Φυλές τύπου Mastiff

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε Greco,

δεν μιλάμε για γούστο εδώ πέρα. Μιλάμε για λειτουργικότητα!
Θεωρείς ένα σημερινό Μαστίνο ικανό να κινηθεί σε ρυθμούς φύλακα (χώρου έστω) σε μια μεσογειακή χώρα με τις κλιματικές συνθήκες που την συνοδεύουν?

Υ.Γ.: Να τονίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με την φυλή, το αντίθετο μάλιστα. Κι επειδή έχω την αίσθηση πως είσαι Mastinaro, θα σου πω πως κάποτε - το 1994 ήταν νομίζω - είχα την τύχη να δω στην Ιταλία σε μια έκθεση έναν αρσενικό που με εντυπωσίασε τόσο πολύ η σκελετική του δομή που ήθελα να πάρω Μαστίνο. Στην πορεία ανακάλυψα κάποια άλλα πράγματα που με έκαναν να αποφασίσω πως το Μαστίνο δεν μου ταιριάζει! Ωστόσο ο σκελετός του συγκεκριμένου σκύλου έχει παραμείνει σημείο αναφοράς για μένα όσον αφορά στα βαριά μολοσσοειδή (όπως τα λές)!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για τα σκυλια των περσων το μονο που μπορει να στηριξει την αποψη του μεγαλου μεγεθους των πολεμικων σκυλων τους ειναι η γενικη σταση τους στην υπερβολη και στον ετσι και αλλιως μεγαλου ογκου στρατο τους που δεν ηταν λειτουργικος ετσι και αλλιως.

αλλα και παλι ακομα και αυτοι θα καταλαβαιναν οτι δεν συμφερουν τετιοι σκυλοι.

οι ελληνες χρησιμοποιουσαμε πολεμικους σκυλους;
ρωταω γιατι ιστορικη πηγη να το αναφερει δεν γνωριζω,μονο σε κυνολογικα σαιτ αναφερεται

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΑΠΟΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΜΙΚΡΟΥ ,ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΧΟΡΟΥ.ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΧΙ

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Νικος said:
οι ελληνες χρησιμοποιουσαμε πολεμικους σκυλους;
ρωταω γιατι ιστορικη πηγη να το αναφερει δεν γνωριζω,μονο σε κυνολογικα σαιτ αναφερεται
Υπάρχουν γλυπτά όπως αυτό του "Μολοσσού της Ηπείρου" καθώς και μάρμαρα με κυνηγετικούς σκύλους (Μουσείο της Ακρόπολης).

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
GRECO said:
ΑΠΟΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΜΙΚΡΟΥ ,ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΧΟΡΟΥ.ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΧΙ
Πόσο μικρού δηλαδή? Δύο τετραγωνικά μέτρα ας πούμε?

Και ξαναρωτάω... με δεδομένο τον σημερινό όγκο, θα προτιμούσες ένα Μαστίνο να σου φυλάει έναν (μικρό έστω) χώρο, ή ένα Ρότβαιλερ?

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ,ΑΝ ΤΑ ΜΑΣΤΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΡΓΚΕΝΤ ΠΑΙΝΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΛΗΘΑΡΓΗΚΑ ΖΩΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΚΥΝΗΘΟΥΝ ,ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΟΝΟΥΜΕ ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΔΙΑΦΟΝΟΥΜΕ :D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πολύ ωραία...

Το Μαστίνο λοιπόν που μου έκανε τρομερή εντύπωση το 1994 στην Ιταλία ήταν ο Caligola di Ponzano (τον αναφέρω μιας και δεν μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση διότι αφ' ενός ήταν στην Ιταλία κι αφ' ετέρου το σκυλί δεν ζει πια).
Αφού είσαι Μαστινάρο, τότε καταλαβαίνεις τι σου λέω. Την οστική δομή του συγκεκριμένου σκύλου δεν την έχω δει από τότε σε κανέναν άλλο σκύλο. Και πίστεψέ με πως έχω πάει και σε κάποιες εκθέσεις μεγαλύτερες των δύο τετραγωνικών μέτρων!
:twisted:

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΜΠΡΑΒΟ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΑΛΗΓΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΜΑΣΤΙΝΑΡΟ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑ 2 ΤΕΤΡΑΓΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΓΕΝΗΘΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ.ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΩΣΤΕ :D

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΡΕ DENI :lol: ΛΑΙΚΟ ΜΑΛΟΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΣΤΙΣ ΓΗΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ :D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε Greco,

οι ενστάσεις μου δεν περιορίζονται στο Μαστίνο... κι αν κοιτάξεις πίσω θα δεις πως τυχαία και δεικτικά χρησιμοποίησα το παράδειγμα του Μαστίνο.

Στις περισσότερες φυλές συμβαίνει σήμερα αυτό. Αν έλεγα Γερμανικοί Ποιμενικοί θα μου την έπεφτε προφανώς κάποιος λυκοσκυλάς. Αν έλεγα για τα Δαλματίας θα μου την έπεφτε προφανώς κάποιος φίλος των Δαλματίας. Γι αυτό είπα πρώτα για τα Dogo Argentino.

Εγώ είμαι ενδεχομένος Doguero... δεν γεννήθηκα τέτοιος, αλλά ενδεχομένως να αγάπησα την φυλή το 1984 σε μια τυχαία συνάντηση. Ενδεχομένως να μην συμφωνώ με πολλούς (allrounder) κριτές για τον τύπο της φυλής που έχουν κατά νου. Μπορεί να μην συμφωνώ με την ευθύνη τους να δείξουν στον κεντρικό στίβο όταν θα κρίνεται ο καλύτερος της ομάδας 2, έναν σκύλο εντυπωσιακό, για να πουν οι συνάδελφοί τους "κοίτα έναν σκύλαρο που έβγαλε στην φυλή!". Κι αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύω πως ακριβώς αυτοί οι κριτές θα είναι σε μεγάλο μέρος οι υπεύθυνοι για το αν θα ξεφύγει η φυλή απ' την ουσία και η μορφολογία απ' την χρήση.
Πριν πεις ότι ενδεχομένως είμαι ένας χαμένος που απλά δεν αποδέχεται τις ήττες του, θα σε προλάβω και θα σου πω πως δεν υφίσταται κανένας απολύτως τέτοιος λόγος και είμαι ανοιχτός σε όποιο π.μ. για να σου εξηγήσω!

Απλά είμαι πεπεισμένος πως οι πολλοί εκτροφείς ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ την τάση... ενώ έπρεπε οι ίδιοι να την ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ!

Και εξηγούμαι (πάλι) για να μην παρεξηγούμαι... δεν αναφέρομαι περιοριστικά στο Mastino Napoletano, για το οποίο εσφαλμένα θεωρείς πως δεν μου αρέσει!

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ .ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΗΣ,ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ .Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΗΓΚΟΛΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΧΕΡΕΣΕ ΜΙΑ ΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ,ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΙΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ :D ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΧΛΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΕΡΑ

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΤΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΗΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΤΟΓΚΟ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ :roll: ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΥΛΟΑΝΑΛΗΣΗ ,ΕΙΜΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΡΟΥΝΤ :lol:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
GRECO said:
ΤΟ ΜΑΣΤΙΝΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΗΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΤΟΓΚΟ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ :roll: ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΥΛΟΑΝΑΛΗΣΗ ,ΕΙΜΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΡΟΥΝΤ :lol:
:lol: :lol: :lol:

Φίλε Ζίγκμουντ,

όχι δεν κοιτάζω το Μαστίνο μέσα απ' το Ντόγκο...
έχω περάσει από τον Γερμανικό Ποιμενικό, στο Ρότβαϊλερ και στο Ντόγκο (Ντόγκο είναι μόνο ένα :evil: )... φαντάζεσαι να έβλεπα το ένα μέσα απ' το πρίσμα του άλλου?
:lol:

Όσο για τα χλωρά και τα ξερά... συμφωνώ και γι αυτό σου ανέφερα το παράδειγμα του Caligola για να καταλάβεις πως δεν μιλούσα για ΟΛΑ τα Μαστίνο, αλλά για την πλειοψηφία τους.

Τώρα αν εσύ ανήκεις στους Μαστινάρι πουεκτρέφουν έχοντας στην άκρη του μυαλού τους την χρήση, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να με βρεις πιο σύμφωνο με αυτό που κάνεις!

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΦΤΟΥ ΡΕ Π.. ΠΑΛΛΗ ΑΠΕΤΗΧΑ .ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ :evil:
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΕΣ ...ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣΤΙΦ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΛΟΥΚΙ :idea:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
GRECO said:
ΦΤΟΥ ΡΕ Π.. ΠΑΛΛΗ ΑΠΕΤΗΧΑ .ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ :evil:
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΕΣ ...ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣΤΙΦ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΛΟΥΚΙ :idea:
Βλέπεις...
:twisted:
Ενώ εγώ τις επιλέγω με βάση την χρήση!
:lol: :shock:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δύο πράγματα ... Greco μην γράφεις κεφαλαία ...

και δεύτερον ... συμφωνώ ότι το Mastino ειναι ΠΑΡΑ πολύ καλός φυλακας μικρών χώρων, κατά την γνώμη μου σε συγκεκριμένη εργασία ειναι καλύτερο από το Rottweiler ... δεν διευκρινίζω ακριβώ ποιά είναι η εργασία αυτή επίτηδες, γιατί θα μπούμε σε λεπτομέρειες ανούσιες, που αφενός δεν μ' αρέσουν, αφετέρου ακυρώνονται ή ενισχύονται και ανάλογα του ταπεραμέντου του σκύλου ...

Και μία ερώτηση ...

Ξεχωρίζει κάπως οπτικά ένα Mastino που δεν είναι αυτό το βαρύ και ασηκωτο που βλέπουμε στα Show ?? Ρωτάω, γιατί απ'ότι θυμάμαι φίλε Greco έχεις πολύ μεγάλα ζώα ... ή είναι μόνο θέμα χαρακτήρα ?? Δηλαδή ακολουθείς κάποιο άλλο πρότυπο - προτιμάς άλλη γωνίωση πχ πίσω από αυτή που προτιμάει αυτός που ενδεχομένως κέρδισε το Crufts , με ένα ζώο (παράδειγμα δεν το χω δεί) που αρνείτο να περπατήσει ??

Θέμα χαρακτήρα ή θέμα εμφάνισης είναι τα προβλήματα του Mastino ??

Ρωτάω για να μάθω, δεν θέλω να καταλήξω κάπου ...

Αααα ... και ξεκόλλα πια με το ''βγήκαμε offtopic'' ΄καραμέσα ειμαστε ... :lol: :lol:

GRECO

Well-Known Member
3 Απριλίου 2008
103
1
WWW.MASTINO.GR
ΜΟΝΟΚΕΦΑΛΕΑ ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΕΝΩΧΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.ΣΗΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ ,ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΝ ΦΥΛΩΝ.