Χαμένα σκυλιά

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
@Anniegr ...δεν είμαστε καλά :eek: Τι δουλειά είχε, να ξεκλειδώσει την πόρτα σας; :confused:
Πραγματικά κι εγώ το έχω απορία !!
Κι όμως, παιδιά, και όταν το ομολόγησαν μόνο που δεν έμεινε χήρα η μάνα της μικρής -γιατί το να ψάξει να βρει μόνη της ποιο είναι το κλειδί μας, να κατέβει και να ανοίξει δεν είναι τόσο απλό για ένα παιδί δημοτικού.
Και βρήκαν και άνθρωπο, ένα βράδυ είχα ακούσει θόρυβο κι είχα δει κάποιον να ψαχουλεύει κάτι στην πόρτα της αυλής, και εμ κατέβηκα κάτω, εμ κλείδωσα τον Άιζακ μέσα μην μου τον πειράξει αν είναι κακοποιός (false alarm). Φωσφορίζοντα κολάρα στη βόλτα, ταυτότητες, τσιπάκια, 2 λουριά -το ένα στη μέση (το πολύ πολύ να μας πατήσει μαζί το αμάξι), η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Αλλά και πάλι δεν ξέρεις ποτέ από πού θα σου'ρθει, χτυπάω ξύλο, μην τύχει ποτέ ποτέ σε κανέναν μας, μ'αγχώνει αυτό το thread εντέλει :LOL:

Edit: Επίσης έψαχνα πριν κάποιο διάστημα gps σε μορφή chip. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν βρήκα παρά μόνο ως κολλάρα, να το βράσω. :barefoot:

Last edited:

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Να ειστε σιγουροι οτι "η κακια στιγμη" ειναι μονο το 15% αντε 20% των εξαφανισεων. Το υπολοιπο του ποσοστου ειναι αμελεια ιδιοκτητη και λανθασμενη υπερβολικη εμπιστοσυνη στον τετραποδο φιλο μας. Και για να μην μιλαω θεωρητικα...οσοι εχετε προσβαση σε σοσιαλ μιντια...δειτε ποσες αγγελιες αναρτωνται 1-2 εικοσιτετραωρα μετα τις γιορτες της αναστασης και της πρωτοχρονιας! Ολα αυτα ειναι περιστατικα σκυλων σε μπαλκονια ή αυλες που λογο του κροτου των βεγγαλικων...πηδηξαν μπαλκονια και μαντρες και εξαφανιστηκαν! Καθε χρονο τα σοσιαλ μιντια δυο 24ωρα πριν αναρτουν δημοσιευσεις "προστασιας των κατοικιδιων απο τα βεγγαλικα" αλλα κανεις τελικα δεν τα διαβαζει...και μετα ψαχνουν τα σκυλια τους. Ενα αλλο κοματι του μεγαλου ποσοστου ειναι η βολτα με λυτο σκυλο...εκει παιζουν ολοι με την φωτια...τα κουταβια πανω στο παιχνιδι και τις μυρωδιες παρασυρονται και απομακρυνονται, τα αρσενικα μπορει να μυρισουν καμια θυληκια σε οιστρο και να γινουν καπνος προκειμεμνου να την βρουν, κ.ο.κ.
Τελος ενα ακομα σημαντικο ποσοστο εχει να κανει με την εκ προθεσεως εγκαταληψη και μιλαω τοσο για περιπτωσεις κυνηγοσκυλων που δεν απεδωσαν στο κυνηγι και τα παρατησαν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες τους,μιλαω για σκυλια που προεκυψαν επιθετικα η δυστροπα και οι ιδιοκτητες τους θεωρησαν οτι δεν τους κανει πια το σκυλι και το παρατησαν σε μια ερημια, και τελος ειναι ενα ποσοστο που εγκειται στην ατυχη στιγμη της νοσου ενος σκυλου απο λεισμανιαση και η θεραπεια-κοστος κρινονται δυσβασταχτα και ετσι πολλα σκυλια καταληγουν να εγκαταλειπονται. (το τελευταιο σεναριο ειναι κατα την γνωμη μου το χειροτερο ολων, διοτι το ζωακι σου,που μεγαλωσες και σου χαρισε τοση αγαπη καταληγει να ειναι μονο του και να νοσει και ενας θεος ξερει αν θα τα καταφερει η οχι).

• Like
Reactions: kanarini

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
Τελος ενα ακομα σημαντικο ποσοστο εχει να κανει με την εκ προθεσεως εγκαταληψη και μιλαω τοσο για περιπτωσεις κυνηγοσκυλων που δεν απεδωσαν στο κυνηγι και τα παρατησαν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες τους,μιλαω για σκυλια που προεκυψαν επιθετικα η δυστροπα και οι ιδιοκτητες τους θεωρησαν οτι δεν τους κανει πια το σκυλι και το παρατησαν σε μια ερημια, και τελος ειναι ενα ποσοστο που εγκειται στην ατυχη στιγμη της νοσου ενος σκυλου απο λεισμανιαση και η θεραπεια-κοστος κρινονται δυσβασταχτα και ετσι πολλα σκυλια καταληγουν να εγκαταλειπονται. (το τελευταιο σεναριο ειναι κατα την γνωμη μου το χειροτερο ολων, διοτι το ζωακι σου,που μεγαλωσες και σου χαρισε τοση αγαπη καταληγει να ειναι μονο του και να νοσει και ενας θεος ξερει αν θα τα καταφερει η οχι).
Δε μιλάμε για αυτά, αυτά είναι τα γνωστά εγκαταλελειμένα, όχι χαμένα που τα ψάχνει κάποιος να τα ξαναβρεί. Αν βάλουμε κι αυτά, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μιας και το ανέφερε ο Γιάννης, διάβασε κανείς το ποστ της φιλοζωικής Ηλιούπολης για την κυρία που παράτησε το σκύλο της σε μια πολυκατοικία;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μιας και πολλοί αναφέρετε την απάθεια και την ελλιπή επιτήρηση, να πω κι εγώ την ιστορία μου..

Σπάει ο πνίχτης(του φοράω αλυσίδα πλέον και όχι αυτό που είχα ποστάρει κάποτε που ήταν ενιαίο-για όσους θυμάστε) στη βραδινή βόλτα και να κυνηγάω τον σκύλο μέσα στους δρόμους και δεν είναι ότι αρχίζει και τρέχει χωρίς να υπάρχει αύριο, πάει λίγο παραπέρα και σε περιμένει, απλά κρατάει μια ασφαλή απόσταση για να μη μπορέσεις να τον πιάσεις:rolleyes: (είναι και τετραπέρατος πανάθεμά τον..) οπότε δεν ήταν ότι φοβόμουν μη φύγει, φοβόμουν α) μη βρεθεί κανένα σκυλί και γίνει καβγάς β) μη περάσει κανένα αμάξι και τον χτυπήσει. Μετά απο 5-6 λεπτά που τον κυνηγούσα κατάφερα και τον έπιασα τελικά... προφανώς ο χρόνος φαντάζει μηδαμινός αλλά 6 λεπτά να είσαι συνεχώς στην τσίτα μην τυχόν και περάσει κανένα αμάξι και σου χτυπήσει το σκυλί, πιστέψτε με, μόνο λίγα δεν είναι.

Γι'αυτό, λοιπόν, καμια φορά "παίζουν" και παράγονες που δε τους έχουμε υπολογίσει. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση, μαζί με τον πνίχτη που έσπασε, μου έμεινε στο χέρι και η ταυτότητα. Αν έφευγε, άντε να βρεθεί άνθρωπος να πλησιάσει μεγαλόσωμο μαύρο σκυλί και να το πάει και στον κτηνίατρο να ελέγξει τσιπάκι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αν σου φύγει σκύλος, που έχει την τάση να μην πιάνεται, δεν τον κυνηγάς, και προσπαθείς να μην δείξεις ότι είσαι σε πανικό. Αντιθέτως, του γυρνάς την πλάτη και κάνεις δήθεν ότι φεύγεις. Αν κυκλοφορείς με λιχουδιές γενικώς, κάνεις δήθεν ότι βγάζεις να του δώσεις κάτι. Πάντως, δεν τροφοδοτείς, την τάση του για φυγή. Εγώ έτσι έπιασα τις 2 στις 3 φορές, τον βλάκα μου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πιάσει το κόλπο, αλλά είναι σωστότερη τακτική από το να τρέχεις πίσω του, γνωρίζοντας φυσικά εκ των προταίρων, ότι η μόνη περίπτωση, να κερδίσεις, είναι να στο επιτρέψει ο σκύλος σου. Και εννοείται, μόλις καταφέρεις να τον πιάσεις, καταπίνεις ότι δολοφονικό σου 'ρχεται στο μυαλό, εκείνη την ώρα και του φέρεσαι όσο πιο γλυκά μπορείς.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οχι δε το δα αυτο...αλλα διαβασα απτις Σερρες εαν σκ@τομ@λ@κ@ που μετακομισε κ αφησε στην αυλη το σκυλι για ενθυμιο ως φαινεται...
Τεσπα...το θεμα δεν ξεκινησε ετσι...ηταν απλα για σκυλια που για τον αλφα βητα λογο χαθηκαν,κ αυτο το αλφα βητα ηθελα να αναλυσουμε,δλδ τι ηταν αυτο που εγινε λαθος,πως ο παθων το αντιμετωπισε κ τι μετρα ελαβε εκτοτε.
Το μοναδικο κουλο που αντιμετωπισα εγω ηταν μια νυχτα ενω ηταν κουταβα ακομη η μοσχαρα,ειχαμε παει επισκεψη κ γυρναγαμε σπιτι,η Ηρα ηταν στα πισω καθισματα κ επειδη η διαδρομη ηταν 10 λεπτων δεν της εβγαλα το φλεξι,ελα μου ομως που προφανως η κυρα μου η καλη ειχε την φαεινη ιδεα να κατσει να το μασουλησει,ετσι λοιπον οταν βγηκαμε παιρνω εγω το φλεξι λεω στην Ηρα να κατεβει κ πηγαιναμε διπλα διπλα...ωσπου σε καποια στιγμη παει ελαχιστα παραπερα αλλα δεν αντιληφθηκα καμια πιεση στο φλεξι,κοιταω μια αυτο μια την Ηρα,με κοιταει κ η Ηρα...βλεπω την ακρη του φλεξι...στο πουθενα...κ παθαινω εγκεφαλικο,αλλα προσπαθησα να μη το δειξω κ να ειμαι φυσιολογικη για να μην "ενθουσιαστει" κ η μοσχαρα (οποτε με βλεπει καπως "αλλιως" ξεφευγει λιγο) την καλεσα διπλα μου,ηρθε αυτη συναμενη κουναμενη,την πηρα αγκαλια κ μπηκαμε σπιτι...εκτοτε μου χει κατσει ισως κ το συνηθειο να ελεγχω ολα της τα "αξεσουαρ" καθημερινα...
Δλδ δεχομαι την "κακια την ωρα" κ ακομη κ αυτην θα ηθελα να αναλυσουμε,οσο πιο κουλο τοσο πιο καλο,να ξερουμε κ οι αλλοι τι να προσεξουμε πχ αντι να λεμε "αυτο μμππαααα με την καμια..."

ΥΓ ΚΑΤΕΡΙΝΑ :love::love::love::love::love::love:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αν σου φύγει σκύλος, που έχει την τάση να μην πιάνεται, δεν τον κυνηγάς, και προσπαθείς να μην δείξεις ότι είσαι σε πανικό. Αντιθέτως, του γυρνάς την πλάτη και κάνεις δήθεν ότι φεύγεις. Αν κυκλοφορείς με λιχουδιές γενικώς, κάνεις δήθεν ότι βγάζεις να του δώσεις κάτι. Πάντως, δεν τροφοδοτείς, την τάση του για φυγή. Εγώ έτσι έπιασα τις 2 στις 3 φορές, τον βλάκα μου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πιάσει το κόλπο, αλλά είναι σωστότερη τακτική από το να τρέχεις πίσω του, γνωρίζοντας φυσικά εκ των προταίρων, ότι η μόνη περίπτωση, να κερδίσεις, είναι να στο επιτρέψει ο σκύλος σου. Και εννοείται, μόλις καταφέρεις να τον πιάσεις, καταπίνεις ότι δολοφονικό σου 'ρχεται στο μυαλό, εκείνη την ώρα και του φέρεσαι όσο πιο γλυκά μπορείς.
Λογικά σε μένα αναφέρεσαι, είναι γεγονός ότι πάνω στον πανικό μου εκείνη την ώρα για τους λόγους που προανέφερα (σκυλιά, αμάξια) μιας και δεν είμαστε και ακριβώς.. δίπλα στο σπίτι και δεν ήξερα τι θα μου πεταχτεί άρχισα να τον κυνηγάω αρχικά, μετά έκανα ακριβώς αυτό που λες. Έχει τυχει κι άλλη φορά να μου φύγει (είχαν αφήσει ανοιχτή την αυλόπορτα) και τον έπιασα ακριβώς έτσι, ετρεξα για λίγο πίσω του, έτρεχε κι αυτός μπροστά οπότε κάποια στιγμή γυρνάω την πλάτη (δήθεν θιγμένη) και λέω "εντάξει, φεύγω" και ήρθε κατα πάνω μου.

edit: Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ήταν έξω ο σκύλος και ήταν η αυλόπορτα ανοιχτή, του άνοιξα εγώ απο το σπίτι για να βγούμε βόλτα (συνήθως του βάζω το λουρί πριν ανοίξω την αυλόπορτα για να φύγουμε), δεν πρόσεξα ότι ήταν ανοιχτή η αυλόπορτα και την έκανε.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Α,θυμήθηκα κι άλλο, αλλά εκεί έφταιγα ίσως. Είχα πάει Φλώρινα και έμενα στο σπίτι της γιαγιάς μου, μονοκατοικία με αυλή. Ο Άιζακ φυσικά μέσα, αλλά όταν έφευγα για δουλειά είτε τον είχα μέσα-έξω με την πίσω πόρτα ανοιχτή (στα κρυφά) είτε μόνο έξω για να μην τα κάνει μέσα ρημαδιό και ποιος ακούει τη θεία μου μετά -και με το δίκιο της. Κάποια μέρα -στο μόνο έξω- γυρνάω, βγαίνω στην αυλή, Άιζακ Άιζακ, πουθενά ο Άιζακ. Καπάκι χτυπάει το τηλέφωνο κι είναι η μάνα μου, πού είναι ο σκύλος -μου λέει, πού είναι ο σκύλος;;; -τη ρωτάω κι η πλάτη μου είχε ρίγη από την τρομάρα. Ο κύριος είδε κι απόειδε, πήδηξε από τα κάγκελα (1,5 μέτρο σε κάποια πλευρά, δηλαδή τίποτα) και πήρε το δρόμο για το σπίτι της μάνας μου (πάλι καλά -γιατί των πεθερικών μου είναι κοντά 15 χιλιόμετρα, αυτό ήταν στα 4 τετράγωνα). Και φτάνει η μάνα μου και βλέπει τον Άιζακ στην πυλωτή να περιμένει. Πώς δεν τον χτύπησε αυτοκίνητο, πώς δεν πανικοβλήθηκε κανένας άνθρωπος να τον μαζέψουν, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. (Σημ: Την επόμενη μέρα τα κάγκελα γίνανε 3 μέτρα, once a runner, always a runner)
Και άλλη μία, όπου τον έχω αφήσει στο σπίτι της μαμάς μου αυτή τη φορά κι έχω πεταχτεί στον κτηνίατρο να πάρω κάτι πραγματάκια (ευτυχώς 10 λεπτά περπάτημα -στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε σε 2' το πολύ η επιστροφή). Και ξέχασα να κλειδώσω -ή ίσως και να το αμέλησα γιατί η πόρτα άνοιγε προς τα μέσα κι ο Άιζακ ήταν μικρός ακόμα, δεν είχε δείξει ως τότε τις ικανότητές του στις παραβιάσεις- και με παίρνει πάλι η δόλια η μάνα μου και μου λέει "τρέχα μάζεψε το παιδί σου γιατί έχει πάει έξω από τον 3ο και κάθεται". Και να'ναι καλά οι άνθρωποι, ενώ τα είχαν κάνει πάνω τους καθόντουσαν (τοίχο τοίχο) και του μιλούσαν μέχρι να πάω μη σηκωθεί και φύγει.
Αυτά με τον Γιούφτο, δεν θυμάμαι να'χω ξανακοψοχολιαστεί..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από το προηγούμενο σπίτι, τη μονοκατοικία, κατάφερε και το έσκασε ανοίγοντας μπλακονόπορτα (συρώμενη ξύλινη αλάδωτη) και τα ακόμα πιο βαριά συρώμενα, επίσης αλάδωτα πατζούρια.... Υπ'όψην την κεντρική είσοδο την κλειδώναμε ακριβώς γιατί μπορούσε να ανοίξει. Για τις μπαλκονοπορτες το μάθαμε εκείνη την ημέρα και δεν είχαν και κλειδί λόγω παλαιότητας. Οταν γύρισα έπαθα σοκ που τον είδα στο δρόμο να έρχεται συνάμαμενος κουνάμενος με χαρά προς το μηχανάκι και τις μπαλκονόπορτες ανοικτές. Σύντομα βάλαμε σύρτες κλειδώματος. Κι απο τη μονοκατοικία το είχε σκάσει κι άλλες φορές με οδηγό τη χωριόγύρα τότε Μάσκα... Μια χρονιά άγχους...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αυτό για την Ηλιούπολη, το είπα για να επιβεβαιώσω το πόσο επικίνδυνο είναι για ένα δεσποζόμενο ζώο, να βρεθεί ξαφνικά στο δρόμο. Πόση ανασφάλεια μπορεί να αισθάνεται και πόσο μεγάλη είναι η άγνοια κινδύνου. Μια κυρία απλώς πήγε και παράτησε τον 3ων ετών σκύλο της σε μια πολυκατοικία, αφού την ενημέρωσε το σωματείο ότι δεν υπάρχει χώρος για να δεχθούν ένα ακόμα ζώο. Της είπαν να περιμένει να πάει κάποιος εθελοντής, να βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αν μπορούσε η κυρία να το κρατήσει λίγες μέρες, μέχρι να βρεθεί φιλοξενία. Αυτή τελικά το παράτησε στον 3ο όροφο μόνο του, με μια τσάντα με τα "προικιά" του και έφυγε. Το σκυλάκι πανικόβλητο, ακολούθησε ένοικο της πολυκατοικίας, βγήκε στο δρόμο και το χτύπησε αυτοκίνητο. Ο εθελοντής το βρήκε νεκρό δυστυχώς..

