η "μαμα" ερωτευτηκε και η "κορη" ζηλευει - τι κανουμε??

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Δεν υπαρχει η ζηλεια??? Και ομως, υπαρχει και παραυπαρχει. Πως εξηγεις το γεγονος οτι οταν χαιδευω την κορη μου, ερχεται η Μαφφιν και παταει επανω μας για να χωθει αναμεσα? Η οταν ειχα τα 3 μαλτεζακια και μιλουσα η χαιδευα το ενα, τσουπ τρεχανε και τα αλλα για χαδια? Ποια ιεραρχια κινσυνευε σε αυτες τις περιπτωσεις? Ας μη το ονομασουμε ζηλεια αν δεν σου αρεσει η λεξη, παντως επιθυμια για προσοχη σιγουρα ειναι.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Γενικα, θα ηθελα να διαβαζατε πιο προσεκτικα αυτα που λεω. Ειπα πολλες φορες οτι αυτη η συμπεριφορα της Ιωαννας ειναι προσφατη και προσωρινη. Προ Σ. ηταν συνεπεστατη στις αναγκες της Μαφφιν. Και τωρα ειναι, εκτος των στιγμων της κλειστης πορτας. Και. τελος παντων, δεν θελω να συζηταω την κορη μου εδω. Για την Μαφφιν εψαχνα λυση. Πηρα καποιες ιδεες και θα πρσπαθησω να τις εφαρμοσω, θα σας κρατω ενημερους. Ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε τοσο.:):):)
ούτε και εμείς θέλουμε να συζητάμε την κόρη σου το καλό της Μάφφιν θέλουμε!
απλά επειδή έθιξες και την όλη ιστορία της κόρης σου είπα να σου αναφέρω ένα παράδειγμα για να προλάβεις τυχόν γεγονότα!! τώρα είναι η Μάφφιν μετά θα είναι η δουλειά της,το παιδί της κλπ κλπ..

ίσως είσαι πολύ απελευθερωμένη μαμά ή οι δικοί μου γονείς ήταν αυστηροί και μεγάλωσα έτσι
αλλά με όλο τον σεβασμό δεν θεωρώ πως η κόρη σου είναι υπεύθυνη με το σκυλί κι ας είναι ερωτευμένη με τον Σ. ή τον Κ. ή τον Γ.
και εγώ "ερωτευμένη" ήμουν αλλά δεν στέρησα ούτε μια βόλτα απ' τον Σαν για να πάω να δω τον αγαπημένο μου
παρόλο που ήταν αρκετές οι φορές που με έπαιρνε τηλ. και μου έλεγε έλα ρε μωρό μου άσε μια φορά μέσα το σκυλί δεν παθαίνει τίποτα
για μια φορά κ.ο.κ!!

δεν έχω να πω τίποτα άλλο πάνω στο θέμα..συγνώμη αν δεν είναι ωραίος ο τρόπος μου..
απλά κάνε την Μάφφιν να βλέπει εσένα σαν "αφεντικό" και προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτά που σου είπαν τα παιδιά για την εκπαίδευση της στο θέμα γαύγισμα έξω απ την πόρτα κλπ.!

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πιστευεις οτι εθηξα κατι με βαση προσωπικα κριτηρια κ δεδωμενα?δεν εχει να κανει με το αν μου αρεσει μια λεξη η οχι,η το τι λενε στην σερβια η στην αμερικη...η λεξη ζηλεια δεν υπαρχει στον σκυλο κ οχι επειδη δεν ξερει να μιλαει.δεν υπαρχει τετοιου ειδους συνειδηση.δεν ειναι λιγο ετσι η λιγο αλλιως αυτο.ειναι ετσι κ τελος.το να θελει να χαιδευτει ο σκυλος ειναι μερος της προσοχης που απαιτει απο εσενα κ που ολους μας αρεσει να του δινουμε.εγω προσωπικα κ αλλοι πιστευω απο εδω μεσα ,εχουμε κοινη αποψη στο οτι εχουμε εξανθρωπισει τον σκυλο παρα πολυ.το οτι εχει ονομα δεν τον κανει ανθρωπο!ειναι λαθος να βαφτιζουμε συμπεριφορες του σκυλου με βαση τις δικες μας.αλλα επειδη το προβλημα το εχεις εσυ κ οχι εγω στην προκειμενη,ας το παμε οπως αγαπας εσυ.αν σου αρεσει ο ορος ζηλεια,οκ....ζηλεια!

ειναι απλο λοιπον το πραγμα κ μην το σκεφτεσαι παραπανω.θα επρεπε να ειναι επιλογη της μικρης το ποτε θα δωσει χρονο στην σκυλα.η σκυλα ομως εχει μαθει μοναχα να διεκδικει κ να κερδιζει.αυτο φαινεται απο την συμπεριφορα της κ για αυτο ειπα οτι ο μαστερ στο σπιτι ειναι η σκυλα.ειναι βασικα πραγματακια που εσυ η μαλλον η μικρη δεν εκανε για να αποτρεψει μεθαυριανες συμπεριφορες.δεν σηκωνει παρεξηγηση σε αυτο,δεν ηξερε ,δεν τα εκανε.οπως ειπε μια φιλη πιο πανω,πρεπει να σπαταλησει χρονο την ωρα που ειναι εκει ο ναπολεων κ της δειξει 5 πραγματα.

στο τελος τελος,στριμωξε την μικρη κ αποφασηστε ποιος θα αναλαβει το ζωακι.οταν αποφασησετε θα ξεδιαλλυνουν ολα.πραγματικα το πιστευω.εσυ θα ασχοληθεις πιο σοβαρα.στις σκοτουρες τις μικρης,οποιες κ να ειναι αυτες, δεν χωραει ο σκυλος.

επισης σε προυγουμενο ποστ σου ,ειπες οτι ο μαστερ του σπιτιου εισαι εσυ κ οτι αν σε δω σε καποιες φασεις θα τρομαξω κ εγω ο ιδιος...οντως,μπορει να τρομαξω,αλλα εχε υποψιν σου ,οτι ο αρχηγος της αγελης δεν ειναι αρχηγος γιατι φωναζει η εκνευριζεται.αναθεωρησε την σκεψη αυτη κ θα θα σε βοηθησει πολυ να φτασεις στην κορυφη της ιεραρχιας κ να λυσεις πολλα σου προβληματα με το σκυλακι σου...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Συμφωνω κι εγώ για το ότι δεν "ζηλευει" ο σκύλος τουλάχιστον με την εννοια που έχουμε προσδώσει η ανθρωποι στη λεξη ζήλεια.
Εκτος κι αν ζηλεια σημαίνει θελω να σου τραβηξω την προσοχή ΤΩΡΑ!
:)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Συμφωνω κι εγώ για το ότι δεν "ζηλευει" ο σκύλος τουλάχιστον με την εννοια που έχουμε προσδώσει η ανθρωποι στη λεξη ζήλεια.
Εκτος κι αν ζηλεια σημαίνει θελω να σου τραβηξω την προσοχή ΤΩΡΑ!
:)
Συμφωνω! Ο σκύλος δεν ζηλευει.

@ninaioanna
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ο σκύλος την επιλογή να κάτσει έξω από την πόρτα και να κλαψουρίζει. Τα πράγματα είναι απλά, μια από τις δυο σας της στέλνει την Μαφφιν στην θέση της και τέρμα. Ο σκύλος σας εκπαιδεύει και το ανέχεστε

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Εκτος του οτι σας εκπαιδευει ,θεωρει και την Ιωαννα κτημα της!Για αυτο μπαινει και αναμεσα τους ,και κανει ολα αυτα που τα λεμε 'ζηλεια'!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνω! Ο σκύλος δεν ζηλευει.

@ninaioanna
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ο σκύλος την επιλογή να κάτσει έξω από την πόρτα και να κλαψουρίζει. Τα πράγματα είναι απλά, μια από τις δυο σας της στέλνει την Μαφφιν στην θέση της και τέρμα. Ο σκύλος σας εκπαιδεύει και το ανέχεστε
Έτσι ακριβώς! Τι σε εμποδίζει να διορθώσεις την ανεπιθύμητη συμπεριφορά?

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Παρα πολλα αρθρα για την ζηλεια στα σκυλια στο διαδικτυο. Παραθετω ενα απο αυτα, επειδη μιλαει για boyfriend. Ο αριθμος τους παντως συνηγορει υπερ της αποψης οτι tα σκυλια ζηλευουν. Εγω παντως το πιστευω και το εχω δει σε ολα τα σκυλια που ειχα. Τι λετε, να ανοιξουυε αλλο θεμα να το συζητησουμε? Θα εχει ενδιαφερον, νομιζω.

Jealousy and dogs – Is my dog a jealous dog?

Despite the fact that jealousy is a human emotion, many dog owners can attest to the fact that their dogs seem to exhibit jealousy related behaviours. Usually this occurs when a new person enters a dog’s household and spends time with the dog’s owner. Classic examples are new boyfriends or girlfriends and of course the arrival of a new baby. These new ‘intruders’ take away the precious alone time that the dog had with its owner(s) and subsequently they can feel neglected. These intruders are also invading what the dog feels is the family’s territory.
Dogs that feel jealous can exhibit behaviours that were previously unseen by their owner. Depressive behaviours such as social withdrawal, inactivity and loss of appetite are common. Occasionally a jealous dog can exhibit previously unseen signs of aggression.
It is important to spend extra time with your dog during this period of transition. Give the dog some extra treats, extra petting and maybe some extra exercise.
ROUTINE is extremely important during these periods of transition. Walking, playing, and feeding your dog at the same time each day is a great stress reliever. If it is a boyfriend or girlfriend that is making your dog jealous then occasionally, under your supervision, have THEM give the dog a treat or play fetch. Include the dog in normal daily activities. If you’re watching TV for example, call the dog over and pet the dog while the new person is around. Don’t force the issue though, if the dog doesn’t want to, let the dog be. He/she should come around eventually.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα ήθελες να αναφέρεις και την πηγή, αλλά και την επιστημονική έρευνα που το τεκμηριώνει;;
Γιατί ας πούμε μπορεί να είναι από ένα αντίστοιχο φόρουμ ξένο και να τα γράφει η αντίστοιχη Sofouli χωρίς να σημαίνει ότι είναι κάτι παραπάνω από την άποψη της και μόνο.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το συγκεκριμενο αρθρο ειναι απο το site "Pets.ca - Canada"s Pet information Center for cats, dogs and Human" και το εβαλα γιατι μιλαει για το θεμα μου. Υπαρχουν ομως παρα πολλα, ενα πολυ ενδιαφερον του Time με αναφορες σε επιστημονικες ερευνες και καθηγητες πανεπιστημιων κλπ, κλπ. Θα μπορουσα να βαλω και αλλα, αλλα δεν ηθελα να γεμισω το θεμα με ξενα κειμενα.

Sofouli, συγνωμη αλλα δεν μου αρεσε το υφος σου, δεν ειμαι πιτσιρικι ασχετο ουτε αμορφωτη, για να βαλω κουτσομπολια απο αλλα φορουμ. Γκουκλαρισε dog and jealousy και διαβασε και μονη σου.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ολα αυτα τα αρθρα ,προσπαθουν να ερμηνευσουν την σκυλιασια συμπεριφορα με βαση την ανθρωπινη.αυτο σου εξηγησα κ εγω πιο πριν.αυτο δεν μπορει να ειναι η αποδειξη οτι το σκυλι ζηλευει με την εννοια που το λες εσυ...δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ,δεν εχει τετοια αντιληψη το ζωο για να το κανει...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Sofouli, συγνωμη αλλα δεν μου αρεσε το υφος σου, δεν ειμαι πιτσιρικι ασχετο ουτε αμορφωτη, για να βαλω κουτσομπολια απο αλλα φορουμ. Γκουκλαρισε dog and jealousy και διαβασε και μονη σου.
Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του.
Δεν έχω ύφος (πως θα μπορούσα άλλωστε αφού γράφω στον υπολογιστή μου) ούτε αμφισβήτησα την νοημοσύνη σου.
Δεν καταλαβαίνω που το διέκρινες αυτό..

Όμως εγώ και ο καθέ ένας (πόσο μάλλον αυτοί που διαφωνούν στο θέμα ζήλεια) πιθανώς να αμφισβητήσουν το κείμενο.
Το ότι κάτι γράφεται στο διαδύκτιο δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.
Και ένα απόσπασμα δεν λέει κάτι από μόνο του.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το αρθρο του Time μιλαει για ενα πειραμα που κανανε με σκυλια και επιβραβευση-μεζεδακι. Το σκυλι που δεν πηρε, αρνηθηκε ολες τις επομενες φορες να κανει οτι του ζητουσαν. Στο παραθετω να δεις και μονος σου. Υπαρχουν πολλοι καθηγητες πανεπστημιων, που ασχολουνται με πειραματα και μελετες για την σκυλισια συμπεριφορα και λενε οτι τα σκυλισα αισθηματα μοιαζουν πολυ περισσοτερο με τα δικα μας απ'οτι νομιζαμε ως τωρα.

Any dog owner will tell you that canines are compassionate and can sense human emotions. But a new study suggests that dogs' emotions are closer to ours than once thought. According to a study published Dec. 10 in the American journal Proceedings of the National Academy of Sciences, along with the most primal emotions — anger, fear — dogs also feel a simple form of envy.
The study is the first to demonstrate that animals other than primates experience envy, which has long been considered an emotion that requires self-consciousness. "It gets very exciting if you can find a bit more primitive behavior in another species that's not a primate — maybe [that behavior] is not uniquely human," says Friederike Range, principle author of the study. (See pictures of presidential First Dogs.)
To reveal Fido's green-eyed monster, Range and three other scientists at the University of Vienna put together pairs of domestic dogs, each accompanied by an experimenter. Both dogs in each pair were given commands to place their paws in the experimenter's hands, and when they obeyed, they were given a reward — a piece of bread or sausage. But when one dog wasn't given a reward for obeying, and the other dog in the room was, the unrewarded dog would refuse to respond to the repeated commands. The scientists measured the dogs' responses by how many times they had to prompt the unrewarded dog before it obeyed.
The dogs' reactions to the unfair distribution of rewards is called "inequity aversion" — when an animal acts to stop perceived inequalities within its social group — and it's a defining characteristic of social, or cooperative, species. "They wanted the same reward for the same work," says Paul Morris, a lecturer in psychology at the University of Portsmouth who specializes in animal behavior. Morris is quick to explain that the study's results aren't anthropomorphic: "I'm not saying that dog jealousy is precisely like human jealousy." Instead, he says, the dogs likely experienced a primitive form of envy.
Emotions are a result of evolution: they cause organisms to act in ways that enable their survival. Jealousy, for instance, improves an animal's chance of survival by motivating it to protect its mates and secure alliances for safety. Historically, science has separated emotions into two categories: primary and secondary. Primary emotions such as fear and anger are considered universal, while it's thought that secondary emotions such as envy, jealousy and guilt require more complex cognitive processes. Of envy, Range says, "It's not a very simple emotion. You actually have to pay attention to what the other [animal] is getting."
Most dog lovers don't need a study to tell them that their pets are capable of feeling more complex emotions. "For dog owners, they are probably thinking, 'Of course,'" says Range. Maurice Melzak, editor of Petstreet, a social networking site for pet enthusiasts, says his dog, an Airedale terrier named Roxy, clearly has a sense of fair play and justice. She also demonstrates guilt. Once, when Melzak found empty food wrappers on the kitchen counter and asked who did it, "immediately Roxy's tail went between her legs, she had this really sheepish expression on her face, and she went to skulk on the stairs. She knew she wasn't meant to do that." Melzak says Roxy also behaves jealously when he pays attention to other dogs. (See pictures from the Crufts Dog Show.)
But while the study may be stating the obvious to dog owners, Morris at the University of Portsmouth says this particular breakthrough lends credibility to research on animal cognition. "The argument has always been that the reason why chimps can do really sophisticated stuff is because they're almost like people," he says. But "when you have other organisms doing these sophisticated things, it challenges our models."
The study also lends weight to the concerns of animal rights and welfare activists. "The more we understand about what animals actually experience, or what they feel, the better we can judge what we do to them," Range says. So it's good news for animal lovers that Man's Best Friend is the jealous type.

Read more: http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1865847,00.html#ixzz13bKH27lv

Η Σαρα ισως μπορει να μας πει περισσοτερα

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το ότι κάτι γράφεται στο διαδύκτιο δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.
Και ένα απόσπασμα δεν λέει κάτι από μόνο του.
Και αυτο ακομα δειχνει οτι αμφισβητεις τη νοημοσυνη μου. Εννοειται πως οτι γραφεται στο διαδικτυο δεν ειναι και αληθεια. Ομως αυτα που διαβασα εγω και παραθεσα εδω, δεν ειναι κουτσομπολια, βασιζονται σε μελετες και λεγονται απο καθηγητες πανεπιστημιου. Το οτι δεν αναφερα την πηγη ηταν λαθος μου, αλλα 1. το ξεχασα 2.οικονομια χωρου. Εσυ ομως εσπευσες να αμισβητησεις την εγκυροτητα τους με τα λεγομενα σου περι ξενου φορουμ.

Στο τελος-τελος δεν με ενδιαφερει να πεισω εσενα η οποιον αλλο για το αν τα σκυλια ζηκλευουν η οχι. Απλα θεωρησα οτι το θεμα αυτο θα ηταν ενδιαφερον να τεθει στο φορουμ προς συζητηση. Αν δεν σας ενδιαφερει, μη το συζητατε αλλο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι ενδιαφερων φυσικα,ανοιξε ενα θεματακι λοιπον....παντως θεμα αμφισβητησης δεν τεθηκε,κακως το βλεπεις ετσι....αν ειναι ετσι θα επρεπε να το δουμε αμφιδρομα...δεν ειναι σωστο...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και που ακριβώς τα λεγόμενα μου δείχνουν ότι αμφισβητώ την νοημοσύνη σου;;
Αμφισβητώ το κατά πόσο έγκυρο είναι το κείμενο, και αυτό το κάνω με όλα τα κείμενα.
Τα λεγόμενα μου περί ξένου φόρουμ, νομίζω ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι είναι ένα παράδειγμα για να τεθεί η συζήτηση σε κάποιες βάσεις και να έχει ουσία.
Από μια σοβαρή έρευνα κάποιοι μπορεί να αναθεωρούσαν, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι προφανές αυτό σε σένα.

Νομίζω ψάχνεις να πιαστείς από τα λεγόμενα μου και χάνεις την ουσία του θέματος, και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ, σε καμία περίπτωση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97