η "μαμα" ερωτευτηκε και η "κορη" ζηλευει - τι κανουμε??

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Οχι, ειμαι κι εγω στο σπιτι. ΤΟΤΕ, δεν της φτανει η δικια μου παρεα. Θελει να μπει μεσα, το σκασμενο!!!!!!!!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κατάλαβα... αν μπεις εσύ στο δικό σου δωμάτιο και κλείσεις την πόρτα για λίγο... τι θα κάνει? Το έχεις κάνει? Να δεις αν είναι το θέμα της κλειστής πόρτας ή είναι ζήλια τελικά!

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Τωρα μολις σκεφτηκα κατι. Λετε να νομιζει οτι η Ιωαννα χρειαζεται προστασια, οταν κλεινονται μεσα? Οτι κινδυνευει και πρεπει να την σωσει? Δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο, γιατι δεν εχει αγριεψει ΠΟΤΕ τον Σ. Αν και η Muffin δεν εχει αγριεψει ποτε και κανενα ανθρωπο, οσο παραξενος και αγριος και αν φαινεται. Και αν ισχυει αυτο, πως θα το καταλαβω?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Βασικά το πιο απλό απ'όλα που μπορείς να κάνεις, είναι εκείνη την ώρα να πάρεις την Μαφιν για βόλτα.
Εσύ εκπαιδεύεις και σκυλί και κόρη, και είναι δικιά σου απόφαση, γιατί αν και λες πως της κόρης είναι το σκυλί ουσιαστικά εσύ αποφασίζεις μιας και είσαι η μάνα :)
Αφού λοιπόν εσύ αποφασίζεις πως λειτουργεί το θέμα, δείχνεις στην μαφιν, ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Εξάλλου είναι καινουργιες οι συνθηκές γι αυτή. Αυστηρό ΜΗ όταν κλαίει και την βάζεις στο κρεβάτι της. Θα χρειαστεί υπομονή, και πολλές μα πολλές διορθώσεις αφού είναι ξεροκέφαλη, αλλά πρέπει να μάθει να λειτουργεί συμφωνα με τους κανόνες που ορίζει η αγέλη.
Κάποια στιγμή θα το καταλάβει και θα σταματήσει.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Κατάλαβα... αν μπεις εσύ στο δικό σου δωμάτιο και κλείσεις την πόρτα για λίγο... τι θα κάνει? Το έχεις κάνει? Να δεις αν είναι το θέμα της κλειστής πόρτας ή είναι ζήλια τελικά!
Δεν θα κανει τιποτε. Εχει συμβει πολλες φορες, για διαφορους λογους να κλειστει για λιγο εξω απο το δωματιο που βρισκομαστε και παει στο χελωνακι-μαξιλαρι που εχει και την πεφτει για υπνο. Ουτε και οταν φευγουμε και μενει μονη διαμαρτυρεται. Πολλες φορες, οταν μας βλεπει να ετοιμαζομαστε παει στο χελωνακι πριν καν φυγουμε. Γενικα, ειναι ησυχη και καλοβολη και υπακουη. Ο Σ. της τη δινει μονο. Φτου. Λες να μην τον εγκρινει για τη μαμα της? Η αληθεια ειναι οτι της πεφτει λιγο κοντος!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λες να μην τον εγκρινει για τη μαμα της? Η αληθεια ειναι οτι της πεφτει λιγο κοντος!!
χαχα :)

Ξεκίνα τις συνεχόμενες διορθώσεις και προσπάθησε να της επιβληθείς. Σε μια μέρα δεν θα δεις αποτελέσματα, αλλά με επιμονή, όλα θα γίνουν..
Να την βγάλεις βόλτα εκείνη την στιγμή το έχεις κάνει;; Είναι μια λύση και αυτό, αν και δεν θα μπορείς να το κάνεις πάντα.
Οπότε, πρέπει η μικρή μαφιν να καταλάβει ότι δεν πρεπει να γαυγίζει όταν κλείνονται μέσα. Θα το πιάσει γρήγορα το νόημα, πανέξυπνη μου φαίνεται!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλή αντιμετώπιση αυτή που λεεί η Sofouli! Μάλλον πήρε πρωτοβουλία η μικρά και δεν εγκρίνει τον γαμπρό.....:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιπόν, πώς το βλέπω εγώ (για το σκυλί μόνο, όχι την κόρη :D )

