Χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο (1.000.000) υπογραφές

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ακριβώς σε λίγο θα θυμίζει γκέκα !

Ρότυ εγώ ψήφισα γιατί αγαπάω την συγκεκριμένη φυλή
Εσένα σου θυμίζει Γκεκας, εγώ το βλέπω Dobermann. Γιατί εσύ αγαπάς περισσότερο τη φυλή, απ’ ότι την αγαπαω εγώ?

Με λίγα λόγια θεωρώ το αισθητικό κριτήριο τελείως υποκειμενικό και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου λιγότερο κυνοφιλο επειδή δεν υπογραφώ για να επανεξεταστεί το θέμα των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στα σκυλιά, από εσένα που υπέγραψες.

Για να είμαι περισσότερο σαφής, όχι μόνο δεν υπογράφω, αλλά εάν αποδεδειγμένα διαπιστώσω ότι κτηνίατρος κόβει αφτιά και ουρές σκύλων (και λέω αποδεδειγμένα διότι στις αποδείξεις πληρωμής η κοπή αφτιών και ουράς συνηθως «βαπτιζονται» αλλιως κατά το «βαπτίζουμε την τυρόπιτα νηστίσιμη») θα τον δώσω ΣΤΕΓΝΑ στον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο και ας προσπαθήσει μετα ο γιατρουλης να πείσει τον σύλλογο του ότι πετσοκόβει τα σκυλάκια για το καλό της κυνολογιας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παιδια, η αληθεια ειναι πως το ντομπερμαν, ακομη και χωρις κεφαλι, κανει μπαμ οτι ειναι ντομπερμαν, απλα με αυτα τα πεσμενα αυτια ειναι μαυρο χαλι:p
η φυλη υπαρχει επειδη τα αυτια της ηταν κομμενα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Έχουμε συζητήσει άπειρες φορές ορισμένες πριπτώσεις όπου η κοπή των αυτιών κρίνεται αναγκαία για το ίδιο το καλό του σκύλου!

Αγαπάω λοιπόν την εικόνα του σκύλου που έχω στο μυαλό μου ή προσπαθώ να αντιτεθώ σε μια γενίκευση η οποία μεγαλύτερο κακό κάνει από κάποια πράγματα που δεν έχουμε (όλος ο, κατ' ιδίαν δήλωση, κυνόφιλος κόσμος) πιάσει ποτέ στο στόμα μας.

Το ξανα είπαμε:
Βρήκαμε Παπά, να θάψουμε όλο το χωριό!

Διευκρινίζω πως δεν υπέγραψα, διότι με αφήνει παγερά αδιάφορο μια απαγόρευση η οποία περιορίζεται σε αυστηρά αισθητικά κριτήρια. Δεν είναι ούτε θα είναι αυτά το φυτίλι που θα πυροδοτήσει την όποια επιλογή μου. Η γενίκευση είναι τόσο κοντόφθαλμη όσο ένας τυφλός στο σκοτάδι κι έτσι είναι καταδικασμένη στην αυτοαναίρεση!

Όποιος είναι της άποψης να με κατηγορήσει πως δεν αγαπάω τα σκυλιά μου, αλλά μόνο την εικόνα που έχω εγώ στο μυαλό μου, είναι ελέυθερος να το πράξει ασχέτως απ' το αν δείχνει έτσι πως κρίνει χωρίς να έχει επιδείξει την ελάχιστη ευγένια να διαβάσει τις τοποθετήσεις μου πάνω στο θέμα!

The Partisan

Member
19 Νοεμβρίου 2009
5
0
Αλλά επειδή εδώ μιλάμε για τα Dobermann, δε μου απάντησες τι κερδίζει ένα Dob από το κόψιμο των αυτιών και της ουράς;
Ρε Κράνη, κερδίζει σε αεροδυναμική, παραπάνω άλογα πως το λένε... Αρχίζει κ τρέχει κ πάει σπινιάροντας κ όσοι το βλέπουν χαζεύουν κ ρωτάνε αν είναι "πισωκούνα..." :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
προβλεπω να μαζευονται 1000000 υπογραφες, μονο απο αυτους που καταλαβαν λαθος και υπογραφουν να μην κοβονται τα αυτια και οι ουρες :D:rolleyes:
αχαχαχαχα!! αμα το λεω εγω..

the partisan,:D:D:Drespect:maria:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ρε Κράνη, κερδίζει σε αεροδυναμική, παραπάνω άλογα πως το λένε... Αρχίζει κ τρέχει κ πάει σπινιάροντας κ όσοι το βλέπουν χαζεύουν κ ρωτάνε αν είναι "πισωκούνα..." :)
Τι εστί «πισωκούνα» ρε παιδια? :confused:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όποιος θέλει υπογράφει, όποιος δεν θέλει δεν υπογράφει.

Γιατί το ζαλίζετε το θέμα; Δεν πρόκειται να πείσει ο ένας τον άλλο...

Η κάθε χώρα είχε δικαίωμα να εφαρμόσει ή όχι, πλήρως ή μερικώς την συγκεκριμένη οδηγία της ΕΕ. Οι δικοί μας φωστήρες με την ίδια ευκολία αύριο θα υιοθετήσουν νομοθεσία για "επικίνδυνες φυλές" και άλλα συμπαθητικά. Ποτέ δε ζητήθηκε η άποψη του καθόλα αρμοδίου οργανισμού, των κυνολογικών ομίλων.

Για όποιον θέλει, πάντα θα υπάρχουν κουτάβια που "έσπασε" η ουρά γιατί την πάτησε η σκύλα, και τα αυτιά θα έχουν "δαγκωθεί" απο άλλο σκύλο ;)

Προσωπικά, ανάποδος όπως σε όλα, με ενοχλεί κάθε υποκριτική επιβολή περιορισμών. Δεν κόβω αυτιά σε δικά μου κουτάβια, έχω όμως σκυλιά τόσο με κομμένα όσο και άκοπα ουρές και αυτιά. Με ενοχλεί αφάνταστα να μου επιβάλλουν κανόνες, άσχετοι με το αντικείμενο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλά... εσένα θα σου τα σούρω (που λένε και στο χωριό μου) το βράδυ :mad:

:D:D:D

ΥΓ: Το σχόλιο του "πισοκίνητου" πήγαινε στο πόσο εύκολα χάνει την πρόσφυση ;)

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Αν τα αφήναμε στην φυση δεν θα ειχαμε ολες αυτες τις φυλες ....
Και εμενα το μπξερ μου μου αρεσει με κομενει ουρα μονο και μονο γιατι ετση τα εμαθα.Δεν μου αρεσει ομος που δεν μπορει να ανασανειμετα απο 5 μετρα απο την μητη του. Που ροχαλιζει και αλα πολλα που εγηναν χορης νηστερη αλα γιατι καπιος αλαξε αυτη την φηλη και την εκαναι μονο για τα σαλονια!!!Αν ειναι να εχουμαι κρητιριο μονο την εμφανηση τοτε να κανουμαι επηλεκτηκη αναπαραγογη και στους ανθροπους και να βγενουν μονο ξανθιες γαλανοματες με μεγαλα στηθια:cool:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η κάθε χώρα είχε δικαίωμα να εφαρμόσει ή όχι, πλήρως ή μερικώς την συγκεκριμένη οδηγία της ΕΕ.
Όχι, εδώ κάνεις τελείως λάθος. Νομικά εξαρτάται από το τι είναι αυτή η "οδηγία" που λες. Διότι υπάρχουν διάφορες αποφάσεις της ΕΕ, μερικές από τις οποίες έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν οι χώρες αν θέλουν να τις εφαρμόσουν και άλλες δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα να πούνε όχι διότι θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν:

1) Οδηγίες: αν η απόφαση αυτή είναι οδηγία, τότε πρόκειται για νομοθετική πράξη και δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα που να χτυπηθείτε χάμω. Τις οδηγίες τις εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει καιρό στις χώρες-μέλη να τις εφαρμόσουνε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εφαρμόσουνε διότι τότε πέφτουνε πρόστιμα και μετά σοβαρές κυρώσεις.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τη συνθήκη ένταξης κάθε χώρας στην ΕΕ και ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις, το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερέχει του εθνικού. Αν λοιπόν πει η Επιτροπή ότι ορίστε, υπάρχει οδηγία ότι οι ουρές δεν κόβονται, οι ουρές δεν κόβονται και τελείωσε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και μόνο μια δύναμη: να ψηφίζει προϋπολογισμό και να εκβιάζει την ΕΕ να κάνει μεταρρυθμίσεις φοβερίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Τώρα αν εσείς μαζέψετε υπογραφές για να ανατρέψετε οδηγία (αν πρόκειται όντως για οδηγία), ακόμα κι αν το Ε.Κ. ταχθεί με το μέρος σας μετά από συζήτηση (που αποκλείεται διότι θα πέσουν να καταψηφίσουν το όλον οι Σκανδιναβοί, Γερμανοί και Άγγλοι τουλάχιστον), δεν πρόκειται να πάει στην Επιτροπή και να πει ή αφήνετε τον κόσμο να κόβει ουρές ή δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Το κάνει για σοβαρότερα πράγματα, π.χ. την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι λόμπυ στην Επιτροπή για να καταργήσει την οδηγία, αλλά το βλέπω χλωμό.

2) Κανονισμοί: αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό (είναι συγκεκριμένοι αυτοί οι όροι) για τις ουρές, τότε αφήνει την κάθε χώρα-μέλος να εντάξει τον κανονισμό στη νομοθεσία της μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Πρέπει να τον εντάξει όμως και αν αρνηθεί ή ολιγωρήσει, θα πέσουνε πάλι τα πρόστιμα και οι κυρώσεις.

3) Συστάσεις: εδώ πρόκειται για απλές συστάσεις της Επιτροπής τις οποίες έχει δικαίωμα η κάθε χώρα-μέλος να δεχτεί ή να αρνηθεί να εφαρμόσει.

4) Γνώμες: αυτές επίσης δεν είναι binding.

Τώρα το ζήτημα των ουρών εμένα μου φαίνεται ότι είναι κανονισμός, γι' αυτό και οι διάφορες χώρες τον εντάσσουν σταδιακά στη νομοθεσία τους. Αν επρόκειτο για οδηγία θα είχαν σταματήσει σε όλη την ΕΕ, αλλιώς θα κυνηγούσαν πολλούς. Για σύσταση δε μου ακούγεται, αλλιώς δε θα καθόσασταν να μαζεύετε υπογραφές.

Τα παραπάνω είναι νομικά ζητήματα και έχουν ακριβώς έτσι. Συστήνω να διαβάσετε κανένα βιβλίο περί του πώς λειτουργεί η ΕΕ αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Αυτή την εποχή πάντως στα θέματα ζώων επικρατούν οι απόψεις των Σκανδιναβών.

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όχι, εδώ κάνεις τελείως λάθος. Νομικά εξαρτάται από το τι είναι αυτή η "οδηγία" που λες. Διότι υπάρχουν διάφορες αποφάσεις της ΕΕ, μερικές από τις οποίες έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν οι χώρες αν θέλουν να τις εφαρμόσουν και άλλες δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα να πούνε όχι διότι θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν:

1) Οδηγίες: αν η απόφαση αυτή είναι οδηγία, τότε πρόκειται για νομοθετική πράξη και δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα που να χτυπηθείτε χάμω. Τις οδηγίες τις εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει καιρό στις χώρες-μέλη να τις εφαρμόσουνε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εφαρμόσουνε διότι τότε πέφτουνε πρόστιμα και μετά σοβαρές κυρώσεις.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τη συνθήκη ένταξης κάθε χώρας στην ΕΕ και ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις, το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερέχει του εθνικού. Αν λοιπόν πει η Επιτροπή ότι ορίστε, υπάρχει οδηγία ότι οι ουρές δεν κόβονται, οι ουρές δεν κόβονται και τελείωσε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και μόνο μια δύναμη: να ψηφίζει προϋπολογισμό και να εκβιάζει την ΕΕ να κάνει μεταρρυθμίσεις φοβερίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Τώρα αν εσείς μαζέψετε υπογραφές για να ανατρέψετε οδηγία (αν πρόκειται όντως για οδηγία), ακόμα κι αν το Ε.Κ. ταχθεί με το μέρος σας μετά από συζήτηση (που αποκλείεται διότι θα πέσουν να καταψηφίσουν το όλον οι Σκανδιναβοί, Γερμανοί και Άγγλοι τουλάχιστον), δεν πρόκειται να πάει στην Επιτροπή και να πει ή αφήνετε τον κόσμο να κόβει ουρές ή δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Το κάνει για σοβαρότερα πράγματα, π.χ. την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι λόμπυ στην Επιτροπή για να καταργήσει την οδηγία, αλλά το βλέπω χλωμό.

2) Κανονισμοί: αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό (είναι συγκεκριμένοι αυτοί οι όροι) για τις ουρές, τότε αφήνει την κάθε χώρα-μέλος να εντάξει τον κανονισμό στη νομοθεσία της μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Πρέπει να τον εντάξει όμως και αν αρνηθεί ή ολιγωρήσει, θα πέσουνε πάλι τα πρόστιμα και οι κυρώσεις.

3) Συστάσεις: εδώ πρόκειται για απλές συστάσεις της Επιτροπής τις οποίες έχει δικαίωμα η κάθε χώρα-μέλος να δεχτεί ή να αρνηθεί να εφαρμόσει.

4) Γνώμες: αυτές επίσης δεν είναι binding.

Τώρα το ζήτημα των ουρών εμένα μου φαίνεται ότι είναι κανονισμός, γι' αυτό και οι διάφορες χώρες τον εντάσσουν σταδιακά στη νομοθεσία τους. Αν επρόκειτο για οδηγία θα είχαν σταματήσει σε όλη την ΕΕ, αλλιώς θα κυνηγούσαν πολλούς. Για σύσταση δε μου ακούγεται, αλλιώς δε θα καθόσασταν να μαζεύετε υπογραφές.

Τα παραπάνω είναι νομικά ζητήματα και έχουν ακριβώς έτσι. Συστήνω να διαβάσετε κανένα βιβλίο περί του πώς λειτουργεί η ΕΕ αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Αυτή την εποχή πάντως στα θέματα ζώων επικρατούν οι απόψεις των Σκανδιναβών.
Δεν κάνω καθόλου λάθος και σου προτείνω να διαβάσεις πολύ προσεκτικότερα πως λειτουργούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες της ΕΕ. Ο καθένας στη δουλειά του, αλλιώς εκτίθεσαι ;)

Ισχύει αυτό ακριβώς που αναφέρω και γι αυτό το λόγο άλλες χώρες πήραν εξαίρεση, πλήρη ή μερική, άλλες αναβολή για την εφαρμογή και άλλες δεν το υιοθέτησαν. Όλα τα κράτη μέλη έχουν ανα πάσα στιγμή το δικαίωμα να αναθεωρήσουν με εισήγηση του αντίστοιχου εκπροσώπου.

Last edited: