της φυλαξης σε τετοια ηλικια!
Σημερα ηταν το πιο εντυπωσιακο οτι πανω σε περιπατο στο βουνο, ενας ανθρωπος ετρεχε και σταματησε πισω μας λαχανιασμενος. Ο tyson τεντωθηκε και του γρυλιζε απιστευτα πολυ, επειδη ηταν απο πισω μας, οταν φευγαμε σκεφτειτε, προχωραγε με βηματα προς τα πισω και κοιταγε επιμονα τον περαστικο! Λες και ειχε κανει εκπαιδευση σωματοφυλακης!
Εχει μαθει τη αναγκη του μονο εξω και τον ταιζω μπαρφ. Υπακουος, καθολου ζημιες στο σπιτι και σχεδον εκτελει αψογα ολες τις βασικες εντολες!
Σκύλος ανεξαρτήτως φυλής που βγάζει επιθετικότητα χωρίς να απειληθεί, δείχνει οτι φοβάται. Δεν έχει αυτοπεποίθηση. Κι αν αυτό που λέω έχει εξαιρέσεις σε ενήλικους σκύλους, δεν έχει σε έξι μηνών κουτάβια και ειδικά σε πιτ (έστω φαινοτυπικά). Πρόσεξέ το πολύ αυτό. Ειδικά σε ανθρώπους, πρέπει να είναι αγκαλίτσες και φιλάκια.
Αν γράφεις με τόσο ενθουσιασμό εδώ, φαντάζομαι πως κάνεις όταν έχει αυτή τη συμπεριφορά. Κι αυτό είναι το χειρότερο, γιατί εισπράττει από σένα αυτό το συναίσθημα και θέλοντας να σε ευχαριστήσει θα γίνεται όλο και πιο επιθετικός σε όλο και πιο απλές περιστάσεις. ΠΟΛΥ φιλική συμβουλή : Κόψε του όλη αυτή την επιθετική συμπεριφορά (πρώτιστα σε ανθρώπους). Αν πάει 2-3 χρονών θα είναι ανεξέλεγκτος. Επικίνδυνος θα είναι από πολύ νωρίτερα. Αν σου φύγει και επιτεθεί σε ένα παιδί ή στον ντελιβερά που θα σας φέρει πίτσες τι θα κάνεις μετά ; Αν χρειαστεί να λείψεις 2-3 μέρες ποιός θα στον κρατήσει ; Αν τον βγάλει η κοπέλα σου θα μπορεί να τον χειριστεί σε μια αντίστοιχη περίπτωση ; Σκέψου τις συνέπειες. Θα είναι τραγικές για όλους σας. Ένας τέτοιος σκύλος με ένα προσδόκιμο ζωής 12-15 χρόνια, είναι απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Σίγουρα, κάποτε θα σκάσει.
Τα πιτ ΔΕΝ είναι φύλακες και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι φύλακες. Και γι΄ αυτό υπάρχουν πολλοί και πολύ σοβαροί λόγοι. Πίστεψέ με.
Σου μιλάω λίγο απότομα και σε στενοχωρώ γιατί δεν θέλω να σε δώ στις ειδήσεις, ούτε κάποιος αθώος να πληγωθεί, ούτε ο σκύλος σου να θανατωθεί, ούτε η φυλή να δυσφημιστεί περισσότερο. Σκέψου και πράξε σωστά.
ΑΝ για οποιονδήποτε λόγο επιμένεις να τον κάνεις φύλακα ή να αναπτύξεις όλο αυτό το κομμάτι, τουλάχιστον κάνε το σωστά, με την εποπτεία ενός έμπειρου εκπαιδευτή, μετά απο ΣΚΛΗΡΗ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ υπακοή.