Κατ' αρχάς πρέπει να αποφασίσετε ποιανού είναι το σκυλί - δικό σου ή της κόρης σου; Ποιος ασχολείται με την εκπαίδευσή του; Αλλο είναι να βγάλει κάποιος 1 βόλτα το σκύλο όταν τύχει και αν τύχει, και άλλο να ασχολείται μαζί του. Λοιπόν, όταν αποφασίσετε ποιανού τελικά είναι το σκυλί, αυτός πρέπει να αναλάβει ΟΛΕΣ τις ευθύνες απέναντι στο σκυλί (τί θα πει ερωτεύτηκα; αφήνω σχολείο, δουλειά, φίλους κλπ και ασχολούμαι μόνο με ένα πράγμα; αυτό δεν είναι καλό ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ).

Δεύτερον, τί θα πει κλαίει όταν κλείνει η πόρτα; Γιατί το αφήνεις; Πάρε τον κοντά σου και λέγε το "ΜΗ". Ή η πιο εύκολη λύση είναι να βγείτε βόλτα, ή να μην έρχεται ο Σ. σπίτι σας όταν είναι η Μάφιν εκεί, όπως ειπώθηκε παραπάνω.

ΥΓ. (Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι μόνο εγώ με την εκπαίδευση και τις βόλτες του σκύλου είδα μια άσπρη μέρα)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Για το ποιανου ειναι ο σκυλος, εχεις δικηο. Πρεπει να το ξεκαθαρισουμε αυτο. Το ερωτημα ειναι, η Μαφφιν τι πιστευει και πως θα κατανοησει την αποφαση μας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το ερωτημα ειναι, η Μαφφιν τι πιστευει και πως θα κατανοησει την αποφαση μας.
Θα διαλέξει αυτόν που θα ασχοληθεί με την εκπαίδευση, τις βόλτες της και που θα τη φροντίζει (φαΐ, χτένισμα). Είναι πολύ απλό.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλο ειναι για καποιον που ξερει,αλλα εδω εχουμε βασικες ελλειψεις γνωσεων....ο μαστερ του σπιτιου ειναι η σκυλιτσα κ φοβαται τον μυστιριωδη κυριο Σ...μηπως ειναι κατασκοπος????κ ο τομ κρουζ που πεφτει αρκετα κοντος σχεδων σε ολες τις γυναικες,ηταν κ αυτος κατασκοπος!χμ....περιεργο!!!!ο Σ,κρεμιεται απο το ταβανι???πρεπει να τον παρακολουθησεις!!!!οι κοντοι ειναι υποπτοι κ πανουργοι!!!κ ο ναπολεων κοντος ηταν!!!μηπως βγαινει βολτα με την κορη με αλογο????να τα προσεξεις αυτα!ισως καταστρωνει ενα σχεδιο για δημιουργεια νεας φιλης κ θα χρησιμοποιησει την κορουλα σου για να γεννησει τον τρομερο στρατο του!!!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
απλο ειναι για καποιον που ξερει,αλλα εδω εχουμε βασικες ελλειψεις γνωσεων....ο μαστερ του σπιτιου ειναι η σκυλιτσα κ φοβαται τον μυστιριωδη κυριο Σ...μηπως ειναι κατασκοπος????κ ο τομ κρουζ που πεφτει αρκετα κοντος σχεδων σε ολες τις γυναικες,ηταν κ αυτος κατασκοπος!χμ....περιεργο!!!!ο Σ,κρεμιεται απο το ταβανι???πρεπει να τον παρακολουθησεις!!!!οι κοντοι ειναι υποπτοι κ πανουργοι!!!κ ο ναπολεων κοντος ηταν!!!μηπως βγαινει βολτα με την κορη με αλογο????να τα προσεξεις αυτα!ισως καταστρωνει ενα σχεδιο για δημιουργεια νεας φιλης κ θα χρησιμοποιησει την κορουλα σου για να γεννησει τον τρομερο στρατο του!!!!!
Αυτό το ποστ είναι όλα τα λεφτά σ' αυτό το θέμα.... ;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βέβαια είναι ο μάστερ του σπιτιού γι' αυτό και έγραψα πως το σκυλί πρέπει να το έχει ένα άτομο που θα αναλάβει την εκπαίδευσή του. Και για να εκπαιδεύσει κάποιο άτομο το σκύλο, πρέπει να δημιουργήσει μια σχέση μαζί του (να το φροντίζει και να το βγάζει βόλτες). Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν όλα. Οχι μόνο για το σκύλο αλλά γενικότερα για την οικογένεια. Ποιανού είναι ο σκύλος; Ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχεις θέσει πολλά ερωτήματα !!!:rolleyes:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
λοιπόν μιας και είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερη απ την κόρη σου οπότε την καταλαβαίνω και καλύτερα σε αυτή τη φάση πιστεύω να σε βοηθήσω κάπως..

