"Το σκυλί θα δώσει και την ζωή του για σένα! Η γάτα όχι!"

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το παιδάκι έχοντας ελαφρύ αυτισμό (θεωρητικά μιλώντας) μπορεί να έκανε κινήσεις προσέγγισης καθημερινά προς το σκυλί που το σκυλί θεωρούσε προκλητικές (λέμε τώρα).
Ο Ερμής όταν ήταν στα πρώτα του (τζακ με drive) όταν περνούσαν στην αρχή μηχανάκια, ποδήλατα ακόμα και παιδιά που έτρεχαν έπαιρνε θέση και έκανε το καρχαρίνι. Επειδή το ήξερα πάντα τον είχα πολύ κοντά και απομακρυνόμουν ελαφρώς. Φυσικά με το καιρό μεγαλώνοντας και συνηθίζοντας στη γειτονιά το ξεπέρασε και δεν δίνει καμιά σημασία πια αλλά εννοείται ότι δεν του έχω ποτέ εμπιστοσύνη. Αυτό που τον εξίταρε ήταν η γρήγορη κίνηση......θεωρητικά λοιπόν μιλώντας θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Μαλλον δεν σου εχει τυχει επιμονο ενοχλητικο πιτσιρικι που αλλαζει τα φωτα στον σκυλο.....
Και του το κρατούσε δηλαδή; Χλωμό για σκύλο. Αν πάνω στην στιγμή της επίθεσης το αγοράκι τον είχε πειράξει θα σου έλεγα ότι ήταν άμυνα του σκύλου. Εδώ μιλάμε για επίθεση από το πουθενά.
Και αν το κρατάει έτσι ο σκύλος τότε είναι ακόμη πιο μεγάλος δημόσιος κίνδυνος από αυτό που έδειξε το βίντεο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
@aliki_s
Ο Τίτλος είναι ειρωνικός και αναφέρεται στην στερεότυπη άποψη ότι οι γάτες δεν βγάζουν φύλαξη, αλλά μόνο οι σκύλοι. Δεν λέει "κοίτα τι έκανε το κοπρόσκυλο". Αν τώρα ξύνει ευαισθησίες, δεν φταίω εγώ. Η γάτα στα δικά μου μάτια δεν προστατεύει κανέναν χώρο, αλλά το παιδί. Κάνει ντου και επιστρέφει στο παιδί. Εν συνεχεία λειτουργει ΑΓΕΛΑΙΑ και ακολουθεί την μάνα και το παιδί προς τον γείτονα.

Και να μην ξεχνάμε ότι όπως λέει και σε επόμενα βίντεο, το παιδί και η γάτα ζουν σε σπίτι με σκύλο! Δεν είναι το κλασικό ελληνάκι που λέει "κωλόσκυλα" και πετάει πέτρες στου γείτονα επειδή έτσι το έμαθαν!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
@sea mol

δεν εχω καμια εμπειρία με γάτες και τη συμπεριφορά τους. Στα δικά μου μάτια την έπεσε σε ένα ξένο που μπήκε στο χώρο της. Επαναλαμβάνω στα δικά μου μάτια.
Δεν ξύνει καμια ευαισθησία το θέμα αυτό και κάνεις λάθος απλά θεωρώ ότι μονο εικασίες μπορουμε να κάνουμε. Το ότι έχει μεγαλώσει σε σπίτι με γάτα και σκύλο και πάλι δε μου λεει κάτι. Εχω δει παιδιά που έχουν σκύλο στο σπίτι τους να "κακοποιούν" τον δικό μου τραβώντας της ουρά του.

Είναι όμως 8 μηνών κουτάβι. Θεωρείτε αδύνατον να διορθώνονται αυτές οι συμπεριφορές?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Το παιδάκι ήταν σχεδόν ακίνητο. Ο σκύλος τον κόζαρε κάτω από το αμάξι [μου θυμίζει το δικό μου βλακόσκυλο που ψάχνει συνεχώς γάτες κάτω απ'τα αμάξια] και έκανε τον γύρο του αμαξιού, με αποκλειστικό σκοπό να του επιτεθεί. Αν υποψιαστώ, ότι μπορεί ένα κουτάβι 8 [πόσο είπατε;] μηνών, να λειτουργεί έτσι...θηρευτικά ή...βιωματικά, ειλικρινά δεν μπορώ καν να σκεφτώ, σε τι θα εξελισσόταν. Τώρα...εντάξει...μην αρχίσουμε τα...σε σωστό περιβάλλον, με σωστό ιδιοκτήτη και σωστή εκπαίδευση/κοινωνικοποίηση, γιατί δεν θα διαφωνήσω, αλλά το πλατιάζουμε πολύ.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Στα δικά μου μάτια την έπεσε σε ένα ξένο που μπήκε στο χώρο της.
Προφανώς στο βίντεο έχει ταμπελίτσα που γράφει "χώρος γάτας" που δεν μπόρεσα να διακρίνω.....
Η μάλλον θεωρεί χώρο της το πεζοδρόμιο έξω απ τον φράχτη...
Η μπορεί να είναι αστροψωνάρα (όπως όλες οι γάτες) και να πιστεύει ότι όλη η γη είναι ο χώρος της!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Το πρόβλημα μας τώρα είναι τι θεωρεί χώρο της η γάτα? Όπως σου είπα δεν γνωρίζω καθόλου απο συμπεριφορά γάτας. Μπορεί όντως να προστατεύει το "παιδί" της. Καλύτερα?

• Like
Reactions: d-friend

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Εγώ πάντως ξέρω ότι αν ήταν ο σκύλος μου αυτό το σκυλάκι, και έκανε αυτή την επίθεση σε γειτονόπουλο , πρώτον θα έκανα ένα άγαλμα στην αστροψωνάρα γάτα :p που έσωσε το παιδί από σίγουρα χειρότερα και εμένα από ισόβια, και δεύτερον δεν θα αισθανόμουν ασφαλής να κρατήσω τον σκύλο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Εγώ δεν την καταλαβαίνω αυτή την αυτόματη αντίδραση <επίθεση --> ευθανασία>. Άλλο να το δώσεις, να το (παρα)περιορίσεις, να προσπαθήσεις για εκπαίδευση και τέλος πάντων αν αποτύχουν όλα και το πρόβλημα είναι τραγικό οκ το ξανασκέφτεσαι και για την ευθανασία. Αλλά αυτή η ευκολία του να "ξεφορτωθείς το πρόβλημα" με αυτό τον τρόπο with the blink of an eye πραγματικά με τρελαίνει.

Έχω μια "βεντάλια" και διάφορες άλλες χαραγματιές και τρυπίτσες από τα νυχάκια και τα δοντάκια ενός γάτου στο πόδι μου από το '97-'98 περίπου. Η επίθεση που δέχτηκα ήταν απίστευτη. Έκαναν 2 μέρες να σταματήσουν να τρέχουν αίμα οι πληγές, τέλειωσα ένα φαρμακείο γάζες, είχε ψιλοκουλαθεί το ένα μου χέρι επειδή μια δαγκωματιά είχε χτυπήσει νεύρο κοντά στον καρπό. Η πρώτη αντίδραση του πατέρα μου όταν με είδε να τρέχουν τα πόδια μου ποτάμια αίμα ήταν "φέρτε μου ένα τσεκούρι από την αποθήκη να τον κάνω κομμάτια" - και το λάτρευε αυτό το γατί. Believe me, μια χαρά μπορεί να σου κάνει ζημιά γατί άμα θέλει. Άμα είχε ανέβει λίγο πιο πάνω θα εφαρμοζόταν κυριολεκτικά η έκφραση "σου κάνω τη μούρη κρέας". Δε μπορούσα με τίποτα να τον ξεκολλήσω από πάνω μου, δεν συνειδητοποίησα ποτέ καν ΠΩΣ τον ξεγάντζωσα από πάνω μου. Και δεν ήμουν παιδάκι, έφηβη μουλάρα ήμουν.

Βέβαια κανείς δεν πήρε τσεκούρι και απλά ελήφθησαν τα κατάλληλα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης (γιατί υπήρχε λόγος που συνέβη αυτή η επίθεση, καθόλου δικαιολογημένη αντίδραση αλλά υπήρχε κάποια αιτία όπως πάντα υπάρχει αιτία, τίποτα δεν είναι τυχαίο) για προστασία όλων των εμπλεκομένων. Δεν το κλείσαμε σε κανά κλουβί, δεν του κανε κανείς ευθανασία κι ας ήταν επικίνδυνος.

