Χαμένα σκυλιά

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον μου χει γεννηθει το εξης ερωτημα εδω κ αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα κ η αιτια φυσικα ειναι το Fb κ οι αμετρητες κοινοποιησεις που κανω καθημερινα για σκυλια που ειτε χαθηκαν ειτε βρεθηκαν..σε σημειο πλεον το προφιλ μου να αποτελειται 90% απο διαφορες τετοιες κοινοποιησεις ...το αλλο 10% ειναι διαφορες π@π@ριες,χιουμοριστικα,αλλα κλασσικα παλι για σκυλια (εδω οφειλω να ομολογησω οτι πριν αποκτησω την Ηρα ουδεμια σχεση ειχα με ολα αυτα τα φιλοζωικα ζητηματα,ναι μεν ημουν παιδι της γατας -τα σκυλια τα θεωρουσα υπερβολικα μελο για τα γουστα μου- αλλα μεχρι εκει,ναι ταιζα αδεσποτα παροτι με κραζαν ολοι στην γειτονια,ναι αμα εβρισκα κανενα να περιφερετε χαμενο προσπαθουσα να βρω τους ιδιοκτητες του αλλα κοντα 2 χρονια τωρα που ειμαι με την Ηρα ανακαλυψα εναν εντελως καινουριο κοσμο που δεν ηξερα καν οτι υπηρχε)
Στο θεμα μας λοιπον...ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ?
Θα ηθελα να ακουσω εμπειριες απο ανθρωπους που ειτε τα εχασαν οι ιδιοι,ειτε εζησαν απο κοντα καποια απωλεια,ειτε βρε αδελφε απλα ακουσαν την ιστορια κ ξερουν ολες τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες...προς συμορφωση κ προβληματισμο των υπολοιπων μας δλδ!
Εμενα μου ακουγεται αδιαννοητο κ εξωφρενικο-βεβαια θα μου πει καποιος μεγαλη μπουκια φαε μεγαλο λογο μη λες- αλλα πραγματικα ειναι πχ σα να μου λες "εχασα το παιδι μου" πως σκ@τ@ χανεις εναν ζωντανο οργανισμο?
Δε θελω να πω κατηγορω τους ιδιοκτητες τους,αλλα επι της ουσιας αυτο κανω,θα ηθελα λοιπον καποιος να μου βγαλει αυτη την ιδεα υποδεικνυοντας μου τον ασταθμιτο παραγοντα που προφανως δε μπορω να διαννοηθω εγω η ιδια...

ΥΓ διαβασα κ αυτο (που το ανερτησε η φιλη μας η vek) κ εμεινα "παγωτο"...
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/microchip.html

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πιστεύω πως τα περισσότερα σκυλιά χάνονται είτε γιατί μένουν μόνιμα σε αυλές και κάποιος αφήνει την πόρτα ανοιχτή, είτε είναι κροτοφοβικά και μες στον πανικό τους την κοπανάνε.

Οταν ο Κούκης ήταν 4ων μηνών ο πατέρας μου τον έβγαλε στο πάρκο (με λουρί). Εκείνη τη στιγμή, μόλις μπήκαν στο πάρκο, άρχισαν τα πυροτεχνήματα (μένουμε και κοντά σε δύο γήπεδα). Ο Κούκης φοβήθηκε τόσο πολύ, που τραβούσε τον πατέρα μου μέχρι την άλλη άκρη του πάρκου (περίπου 500 μέτρα) και ο πατέρας μου (!) δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Αν ήταν ελεύθερος ή τον είχε κάποιος πιο αδύναμος θα είχε φύγει και ίσως χαθεί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν εχω χασει σκυλο και μου φαινεται και εμενα αδιανοητο.

Μια φορα βρηκα ενα Pointer - και επειδη γυρο γυρο υπηρχαν και αφησες, οτι χαθηκε, πηραμε τηλεφωνο, ηρθε ο ανθρωπος να παρει τον σκυλο του και μας ελεγε και πως εφυγε : Ειχε μαστορους στο σπιτι- και την ωρα που κουβαλουσαν καποια πραγματα μεσα στην αυλη και το σπιτι, ξεχασαν και της δυο πορτες ανοιχτες και μεχρι να το παρουν χαμπαρι οι ιδιοκτητες, την ειχε κανει ο σκυλος.
Εμεις τον βρηκαμε 5-6 χλμ απο το σπιτι- μετα απο μια εβδωμαδα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Για κατι τετοια Berna εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλο να βγαλει την Ηρα,ειδικα τωρα που χει μεγαλωσει κ αμα αποφασισει να τραβηξει θα τον παρει σβαρνα τον αλλο,αλλα κ περαν τουτου,δεν μπορει να την κουμανταρει κανεις αλλος οπως εγω,δεν εχει με αλλον την αλληλεπιδραση που χει με μενα,ουτε με ταγορι μου που ζουμε ολοι μαζι...χιλιες φορες μονη μου κ ας με ξυπναει κ απτις 5 το πρωι-για οταν ειμαι Αθηνα αυτο-...χωρια οτι μετα θα κατηγορησω τον αλλο τον ανθρωπακο που δε θα φταιει κιολας...αλλα θα τον κατηγορησω...το ξερω!

Frenchie εμενα μου κανει απλα για αδιαφορια αυτο που ανεφερες...τι παει να πει ξεχασαν?αμα ειχαν ενα νηπιο εξω θα ξεχναγαν?
Εμεις οποτε ειναι να ερθει καποιος εδω,μαστορας πχ,ή παιρνω την Ηρα μεσα στο σπιτι,εαν θελουν να ανοιγοκλεινουν συνεχεια τις πορτες ή καθομαι εγω μαζι της συνεχεια,δλδ το αγορι μου παει με τους μαστορες κ γω απο κοντα την Ηρα χωρις να την χανω απτα ματια μου...που ετσι κ αλλιως δεν βγαινει εξω αλλα ποτε δε μπορεις να σαι σιγουρος κ ουτε ειμαι διατεθειμενη να το παιξω κορωνα γραμματα...
Κ 5-6 χλμ κ μια βδομαδα?δλδ σα να λεμε τρελαθηκαν να τον ψαχνουν...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στο πατρικο μου εχουμε χασει - ευτυχως για λιγο μονο λεπτα- και τον μεγαλο και τον Ντ. γιατι δεν εκλεισε καλα η πορτα στον κηπο. Απο τοτε ειναι κανονας, κλειδωνει μολις μπει ή βγει καποιος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Με τόσα λυτά σκυλιά έξω και παντού, απορώ γιατί σας κάνει εντύπωση, η συχνότητα με την οποία χάνονται.

Και μετά η αγγελία είναι "Χάθηκε το σκυλάκι μας και είμαστε απαρηγόρητοι. Φόραγε ένα ωραιότατο μπλε λουράκι με στρασάκια και ασημένια κοκκαλάκια στην διακόσμηση".

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μαρια τι να σου πω? Ετσι μου το ειχε περιγραψει ο ανθροπος- δεν τον ηξερα καθολου.
Και εγω τα δικα μου, οταν εχω μαστορους κλπ. δεν τα αφηνω ποτε ουτε λεπτο χωρις επιτιρηση και συνηθος τους κλεινω και στα Crate τους. Ετσι και αλλιως δεν γινεται και να τους αφησω να περιφερονται- επειδη η ΜοναΛιζα μου εχει θεμα με ξενους στο χορο της και δαγκωνει ασχημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Ανδριάννα, καμμία σχέση με το δικό σου παράδειγμα, το σχόλιό μου. Ούτε καν...
Αλλά πραγματικά, οι καθημερινές αγγελίες με σκύλους που χάνονται είναι πάρα πολλές. Ειλικρινά, κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο. Λόγω Μάρκου, έχω αρχίσει να κατανοώ, αυτή την περίφημη...κακιά στιγμή. Αλλά...έχει πάνω του δύο ταυτότητες κα το τσιπ του. Οπως και οι άλλοι δύο βέβαια, οι οποίοι ακόμη και να ήθελα, δεν γίνεται να χαθούν. Αυτή την αμέλεια είναι που δεν κατανοώ με τίποτα. Μια ρημάδα ταυτότητα, δεν μπορούν να βάλουν;

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Παιδιά πολλάααααααααα χαμένα σκυλιά ,πολλά !!!! Δεν ξέρω κι εγώ τι να πω...Μεγάλη μπουκιά φάε...συμφωνώ...Η μικρή πετάχτηκε μια φορά έξω απ το πάρκο κατα λάθος και μόλις την φώναξα κατευθείαν γύρισε..Γι'αυτό ποτέ δεν λέω ποτέ αλλά αν το έχεις και χωρίς λουρί ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για κατι τετοια Berna εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλο να βγαλει την Ηρα,ειδικα τωρα που χει μεγαλωσει κ αμα αποφασισει να τραβηξει θα τον παρει σβαρνα τον αλλο,αλλα κ περαν τουτου,δεν μπορει να την κουμανταρει κανεις αλλος οπως εγω,δεν εχει με αλλον την αλληλεπιδραση που χει με μενα,ουτε με ταγορι μου που ζουμε ολοι μαζι...χιλιες φορες μονη μου κ ας με ξυπναει κ απτις 5 το πρωι-για οταν ειμαι Αθηνα αυτο-...χωρια οτι μετα θα κατηγορησω τον αλλο τον ανθρωπακο που δε θα φταιει κιολας...αλλα θα τον κατηγορησω...το ξερω!
Α, αν ήμουν εγώ αποκλείεται να μπορούσα να τον κρατήσω, θα μου έφευγε το λουρί απ' το χέρι. Και μιλάμε για 4ων μηνών κουτάβι, ε;

Ευτυχώς, δεν ξανασυνέβη τίποτα σχετικό... και όταν αρχίζουν τα μπάπα μπούπα για την Πρωτοχρονιά κολλάει στα πόδια μου, δεν τρέχει σαν μουρλό.

Αν και συμφωνώ με τους περισσότερους πως οι περισσότεροι που χάνουν τα σκυλιά τους είναι ανεύθυνοι, υπάρχει πάντα και η "κακιά στιγμή".

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οποτε καταληγουμε οτι προκειται για απλη κλασσικη απαθεια?
Οπως ειπε απλουστατα η Frenchie στο παραδειγμα,παιρνεις τα μετρα σου εφοσον ξερεις κιολας το σκυλι σου...
Τι να πω...στεναχωριεμαι μονο γιαυτα τα ερμα τα ζωντανα...ειναι δε καποια που οι αγγελιες τους τρεχουν για χρονια (οπως πχ ενος Χασκυ,του Γκας αν θυμαμαι καλα,στη Νικαια,δε θυμαμαι κ γω απο ποτε χαθηκε αυτο το ζωντανο αλλα βλεπεις ο ανθρωπος του δε το βαζει κατω,εξακολουθει να τον αναζητα)
Πραγματικα δε ξερω τι θα κανα εαν εχανα ποτε την Ηρα,αν κ δε φοβαμαι τοσο γιατι παντα παιρνω τις καταλληλες προφυλαξεις,καθημερινος ελεγχος κ των λουριων κ των σαμαριων,παντα ταυτοτητα πανω ακομη κ για 10 λεπτη βολτα να βγουμε...ο διαολος βεβαια εχει πολλα ποδαρια...
Κ την ταυτοτητα που λες Μαρεκο,την χανει,του την παιρνουν...γιατι λιγοι κλεβουν τα λουρια των σκυλιων...ναι για τοση ξεφτιλα μιλαμε...κ αι κ λεμε την εχει,ποσοι θα κατσουν να το πιασουν να το κοιταξουν?απτους 100 οι 3?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά, εδώ ένας γείτονας έχασε το σκυλάκι του το οποίο ήταν 12 ετών, μετά από μερικές εβδομάδες που δεν το έβρισκε πήρε και δάνειο και έφτιαξε 3 μεγάλες διαφημιστικές αφήσες πως ψάχνει το σκύλο του. Βγήκε και στην τηλεόραση και στις εφημερίδες, αλλά απ' ότι άκουσα δυστυχώς το σκυλάκι δε βρέθηκε.

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Κ την ταυτοτητα που λες Μαρεκο,την χανει,του την παιρνουν...γιατι λιγοι κλεβουν τα λουρια των σκυλιων...ναι για τοση ξεφτιλα μιλαμε...
Συμβαίνει, αλλά δεν είναι το σύνηθες αυτό. Αυτό το κάνουν συνήθως, σε αδέσποτα που όμως κάποιοι τα φροντίζουν και τους βάζουν κανά λουράκι.
κ αι κ λεμε την εχει,ποσοι θα κατσουν να το πιασουν να το κοιταξουν?απτους 100 οι 3?
Δεν νομίζω. Πιστεύω πολλοί περισσότεροι θα έδιναν σημασία, στο εύκολο. Αλλά αν δεν έχει στοιχεία πάνω του, δεν μπαίνουν στον κόπο και προσωπικά δεν τους κατηγορώ.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Να σας πω εγώ τι έπαθα πέρσι τέτοια εποχή, που είμασταν ακόμα στο παλιό το σπίτι και ψάχναμε για καινούργιο. Επειδή μπλέκαμε με κέντρο κλπ, συνήθως παίρναμε το μηχανάκι. Που σημαίνει ότι ο Άιζακ έμενε σπίτι κι η πόρτα πάντα κλειδωμένη γιατί την ανοίγει άνετα. Κάποια μέρα λοιπόν τον έχω βγάλει βόλτα και μου λέει ένα πιτσιρίκι "Α,αυτό προχθές ήταν ελεύθερο έξω κι έτρεχε γύρω γύρω". Κάνω έναν διάλογο -ο Θεός να τον κάνει- του στυλ "Δεν βγαίνει ελεύθερος, άλλο θα ήταν, δεν υπάρχει περίπτωση", επέμενε αυτό, σίγουρη εγώ ότι έχει κάνει λάθος το αγνοώ. Την επόμενη μέρα περνάει ένας άνθρωπος 50φεύγα, μου λέει ότι ο σκύλος μου κακώς γυρνάει ελεύθερος γιατί είναι λίγο τρομακτικός, αν και αυτόν δεν τον πείραξε προχθές που πέρασε από εκεί. Ξαναμανά ο διάλογος, αλλά έλα που δεν ήταν πιτσιρίκι να πω μπερδεύτηκε ο χριστιανός, σοβαρός άνθρωπος ήταν. Μην τα πολυλογώ, η κόρη του σπιτονοικοκύρη είχε ξεκλειδώσει παρακαλώ την πόρτα μας και του είχε ανοίξει να βγει στην αυλή -όπου η αυλόπορτα ήταν συνήθως ανοιχτή. Φρίκαρε και βγήκε ο μπαμπάς της, τον φώναξε και τον ξανακλείδωσε μέσα, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά -πιστεύαν.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Berna καλα +1000000 για τον γειτονα...
μαλλον κ γω καπως ετσι θα κατεληγα
αμαρτια παντως μετα απο ολα αυτα να μη το βρηκε τελικα...
Μα ειναι κ το μονο λογικο...κομματι του εαυτου σου χανεται...δε θα κινησεις Γη κ ουρανο?

Καλα Μαρια...αυτο πια με τα αδεσποτακια...ενα ρημαδολουρακι ειναι ολο κ ολο δικο τους κ πανε κ τους το παιρνουν κ αυτο οι σκ@τοψυχοι...δε μπορεις να φανταστεις τι καταρες ριχνω:mad:
Θα στο θεσω αλλιως...κ μη μου απαντησεις σα Μαρια με την δικη σου ψυχοσυνθεση κ κοσμοθεωρια...πες οτι εισαι ο κοινος αδαης πολιτης...βλεπεις την Ηρα λοιπον στον δρομο...θα την σταματησεις?
Κ αι ας μη το παω παλι σε μεγαλοσωμα μαυρα ανθρωποφαγα σου λεω εγω βλεπεις ενα φοβικο κανις που ομως γρυλιζει κ δειχνει δοντι...ποσο θα το παλεψεις για να το προσεγγισεις?
Κ παλι σου λεω...μη μου απαντησεις σα Μαρια...να μου απαντησεις ωσαν η πλειονοτητα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και σαν πλειονότητα και σαν Μαρία, την ίδια απάντηση θα σου δώσω. Δυστυχώς...όχι. Αν δεν φέρουν πάνω τους ταυτότητα, δεν σταματάω πια εύκολα. Μόνο, αν είναι κουτάβι, ή χτυπημένο, ή άρρωστο. Αλλιώς, λυπάμαι αλλά όχι. Αντε το πολύ, να ρίξω ένα σκανάρισμα μπας και...που δεν...ούτε αυτό. Οπότε, γυρνάω το κεφάλι και καλή του τύχη και κρίμα σε όποιον το ψάχνει. Κρίμα για το ζώο δηλαδή, όχι για τον άνθρωπο.

@Anniegr ...δεν είμαστε καλά :eek: Τι δουλειά είχε, να ξεκλειδώσει την πόρτα σας; :confused:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Για να νιωσει να τον διατρεχει ο αερας της ελευθεριας μεσα απτα λυμενα,ξεπλεκα μαλλια του καθως τρεχει τρισευτυχισμενος προς την απολυτη τρανς....

• Like
Reactions: d-friend

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
μπορεί να συμβεί και στον πιο προσεχτικό όσα φερνει η ωρα λεει μια παροιμία δεν τα φερνει ο χρόνος ;) τωρα να σας πω την αμαρτία μου εμενα μία φορα μου μπλέχτηκε το αμσταφ με το περιλαιμαιο και μετα απο χρόνια παραλιγο να μου πνιγει ο ντρεντ με παρόμοιο τρόπο και δεν τους φοράω τίποτα όταν είμαι στο σπιτι κι στον κηπο στην βολτα εχω φτιαξει και βαζω στα λουρια τους ταυτότητα με το τηλεφωνο μου όχι κρεμαστη κατι σαν τις στρατιωτικές αλλα πανω στο λουρί τους καρφωμενη (εχω φιλο που φτιαχνει λουρια και μου τις βαζει.)
Τσιπακι δεν ξαναβαζω , ότι εβαλα εβαλα η Τσίκα δεν εχει και δεν θα βαλει ας ερθουν να την σκανάρουν .......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κατερινα εσυ...κουμπαρο κτηνιατρο...φιλο που φτιαχνει λουρια...πεσμου κ κανα μπατζανακη χονδρεμπορο ξηροτροφων να τραβηξω τις κοτσιδες μου!:p

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ!!!

Αλλαζουμε?

• Like
Reactions: ghelly