Φιλοζωϊα & Φιλανθρωπία

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Εγώ έχω πετ σοπ και μάλιστα βρίσκομαι εδώ προς άγρα πελατών , το τι ΠΜ έχω στείλει με πρόσφορες δε λέγεται:cool:
Σε μένα τίποτα ε; Καλά εντάξει Βαγγέλη θα το θυμάμαι αυτό!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά αφού ζητήσω συγνώμη από τον φίλο Γιάννη που άθελα μου και κάπως ανώριμα βγήκα οφ τοπικ , όσο για την αναμενόμενη γέννα , θα ανοίξω κάποια στιγμή ξεχωριστό θέμα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αρχικά αφού ζητήσω συγνώμη από τον φίλο Γιάννη που άθελα μου και κάπως ανώριμα βγήκα οφ τοπικ , όσο για την αναμενόμενη γέννα , θα ανοίξω κάποια στιγμή ξεχωριστό θέμα.

Βαγγέλη, εντάξει κι εγώ μπορώ να πω ότι σε ακολούθησα με άπειρο κέφι...

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το νέο θέμα, όταν είσαι έτοιμος!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Φιλανθρωπία και Φιλοζωία, δύο λέξεις που έχουν χάσει το περιεχόμενο τους προ πολλού. Στερούνται ουσίας και συνήθως συνοδεύουν ως "τίτλοι τιμής" ανθρώπους που κάνουν ότι κάνουν για το θεαθήναι, και που βρίσκονται μακριά από την ουσία της ανιδιοτελούς αγάπης και αλληλεγγύης.
Ουσία που όμως βρίσκεται σε μικρές, αθόρυβες, αποτελεσματικές, συνεχείς (όσο μπορεί ο καθένας),πράξεις συμπαράστασης και αγάπης.

Χωρίς πρέπει και γιατί, αλλά σαν "αξίωμα" ζωής γιατί έτσι μας προτρέπει η ψυχή μας, το dna μας.

Το θεωρητικά ελάχιστο που κάποιος προσφέρει, μπορεί για αυτούς που το έχουν ανάγκη να είναι σωτήριο και ζωογόνο.

Σήμερα βρέθηκα στην ΚΛΙΜΑΚΑ και στην συζήτηση που είχα μου έγινε η παρακάτω ερώτηση:

Ποιό είναι αυτό που ένας άστεγος χρειάζεται για να ζήσει "στις τρεις το βράδυ", χειμώνα-καλοκαίρι;

Το νερό

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δε θα χαθούμε φίλε Γιάννη , εδώ θα είμαι αν χρειαστείς κουτάβι , αν θες να σου στείλω και δειγματολόγιο – χρωματολόγιο
θα ήθελα ένα πυρόξανθο χάσκι κι ένα μπλουμπλάκ καβαλιέ, με εγγύηση και σε άτοκες δόσεις

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Εγώ αν καταλήξω με τρία σκυλιά τι παίρνω δώρο;
Όποιος απαντήσει παραβαίνει τους κανονισμούς :p

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Φιλάνθρωπος, φιλόζωος, καλοσυνάτος, ψυχαναγκαστικός, δύσπιστος...

Αν το πάρουμε πιο γενικά, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι -ή να μην είναι- τόσα πολλά μαζί κ το ένα να μην αποκλείει ή να μην συνεπάγεται το άλλο. Εχουμε όλοι τόσο πολυσχιδείς προσωπικότητες που κάνουμε τον παρατηρητή να απορεί με τις αντιδράσεις μας σε διάφορα ερεθίσματα. Αντιδράσεις που μπορεί να συμπληρώνουν ή να αντικρούουν η μία την άλλη.

Τα "πρέπει" για πολλούς είναι τρόπος ζωής, για άλλους αιτία επανάστασης.
Τα "γιατί" είναι αυτά που μας κάνουν να μαθαίνουμε. Ή να μετανιώνουμε. Εξαρτάται πόσο αποστασιοποιημένους ή ενοχικούς μας έχουν κάνει τα βιώματά μας.

(Μεσημεριάτικες φιλοσοφίες... :p )

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στο τέλος ο ICE θα μας αφοδεύσει που κάνουμε τον άλτη στο θέμα του
Αρκει μετα να τα μαζεψει...
Oχι ρε παιδια, προς Θεου! Το χιουμορ, ειναι το τελευταιο οχυρο του συγχρονου ανθρωπου...:)