αρχικά θα έπρεπε να την "τεστάρεις" πρώτα σε κάποια πράγματα πριν υποκύψεις και της πάρεις τον σκύλο γιατί και εγώ έπρηζα τα συκώτια των δικών μου να μου πάρουν σκύλο αλλά πριν τους αποδείξω οτι θα είμαι υπεύθυνη με τον σκύλο μου ή μάλλον στον σκύλο μου δεν μου έπαιρναν..

ήμουν και εγώ στην ηλικία της Ιωάννας ίσως και λίγο μεγαλύτερη όταν είχα σχέση, δεν μπορώ να πω οτι ήταν έρωτας αλλά ήταν σίγουρα το γνωστό "κόλλημα" που τρώμε όλοι (και είμαι σίγουρη πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την κόρη σου..)
ο Σαν είναι δικός μου με όλη την σημασία! τον συντηρώ εγώ απ τα έξοδά μου,τον βγάζω εγώ βόλτα, τον ταίζω εγώ, κοιμάται μαζί μου και γενικά τον φροντίζω εγώ! με τους γονείς μου μένει μόνο όταν έχω φροντιστήριο ή είμαι σχολείο που και πάλι δεν του κάνουν κάτι!

όταν τα έφτιαξα λοιπόν με εκείνο το παιδί πες Μιχάλη (που ήταν και μεγαλύτερος μου,20 χρονών δηλαδή και εγώ 17,5?)
ήθελε να συναντιόμαστε συνεχώς!πολλές φορές έκανε κοπάνα απ την σχολή του και ήθελε να κάνω και εγώ για να συναντιόμαστε, όποτε του έλεγα πως έχω φροντιστήριο και πάλι ήθελε να φεύγω και να πηγαίνω να τον βλέπω..
ζήλευε ακόμα και τον σκύλο γιατι νόμιζε πως τον αγαπούσα περισσότερο απ αυτόν επειδή ή θα τον πήγαινα την βόλτα του ή κτηνίατρο κλπ
αν και όσες φορές έβλεπε τον Σαν πάντα τον χάιδευε και έδειχνε να μην έχει πρόβλημα μαζί του κλπ εγώ καταλάβαινα πως δεν το θέλει..

τον Μιχάλη μέσα στους 2-2,5 μήνες που τα 'χαμε ζήτημα είναι να τον έφερα 2 φορές στο σπίτι και αυτό επειδή δεν αισθανόμουν εγώ άνετα να κλειδώνομαι με το αγόρι μου στο δωμάτιο και να είναι οι γονείς μου απ έξω,αλλά και επειδή σίγουρα δεν θα μου το επέτρεπαν οι γονείς μου!

