Χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο (1.000.000) υπογραφές

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αντε παλι με τον σωστο εκτροφεα .....
Δυστυχώς καποιοι επιλέγουν αυτη την φυλη για την εμφάνιση που εχει ,αυτο εγω δεν μπορω να το αλλάξω .
Και η δικια σου φυλη ειναι κακάσχημη αν δεν την "πειράξει" ο άνθρωπος .
Τεσπα πολυ φασαρία για το τιποτα αν δεν θελεις , ρίξε λευκο .
Συγγνώμη, αλλά τον απειροελλάχιστο χρόνο που προσπαθώ να μάθω για τη σωστή κυνοφιλία, ακούω ότι ο σωστός εκτροφέας επιλέγει σε ποιόν θα δώσει τα κουτάβια του. Μάλλον έχω καταλάβει λάθος.

Προσωπικά, πια, προτιμώ δείγματα της φυλής μου που είναι πιο κοντά στον πρώτο γερμανικό ποιμενικό. Το έγραψα και πιο πριν άλλωστε :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Απο το 1880 που παρουσιάστηκαν στην Γερμανία τα πρώτα δείγματα της φυλής όλα ηταν με κομμενα αυτια και κομμενες ουρες.. τοσα χρονια δεν αγαπουσαν τα σκυλια ο κοσμος?
Κάπου υπάρχει ένα θέμα στο forum με κάτι ηλίθιους κινέζους που βάφουν τα poodle τους με διάφορα χρώματα. Είχε πέσει πολύ κράξιμο τότε (αν θυμάμαι καλά).

Αυτοί δεν τα αγαπάνε τα σκυλάκια τους;

:)

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
αυτό δηλαδή εσύ κατάλαβες !!!
και μιλάς για κινέζους που ελέγχουν όλο μα όλο το "εμπορικο" φάσμα παγκοσμίως
και ψαρια τα παίρνουν k τα βάφουν και τους κάνουν k tattoo !!!!
νομίζω πως παρακάτω γράφω κάποιες φυλές δεν "δημιουργήθηκαν" από την φύση ...
αλλα έβαλε το χεράκι του k ο σημερινός άνθρωπος
εκεί δεν στάθηκες καθόλου βεβαια !!!
και ας υποθέσουμε πως τα doberman έχουν πρόβλημα ωτίτιδας τι συμφέρει να το κάνω ... σε μικρή ηλικία που δεν είναι τόσο επώδυνο η να το αφήσω να δω μωρέ και θα το τακτοποιήσω αργότερα ???
#-o

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αναρωτιεμαι αν δεν ειχα πει την γνωμη μου και απλα ειχα ψηφισει,θα ανοιγε για αλλη μια φορα η συγκεκριμενη συζητηση?...

οποιος το κρινει σωστο και θελει ψηφιζει υπερ,οποιος το κρινει λαθος δεν ψηφιζει...:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
άρα ο συγκεκριμένος ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ , επιδίωκε σε κάτι συγκεκριμένο που είχε στο μυαλό του προφανώς μετά από προβλήματα ωτίτιδας θα οδηγήθηκε σε αυτή τη λύση η αλλα θέματα που εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω θα χαρώ όμως να μάθω k αλλα !!!
Το "προφανώς" ίσως είναι λίγο λάθος ως επιλογή λέξης αφού κάνεις μια υπόθεση!
Έτσι μπορεί κάποιος να το πάρει ως δεδομένο κι όχι ως δική σου υπόθεση!

Εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι σχετικό με ωτίτιδες τότε οπότε απλά εγώ αντιλήφθηκα λάθος!

Δεν λέω ότι δεν είχαν ωτίτιδες, δεν γνωρίζω αν είχαν ή οχι!Δεν γνωρίζω καν αν επέλεξε ο εν λόγω κύριος τα κομμένα αυτιά ή άλλος!
Την λέξη σχολιάζω!;)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αναρωτιεμαι αν δεν ειχα πει την γνωμη μου και απλα ειχα ψηφισει,θα ανοιγε για αλλη μια φορα η συγκεκριμενη συζητηση?...
εννοειται πως ναι.
μολις ξεθυμανουμε εδω, παμε αλλη μια γυρα το ηλεκτρικο κολλαρο:p

υγ..Μακη, μου λειπεις..........

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να αφήσουμε σας παρακαλώ πολύ αυτήν τη ιστορία με την ωτίτιδα?
Αν υπέφεραν από ωτίτιδες όσα σκυλάκια δεν έχουν όρθια αφτιά, θα έπρεπε υποχρεωτικά να κόβουμε τα αφτιά σε όλα ανεξαιρέτως τα σκυλιά για λόγους ευζωιας!

Το θέμα και αυτός είναι ο λόγος της απαγόρευσης των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στα σκυλιά δια νομου πλέον, είναι η αποφυγή πρόκλησης ΑΣΚΟΠΟΥ πόνου στο ζώο.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μην αισθανεται ασχημα! θα γινοταν ετσι και αλλιως. δεν εχει να κανει με εσενα.

το ηλεκτρικο κολαρο καιρο εχουμε να το ποιασουμε οντως.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
αυτό δηλαδή εσύ κατάλαβες !!!
και μιλάς για κινέζους που ελέγχουν όλο μα όλο το "εμπορικο" φάσμα παγκοσμίως
και ψαρια τα παίρνουν k τα βάφουν και τους κάνουν k tattoo !!!!
νομίζω πως παρακάτω γράφω κάποιες φυλές δεν "δημιουργήθηκαν" από την φύση ...
αλλα έβαλε το χεράκι του k ο σημερινός άνθρωπος
εκεί δεν στάθηκες καθόλου βεβαια !!!
και ας υποθέσουμε πως τα doberman έχουν πρόβλημα ωτίτιδας τι συμφέρει να το κάνω ... σε μικρή ηλικία που δεν είναι τόσο επώδυνο η να το αφήσω να δω μωρέ και θα το τακτοποιήσω αργότερα ???
#-o
Αν θες μου απαντάς συγκεκριμένα και όχι με αερολογίες περί εμπορικού φάσματος και ψαριών με tattoo.

Ρώτησα για τους συγκεκριμένους Κινέζους (όχι αυτούς που ελέγχουν το εμπορικό φάσμα ούτε τους άλλους που βγάζουν χρωματιστά ψάρια), αλλά για τους παράλλους που βάφουν τα poodle τους. Αυτούς τους είχαν κράξει πολλοί τότε. Η επέμβαση στο σκύλο (το βάψιμο) ήταν αισθητική και μόνο, και μάλλιστα όχι μόνιμη αλλά αναστρέψιμη. Αυτούς τους κράζουμε (τους συγκεκριμένους όχι τους άλλους) ενώ αυτούς που επεμβαίνουν με σαφώς πιο βίαιο τρόπο όλα καλά και όλα ωραία;

Όλες σχεδόν τις φυλές σκύλων τις δημιούργησε ο άνθρωπος. Αυτό τι σημαίνει, ότι αφού το φτιάξαμε, ας το γ@μ...με κι όλας (sic);

Κατ' εμέ μια φυλή είτε σου αρέσει είτε όχι. Αν δε σου αρέσει βρες μια άλλη.

Και μην ακούω για ωτίτιδες. Αυτό δεν είναι ούτε καν φθηνή δικαιολογία αλλά ανακρίβεια. Τι δηλαδή; Τα άκοπα dobermann πάσχουν από ωτίτιδες; Γιατί έχω δει μερικά που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα...

edit: Πες τα βρε Rottie!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
μην αισθανεται ασχημα! θα γινοταν ετσι και αλλιως. δεν εχει να κανει με εσενα.
Αφού μας αρέσει αυτό το θέμα τι να κάνουμε....Το αναζητούμε!!!!:D:D:p:p:p:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ουφ,κατάλαβα και πάλι το μυαλό μου μαρμελαδα!Αν μαζευτούν οι 1.000.000 υπογραφές θα κάτσω εγώ προσωπικα να μου κόψετε τα αυτιά(μην πω τίποτα άλλο) και όχι μονο αυτο αλλά θα κόψω και του Γ.Π. μου τα αυτιά και την ουρά!Οι μισοί θα υπογράψουν επειδή δεν κατάλαβαν τι γράφει και οι άλλοι θα είναι ιδιοκτήτες σκύλων των οποίων "πληττεται" η αισθητική ομοιομορφία του σώματος τους και θέλουν ντε και καλά να κάνουν αισθητική παρέμβαση!

Άντε γειά μας...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
να υποθέσω προφανέστατα πως έχουμε
ανάδρομο ερμη !!!
άντε πάλι !!!
Επειδή έχω χάσει τη γαργαλήθρα μου, συγγνώμη αλλά δε θα γελάσω.

Αν θες να συζητήσουμε, περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες και με επιχειρήματα.

Και όχι αερολογίες. Από τέτοιες έχουμε μπόλικες και δε θέλουμε άλλες ;)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κατ'αρχήν δεν απευθύνθηκα ποτέ σε κάποιον προσωπικά (αν "κόβει" αυτιά ή όχι ή αν θα έκοβε).

Ρωτώ, γιατί ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς απαγορεύετε διά νόμου (κάτι που δεν προκαλεί μόνιμες, θανάσιμες, γεννετικές και άλλες επιπλοκές), ενώ αντίθετα η εκτροφή (π.χ.) που εστιάζει σε συγκεκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά που σαν συνέπεια έχουν σημαντικές παθολογικές επιπλοκές (καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, δυσπλασίες, καισαρικές τομές, κώφωση, μικρό μέσο όρο ζωής, κλπ.) επιτρέπετε και δεν τυχαίνει νομικής ρύθμισης ή παρέμβασης;

Αν θέλετε και άλλη μια παράμετρο...Γιατί επιβάλλετε ο ετήσιος επαναληπτικός εμβολιασμός (στις περισσότερες χώρες) και απαγορεύονται οι αισθητικές επεμβάσεις;

Τα κριτήρια θα ήθελα, που πιστεύετε ή νομίζετε ότι οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις και τι είναι πιο "κακό"...

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ρωτώ, γιατί ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς απαγορεύετε διά νόμου (κάτι που δεν προκαλεί μόνιμες, θανάσιμες, γεννετικές και άλλες επιπλοκές), ενώ αντίθετα η εκτροφή (π.χ.) που εστιάζει σε συγκεκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά που σαν συνέπεια έχουν σημαντικές παθολογικές επιπλοκές (καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, δυσπλασίες, καισαρικές τομές, κώφωση, μικρό μέσο όρο ζωής, κλπ.) επιτρέπετε και δεν τυχαίνει νομικής ρύθμισης ή παρέμβασης;
Διότι είναι τόσο πολύπλοκο σαν εγχείρημα που καταλήγει ανέφικτο. Εκτός από τα συμφέροντα που θα πληγούν, πως θα ρυθμίσει ο Νομοθέτης ένα τόσο πολυδιάστατο και με τόσες προεκτάσεις θέμα?

Θα πρέπει να αποδειχτεί ότι κάποια σημεία του Χ προτύπου είναι λάθος ή είναι ελαστικά όσον αφορά κάποια χαρακτηριστικά του ζώου (ευνοώντας τον υπερτυπισμο) και η αλλαγή τους είναι επιβεβλημένη για λόγους ευζωιας των ζώων. Αφού λοιπόν τεκμηριωθεί και αποδειχτεί με μελέτες χρόνων οι οποίες θα αντικρούουν άλλες μελέτες που υποστηρίζουν το αντίθετο, θα πρέπει να βγει σχετικό πόρισμα και να ψηφιστεί νόμος για να γίνει μετά κόπων και βασάνων η αναθεώρηση του προτύπου με σκοπό να αλλάξει άρδην η εκτροφή της φυλής και ο στόχος να είναι πλέον η ποιότητα ζωης του ζώου και όχι η μόδα ή το χρήμα.
Πολλαπλασιάστε αυτή τη διαδικασία επί 350 που είναι περίπου (αν δεν κάνω λάθος) οι αναγνωρισμένες φυλές σήμερα (πάνω κάτω όλες πάσχουν από προβλήματα υπερτυπισμου) και θα καταλάβετε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ποτέ.

Ο εμβολιασμός δεν έχει καμία σχέση με τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στα σκυλιά.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@djdoctor
@ROTTIE

Η απάντηση στο γιατί είναι πολύ απλή:
Διότι ένας τετοιος συσχετισμός δεν βολέβει σαν σκέψη!
....κι όχι επειδή είναι πολύπλοκος!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αναμφίβολα δεν βολεύει, αλλά και να βόλευε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, έτσι κι αλλιώς.

:)

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
Επειδή έχω χάσει τη γαργαλήθρα μου, συγγνώμη αλλά δε θα γελάσω.

Αν θες να συζητήσουμε, περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες και με επιχειρήματα.

Και όχι αερολογίες. Από τέτοιες έχουμε μπόλικες και δε θέλουμε άλλες ;)
@Kkranis

τι θες να σου αναλύσω το θέμα περί βαμμένων ψαριών και το αποτέλεσμα διασταυρώσεων διαφορετικών ειδών, ΝΑΙ υπάρχουν και αυτά τα παραμορφωμένα ψάρια είτε από γενετική επέμβαση, είτε από επιλεκτικές αναπαραγωγές, και ψάρια βαμμένα με διάφορους τρόπους...και για τα tattoo υπάρχει για την ακρίβεια η έγχυση του χρώματος με σύριγγα σε επιλεγμένα σημεία του σώματος , χάραξη με λέιζερ πάνω στο ψάρι, σχεδίων ή και λέξεων. Τελευταία παραγωγοί στην Ασία παίρνουν παραγγελίες και χαράζουν τα ψάρια με το σχέδιο ή το σύνθημα που τους ζητείται!!!!!
να επισημάνω εδώ πως είμαι ΚΑΤΑ !!!
η να σου αναλύσω για το ασιατικό εμπόριο
που από την ναυτιλία μέχρι k τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι από ασιατικό εμπόρευμα ?!?!?!?!?!?!?

συμφωνώ με την ROTTIE - Το θέμα και αυτός είναι ο λόγος της απαγόρευσης των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στα σκυλιά δια νομου πλέον, είναι η αποφυγή πρόκλησης ΑΣΚΟΠΟΥ πόνου στο ζώο

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ στον εμπνευστή των dobermans και απότι είδες περιμένω να μάθω k αλλα για να έχω πλήρη γνώμη !!!
εσύ που έχεις από τι φαίνεται πλήρη γνώση επί του θέματος παρέθεσε την να μάθουμε k εμείς !!!

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
+1!!!!!

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? ο άνθρωπος το επιλέγει το πληρώνει και πάει και το κάνει στον εαυτό του. Ο σκύλος δεν κάνει τίποτα απο τα παραπάνω.
και στα παιδια κανουμαι εμβολια αλλα δεν το επιλεγουν αυτα,μην μπερδευομαστε

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν θα ψηφίσω. Κ ναι, δεν έχω κάνει καμία αισθητική παρέμβαση στον εαυτό μου (κ ούτε θα κάνω) κ επίσης, όταν γεννιέται από τη φύση έτσι κ είναι υγιές, ποιός ο λόγος της όποιας αισθητικής παρέμβασης κ άσκοπου πόνου;;

Κρίμα που τα σκυλιά δέχονται όλους τους ιδιοκτήτες τους όπως ακριβώς είναι: κ κάποιοι είναι υπέρβαροι, όχι κούκλοι, με μεγάλες μύτες, τεράστια αυτιά, φουσκωτές κοιλιές ή το αντίθετο κ.λ.π.

Είναι εύκολο όταν αποφασίζουμε κ να επιβάλλουμε αυτό που θέλουμε σε όσους δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη (είναι ανθρώπινο χάρισμα αυτό...).

"Για το καλό μου" που λεει κ ο Μηλιώκας...