Φρίκαρα τόσο πολύ όταν το διάβασα..μια στιγμή είναι.. :(

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ελπίζω κάποιος να κράτησε τα στοιχεία αυτής της "κυρίας" και να της γινει καταγγελία.

• Like
Reactions: ghelly

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Έτσι έπιασα και εγώ τον Τζιμάκο...αφού τον κυνηγούσα, τον στρίμωξα σε ένα κηπάκι αλλά ξέφυγε μέσα στην απελπισία μου έβγαλα μια φωνή, ΤΖΙΜΑΚΟ!! γύρισε με κοίταξε και άρχισα να τρέχω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και με κυνήγησε ο μούργος..Δόξα το θεώ..Εκεί έφταιγα εγώ , του είχα βάλει το λουρί χωρίς να το κλιπάρω...Αφηρημάδα δηλαδή κόντεψε να προκαλέσει μεγάλη ταραχή στην οικογένεια αλλά και στην περιοχή που ζω :p

• Like
Reactions: mareco

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ελπίζω κάποιος να κράτησε τα στοιχεία αυτής της "κυρίας" και να της γινει καταγγελία.
Δεν το ξέρω αυτό..αν έχουν κάποιο στοιχείο, θα ναι το τηλέφωνό της. Ελπίζω να τη βρουν..

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Σε συνέχεια των ιστοριών, ο αλητάκος Μπο χθες το βράδυ ξέφυγε από τον μικρό που τον έβγαλε ακριβώς έξω από το σπίτι στο χώμα για τις ανάγκες του, πριν τον ύπνο. Είδε ένα άλλο σκυλί, ο μικρός ήταν αφηρημένος, έδωσε μια και έφυγε μαζί με το λουρί. Εγώ ομολογώ έπαθα υστερία. Βγήκα τον φώναζα, άφαντος. Άρχισαν να περνάνε εικόνες καταστροφής από μπροστά μου. Θα μπλεχθεί το λουρί και θα πνιγεί, θα φάει φόλα κλπ. Πέρνει το αυτοκίνητο ο άντρας μου, κάνει μια βόλτα από τα στέκια του, τον πετυχαίνει περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω, τον φωνάζει. Μπαίνει στο αυτοκίνητο, στρογυλλοκάθεται ωραία ωραία στο πίσω κάθισμα και επιστρέφει σπίτι με το ύφος. Μα καλά τι έκανα, μια βόλτα πήγα...
Μου ήρθε να το σκοτώσω το σκατόσκυλο.
Μου λέτε πραγματικά πώς σκέφτονται. Όταν είναι σπίτι, είναι συνέχεια πίσω μου. Μπαίνω σε ένα δωμάτιο, κλείνω την πόρτα και αυτός περιμένει απέξω να ξαναβγώ.
Έξω όμως εξαφανίζεται.