Το διαστημα που ελειπε ο Φιντελ απο την αγελη μας, περασε 3 μηνες στα χερια ενος ανθρωπου με μεγαλη πειρα σε σκυλια, συμπεριφορα αυτων και εκπαιδευση.Παρολα αυτα, δεν ηταν δυνατον να τον κρατησει παραπανω.Στο διαστημα αυτο δεν θα ελεγα οτι αλλαξε ο Φιντελ πολυ.Και δεν θα αλλαξει, τουλαχιστον οχι οπως θα θελαμε, οσον αφορα τα αλλα σκυλια και τους ανθρωπους.
Οι επιλογες μας ηταν η θα γινει ευθανασια στον σκυλο καθως εχει παρει δυσκολο δρομο και ισως αγυριστο, η θα πρεπει να παρω την αποφαση και να καταστρωσω ενα σχεδιο που θα ειμαστε ολοι μας τροπον τινα ευχαριστημενοι.
Σαν πετ ο σκυλος δεν κανει.Ουτε για οικογενεια ουτε για σολο.Ειναι απροβλεπτος, κτητικος, επιθετικος και πολυ δυνατος για να πεις οτι τον ''κραταω''.
Για καλη μας τυχη(ολων), μενουμε σε απομερο μερος με μεγαλο χωρο εξω.Εκει θα στηθει ενα γερο και μεγαλο kennel ικανο να κρατησει τα ροπιασματα του.Εκει θα περναει τις ωρες που λειπω απο το σπιτι και οταν γυρναω θα τον εκτονωνω οσο πιο πολυ μπορω
Η επανενταξη του θα γινει σταδιακα, το ιδιο και η επαφη του με τα παιδια με ολες τις προφυλαξεις.
Η αληθεια ειναι οτι ακουγεται καπως, ιδιως μετα τα περιστατικα μας.Δεν ειναι ουτε θα ειναι αρχηγος, τουλαχιστον αυτο θελω να του περασω απο εδω και περα.
Ο σκυλος πηγε στον ειδικο οχι για να τον συμμορφωσει, αλλα να τον κρατησει.Βεβαια θα εκανε οτι μπορουσε να δει αν ο σκυλος μπορει να ''γυρισει'' σε normal mode.Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος.Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικυνδυνος.Πρεπει να κοιμηθει.Αν δεν θελεις, θα σε βοηθησω να τον κρατησεις.Οχι οπως πριν.Θελει πολυ δουλεια και υπομονη χωρις να ξερουμε τα αποτελεσματα.
Ετσι λοιπον αποφασισαμε να επιστρεψει σε εμας που τουλαχιστον γνωρισουμε τα χουγια του και μπορουμε να ισσοροπησουμε κατα καποιο τροπο.
Το κενελ δεν θα ειναι ενα κλουβι μικρο.Σκεφτομαι για περιπου 50τμ.Οκ κλουβι, ευρυχωρο παντως.
Ο ανθρωπος ειπε.Ο σκυλος ειναι επικινδυνος και εγω στην θεση σου θα του εκανα ευθανασια.Λοιπον εγω ευθανασια σε σκυλο που ειναι υγιης,δεν κανω.Οποτε του ειπα, φερτον εδω και θα δουμε τι θα κανουμε και πως.Καταλαβε οτι δεν θα αλλαξω γνωμη, οποτε ειπε αν μπορει να κανει κατι να βοηθησει θα το κανει.Ειναι ξεκαθαρος και εκανε πολλα για μενα και τον ευχαριστω δημοσια.Οχι μονο τωρα, σε ολα τα σκυλια μου ηταν παντα διπλα.Η τοποθετηση του ηταν ξεκαθαρη και ντομπρα.
Νασο ευχομαι καλη επιτυχια στην καινουρια προσπαθεια που ξεκινας προκειμενου να ισορροπησεις μεταξυ συναισθηματων-ευθυνης και ανευθυνοτητας.
Σιγουρα τωρα εχεις περισσοτερη εμπειρια και γνωση οσον αφορα τον Φιντελ και εχεις και επιπλεον στοιχεια απο εμπειρο στα σκυλια ανθρωπο που λες οτι σεβεσαι και εμπιστευεσαι.
Δεν νομιζω οτι τεθηκε ποτε θεμα ευθανασιας ή να φυγει ο σκυλος επειδη ειναι επιθετικος με αλλα αρσενικα, δεν κατανοω γιατι στρεφεται η συζητηση εκει.
Πολλα σκυλια εχουν θεμα με αλλα σκυλια, τα εχουν οι ιδιοκτητες τους δεμενα ή μακρια απο χωρους που θα εμπλακουν και ειναι κατι πολυ συνήθες αυτο και ευκολα διαχειρίσημο...
Το θεμα ηταν η απροκλητη επιθεση στην κορη σου παρουσιας δικη σου.
Εσυ ο ιδιος και ο ειδικος συμπεραινετε οτι ο σκυλος ειναι απροβλεπτος και υπο(απροβλεπτες) συνθηκες επικινδυνος.
Την λυση του περιορισμου την ειχαμε προτεινει απο την αρχη και ειναι προφανως η μονη λυση(εφοσον τηρηθει ευλαβικα και δεν υπαρξει καποιο ''ατυχημα'') προκειμενου να μην κινδυνευσει παλι καποιο μελος της οικογενειας.
Οταν γραφεις: ''
Η επανενταξη του θα γινει σταδιακα, το ιδιο και η επαφη του με τα παιδια με ολες τις προφυλαξεις.'' τι εννοεις;
Απο απροβλεπτος, κτητικος και επικινδυνος που δεν ''κρατιεται'' θα επανενταχθει σταδιακα; Πως; Και γιατι;
Η δικη μου κατανοηση στον χαρακτηρισμο απροβλεπτος δεν εχει να κανει με το τι θα κανω ή θελω, ή ευχομαι να κανω εγω σε σχεση με τον σκυλο, αλλα τι θα κανει ο σκυλος στην εντελως απροβλπεπτη, απροσδιοριστη και απροσδοκητη στιγμη.
Η οικογενεια σου σε ολο αυτο δεν θα πρεπει να ειναι ''εργαλειο'' στα χερια σου ως ιδιοκτητη στην προσπαθεια σου να ισορροπησεις τα ''χουγια'' του και την κτητικοτητα του, επιθετικοτητα του, κλπ...
Εαν θελεις να κρατησεις τον σκυλο σου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου, μην θολωνει ομως η κριση σου οσον αφορα ποιος ειναι αυτος ο σκυλος και τι εν δυναμει μπορεις να περιμενεις απο αυτον το απροβλεπτο και.. και.. και...σκυλο.
Η αποψη μου εφοσον αποφασισες να το κρατησεις, ειναι οπως λες ενας μεγαλος χωρος πολυ καλα ασφαλισμενος, με επαφη δικη σου με φουλ εκτονωση και οτι αλλο εχεις κατα νου να κανετε με τον σκυλο.
Η ''επανενταξη σταδιακα και η επαφη με τα παιδια επισης'', δεν μου κολλαει στο ολο σκηνικο ετσι οπως εσυ το εχεις μοιραστει μαζι μας...