την μια φόρα όμως που έτυχε και καθόμασταν στο δωμάτιο μου ο Σαν στην αρχή πήδαγε πάνω μου κλαψουρίζοντας και έμπαινε ανάμεσα σε μένα και τον Μιχάλη τον μάλωσα εγώ 2-3 φορές και μετά απλά καθόταν και μας κοίταζε..

τον Μιχάλη τον χώρισα εγώ στους δυο μήνες και οχι επειδή τον βαρέθηκα αλλά επειδή είδα οτι οι απουσίες μου ανέβαιναν επικίνδυνα
και οτι οι βαθμοί μου είχαν πιάσει πάτο και δεν είχα περιθώριο γιατί δεν είμαι και καμιά άριστη μαθήτρια..είμαι του 15,16
φυσικά μετά έπεσε αρκετό κλάμα για να τον ξεπεράσω αλλά αργότερα συνειδήτοποίησα πως έκανα το σωστό..!

απ' τους γονείς μου δεν είχα ιδιαίτερη πίεση μου είπαν στην αρχή την γνώμη τους για τον Μιχάλη και μέχρι εκεί
αν με πίεζαν όμως να τον χωρίσω ή μου απαγόρευαν να τον δω το σίγουρο είναι οτι θα αντιδρούσα και ίσως να είχα χάσει και την χρονιά προκειμένου να μην τους περάσει και να μπορώ να τον βλέπω!
την ιστορία μου στην ανέφερα μήπως συγκρίνεις γεγονότα αλλά και για να προλλάβεις (σε περίπτωση που δεν το πάρει χαμπάρι απο μόνη της όπως εγώ) να επέμβεις!! (αν χρειαστεί..για να μην χάσει την χρονιά της και μετά κοπανάει το κεφάλι της!!!)

αυτό που σου προτείνω είναι προς το παρόν να μην την πιέζεις απο τώρα για τα μαθήματα γιατί απ' του χρόνου δεν ξέρεις τι την περιμένει οπότε άφησε την να ασχοληθεί όσο θέλει με τους "έρωτες και τα φλερτ" και απ΄το καλοκαίρι άρχισε να την κρούεις τον κώδων!

τώρα όσο για την μάφφιν προσπάθησε όταν είναι στο σπίτι η Ιωάννα με τον Σ. να την βγάζεις βόλτα ή να προσπαθείς να την απασχολείς με οτιδήποτε..όταν γαβγίζει έξω απ' την πόρτα τους μάλωσε την και άμα σταματήσει έστω και για λίγο φρόντισε να την επιβραβεύσεις με την αγαπημένη της λιχουδιά!!

δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω τι να κάνει η Ιωάννα με την μάφφιν γιατί απ'οτι φαίνεται όταν έρχεται το ραντεβού
θέλει να είναι αποκλειστικά με το ραντεβού αλλά και να ήθελε να θυσιάσει μερικά λεπτά για την "εκπαίδευση" της μάφφιν σίγουρα
δεν θα θέλει το ραντεβού!! (πόσο χρονών είναι? ο Σ. όχι η μάφφιν!)

απ την στιγμή όμως που θα μείνει μαζί σου η μάφφιν όταν φύγει η Ιωάννα προσπάθησε να την κάνεις να δεθεί περισσότερο με 'σένα
γιατί μετά θα είναι δύσκολα τα πράγματα..
ο Σαν είναι εξαρτημένος απο εμένα και έχω σκοπό να τον πάρω μαζί μου άμα περάσω κάπου έξω ή άμα πάρω δικό μου σπίτι!
3 μέρες είχα λείψει με την 3ήμερη του σχολείου και είχε τρελαθεί μέχρι να 'ρθω..καλύτερα να σε μάθει απο τώρα η μικρή!

αυτά απο εμένα!συγνώμη για το μεγάλο ποστ ελπίζω να βοηθάω τουλάχιστον κάπως και καλή επιτυχία και με την κόρη και με την μάφφιν!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τα ειπες μια χαρα κ εθιξες κ καποια θεματακια διαφορετικα!μπραβο σου ,εχεις εγκεφαλο που δουλευει σωστα!ο σκυλακος ειναι της μαμας της κοπελας σιγουρα κ πρεπει να αναλαβει το σκυλακι κ να αναιβει ιεραρχικα η ιδια της...δεν υπαρχει η στοιχειωδης ωριμοτητα απο την κοπελιτσα για να εχει σκυλο.δεν θελω να θιξω κανεναν,αλλα ετσι ειναι,αυτο δειχνει.θα το καταλαβει αργοτερα ομως...θελει μεγαλες θυσιες το να εχεις σκυλο,ακομη ακομη κ να βγαλεις καποιον ανθρωπο απο την ζωη σου ,η να μην το βαλεις καν ,αν αυτος δεν μπορει με τα σκυλια...πραγμα που βεβαια δεν ισχυει στην περιπτωση αυτη,αλλα καταλαβαινοντας το μεγεθος αυτου του παραδειγματος ισως η απαντηση ερθει πιο ευκολα...

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
καταπληκτικο σεναριο, αλλα:
1. ο μαστερ του σπιτιου ειμαι εγω. Μη με δεις σε στιγμες κρισης, θα τρομαξεις κι εσυ. Απλα τωρα το παω βιρα-μαινα για να αποφυγω χειροτερα με την Ιωαννα. Οσο για τη Μαφφιν, σε ολες τις αλλες στιγμες με ακουει εκτος των στιγμων "της κλειστης πορτας με τον κατασκοπο εντος"
2. Η Μαφφιν δεν φοβαται τον κατασκοπο, τον ζηλευει που της παιρνει τη μαμα της. Οι χαρες που του κανει ειναι απιστευτες, εκτος των στιγμων της κλειστης πορτας
3. Με τα ποδαρακια τους βγαινουν βολτα, γιατι ο κοντος δεν εχει αλογο, ουτε μηχανακι.
4. Οσο για την νεα φυλη, λες? Θα το ψαξω και θα σου πω. Αυτο δεν το ειχα σκεφτει.

Γενικα, θα ηθελα να διαβαζατε πιο προσεκτικα αυτα που λεω. Ειπα πολλες φορες οτι αυτη η συμπεριφορα της Ιωαννας ειναι προσφατη και προσωρινη. Προ Σ. ηταν συνεπεστατη στις αναγκες της Μαφφιν. Και τωρα ειναι, εκτος των στιγμων της κλειστης πορτας. Και. τελος παντων, δεν θελω να συζηταω την κορη μου εδω. Για την Μαφφιν εψαχνα λυση. Πηρα καποιες ιδεες και θα πρσπαθησω να τις εφαρμοσω, θα σας κρατω ενημερους. Ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε τοσο.:):):)

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο που δεν εχεις καταλαβει,ειναι οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει κλειστη πορτα.κ συγνωμη αλλα δεν βλεπω καμια συνεπεια απο την κορη σου ως προς το σκυλι...επισης ο ορος ζηλια δεν υπαρχει στην γλωσσα του σκυλου,ουτε καν η αγαπη με τον ορισμο που της εχουμε δωσει εμεις.δεν υπαρχει τετοιου ειδους αντιληψη στο ζωο...το σκυλι φοβαται τον Σ.θελει να βρισκεται εκει ωστε να προστατεψει την ιεραρχια..!!κ τελος παντων ,πιστεψε με,κανεις δεν θελει να συζηταει για την κορη σου εδω...πραγματικα...αν την ενδιαφερει ο σκυλος της,σε παρακαλω ,ενημερωσε την ,να ενδιαφερθει κ να μπει αυτη στο φορουμ για πληροφοριες.εκτος κ αν δεν την ενοχλει αυτη η κατασταση η αδιαφορει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97