Μέσα σε όλο αυτό από την άλλη (για να μη γίνει ποστ κινδυνολογίας κατά γατιών) εμπλεκόταν και άλλος γάτος (ο λόγος που γίναν όλα) ο οποίος ήταν γαντζωμένος πανικόβλητος στο κεφάλι μου για να γλιτώσει και κατάφερε μες στον πανικό του να μη μου κάνει την παραμικρή αμυχή. Γιατί ήταν, είναι - και ελπίζω να είναι για κάποια χρόνια ακόμα - το καλύτερο πλάσμα στον κόσμο. Το επίπεδο κατανόησης (το λεξιλόγιο που καταλαβαίνει με ξεπερνά) και το επίπεδο υπακοής του γατιού αυτού δεν το χω ξανασυναντήσει σε κανένα σκυλί και δε νομίζω να το συναντήσω ποτέ (βέβαια ούτε και σε άλλο γατί δεν ξαναπλησίασα καν να με ακούει έτσι - γιατί αυτό που είπαν παραπάνω, η γάτα σε διαλέγει, αν δεν είσαι "ο ανθρωπός της" δε μπορείς να κάνεις πολλά).

Πίσω στην ιστορία, δεν ξαναδημιουργήθηκε θέμα έκτοτε, συνυπήρχαμε κανονικά, αγκαλιές φιλιά κτλ, για κάποιους μήνες μήνες ακόμα, μέχρι που ο γάτος της επίθεσης πέθανε, από εγκεφαλικό. Ποτέ δεν θα μάθουμε, αλλά δε βρίσκω καθόλου απίθανο τα προβλήματα της συμπεριφοράς του που άρχισαν κανα μήνα-δυο πριν το περιστατικό να ήταν και προϊόν κάποιας ασθένειας.

My point is, δεν κάνουν μόνο τα σκυλιά ζημιά σε έναν άνθρωπο, δεν γίνεται τίποτα εντελώς τυχαία και (αν το ψάξεις καλά) εντελώς απρόβλεπτα, δεν είναι πανάκεια η ευθανασία, αν υπάρχει θέληση υπάρχουν κάποιες λύσεις, αν δεν λειτουργήσουν οι άλλες λύσεις τότε.. ας είναι...

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Η μις Lucky αφήνει τον μικρο της son της να κανει ποδήλατο στο χειλος του πεζοδρομίου, διπλα σε ανοιχτο δρόμο και με σκυλια να κυκλοφορούν ελεύθερα.? Very clever o_O
Νομίζω σε αυτό το πεζοδρόμιο δεν μπορείς να γράψεις την λέξη ''χείλος''!Εγώ ούτε 1 μέτρο πεζοδρόμιο βλέπω,ούτε κλειστές ράμπες αναπήρων (προφανως γιατί όλο είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία) ,ούτε τραπεζάκια να κλεινουν το ένα μέτρο πεζοδρόμιο,ούτε αυτοκίνητα να περνάνε συνεχώς με μεγάλες ταχύτητες!

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Τυχερό το παιδάκι στην ατυχία του.Αυτό το λέω για τον τρόπο που δάγκωσε ο σκύλος.Δεν ήταν απο άμυνα ότι θα δαγκώσει και θα φύγει.Λίγος χρόνος ακόμη και θα έκανε μεγάλη ζημιά.
Respect στην γάτα!

• Like
Reactions: d-friend

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Όντως ανοίγουμε συζήτηση με εικασίες και υποθέσεις εφόσον δεν ξέρουμε τίποτα άλλο παρά ένα μεμονομένο γεγονός.
Μπορεί το παιδάκι να ήταν ο βελζεβούλ, μπορεί όμως και να ήταν ένα κανονικό παιδάκι και να μην είχε πειράξει ποτέ τον σκύλο.
Μπορεί ο σκύλος να είχε μεγαλώσει λάθος, μπορεί όμως και τα γονίδια του να ήταν προβληματικά.
Όπως και να έχει , ένας σκύλος σε μεταβατική περίοδο από την κουταβίσια στην εφηβεία να κάνει τόσο άγρια επίθεση δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια ως προς το πως θα εξελιχθεί.
Οσα μπορει και να πουμε εγω με τιποτα δεν θα μπορουσα να δικαιολογησω στο μυαλο μου ενα κουταβι 8 μηνων να φερθει ετσι. Οσο κακοποιημενο ή "βλαμμενο" και να ειναι, κατι δεν μου καθεται καλα. Κουταβι και μαλιστα λαμπ μιξ και να φερθει ετσι? Χωρις προκληση και σε παιδι? Μονο αυτο το συνδρομο αιφνιδιας επιθετικοτητας δικαιολογει κατι τετοιο κατ'εμε.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν καταλαβαινω γιατι σας φαινεται τοσο "περιεργο" αυτο.
Το μυαλο ενος σκυλου κ δη κουταβιου στην εφηβεια, δεν ειναι στην θεση να αναγνωρισει την διαφορα ενος παιδιου απο ενα μικρο θηραμα η εναν "αντιπαλο".
Αν δλδ ανοιγε η πορτα κ το σκυλι αρπαζε μια γατα στο δρομο θα ηταν φυσιολογικο ενω αυτο δεν ειναι????

Υ.Γ. Για να μην προτρεξει κανεις, δεν λεω οτι ειναι σωστο η αναμενωμενο, αλλα οταν καποιος (ιδιοκτητης) δεν εχει δειξει σωστη συμπεριφορα στο ζωο του δεν μου φαινεται τοσο περιεργο να αντιδρασει ετσι.......

• Like
Reactions: vek

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Να πω και εγω την δικιά μου ιστορία.

Πριν περίπου τρεις μήνες κάναμε βόλτα μέσα στον χώρο μας και
στρίβοντας απο μια γωνία βλέπουμε στο βάθος και πίσω απο την
μεγάλη καγκελόπορτα την σκύλα του γείτονα. Άμεσος τα δικά μου
ξεκινάνε την συνηθισμένη εικονική επίθεση τρέχοντας προς το
μέρος της. Πίσω απο την σκύλα και πίσω απο τον δρόμο και
κάπου μέσα στα χόρτα ηταν χαμένη η γάτα του γείτονα και μόλις
πιάνει την φάση ξεκινά και αυτη επίθεση προς τα δικά μου χωρίς
αυτά να το εχουν προσέξει. Οταν φτάσανε τα δικά μου στα
κάγκελα η γάτα ήδη τα ειχε περάσει και άρχισε την δικιά της
επίθεση. Ευτυχώς έφτασα και εγω τρίτος ουρλαζοντας ΜΗ...
παγώνει η κατάσταση για 2-3 πολύτιμα sec κοιτώντας ο ενας
τον αλλο και η γάτα τελικά πετάγεται έξω και λήγει η όλη
φάση.

Και μια λεπτομέρεια (σημαντική) Οταν ειχε φέρει κουτάβι την σκύλα
του ο γείτονας την μεγάλωσε η εν λόγω γάτα μαζι με τα γατάκια της.

• Like
Reactions: ioanna a

Th4nos

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2013
113
51
thessaloniki
Εμένα τον δικό μου τον έχει γρατζουνίσει γάτα κι έχει ματώσει στη μουσούδα.Αστραπιαία κίνηση!Από άμυνα βέβαια!Γι αυτό πλέον δε τον αφήνω να πλησιάζει γάτες!Ασε μη πάρει κανένα μάτι κι έχουμε κι αλλα!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αλλαξα το αβαταρ απο καμαρι για τις γατες!
Ανωτερα πλασματα, το πιστευω!
Παντα προτιμουσα τους σκυλους, ελα που οπως τα εφερε η ζωη το πρωτο μου κατοικιδιο ετυχε γατος....... απο τοτε δεν μπορω να ζησω χωρις γατα στην οικογενεια!

Το θεμα ευθανασια με βρισκει γενικα αντιθετη (ισως απο ευαισθησια). Θεωρω οτι ο σκυλος επεσε σε λαθος χερια, λαθος χειρισμους, ειναι ζωο, δεν μπορει να απολογηθει για τις πραξεις του, και παντα υπαρχει μια καταλληλοτερη θεση για αυτον. ενας υπευθυνοτερος ιδιοκτητης, επανεκπαιδευση , επανενταξη... Τεσπα διαφοροι τροποι στο να αποφυγεις την ευθανασια.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αν ενα πιτσιρικι συστηματικα "πειραζει" στο μετρο του "μη ανεκτου" ενα σκυλο, καταληγει ακριβως σε αυτη τη συμπεριφορα, κ σε αυτη την περιπτωση ο σκυλος ειναι ο μονος που δεν θελει ευθανασια......
Εχεις απολυτο δικιο. Υπαρχουν παντοτε δυο τουλαχιστον οψεις σε καθε ιστορία και ειδικα σε οσες παρουσιαζονται απο τη μια μονο πλευρα. Ο σκυλος δυστυχως δε μπορεί να απολογηθεί ούτε να εξηγήσει και αυτος ειναι προφανως και δυστυχως που την πληρώνει πάντοτε στο τέλος. Πιστευω οτι υπαρχουν κακότροπα σκυλιά δεν πιστευω οτι υπαρχουν σκυλια γεννημενοι "δολοφονοι". Ούτε η μίξη φταίει, και καθαρόαιμα, ουκ ολίγα εχουν επιτεθεί σε ανθρώπους. Το γιατί είναι μια αλλη ιστορία που δεν ξερω αν θέλετε να τη συζητησουμε

• Like
Reactions: ioanna a

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα