η "μαμα" ερωτευτηκε και η "κορη" ζηλευει - τι κανουμε??

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εεεεεμμμμμμμ
ναι
αλλά κάθε άνθρωπος θέλει τον τρόπο του

μπορεί πολύ απλά να της πεί έτσι και αυτή απλά να συναντιέται μόνο αλλού....

πιστεύω πως γενικά χρειάζεται να γίνει μιά συζήτηση σχετικά με τον σκύλο-σε ήρεμο πάντα πνευμα

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όχι στην κόντρα και τις απαγορεύσεις! Sofouli εσύ έχεις δίκιο όπως το σκέφτεσαι αλλά έχουμε να κάνουμε με εφηβεία και πρώτο έρωτα!

Έχει δίκιο ο Βαγγέλης κάθε άνθρωπος θέλει τον τρόπο του! Είναι αντι-παιδαγωγικό να προβάλλουμε απαγόρευση! Προσωπικά εφόσον ο νεαρός τα πάει καλά με τη σκυλίτσα θα το έριχνα στο φιλότιμό του και μετά θα εξηγούσα!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν είναι απαγόρευση είναι συνέπειες που θα έχει εάν δεν είναι σωστή απέναντι στις ευθύνες της.
Εγώ ποτέ δεν το εξέλαβα σαν τιμωρία, γιατί είχα απόλυτη ελευθερία.
Απλά έπρεπε να την διεκδικήσω την ελευθερία μου.

Σίγουρα η νιναιωάννα ξέρει πως πρέπει να χειριστεί το παιδί της, καλύτερα από μένα, απλά το έφερα σαν παράδειγμα, που εμένα με έκανε καλύτερο άνθρωπο :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν είναι απαγόρευση είναι συνέπειες που θα έχει εάν δεν είναι σωστή απέναντι στις ευθύνες της.
Εγώ ποτέ δεν το εξέλαβα σαν τιμωρία, γιατί είχα απόλυτη ελευθερία.
Απλά έπρεπε να την διεκδικήσω την ελευθερία μου.

Σίγουρα η νιναιωάννα ξέρει πως πρέπει να χειριστεί το παιδί της, καλύτερα από μένα, απλά το έφερα σαν παράδειγμα, που εμένα με έκανε καλύτερο άνθρωπο :)
Εγώ μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι λες απλά επειδή έχω να κάνω στην δουλειά μου με παιδειά αυτής της ηλικίας είναι διαφορετικός ο χειρισμός σε κάθε περίπτωση!

Σε εσένα έπιασε σε άλλα παιδιά δεν πιάνει και ας έχουν το ίδιο background είναι δύσκολη η εφηβεία... (πω πω τα σκυλιά μας τι να περνάνε άραγε......)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Γενικα, η Ιωαννα ειναι πολυ υπευθυνη για την ηλικια της. Η, για την ακριβεια, ηταν. Απο την ελευση του πτερωτου θεου ομως, τα ξεχασαμε ολα. Οσο ειναι μονη της, ειναι σαν κολλημενες με τη Muffin, olo mazi καθονται. Την παει βολτα, παιζουν, μιλανε στο fb παρεα! Οταν ο Σ. εχει ορεξη για παιχνιδια, ολα καλα.Την εχουν παρεα τους, ασχολουνται μαζι της. Μολις ομως θελησουν privacy, το κακομοιρο τρωει πορτα χωρις συζητηση.

Η κορη μου αντιδρα πολυ ασχημα στις απαγορευσεις και στην κοντρα, εχει δικηο ο κοκονης. Και θα αντισταθει πολυ στο διλημμα η ο Σ. η ο σκυλος. Χειροτερα θα τα κανω. Αυτο που δεν ειχα σκεφτει ειναι να δοκιμασω το φιλοτιμο του Σ.

Και παντως, καποιες στιγμες πορτας θα τις εχω. Πως να πεισω την Muffin να μην ασχολειται και να μη κλαιει?

Κατερινα, οταν η Ιωαννα δεν ειναι σπιτι, ειμαστε πολυ καλες φιλεναδες με την Μαφιν. Με εχει σαν δευτερη μαμα και δεν ψαχνει την πρωτη. Δεν νομιζω να την παρει μαζι της στο Πανεπιστημιο η κορη μου, οποτε θα την εχω εγω παρεα και αντικαταστατη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αφήστε την τη γυναίκα τώρα και μην την πιάσετε απ' το λαιμό λέγοντας ότι η Ιωάννα πρέπει να πάρει το σκύλο μαζί της στο πανεπιστήμιο!!:eek::eek: Σκεφτείτε την κακομοίρα τη Νίνα που θα προσβληθεί συντόμως από το empty nest syndrome....:p:p:D:D:D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όχι ρε με την υπάρχουσα κατάσταση με τη Νίνα θα μείνει η Muffin!!! (Εντελώς δημοκρατικά το αποφάσισα!)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οπότε νομίζω πρέπει να αλλάξεις τακτική, κάνε το σκυλάκι να δεθεί πιο πολύ με σένα, μιας και στο μέλλον θα μείνει μαζί σου.
Δοκίμασε και το φιλότιμου του παιδιού και ελπίζω να πάνε όλα καλά. :)

Για να εξηγήσω λίγο τι έλεγα πριν, αν και σαφώς αναγνωρίζω ότι κάθε παιδί λειτουργεί διαφορετικά.
Π.χ. εμένα μου έλεγαν : Θέλεις να μείνεις έξω ως τις 5 το πρωί;; Έχεις το ελεύθερο από εμάς, αλλά να πλύνεις τα πιάτα πριν φύγεις.
Και το έκανα. Δεν μου απαγόρευαν κάτι.
Αν δεν έκανα αυτό που έπρεπε, γκρίνιαζαν και μου έλεγαν πάντα "για να έχεις δικαιώματα, πρέπει να είσαι εντάξει και με τις ευθύνες σου", και όταν δεν ήμουν, δεν συμφωνούσαν με ότι ήθελα να κάνω.
Εγώ πάλι θα το έκανα γιατί ήμουν τσουρδάπω, αλλά προτιμούσα να κάνω αυτό που πρέπει γιατί για ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό να έχει τις "ευλογίες" του γονέα.
Μιλάω πάντα για σχετικά υγιείς σχέσεις, όπως περιγράφει η νιναιωάνα την σχέση με την κόρη της :)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Empty nest syndrome!! Ωχ, ειναι σοβαρο γιατρε μου? Να φυγει, να ησυχασω, που με μαλωνει ολη την ωρα γιατι δεν εβαλα πλυντηριο για να εχει ρουχα για τα ραντεβου της!!!!!!!!!!

Ναι, με εμενα θα μεινει η Muffin. αν κανει η Ιωαννα αυτα που εκανα εγω σαν φοιτητρια, το βλεπω το καημενο να λιμοκτονει! Παντως, να σημειωσω, οτι η Ιωαννα την λατρευει. Μακαρι να μπορουσατε να δειτε πως κανουν και οι δυο, οταν γυριζει η Ιωαννα απο το σχολειο.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Νίνα μου δεν αμφισβητώ ότι αγαπιούνται! Αλλά δεν μπορεί η μικρή να την έχει αποκλειστικά ως φοιτήτρια! τα ξέρεις αυτά!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Διαφωνω κάθετα με τις απαγορευσεις και με την τακτική "θα κάνεις το Α για να έχεις το Β ".
Ο σκοπος είναι να έχεις ούτως ή άλλως το Β και να κάνεις το Α επειδη η συνειδηση σου στο υπαγορευει, επειδη αν δεν το κανεις ξέρεις ότι δεν θα γίνει!:)
Οπως "θετικά" συμπεριφέρεσαι και εκπαιδευεις τους σκύλους έτσι "θετικά" πρεπει να μεγαλώνεις και να εκπαιδευεις και τα παιδια.
Εφοσον η Muffin θα μεινει μαζι σου τότε εσυ πρεπει να αναλαβεις τα ινια και να ζητησεις συμπαρασταση απο την Ιωάννα.

LARA

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2009
25
0
ημαρτον θε μου! Λετε σε μια εφηβη να αφησει τον φιλο της και να ασχοληθει με το σκυλι Και τι θα παθει [το σκυλι]δηλαδη αν μεινει εξω

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
LARA διαβασες καλα το θέμα;
Αυτο που προσπαθω (τουλάχιστον εγώ) να πω στη ninaioanna είναι οτι ο σκύλος πρεπει να εκπαιδευτει να μενει έξω απο το δωματιο στις προσωπικες στιγμες ή οποτε η Ιωάννα δεν επιθυμει να είναι μέσα ασχετως φιλου.

LARA

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2009
25
0
H μονη ισως. ολοι οι αλλοι... Ο ανθρωπος ειναι η προταιρεοτητα και οχι οσκυλος. Αλλωστε δεν ειπωθηκε οτι η μικρη δεν ασχολειται με το σκυλι. αλλωστε οι ερωτευμενοι κανουν ερωτα ,δεν ασχολουνται και με τα σκυλια. περι υπευθυνοτητας δε, πιστευω εχετε κανει 17 χρονω. δε νομιζω κανενας που ηταν τσιμπημενος σ' αυτη την ηλικια να υπολογιζαι πρωτα τον σκυλο του.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Μπραβο, βρε Lara, ευχαριστω για την συμπαρασταση. Αυτο λεω κι εγω, οτι η εφηβη αποκλειεται να αφησει το φιλο για να ασχοληθει με το σκυλι. Ειδικα τωρα που ειναι με τα μουτρα στο βαζο με το μελι. Το ζητημα ειναι πως να βοηθησω τη Muffin. Και σε αυτο δεν εχω παρει απαντηση ακομη. Ολοι μου λενε τι να κανω με την κορη μου. Αλλα μαζι της δεν γινεται τιποτε. Με το σκυλο μηπως γινεται?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, γίνεται αλλά η κόρη είναι η ιδιοκτήτριά του, όχι εσύ. Έτσι πιστεύει τουλάχιστον ο σκύλος. Και ναι, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις και να δουλεύει κανείς για να αποκτά κάτι. Κανείς δε σου λέει ότι είσαι κακή μάνα, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά πρέπει να μπαίνουν κάποια όρια. Και ναι, έχω κάνει 17 χρονών και θυμάμαι πώς είναι. :)

LARA

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2009
25
0
Ο σκυλος δεν παθαινει τιποτα. Σιγα τωρα μη του δημειουργηθει ψυχολογικο τραυμα. Βρε Σαρα συγκρινεις την δικια μας εποχη[γιατι περιπου την ιδια ηλικια εχουμε] με την τωρινη. Αλλο τοτε αλλο τωρα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Η κατοχή σκύλου, LARA, εχει πολλές ευθυνες.
Ευθύνες όπως το ότι πρεπει να φαει , να μην αφηνεται ελευθερος χωρις λουρι μεχρι και ευθυνη για την εκπαιδευση του για να μπορει να συμβιώνει μαζι σου χωρις να σου δημιουργεί προβλήματα.
Αυτος είναι και ο λόγος που δεν προτείνεται να φροντίζεται αποκλειστικά απο ένα μικρό παιδί.
Δεν θα συμφωνησω στο ότι πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά ο σκύλος με την εννοια που το λες.
Οι ερωτευμένοι (προφανως) κανουν έρωτα αλλα και ασχολουνται και με τα σκυλια.
Αλλωστε πως θα κάνεις έρωτα αν έχεις ένα σκύλο να "πηδαει" πανω σου επιμονα ή να κλαψουριζει πισω απο την πορτα;
Δυσκολη ηλικία η εφηβεία αλλα και καθοριστική στην αναγνωριση του τι είναι ευθυνη και πως μπορω να ειμαι συνεπης.
εχετε κανει 17 χρονω. δε νομιζω κανενας που ηταν τσιμπημενος σ' αυτη την ηλικια να υπολογιζαι πρωτα τον σκυλο του.
Τι εννοείς;;

Ξερω πολλά υπεύθυνα παιδιά και 17 και 16 ή 15 ..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί, τι διαφορά έχει η δικιά μας εποχή? Τα βλέπω κι εδώ στην Αμερική που είναι, ας πούμε, πιο "φιλελεύθεροι" με τα παιδιά τους. Όσοι έφηβοι το ρίχνουν στο σορολόπ πανεπιστήμιο δε βλέπουν και όσοι τα καταφέρνουν είναι διότι οι γονείς τους τους βάζουν χαλινάρι. Επίσης είναι πάρα πολύ μοντέρνα και αμερικάνικη η άποψη ότι το παιδί πρέπει να "δουλέψει" για να αποκτήσει κάτι. Εδώ ένα σωρό φίλοι μου, και Έλληνες και Αμερικάνοι, της γενιάς μου λένε πάντα ότι σκύλο στο παιδί τους παίρνουν όταν θα τους αποδείξει ότι είναι υπεύθυνο και θα "δουλέψει" γι' αυτό.

LARA

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2009
25
0
Χτισε λοιπον φυλακες του νου για να περναει καλα ο σκυλος. Ο νους να ξερεις ειναι αληταριο κι ολο θα δραπετευει. ειδικα οταν αναφερομαστε σε ειδικες εγκεφαλικες εννοιες οπως ο ερωτας που ο σκυλος ουτε καν αντιλαμβανεται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97