τωρα απο περιγραφες ακουμε για το σκυλο,,, ισως αν τον ειχαμε μπροστα μας να αισθανομασταν οτι ηρθε το τελος μας,, ισως καποιοι απο εμας να του επιβαλομασταν δια της βιας και να καθοταν φρονιμος η να εκτελουσε εντολες απο φοβο να τον βουταγαμε απο το λουρι και να κατουριοταν απανω του,,, ισως να καναμε χειροτερα τα πραγματα και ο συγκεκριμενος να μην χαμπαριαζει τιποτα απο απειλες και φοβερες και να χαναμε και κανα δαχτυλο η και χερι η και την ιδια μας τη ζωη αν τον ζοριζαμε,,,,,,
οποτε,,,,, τι να λεμε,,,,,
......
αυτο που ειπες για περιορισμο,,, για κενελ,,,, η για να τον εχεις για φυλαξη,,,, και οτι εχεις μεγαλο χωρο...
.....
σκεψου,,, σαν εικονα,,,
,,
μια νεροσωληνα η μπετοβεργα χοντρη παραλληλα με το εδαφος,,, ενας κρικος να περναει μεσα και δεσιμο με αλυσιδα η σχοινι πλεχτο υψηλης αντοχης,,, επιτρεπει στο σκυλο να τρεχει σε ολο το μηκος της μπετοβεργας και εκατο μετρα μηκος να το κανεις,, και πλατος μεχρι εκει που θες να φτανει,, δηλαδη καθοριζεις το μεχρι που θες να φτανει ο σκυλος,,, πλεονεκτηματα,,,, ο σκυλος τρεχει πανω κατω και εκτονωνεται,,, αισθανεται ελευθερια κινησεων,,,, αποτρεπει οποιον προσπαθησει να μπει,,, δεν φτανει εκει που δεν θα θες να φτασει,,, δηλαδη στα παιδια η στη γυναικα σου,,, ανα πασα στιγμη μπορει να μπει στο σπιτι του,,, εγω τουλαχιστον το βρησκω πιο πρακτικο και πιο σωστο απο το να περιοριζεται σε ενα κλουβι οταν υπαρχει αυλη και μαλιστα μεγαλη,,,,,,, εγω στη δικια μου το εφαρμοζω κατα διαστηματα,, ποτε στην αυλη να μην καταστρεψει τα φυτα και ποτε στη βεραντα να μην καταστρεψει τη μπουγαδα γιατι οτι βλεπει το ματι της θελει να το πιασει με το στομα της,, ==)) το ειχα δει σε χωριο σε ενα πολυ δυνατο ελληνικο ποιμενικο.. θυληκο,,, αλλα ηταν λες και εβλεπες το διαβολο,,,, ετρεχε ολη τη περιμετρο με τον κρικο της αλλυσιδας μεσα σε μια μπετοβεργα που εκανε το γυρο του οικοπεδου,,, οπου μεσα ειχα διαφορα κατσικια κοτες προβατα κλπ ο ανθρωπος εκει,,,