Πρεδνιζολονη και Απόγνωση....

Nina_Κ

New Member
6 Φεβρουαρίου 2025
2
0
34
Καλησπέρα σας... νέα στο forum και σαφώς απεγνωσμένη....Έχω ένα σκυλακο Labrador/Γερμανικό Ποιμενικό mix 11 ετών...Το περασμένο Ιούνιο άρχισε να κάνει κάποιες κρίσεις,οι οποίες αρχικά χαρακτηριστικά ως άτυπες επιληπτικες....Με μια επίσκεψη σε κτηνίατρο όμως, διαπιστώθηκε πως είναι υπογλυκαιμίες και μάλιστα ο σκύλος είχε σάκχαρο 37... Έγινε ένας αιματολογικός έλεγχος καθώς και τσεκαρισμα ινσουλίνης Η οποία ήταν χαμηλή (5.8) και ο γιατρός απέκλεισε Ινσουλινωμα και μου είπε να το αντιμετωπίσουμε με συχνά γεύματα..... Τάισμα ανά 5 ώρες... αλλά από Δεκέμβριο έκανε μια κρίση υπογλυκαιμικη, πεντάλεπτη κάθε εβδομάδα.Αλλαζω κτηνίατρο και επισκέπτομαι κτηνιατρική κλινική στο Πειραιά με φοβερές και τρομερές κριτικές...Ξεσκονιζουν το σκύλο με αιματολογικές....όλα φυσιολογικά... Σάκχαρο 28! Κάνουμε υπέρηχο...όλα φυσιολογικά εκτός από μια άρχουσα ηπατική εκφύλιση και ελαφρά διόγκωση....Μου δίνουν adelcort...Με αρχική δοσολογία 0.8 mg/kg... Την έχω μειώσει πλέον στο 0.4.... Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η ιστορία έχει κοστίσει το αστρονομικό ποσό των 800ευρω....Τρεις κτηνίατροι δε βγάζουν άκρη και τώρα μου προτείνουν να κάνω ΚΑΙ αξονική τομογραφία!350 ευρώ παρακαλώ! Έχουν αποκλείσει τη χειρουργική αντιμετώπιση οποιουδήποτε ευρήματος σε πάγκρεας ή συκώτι (που είναι το πιο πιθανό να καταναλώνει τη γλυκόζη)και μου λένε ότι η αντιμετώπιση πάλι με πρεδνιζολονη θα είναι!Και αναρωτιέμαι...με πόση συχνότητα;σε τι δόση; γιατί τόσες περιττές εξετάσεις επί εξετάσεων;; Εννοείται πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ΚΑΙ για αξονική αυτή τη περίοδο... Γιατί ταλαιπωρούν κι εμένα κι ένα σκύλο 11 ετών έτσι;; Συγγνώμη για το σεντόνι... αλλά είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.273
Όσο έχει πρόβλημα κ δεν έχουν βρει τι είναι θα σου προτείνουν ότι θεωρούν ότι χρειάζεται από διαγνωστικά τεστ και τρόπους αντιμετώπισης, κ αυτό μπορεί να ενέχει ταλαιπωρία, δε γίνεται αλλιώς. Την τελική απόφαση εσύ την έχεις πάντα για το αν κ τι θα κάνεις.

Εγώ δεν έχω καταλάβει όμως σε τι προσανατολίζονται κ τι πιστεύουν ότι μπορεί να έχει. Ούτε κ τι ρωτάς ακριβώς για να σου πω την αλήθεια.

Γιατί αποκλείουν χειρουργική αντιμετώπιση;

Τεστ για addison's κάνατε; (@noni_papa) - περισσότερα εδώ. Αυτό υποψιάζονται κ λένε για μακρόχρονη θεραπεία με πρεδνιζόνη; Σου είπανε;

Γενικά εκτός απ'τη γλυκόζη κ την ινσουλίνη τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά; Κ τα ηπατικά του (ALP, ALT); Χολικά (TBA) κ TLI για το πάγκρεας κάνατε; Ηλεκτρολύτες;

Γενικά πέρα από τις υπογλυκαιμικές κρίσεις το σκυλί πώς είναι από όρεξη και διάθεση; Η πρεδνιζόνη αυτά τα δύο σου φαίνεται να τα επηρεάζει; Αν ναι, πώς;

Nina_Κ

New Member
6 Φεβρουαρίου 2025
2
0
34
Τις έκαναν όλες αυτές τις εξετάσεις που μου αναφέρετε και ήταν όλα μα όλα φυσιολογικά.Το σκυλάκι φαίνεται μια χαρά εκτός φυσικά από τη στιγμή που θα τρέξει και θα του πέσει το σάκχαρο...εκτός από τώρα που παίρνει αγωγή....Δεν ξέρουν ούτε κι εκείνοι τι γίνεται, αυτό μου δίνουν να καταλάβω... αλλά δε μπορεί να με βάζουν σε διαδικασία εξετάσεων με τέτοιο κόστος ενώ μου ξεκαθαρίζουν πως η θεραπεία θα είναι η ίδια (κάποιο κορτικοστεροειδες σκεύασμα).Οσον αφορά το χειρουργείο και το ότι το αποκλείουν μου φαίνεται το μόνο λογικό.Αφενος λόγω ηλικαςίας και αφετέρου επειδή πάγκρεας και συκώτι δεν αγγίζονται... είναι τεράστιος ο κίνδυνος επιπλοκών και δεν αυξάνει το προσδόκιμο ζωής σημαντικά για να αξίζει τη ταλαιπωρια του ίδιου του ζώου.Μου απέκλεισε και την Addison's με κάποιες εξετάσεις που έκανε επίσης.... αυτό που αναφέρουν συνεχώς χωρίς σιγουριά είναι κάποιου είδους ηπατική εκφύλιση λόγω ηλικίας....και αδυναμία παραγωγής γλυκόζης... οπότε η πρεδνιζολονη είναι μονόδρομος... αλλά τι γίνεται με τη δόση;Η πρεδνιζολονη μου φαίνεται ότι τον τσιτωνει απίστευτα και τον κάνει να πεινάει πολύ... Επειδή διάβασα ότι έχει και πάρα πολλές παρενέργειες...θα έπρεπε να ενημερώνουν και να μου πουν ένα τρόπο να καταλήξω στην ελάχιστη αποτελεσματική δόση... Νιώθω ότι πάω πραγματικά στα τυφλά...

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.273
Δε "σε βάζουν" σε διαδικασία εξετάσεων, είναι επιλογή σου αν θα τις κάνεις ή όχι. Προφανώς θεωρούν ότι χρειάζονται για να διευκρινίσουν κάτι κ σου προτείνουν τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει. Δε μπορούμε να κρίνουμε εμείς (ούτε κ εσύ) το τι, εσύ δεν τους ρωτήσεις τι είναι αυτό το κάτι, για ποιο λόγο τη θέλουν την αξονική, ειδικά αν η αντιμετώπιση μάλλον θα είναι η ίδια; Τι διαφορά δλδ θα τους κάνει διαγνωστικά η αξονική;

Να πω ότι η ηλικία δεν είναι καθόλου απαγορευτική για εγχείρηση αν καρδιολογικά κ στις άλλες εξετάσεις το σκυλί είναι καλά, κ ότι για πάγκρεας δεν ξέρω αλλά για συκώτι επειδή έψαξα σε όλη την Ελλάδα, όντως δεν υπάρχει εμπειρία για να το αγγίξουν, αλλά υπάρχει κλινική στην Αττική που χειρουργεί συκώτι - όχι για οτιδήποτε προφανώς, ανάλογα με την πάθηση κ την εκτίμηση επί αυτής, την κατάσταση του ζώου κτλ - κ το ποσοστό επιτυχίας που μου έδωσαν ήταν σχεδόν το ίδιο με τη βιβλιογραφία (στο εξωτερικό δεν έχουν τα κολλήματα των δικών μας να χειρουργήσουν συκώτι). Αλλά είναι πολύ πιο ακριβή κλινική μάλλον γιατί εγώ για αξονική έδωσα σχεδόν τα διπλάσια.

Disclaimer: εγώ μιλάω συγκεκριμένα για λοβεκτομή, για άλλες περιπτώσεις ξέρουν αυτοί αν τις αναλαμβάνουν κ με τι ποσοστό επιτυχίας, και δεν το χειρούργησα το συκώτι τελικά για κάποιους λόγους που προέκυψαν απ' την αξονική, οπότε δε μπορώ να σου εγγυηθώ για το αποτέλεσμα ή επιπτώσεις. Αλλά κ τι υπάρχει χειρότερο από λοβεκτομη; Εδώ οι υπόλοιποι όλοι ακόμα κ βιοψία συκωτιού φοβόντουσαν να μου κάνουν κ εκεί έκανα τελείως απροβληματιστα.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