"Το σκυλί θα δώσει και την ζωή του για σένα! Η γάτα όχι!"

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Στα επόμενα βίντεο λέει ότι έτρεξε να διώξει τον σκύλο προς την ανοιχτή μαντρόπορτα του γείτονα και να φωνάξει τον γείτονα να τον μαζέψει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Θα συζητήσουμε τελικά για την μάνα, ή δεν είναι το θέμα μας; :sneaky: Γιατί άμα είναι να συζητήσουμε, να πω, ότι εξακολουθώ να βρίσκω αψυχολόγητη την αντίδρασή της o_O Αποκλείεται να είναι Ελληνίδα μάνα αυτή :rolleyes:

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
αναφέρεται σε βιβλία ότι οι σιαμ γάτες των μοναστηριών στο θιβέτ είχαν ως εργασία την φύλαξη του ναού και των κοσμημάτων του απο κλέφτες. Και είχαν και μεγάλη επιτυχία στο έργο τους αυτό
Ισως γι' αυτο οι γατες του σιαμ ειναι τοσο κτητικες με τον χωρο τους!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Έλα να ανάψουν λίγο τα αίματα..
Αφήστε την μάνα και ας πιάσουμε το θέμα της ευθανασίας.
Πώς το κρίνετε;
Και τοποθετούμαι εγώ.
Θεωρώ ότι είναι λογική απόφαση. Αν στους 8 μήνες έδειξε τέτοια επιθετικότητα (προφανώς το είδε σαν θήραμα το παιδάκι που έκανε ποδήλατο) σε παιδάκι και εφόσον ανήκει σε ανθρώπους που προφανώς απέτυχαν ακόμα και στο να μην τους ξεφεύγει βρίσκω την ευθανασία λογική. Αν και θλίβομαι πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. :(

• Like
Reactions: irma

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η άποψή μου είναι ότι μάλλον θα έπρεπε να συζητάμε για την αντίδραση του σκύλου μιας και είμαστε σκυλοφόρουμ δηλαδής ....:)

• Like
Reactions: nikoscar

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Η άποψή μου είναι ότι μάλλον θα έπρεπε να συζητάμε για την αντίδραση του σκύλου μιας και είμαστε σκυλοφόρουμ δηλαδής ....:)
Πάντως, μέχρι τώρα, κυρίως την γάτα αναλύουμε και καμαρώνουμε. Και είναι θέμα που δεν το κατέχω. Η μάνα όμως, και δη...η Ελληνίδα, αγαπημένο θεματάκι :p

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ενός αλόγιστου ζευγαρώματος
τι δουλειά εχει το τσόου με το λάμπ;;;;
αναρωτιεμαι, οι ιδοκτήτες του σκύλου σκεφτόταν το κλασσικό "ε έχει και λάμπ, θα αγαπάει τα παιδάκια" ;

• Like
Reactions: l.Kyveli

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Για το θέμα της ευθανασίας.... Εφόσον πρόκειται κουτάβι 8 μηνών θα έλεγα ότι είμαι κατά.
Είναι παρα πολύ μικρός! Αν ειχε κάποιον ιδιοκτήτη να τον κοινωνικοποιήσει σωστά και να τον εκπαιδεύσει σωστά ίσως να μην ήταν "χαμένη υπόθεση".

Χωρίς να ξέρουμε πως έχει μεγαλώσει μεχρι τη στιγμή που δαγκωσε το παιδί και ότι έχει συμβεί μεχρι τότε μόνο εικασίες μπορουμε να κανουμε.

• Like
Reactions: nikoscar

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Έλα να ανάψουν λίγο τα αίματα..
Αφήστε την μάνα και ας πιάσουμε το θέμα της ευθανασίας.
Πώς το κρίνετε;
Και τοποθετούμαι εγώ.
Θεωρώ ότι είναι λογική απόφαση. Αν στους 8 μήνες έδειξε τέτοια επιθετικότητα (προφανώς το είδε σαν θήραμα το παιδάκι που έκανε ποδήλατο) σε παιδάκι και εφόσον ανήκει σε ανθρώπους που προφανώς απέτυχαν ακόμα και στο να μην τους ξεφεύγει βρίσκω την ευθανασία λογική. Αν και θλίβομαι πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. :(
Και εγω λυπανε για τον σκυλο αλλα θα συμφωνησω μαζι σου... στο βιντεο φαινεται καθαρα πως δεν υπηρχε ιδιαιτερη δικαιολογια που να εξηγει την αντιδραση του σκυλου. Ο σκυλος με το που ειδε το παιδι εκανε κυριολεκτικα ενεδρα εις βαρος του.

• Like
Reactions: d-friend

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επειδη κανεις μας δεν ξερει τι πραγματικα μπορει να εχει γινει, μπορουμε να περιοριστουμε μονο σε εικασιες...
Να κανω λοιπον κι εγω μια:
Αν το παιδι καθημερινα προκαλουσε το σκυλι του γειτονα πισω απο την μαντρα, η του πετουσε πετρες κλπ το σκυλι δεν θα ηθελε κ πολυ, με την πρωτη ευκαιρια μπορει να εκανε οτι εκανε ασχετο αν σε μας απο το 1' του βιντεο φαινεται "αδικαιολογητο"........

• Like
Reactions: ioanna a

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Επειδη κανεις μας δεν ξερει τι πραγματικα μπορει να εχει γινει, μπορουμε να περιοριστουμε μονο σε εικασιες...
Να κανω λοιπον κι εγω μια:
Αν το παιδι καθημερινα προκαλουσε το σκυλι του γειτονα πισω απο την μαντρα, η του πετουσε πετρες κλπ το σκυλι δεν θα ηθελε κ πολυ, με την πρωτη ευκαιρια μπορει να εκανε οτι εκανε ασχετο αν σε μας απο το 1' του βιντεο φαινεται "αδικαιολογητο"........
Κάπου πήρε το μάτι μου, ότι το παιδάκι είναι λίγο αυτιστικό, ή κάνω λάθος;
Ομως...ειλικρινά πιστεύεις, ότι αυτό θα μπορούσε να είναι λόγος, να κάνει ο σκύλος τέτοια στοχευμένη επίθεση; Εκδικητική; Αν ήταν από άνθρωπο η επίθεση, θα σου έλεγα...ναι...δεν αποκλείεται. Από σκύλο όμως; Τότε πράγματι ο σκύλος, θέλει ευθανασία.

• Like
Reactions: Aslan

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Όντως ανοίγουμε συζήτηση με εικασίες και υποθέσεις εφόσον δεν ξέρουμε τίποτα άλλο παρά ένα μεμονομένο γεγονός.
Μπορεί το παιδάκι να ήταν ο βελζεβούλ, μπορεί όμως και να ήταν ένα κανονικό παιδάκι και να μην είχε πειράξει ποτέ τον σκύλο.
Μπορεί ο σκύλος να είχε μεγαλώσει λάθος, μπορεί όμως και τα γονίδια του να ήταν προβληματικά.
Όπως και να έχει , ένας σκύλος σε μεταβατική περίοδο από την κουταβίσια στην εφηβεία να κάνει τόσο άγρια επίθεση δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια ως προς το πως θα εξελιχθεί.

• Like
Reactions: irma and sea-mol

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ο τίτλος του θέματος αν και πιασάρικος δεν είναι καθόλου σωστός, μάλλον εντυπώσεις θέλει να κερδίσει, μιας και ο σκύλος αυτός ίσως ναι για το αφεντικό του έδινε και τη ζωή του αλλά οχι για το κάθε πιτσιρίκι που ποιος ξέρει τι του κάνει και η γάτα προστατεύει το χώρο της.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κάπου πήρε το μάτι μου, ότι το παιδάκι είναι λίγο αυτιστικό, ή κάνω λάθος;
Ομως...ειλικρινά πιστεύεις, ότι αυτό θα μπορούσε να είναι λόγος, να κάνει ο σκύλος τέτοια στοχευμένη επίθεση; Εκδικητική; Αν ήταν από άνθρωπο η επίθεση, θα σου έλεγα...ναι...δεν αποκλείεται. Από σκύλο όμως; Τότε πράγματι ο σκύλος, θέλει ευθανασία.
Η δικια μου αποψη αν ισχυει αυτο που υπεθεσα καταληγει σε καθε αλλο συμπερασμα απο αυτο που αναφερεις.
Αν ενα πιτσιρικι συστηματικα "πειραζει" στο μετρο του "μη ανεκτου" ενα σκυλο, καταληγει ακριβως σε αυτη τη συμπεριφορα, κ σε αυτη την περιπτωση ο σκυλος ειναι ο μονος που δεν θελει ευθανασια......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα