"Το σκυλί θα δώσει και την ζωή του για σένα! Η γάτα όχι!"

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η πρώτη μου σκέψη ήταν "Το κωλόσκυλο!"...:D

Αυτό όμως διότι η εικόνα είναι "σκληρή" βλέπεις ένα ανυποψίαστο παιδάκι να δαγκώνεται από ένα σκύλο. Δεν ασχολήθηκα καν με τη γάτα τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Φυσικά και η γάτα μπορεί να "δεθεί" με ανθρώπους και να τους υπερασπιστεί, δεν είναι μονοπώλιο του σκύλου αυτό (που να δείτε χήνα στον ίδιο ρόλο).

Για τα πως και τα γιατί τώρα...Δε μπορούμε να ξέρουμε από ένα μικρό βίντεο. Διάβασα "πεταχτά" κάποια άρθρα για το περιστατικό και κατάλαβα πως ένας γείτονας είχε τοποθετήσει κάμερες γύρω από το σπίτι του διότι του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο πριν κάποιες μέρες. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου άνοιξε την πόρτα του και ο σκύλος βγήκε έξω και βλέπουμε πως κινήθηκε.

Ένας σκύλος με υψηλό θηρευτικό ένστικτο θα δαγκώσει και μετά θα σκεφτεί ότι κινείτε στο ύψος του ματιού του (ένα παιδάκι π.χ.) για αυτό και πολλές φυλές δεν συνιστώνται για σπίτια με μικρά παιδιά.

Οπότε, ένας τέτοιος σκύλος ακούει ένα θόρυβο (παιδάκι με ποδήλατο), ξαφνικά του ανοίγεται ο δρόμος, βλέπει "το ερέθισμα" στο ύψος του και "χτυπά". Αν υποθέσουμε πως είναι στο "δικό του πεζοδρόμιο"...φτιάξαμε αυτό που ονομάζεται κοινός "η κακιά η ώρα".

Πολλά τώρα τα σενάρια και μπορούμε να συζητάμε αιώνια (ειδικά αν δεν έχουμε στοιχεία). Το κακό έγινε, το παιδάκι και η μαμά του ευτυχώς τραυματίστηκαν ελαφρά και το σκυλάκι, δυστυχώς, θα θανατωθεί.

Απορία και ερώτηση:

Αν βλέπαμε το ίδιο βίντεο, αλλά αντί του σκύλου πεταγόταν μια γάτα και ορμούσε στον μικρό με το ποδήλατο γρατζουνώντας τον και δαγκώνοντας τον (και δεν υπήρχε και άλλο ζώο-σωτήρας)...Θα της έκαναν ευθανασία;

• Like
Reactions: Elli

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
πολύ ωραια συζήτηση.να γραψω και εγώ δυο τρεις σκεψεις
η αντίδραση της μάνας μου φάνηκε σωστότατη. άν δεχτει επίθεση το παιδί σου δεν πανικοβάλλεσαι πάνω από το παιδί- διώχνεις πρώτα τον κίνδυνο.
το οτι η γάτα σε διαλέγει δεν το πιστευω.υπαρχουν δύσκολες κι ευκολες γάτες αλλα ο μέσος όρος δεν μου φαινεται πιό επιλεκτικός απότι τα σκυλιά
το κύριο πρόβλημα στην περίπτωση είναι οτι το σκυλί σουλάτσαρε ανεπίβλεπτο.
πιστευω οτι τα σκυλιά μια χαρα μπορούν να βγάλουν κάτι σαν εκδικητικότητα. εσεις γιατί λετε όχι?
πιστευω επίσης οτι κάποια , ελάχιστα, σκυλιά (όπως και οι άθρωποι ή οι γάτες ) είναι από την φύση τους παλιοτόμαρα. αλλα αυτό δεν δικαιολογει την τόσο γρήγορη απόφαση για ευθανασια. . μάλλον ο γείτονας προσπαθει να κρατήσει καλες σχεσεις με την οικογένεια του παιδιού και την πληρώνει το σκυλί.
γενικότερα όμως δεν μας αρκούν τα στοιχεια για να κρίνουμε την κατασταση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
η αντίδραση της μάνας μου φάνηκε σωστότατη. άν δεχτει επίθεση το παιδί σου δεν πανικοβάλλεσαι πάνω από το παιδί- διώχνεις πρώτα τον κίνδυνο.
α. Πως συμπέρανες οτι δεν πανικοβλήθηκε έτσι κι αλλιώς; Μήπως και είδες τι μπορεί να έκανε στην συνέχεια;
β. Ποιός μίλησε για πανικό σε συνδιασμό με το να τρέξεις να σώσεις το παιδί σου, από τον κίνδυνο; Σίγουρα όχι εγώ.

μάλλον ο γείτονας προσπαθει να κρατήσει καλες σχεσεις με την οικογένεια του παιδιού και την πληρώνει το σκυλί.
Πολύ αμφιβάλλω, αν του έπεσε λόγος, στην απόφαση αυτή.

• Like
Reactions: Alexia

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Απορία και ερώτηση:

Αν βλέπαμε το ίδιο βίντεο, αλλά αντί του σκύλου πεταγόταν μια γάτα και ορμούσε στον μικρό με το ποδήλατο γρατζουνώντας τον και δαγκώνοντας τον (και δεν υπήρχε και άλλο ζώο-σωτήρας)...Θα της έκαναν ευθανασία;
Αν την έπιαναν..... :sneaky:

• Like
Reactions: d-friend and kasi

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Προς την αντίθετη κατεύθυνση την είδα να τρέχει. Και από παιδί, και από σκύλο, και από γάτα. Εμένα αυτή η συμπεριφορά, μου φαίνεται πιό ανησυχητική όλων, ακόμη και απλή γειτόνισσα ή περαστική να ήταν.
Πραγματικα απορω.... υπαρχει ποτε για σενα καποιος που να μην κανει καποιο λαθος ; γιατι αραγε εισαι τοσο επικριτικη;;; ειμαι μανα τριων παιδιων κ καθολου ανησυχητικη δε μου φανηκε η συμπεριφορα της.... για πολλους λογους που δε θα μπω στον κοπο να αναλυσω. Χαλαρωσε λιγο βρε κοριτσι μου....

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
@mpoumpoulaoriginal όταν ανεβαίνει ένα θέμα, προς σχολιασμό [μιλώντας για μένα προσωπικά] έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω ότι θέλω, όπως το θέλω. Το μόνο που δεν σχολιάζω σχδόν ποτέ, είναι...το πως νοιώθει ο καθένας και το τι θέλει να γράψει, γιατί επίσης είναι δικαίωμά του. Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου, αλλά δεν είναι προς σχολιασμό ούτε με αφορούν. Αν έχεις να γράψεις σκέψεις επί αυτού που βλέπεις, θα χαρώ να τις διαβάσω. Για το τι και το πως θα γράψω εγώ όμως -και το αν ζορίζομαι φυσικά- δεν συνηθίζω να δίνω λογαριασμό :)

• Like
Reactions: Aslan

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ρε παιδια σορυ αλλα μόνο εμένα μου φαίνεται οτι ο σκυλος δεν έδρασε και "αστραπιαια"; Στο βίντεο μου φαίνεται οτι αφου ο σκυλος εχει στρίψει απο τη μεριά που βρίσκεται το παιδάκι, δεν του ορμαει όπως ίσως θα έκανε αν πραγματικά ήθελε να επιτεθεί. Πλησιάζει τον πιτσιρικά, φτάνει δίπλα και μετά τον δαγκώνει στο πόδι. Ειναι απίθανο όντας το παιδάκι λιγο αυτιστικό, όπως ειπώθηκε παραπάνω, να αντέδρασε/φώναξε/κραύγασε να τρόμαξε το σκύλο, ο οποίος μπορει να ηταν ακοινωνικοποιητος και να αντέδρασε με τη σειρά του σπασμωδικά;
Τα λέω αυτα γιατι μου φαίνεται περίεργο ενα κουταβι να κανει επίθεση μόνο του.. Να αντιδράσει ναι! Αλλα να κανει στοχευμένη επίθεση μου φαίνεται κάπως..

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Mareco....πραγματικα δεν υπαρχεις!!!!! Το εννοω!

Και εξηγουμαι.... Οπως κι εσυ σχολιασες την αντιδραση της μητερας ετσι εκανα κι εγω γραφοντας οτι καθολου παραξενη δε μου φανηκε. Το γεγονος οτι ειμαι μανα δινει ισως λιγη περισσοτερη ''βαρυτητα'' στην αποψη μου επ'αυτου. Οποτε ολα τα υπολοιπα που εγραψες ηταν παντελως περιττα.... κατα τα αλλα γατα η γατα!!!!

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και εξηγουμαι.... Οπως κι εσυ σχολιασες την αντιδραση της μητερας ετσι εκανα κι εγω γραφοντας οτι καθολου παραξενη δε μου φανηκε. Το γεγονος οτι ειμαι μανα δινει ισως λιγη περισσοτερη ''βαρυτητα'' στην αποψη μου επ'αυτου. Οποτε ολα τα υπολοιπα που εγραψες ηταν παντελως περιττα.... κατα τα αλλα γατα η γατα!!!!
Πραγματικα απορω.... υπαρχει ποτε για σενα καποιος που να μην κανει καποιο λαθος ; γιατι αραγε εισαι τοσο επικριτικη;;; ειμαι μανα τριων παιδιων κ καθολου ανησυχητικη δε μου φανηκε η συμπεριφορα της.... για πολλους λογους που δε θα μπω στον κοπο να αναλυσω. Χαλαρωσε λιγο βρε κοριτσι μου....
Δεν βλέπω να σχολιάζεις μόνο την αντίδραση της μητέρας έτσι; Οπότε...σε περίπτωση που θέλεις να μετρήσουμε ποιανού η γνώμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και γιατί [που δεν αφορά κανέναν άλλον]...ξέρεις...πριβέ :)

• Like
Reactions: Aslan

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Δεν προφταινω βρε μαρεκο να κανω πριβε συζητησεις! Σορυ!

Κι αν το ποστ μου ειναι ''καπως'' ας διαγραφει.... who cares?

Last edited: