Πρώτα απ'όλα... η απάντηση σου στον @manolo είναι απάντηση 8χρονου και δεν το λέω ειρωνικά αλλά με απλή ειλικρίνεια . Το ποια αντίδραση θα έχεις εσύ και όποιος άλλος βρεθεί (έξω και μακριά) σε τέτοιά περίπτωση είναι άσχετο του θέματος. Ναι, όλοι μας θα τρελαινόμασταν, θα τραβάγαμε τα μαλλιά μας κλπ. κλπ. τα ξέρουμε αυτά. Εμάς εδώ, όμως, μας απασχολεί το κατά πόσο χρήσιμο και αποδοτικό είναι το τσιπάρισμα για την ασφάλεια των ζώων μας, όχι οι αντιδράσεις του καθενός. Άλλη ιστορία αυτή που λες εσύ. Ας διατηρήσουμε μια συνοχή στην συζήτηση τέλος πάντων, μην λέμε ότι να 'ναι.Ωραια...αφου παρανομω που παρανομω κ αφου θα την φαω που θα την φαω την ποινη,lets make it worth it too,εσενα λοιπον που θα μου την τσιπαρεις κ δεν θα μου την επιστρεφεις κιολας...καλυτερα να μην σε βρω (αλλα κ αμα δεν βρω εσενα...ολο κ καποιον θα βρω....)γιατι διαφορετικα θαναι καλυτερα για σενα (μη σου πω κ οποιον αγαπας) να βγαλεις κ επιτοπου εισιτηρια για...οσο πιο μακρια σε φτανει η τσεπη σου...
μπορει να λεω αρλουμπες μπορει κ να σοβαρολογω....
Οποτε μια στις χιλιες να χαθει η ΗραΑν εγω ημουν η μια στις χιλιες θα στην επεστρεφα.
κ αλλη μια στις χιλιες να πεσει σε σενα (κ σε οποιονδηποτε σαν κ εσενα)...
Τώρα όσο αφορά την απάντηση στο δικό μου μήνυμα δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα απόλυτα ποιο είναι το point σου τελικά.
Αρχικά, το κατά πόσο ισχύει το μία στις χίλιες να χαθεί η Ήρα δυστυχώς δεν το γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε κανείς πιστεύω. Και δεν θέλω να το γλωσσοφάω το σκυλί, αλίμονο, το ίδιο ισχύει και για το δικό μου και για του γείτονα και για όλων. Όπως προείπα σε ποστ μου, εφόσον οι σύγχρονες κοινωνίες είναι πλημμυρισμένες από ερεθίσματα όλων των ειδών, είναι δύσκολο να θέσουμε τον σκύλο υπό πλήρη έλεγχο. Και βασικά εγώ προσωπικά δεν πιστεύω καν πως υπάρχει αυτό που είπε και ο φίλος Kotzak ''πλήρης έλεγχος του ζώου''. Τι πάει να πει πλήρης και απόλυτος έλεγχος; Μιλάμε για ζώο, όχι για ρομποτ. Δυστυχώς, στον κόσμο των αυτοκινήτων, των λεωφόρων, των παιδιών, των άλλων σκύλων κτλ. κτλ. τα δικά μας τα σκυλιά είναι ευάλωτα απ' όλες τις απόψεις. Μπορεί να τα φρικάρει κάτι που εσύ δεν θα περίμενες ποτέ, ούτε καν θα το σκεφτόσουν. Πχ ο δικός μου περσυ, ως κουτάβι να φανταστείς, ηταν μπιτ αναίσθητος με τα πυροτεχνήματα το Πασχα. Φέτος που μεγάλωσε κιόλας υποτίθεται και δεν νιωθει την ανασφαλεια του κουταβιού, ακουει πυροτεχνμα το Πασχα και τρωει φρικη. Ετσι ξαφνικα! Και δεν υπαρχει εκπαιδευση να την σωσεις την κατασταση, αν είναι κροτοφοβικο το σκυλι end of story. Φαντάσου να μην τύχαινε να αντιληφθώ εγώ την ξαφνική αυτή αλλαγή και να μην σιγούρευα ότι και η μπροστινη και η πισω εξωπορτα είναι κλειστες. Εχει τρομερες τασεις φυγεις, ένα sec ήταν αρκετό να τον χάσω. Έτσι ξαφνικά.
Δεύτερον ποιος σου είπε ότι είναι μια στις χιλιες οι πιθανοτητα να πεσει το χαμενο σκυλι στα χερια καποιου που θα ενδιαφερθεί να το παει στον κτηνιατρο και να τσεκαρει για τσιπ; Υποθετω εχεις fb...εγω προσωπικα βλεπω ολη μερα ''βρεθηκε το ταδε σκυλι, ελεγχθηκε στον vet και εχει τσιπ...ή δεν έχει τσιπ...'' που πάει να πει ότι δεν είναι μια στις χιλιες αλλά αρκετες περισσότερες - όντως όχι πολλες, αλλα σιγουρα όχι απιθανο όπως το παρουσιάζεις. Αρκει να κοιτάξεις λιγο, πιστευω θα το δεις και μονη σου. Και εκτός αυτού, πως θα ελέγχονται οι τσοπανιδες και οι κηνυγοι που μολις ''αχρηστεψει'' το σκυλί-εργαλειο το αφηνουν στην μοιρα του; Δεν πρεπει να κοντρολάρονται οι πληθυσμοι των ζωων που περνουν απτα χερια τους ως εργασιακα σκυλια και να αποτραπουν καπως από το να τα εγκαταλειπουν αβερτα κουβερτα; γιατι εχει καθει τελειως το κοντρολ στο παρον θεμα, παιρνει ο κάθε βοσκος/τσοπάνης οσα ζωα θελει και τα κανει ότι γουσταρει όπως το γουσταρει...
Όσο αφορα το κομματι για τους Αθηναιους που ειπες, εκει κολλησα. Προφανως εννοεις ότι οντως υπαρχει ο κίνδυνος να πεθανει ένα ζωο από καρκινο εξαιτίας του τσιπαρισματος (?) Θα απαντησω σε αυτό με μια επιφυλαξη όμως γιατι δεν γνωρίζω αν οντως αυτό είναι το point σου.
Προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτε καμια τετοια περιπτωση ουτε εχει τυχει ποτε να πεσω πανω σε κανενα σχετικο αρθο. Αυτό φυσικα δεν το λεω για να σε πεισω εσενα ή οποιον άλλο ότι λες μπουρδες - σε καμια περιπτωση. Αλλωστε όσο ψάνχεις βρίσκεις. Απλα θεωρω (δεν ξερω ποιοι συμφωνουν) πως αν αυτος ο κίνδυνος ειχε παρατηρηθεί σε ανησυχιτικα επιπδα, δηλαδή σε βαθμο που το τσιπαρισμα αυτομάτως σημαινει και ρισκο για την ζωη ενός σκυλου, θα ειχε γινει σαλος, δεν θα ειχε μεινει ετσι . Ποσο μαλλον όταν μιλαμε για ένα φλεγον θεμα που απασχολει ολους σκυλογονεις - ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ-... δηλαδή δεν είναι ένα issue που δεν αφορα κανενα και τιποτα και οποιαδήποτε ευρεση επι αυτό δεν αξιζει την προσοχή της TV, των media κλπ.
Τωρα, αν εχει συμβει σε καποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να μπλέκονται και αλλοι παραγοντες δεν το γνωρίζουμε αυτό πχ ηδη υπαρχοντα θεματα υγειας στον σκυλο που επιβαρυναν την κατασταση και αλλα που δεν μου περνουν απτον νου τωρα. Ή και να μην εχει υπαρξει ο ρολος αλλων παραγόντων και απλα να συνεβη η 'στραβή'. Αυτό όμως και παλι δεν καθιστα το τσιπ επικινδυνο και ακαταλληλο. Οι στραβες μπορουν να συμβουν σε διαφορες περιπτώσεις. Τι γινεται όμως αν και εφόσον αξαπλωθει σε alarming levels το πρόβλημα; Τοτε ναι, ισως και να κριθει επικινδυνο. Αν το παμε ετσι και σε αντιστοιχες περιπτώσεις πχ εγχειρησεις σκωληκοειδίτιδας που εχουν παει τελειως λαθος και εχουν οδηγησει μεχρι και σε θανατο ή σε αποτέλεσμα που ειχε τρομερη επιδραση στην υγεια των ανθρωπων. Ενώ μιλαμε για μια εγχειρηση ρουτίνας...θα την λαμπελαρουμε 'αξια αποφυγης' και 'risky' όμως; Όχι γιατι όπως και στην περιπτωση του τσιπ, εμπλέκεται ο ανθρώπινος παραγοντας και οπου υπαρχει το ανθρωπινο χερι, υπαρχει και χωρος για λαθη...θα τα βγαλουμε όλα σκαρτα τοτε;
Και κατι τελευταιο (και ληγει η σεντονιαση )...επανερχομενη στο ''μια στις χιλιες'' που σε καθησυχαζει καπως και σε κανει να πιστευεις πως είναι σχεδόν αδυνατο να χαθει, στην προκειμενη περπτωση, η Ηρα, θα πω πως ακομη και αν παμε με το σεναριο αυτό (με το οποιο νωρίτερα διαφωνησα) δεν οφειλεις ως σωστη ιδιοκτητρια να λαβεις και τα μετρα σου ακομη και για το 1/1000; Γιατι εγω προσωπικα δεν επαναπαύομαι με ποσοστα και ξερω πως (δυστυχως) ανα πασα στιγμη το κακο μπορει να συμβει...και βρε παιδι μου δεν θελω καμια αισθηση ενοχης να με βαραινει και κανεναν ψυχικο φορτο. Γιατι το 1/1000 είναι ΕΝΑ στα ΧΙΛΙΑ το οποιο από την πλειοψηφια μεταφράζεται σε ΜΗΔΕΝ στα ΧΙΛΙΑ (πολύ κακως). Και αν λοιπον μου κατσει εμενα αυτό το 1/1000 - ως ανθρωπος με σκυλο που είμαι και μπορει να μου τυχει το οτιδήποτε - και δεν εχω τσιπαρει τον σκυλο μου θα σκεφτω αμεσως το άλλο 1/1000, αυτό το ''μια στις χιλιες να πεσει σε καποιον που θα το τρεξει στον κτηνιατρο'', και θα πω: όπως μου εκατσε εμενα το 1/1000 θα μπορουσε καλλιστα να κατσει και το άλλο το 1/1000 και να τον εχω πισω τον σκυλο μου τωρα, σωστά;
Υ.Γ. Αποτι καταλάβατε δεν είμαι και πολύ fan του 1=κανενα
Last edited: