Τυχαίνει για διάφορους λόγους να γνωρίζω πολύ καλά ότι τα όσα έγραψα είναι σωστότατα. Έτσι δουλεύει η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενικότερα επομένως δεν εκτίθεμαι. Αυτό που μου λες δεν είναι οδηγία διότι δεν υπήρχε περίπτωση συζήτησης αν ήταν οδηγία (κοινώς directive). Είναι κανονισμός. Αν η Ελλάδα είχε δικαίωμα να τον αγνοήσει όπως λες, προς τι να μαζευτούν υπογραφές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο? Το λόμπυ θα γινότανε στην Ελλάδα για την Ελλάδα, οπότε δε θα ήταν καν κανονισμός αλλά σύσταση.
Επειδή επίσης τυχαίνει να έχω διαβάσει περί ουρών, οι εξαιρέσεις όταν συζητούνταν αρχικά το όλον ήταν για το αν θα επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ποια ηλικία των σκύλων (νομίζω μέχρι 4 ημερών ή μιας βδομάδας αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά αποκλείεται να είναι οδηγία διότι ξέρω πώς δουλεύει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τι είναι όμως ακριβώς δεν ξέρω: είναι κανονισμός ή σύσταση? Ή γνώμη της Επιτροπής? Διότι έχει διαφορά.
Επειδή επίσης τυχαίνει να έχω διαβάσει περί ουρών, οι εξαιρέσεις όταν συζητούνταν αρχικά το όλον ήταν για το αν θα επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ποια ηλικία των σκύλων (νομίζω μέχρι 4 ημερών ή μιας βδομάδας αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά αποκλείεται να είναι οδηγία διότι ξέρω πώς δουλεύει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τι είναι όμως ακριβώς δεν ξέρω: είναι κανονισμός ή σύσταση? Ή γνώμη της Επιτροπής? Διότι έχει διαφορά.