Υιοθεσία ημίαιμου

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Υπαρχει κ συγκεκριμενα βρισκεται στο χωρο του Πανεπιστημιου! http://aws.upatras.gr/grk/Index.htm
Παντως Ηλια πιστεψε με, ειναι πολυ καλυτερα που δεν εχεις σκυλο τωρα, αφου αν τελικα αποκτουσες θα ειχες συνεχεια το αγχος με τους γονεις σου...Μη λερωσει, μη γαυγισει, μη χαλασει τιποτα....εχεις κ το διαβασμα!Οποτε με την ησυχια σου οποτε μπορεις χωρις γονεις πανω απο το κεφαλι σου!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Γιατι δεν αναλαμβανεις προς το παρον να φροντισεις καποιο απο τα σκυλακια που ζουν στο δρομο κοντα στο σπιτι σου? Ή ψαξε λιγο μηπως εχετε καποια φιλοζωικη ομαδα αν οχι καταφυγιο που θα μπορεις να πηγαινεις οσο συχνα θελεις και να βοηθας με τα σκυλια. Θα νιωθεις το ιδιο γεματος ψυχικα με τη φροντιδα τους και θα νιωθεις οτι ολα αυτα τα σκυλια ειναι "δικα σου". Θα εχεις αγωνια για να ειναι καλοζωισμενα και να πανε στα καλυτερα δυνατα χερια. Θα χαρεις με τα ωραια θα στεναχωρεθεις με τα ασχημα, θα δεις ομως στην πραξη ποιες ειναι οι ευθυνες που εχει ενας σκυλος.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Συμφωνω απολυτα με την ιδεα προς το παρον να αφησεις την ιδεα αποκτησης δικου σου σκυλου και να ασχοληθεις ενεργα σε καποια φιλοζωικη στην παριοχη σου η με τιποτα αδεσποτα αλλα θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος οτι θα δεθεις μαζι τους και οτι θα παρεις πολλες χαρες αλλα και πολλες πικρες. Θελει γερο στομαχι γιατι οι περιπτωσεις ειναι πολλες και οι εναλαγες στα συναισθηματα θα πεφτουν βροχη, χαρα λυπη.χαρα λυπη. Εισαι ετοιμος στη φαση αυτη της ζωης σου να βιωσεις κατι τετοιο; Εισαι ηδη εφηβεια που απο μονη της φερνει καποιες αλλαγες τοσο στην εμφανηση οσο και στην ψυχοσυνθεση σου, απο την αλλη εχεις το σχολειο και τα μαθηματα σου. Το να φορτωθεις ομως και με κατι τοσο ομορφο και υγιες οσο η προσφορα ισως να ειναι κατι για αργοτερα. Ακουγεσαι και ωριμος και ευαισθητος αλλα εισαι καπως μικρος ακομα σε ηλικια και για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να εχεις μια σχετικη ανεξαρτησια. Κανε υπομονη και στο διαστημα αυτο διαβασε και ενημερωσου ετσι ωστε οταν ερθει η ωρα που θα μπεις ενεργα στο χωρο ειτε σαν ιδιοκτητης ειτε σαν εθελοντης να εχεις οσο το δυνατον περισσοτερα εφοδια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Μια χαρά είναι η ηλικία του, για να βιώσει αυτά τα συναισθήματα. Μαζί με όλα τα άλλα, που δεν αφορούν σκύλους.
Μακάρι όλα τα παιδιά της ηλικίας του, να μπορούσαν να ζήσουν αυτές τις χαρές και κυρίως τις λύπες.
Ισως έτσι, κάποτε να βλέπαμε κι ένα φωτάκι στο πολύ μακρινό τούνελ.
Θεωρώ ότι τα παιδιά, κυρίως της εποχής μας, είναι πάρα πολύ σκληρόπετσα, για να τους μείνει ψυχικό τραύμα, από την αρρώστεια, την κακοποίηση ή και τον θάνατο ενός ζώου. Μακάρι όμως να συγκινούνται, έστω και αμυδρά. Μόνο καλό θα τους κάνει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εμεις παντως εδω στην ομαδα του Βολου εχουμε πολλα παιδια και μικροτερα απο τον φιλο Ηλια που γραφει εδω! Ερχονται καθε μερα με πολυ αγαπη και ζηλο και περιμενουν εξω απο την πορτα μεχρι να ανοιξουμε το γραφειο για να παρουν τα σκυλια να τα βγαλουν βολτα. Αν δωσεις στα παιδια ευθυνες (που να μπορουν να αναλαβουν οχι εξωπραγματικα πραγματα) θεωρω πως θα γινουν πιο υπευθυνοι, πιο ενημερωμενοι και πιο ευαισθητοποιημενοι ανθρωποι σε πολλα παρεμφερη με τη φιλοζωια θεματα. Επισης η εθελοντικη προσφορα δεν ειναι δεσμευση (καθημερινη και με ωραριο οπως μια κανονικη δουλεια) ποσο μαλλον για εναν μαθητη.
Οι πικρες που ανεφερες Vasqial ειναι δυστυχως μεσα στη ζωη και μπορει να ειναι πολλες. Ισως εμεις να ειμαστε τυχεροι (ΜΑΚΑΡΙ ! :) ) αλλα ευτυχως σε εμας δεν θα ελεγα οτι ειναι περισσοτερες απο τις χαρες. Οσο μεγαλωνει καποιος και δεν εχει δει τιποτα ασχημο πιστευω πως τοσο μεγαλυτερο "σοκ" θα παθει οταν θα αντιμετωπισει κατι αναλογο ως ενηλικας.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω στα παιδια μου θα περασω τη γραμμη που αναφερεις, και εγω ετσι μεγαλωσα, ομως θα εχουν για οδηγο και στηριγμα εμενα ετσι ωστε αυτες οι εμπειριες να γινουν μαθηματα και οχι τραυματα. Δεν θεωρεις οτι στην ηλικια αυτη θα πρεπει να υπαρχει και η καταλληλη στηριξη απο το οικογενιακο περιβαλλον;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εγω στα παιδια μου θα περασω τη γραμμη που αναφερεις, και εγω ετσι μεγαλωσα, ομως θα εχουν για οδηγο και στηριγμα εμενα ετσι ωστε αυτες οι εμπειριες να γινουν μαθηματα και οχι τραυματα. Δεν θεωρεις οτι στην ηλικια αυτη θα πρεπει να υπαρχει και η καταλληλη στηριξη απο το οικογενιακο περιβαλλον;
Σαφως! Υπαρχουν ομως και παιδια απο τη γειτονια τριγυρω που ερχονται εκει απο μονα τους οδηγουμενα απο τον καημο τους που οι γονεις δεν τα αφηνουν να εχουν σκυλο ή γατα στο σπιτι τους. Καθονται και παιζουν με τα ζωα ολο το απογευμα. Κερδος λοιπον και για τα παιδια και για τα ζωα. :) Καποια αλλα τα φερνουν οι γονεις τους. Οταν παλι ερχονται οι γονεις να τα φωναξουν να γυρισουν σπιτι κανενα δεν θελει να φυγει. Θυμουνται ολες τις λεπτομεριες για την κατασταση του καθε ζωου και τα εχω ακουσει πολλες φορες να τα συζητανε και μεταξυ τους. :D

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.Καταφύγια, φιλοζωικές κλπ εδώ που βρίσκομαι δεν υπάρχουν.Η πόλη που ζω είναι μικρή (10.000 κατοίκους).Τα αδέσποτα αν τα πλησιάσεις στα 5 m φεύγουν.Είναι πολύ φοβικά.Το έχω προσπαθίσει με φαγητό.Τους το πέταγα το έπερναν και περίμεναν τους το πέταγα λίγο πιο κοντά μετά και δεν έρχονταν (το έχω προσπαθίσει πολλές φορές).Και επίσης αν τα χαιδεύω δεν υπάρχει περίπτωση να αρρωστήσω αφού δεν είναι εμβολιασμένα;;Το ροτάω αυτό γιατί η μητέρα μου είχε πάθει αιχινόκοκο μάλλον από σκύλο.Αλλά δεν με πολυενδιαφέρει αυτό.Όπως είπα όμως δεν μπορώ να τα πιάσω αν μπορείτε προτείνετε μου κάποιον τρόπο.Για απόκτηση σκύλου το ξεχνάω μέχρι τα 19 (http://news247.gr/ellada/amyna/auks...tml?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter ).

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν υπάρχει περίπτωση να αρρωστήσεις οχι... εχινόκοκκο έπαθε η μαμά σου μάλλον απο κάνα λαχανικό οχι καλά πλυμένο...

Μη τους πετάς το φάγητο.. καλύτερα να βρεις ένα μέρος που πιστεύεις οτι δεν κινδυνεύουν και να τους το βάζεις εκει... να τα παρακολουθείς απο μακριά να τρώνε, να τους κάνεις παρέα χωρις να προσπαθείς να τα πλησιάσεις πολύ και να φέυγουν... ετσι είναι θέμα χρόνου κάποιο να σε πλησιάσει. Μετά μας ξαναρωτάς τι μπορεί να κάνεις γι αυτο :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μακρια απο κοσμο αν ειναι δυνατον γιατι υπαρχουν πολλοι "καλοι" ανθρωποι που μπορει να ενοχληθουν αν βλεπουν καποιον να ταϊζει τα αδεσποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Και γιατί μωρέ vasgial μακριά από αυτούς; Δεν θα είναι αυτοί οι ίδιοι, που αύριο-μεθαύριο θα ενοχληθούν, που θα κυκλοφορεί με το δικό του σκυλί; Δεν "πρέπει" να μάθει να τους αντιμετωπίζει;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και γιατί μωρέ vasgial μακριά από αυτούς; Δεν θα είναι αυτοί οι ίδιοι, που αύριο-μεθαύριο θα ενοχληθούν, που θα κυκλοφορεί με το δικό του σκυλί; Δεν "πρέπει" να μάθει να τους αντιμετωπίζει;
To λέει γιατί το δικό του σκυλί αυριο θα μπορεί να το προστατέψει... μία αγελη αδεσπότων πως ?

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για αυτό, τα αδέσποτα δεν θα με ακολουθούν!!Εδώ λέμε να μην φεύγουν το να με ακολουθήσουν μπορεί να μην γίνει και ποτέ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για αυτό, τα αδέσποτα δεν θα με ακολουθούν!!Εδώ λέμε να μην φεύγουν το να με ακολουθήσουν μπορεί να μην γίνει και ποτέ.
Εξαρτάται απο το αδέσποτο. Δεν είναι απαραίτητο. Αν πάντως κάταφέρεις να κάνεις φοβικό/φοβισμένο σκύλο να σε εμπιστευθεί, οι πιθανότητες είναι οτι μετά δε θα μπορείς να τον ξεκολήσεις από πάνω σου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γενικά σε φοβισμένο σκύλο, μην κάνεις καμία κίνηση προς το μέρος του. Ακόμα κι όταν έρθει η ώρα να πλησιάσεις, κάντο πλαγίως.... όχι κατευθείαν πάνω του. Μην απλώνεις χέρια, μη χαιδεύεις πάνω απο το κεφάλι (μόνο απο κάτω), μη σκύβεις απο πάνω, μη στέκεις γενικά. Κάτσε κάπου και περίμενε. Ακόμα κι οταν πλησιάσουν μην απλώσεις χέρι. Κατσε ακίνητος και μην τα κοιτάς κατάματα, μην τους μιλάς.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στο σκυλι του βαζει ενα λουρι και το επιτηρει διφορετικα, του βαζει και ενα φιμοτρο στην τελικη και δεν αρπαζει τιποτα. Την αγελη ομως δεν μπορει να την ελεγξει, δεν μπορει να δει τι τις πεταει ο καθε ενοχλημενος απο την παρουσια αδεσποτων. Βλεπει καποιος τρομπας το αδεσποτακι να τρωει εξω απο την αυλη του, βλεπει και ενα σκατο λιγο παραπερα και την επομενη φορα το ταϊζει αυτος μπιφτεκια με λιπασμα. Γι αυτο λεω μακρια απο κοσμο.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Εντάξει Βασίλη θα κάνω ό,τι μπορώ έτσι ώστε να μην με δουν ή τουλάχιστον να με δουν όσο λιγότεροι άνθρωποι γίνονται.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Λοιπόν, ανανεώνω το θέμα διότι όπως πήγαινα σε μία δουλειά που είχα συνάντησα έναν αδέσποτο σκύλο και τον "αγάπησα" από την πρώτη στιγμή :D Δεν έμεινα όμως στην εμφάνιση αλλά κατέβηκα κάτω (από το ποδήλατο) και ενώ τον πλησίαζα πολύ σιγά και με αρκετή προσοχή (για να μην τρομάξει και φύγει) ήρθε αυτός πάνω μου και μου έδειχνε πως ήθελε να παίξουμε.Εγώ τον χάιδεψα λίγο και μετά έφυγα (γιατί είχα αργήσει).Τον συνάντησα ξανά πριν 1, 2 και 3 μέρες και παίξαμε λίγο πάλι.Λοιπόν πήρα την απόφαση (αφού τσέκαρα τον χαρακτήρα του που δεν είναι καθόλου φοβικός αλλά πολύ κοινωνικός) να τον υιοθετήσω.Είναι σχετικά "καινούριος" αδέσποτος και από ανθρώπους τη γειτονιάς που τρυγιρίζει έμαθα πως κάποιος τον είχε αφήσει εκεί και μετά έφυγε.Ακόμα και αν το αποφάσισα εγώ και έχω και την άδεια των γονιών μου δεν θα κάνω τίποτα αν δεν πάρω και το okay από εσάς που ξέρετε περισσότερα.Όσο για το που θα το έχω για να μην το ξαναλέω διαβάστε το 1ο μου post για να καταλάβετε.Πιστεύω (δική μου άποψη) πως θα είναι καλύτερα αν τον έχω εκεί παρά να είναι αδέσποτος ;)

Περιμένω απαντήσεις :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