γεια σας

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
συγνωμη αλλα ελεος κιολας βρε παιδια!δν ειμαι πενταχρονο!ξερω που ειναι το pet shop και το κτηνιατριο,και μπορω να παω με τα ποδια και να κανω οτι χρειαζετε!οσο για τα χρηματα εχετε δικιο,γτ ειμαι αναγκασμενος να παρω απο τους γονεισ μ που δουλευουν ,αλλα αυτο δν ειναι κακο,γτ εφοσον υπαρχει καποιο προβλημα πρεπει να το λυσουμε!
Μάλλον δεν κατάλαβες μικρέ μου φίλε...

Το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσεις πάλι το σχολείο, το φροντιστήριο, τις ξένες γλώσσες κτλ και οι γονείς σου απ’ ότι κατάλαβα δουλεύουν. Ποιος θα ασχοληθεί με τις αναγκες του κουταβιού και με την εκπαίδευση του?

Το θεμα δεν είναι ποιος μπορεί να πάει στο κτηνιατρείο ή μέχρι το pet shop, αλλά ποιος μπορεί να τον βγάζει 3 φορές την ημέρα έξω, να παίζει και να ασχολείται ενεργά και δημιουργικά μαζί του για τα επόμενα 11-13 χρόνια που θα ζήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο σκύλος.

Εσύ μετά το σχολείο θα πας για σπουδές, στρατιωτικό κτλ και ο σκύλος, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει την τύχη όλων των βασανισμένων και ταλαιπωρημένων ζώων που ζουν δεμένα και απομονωμένα στις ταράτσες...

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
βασικα η μαμα μου δν δουλευει αλλα τελος παντων,θα το ξανασκεφτω μηπωσ βρω καποιο σκυλο που ισος μου τεριαζει περισσοτερο αλλιως ισος δν παρω καθολου..:(ευχαριστω για τις συμβολυες παντος:)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βάλαμε έστω σε σκέψεις.Πρέπει να σκεφτείς ότι θα είσαι απόλυτα υπεύθυνος για αυτό για την υπόλοιπη ζωή του.
Σκέψου το καλά, μην ενθουσιάζεσαι..
Πίστεψέ με και εγώ στην ηλικία σου έπρηζα τους γονείς μου να μου πάρουν σκυλί αλλά τώρα ξέρω ότι κάναν πολύ καλά που δεν μου είχαν πάρει.
Ότι χρειαστείς ξαναρώτα!;)

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
αλλα μηπως θα μπορουσατε να μου προτινετε καποια αλλη φυλη για την κασταση μου ,χιχι,μιας και ξερετε?:confused:(δηλαδη καποιο σκυλι για μεσα στο σπιτι, μεσαιου μεγεθους)

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
το προβλημα ειναι οτι εγω δν θα μπορω να κυκλοφορω εξω με ενα κανις (ειναι πιο πολυ κοριτσιστικη ρατσα)και επισης θα προτιμουσα η τριχα του να ειναι ισια :p

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συγγνώμη αλλά αυτά περί κοριτσίστικης ράτσας είναι χαζομάρες. Αν δεις στο άλμπουμ μου, θα δεις τον φίλο μου με το σκύλο μου. Σου φαίνεται άσχημο θέαμα?
Ίσια τρίχα? Πάρε ένα γιόρκι ή ένα γουέστι. Αλλά πιστεύω ότι εφόσον ντρέπεσαι να κυκλοφορήσεις με ένα κανίς γιατί όχι και με αυτά?

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
δν λεω φυσικα οτι ειναι ασχημι θεαμα ,το αντιθετο μαλιστα!αλλα θα προτιμουσα κατι λιγο μεγαλυτερο,!επισης μου αρεσουν πολυ τα golden retriever καi τα κοκερ σπανιελ!τι θα με συμβουλευες?:confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Τα γκόλντεν και τα λαμπραντόρ είναι ιδανικά για άπειρους ιδιοκτήτες και προσαρμόζονται στην οικογενειακή ζωή και στο διαμέρισμα, αρκεί να λαμβάνουν πολλή άσκηση. Προσωπικά θα έπαιρνα όμως τέτοιο σκύλο μόνο αν είχα αυλή. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Με πιο μικρό σκύλο έχεις πολλές ευκολίες και στις μετακινήσεις / διακοπές κ.λπ.
Κοκεράκι? Μα δεν υπάρχει πιο "κοριτσίστικη" ράτσα! :D Πλάκα σου κάνω. Είναι λίγο άτακτα... :D

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
xixi!ευχαριστω για τις πληροφοριες,λες να το σκεφτω για τα γκολντεν?απο οτι διαβαζω τωρα,βλεπω οτι ειναι πιο μικρα απο τους γερμανικους ποιμενικους!:)θα το σκεφτω καλα:-D

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με μια άλλη ράτσα και όχι με ένα γερμανικό..Η ράτσα είναι το θέμα ή αν θα μπορεί για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον να έχει την ευθύνη του ζώου?
Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι στη σωστή ηλικία για να αποφασίσει αν θα πάρει σκύλο ή όχι.
Αν οι γονείς σου θέλουν να πάρουν για αυτούς σκυλί και με την ευκαιρία να ασχολείσαι και εσύ έχει καλώς...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oσο ειμαστε μαθητες ειναι μεγα λαθος να εχουμε σκυλο.
Πηρα τον Ρεξ,απο ΒΥΒ ανακατεμενων φυλων,απολυτα ανευθυνο π αφηνε τη σκυλα του να γεναει ημιαιμα στη ταρατσα!!!:mad:τοτε μ φαινονταν οοολα φυσιολογικα!Ημουν 13-14...πολυ μεγαλο λαθος!δεν ειχα χρονο,δεν υυπηρχαν βολτες,ηρθε μετα η βαρεμαρα,η κουραση κτλ...
Δεν θα εχεις τον απαιτουμενο χρονο να ασχοληθεις,....εκτος και αν εισαι διατεθιμενος να κλ@σεις το σχολειο...σου τρωει ολες τις ωρες +μετα ερχεται και το φροντιστηριο,κατι π θα εχεις για τα επομενα 4 χρονια.
Δεν ειναι καλη περιοδος ,εκτος και αν υπαρχει και καποιος αλλος διατεθιμενος να βγαζει βολτα,να μπανιαρει,να εκπαιδευει μαζι με εσενα.
Αστο για μετα το σχολειο κατα τη γνωμη μου...
Θα το παραμελισεις για αλλες υποχρεωσεις(σχολ,φροντ) και καποια μερα θα ειναι πολυ αργα να επανορθωσεις.μακαρι οι δικοι μ να μν με ειχαν αφησει να παρω σκυλο τοτε.:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γεια σου βρε μίλτο..

Καταρχάς συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες..,αλλα δεν παύω να θαυμάζω τα παιδάκια που είναι έτοιμα να αναλάβουν μονα τους να πάρουν ένα ζωάκι..
Αλλα όσο έτοιμος και να είσαι..,είναι μεγάλη ..αλλα πολύ μεγάλη απόφαση.. όπου δεν φτάνει να θέλεις μονο εσύ όσο ακόμα μένεις στο σπίτι των γονιών σου και εξαρτάσαι οικονομικά από εκείνους..
Μετά θα έρθουν τόσα όπου πρέπει να είσαι σίγουρος ότι στις σπουδές,στις παρέες στο master θα έχεις στο νου σου μια ζωή στα χερια σου..,να το πας βόλτα,να το ταΐσεις,να του κανεις παρέα, να το φροντίσεις ,σε όλες τις στιγμές καλές.. κακές..
Μπορείς να το κανεις αυτό?Εσύ μπορεί να πεις ναι...,αλλα αν δεν έχεις τους γονείς σου πίσω σου, η απάντηση δυστυχώς είναι όχι..

Από εκεί και πέρα οσον αφορα την επιλογή που αν είναι θα κανεις για το σκυλάκι ,σίγουρα ένα μικρόσωμο είναι πολύ πιο βολικό από ένα μεγαλόσωμο..
Δεν σύμφωνω με λαμπρατορ η golden γιατί δεν παύει να είναι μεγαλόσωμο και τα labrador έχουν βγει πολλά με προβλήματα και θέλουν πολύ καλή εκπαίδευση..
Θα πρότεινα και εγώ ένα πιο μικρόσωμο..,τώρα το τι..?εγώ θα σου έλεγα westie:) όπου είναι πολύ ζωντανό σκυλί ,του αρέσει να παίζει έντονα και νομίζω κάνει και για αγοράκια..άλλωστε ήταν κυνηγόσκυλο..:D
Ολα τα σκυλιά είναι για όλους..:)εμείς τα κάνουμε αξεσουάρ..οποτε μην κολλας σε τέτοια..:)

Αν θελεις ριξε και μια ματια εδω. http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
τελικα παιδια εχετε δικιο!αποφασισα να μην παρω σκυλο!δν θα ηθελα να παρω ενα σκυλακο που θα περναει ασχημα!φυσικα ειμαι λιγο στεναχωριμενος που πηρα αυτη την αποφαση αλλα νομιζω οτι εκανα το σωστο!:)ευχαριστω για ολα!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Milto έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να πάρεις όσα σκυλιά θέλεις που θα τα χαίρεσαι και εσύ και αυτά θα περνάνε καλά μαζί σου. Φαίνεσαι ώριμο και λογικό παιδί και χαίρομαι πολύ γιαυτό!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σου Μίλτο!

Πολύ χάρηκα που κατάλαβες όσα σου είπαν τα παιδιά! Ελπίζω όταν μεγαλώσεις να πάρεις το σκυλί που θέλεις και να του παρέχεις την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται!

Μέχρι τότε, πάρε ένα ψαράκι να προσέχεις ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μπράβο Μίλτο!!!!!!!!! Είσαι φωτεινό παράδειγμα!
Αν θέλεις, μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με τα αδέσποτα της περιοχής σου! Να τους βάζεις λίγο φαγάκι (λίγη ξηρά απ΄ ό,τι σου περισσεύει απ' το χαρτζιλίκι), λίγο νεράκι, να παίζεις μαζί τους και να ενημερώνεις το Δήμο σου για να έρχονται για στειρώσεις και εμβολιασμους! Θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη σου για σκυλάκι αυτή η ενασχόληση και θα σε διδάξει πολλά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν