Τι σας αρέσει και τι δε σας αρέσει στο Dogforum;

Status
Κλειδωμένο θέμα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Αρα αν κάποιος έχει άγνοια, ανευθυνότητα, ανοησία ή στενομυαλιά πρέπει να του μιλήσουμε άσχημα?
Το να βρίσκεται κάποιος σε άγνοια δεν είναι κακό, είναι ανθρώπινο…
Το ίδιο και το να κάνει κάποιο λάθος…
Σίγουρα το να μάθει κάποιος να αναγνωρίζει την άγνοιά του, τον βοηθά-χρησιμοποιώντας τα ίδια του τα λάθη ως εργαλεία να έρχεται πιο κοντά στην γνώση….

Όμως το να κάνει κάποιος την άγνοια που τον δέρνει ‘’επιστήμη’’ και ταυτόχρονα να θεωρεί ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος που δεν έχει φροντίσει να μάθει ,τον κάνει να παραμένει το ίδιο ανόητος και στενόμυαλος όσο ήταν….και κατ΄ επέκταση να γίνεται και κοινωνικά αγενής…

Απεναντίας, στον έχοντα την πραγματική γνώση η αγένεια λογικά πρέπει να είναι άγνωστη…

Μπορώ να παραθέσω πάρα πολλά ποστ που φαινομενικά είναι ευγενικά αλλά είναι γεμάτα από αγένεια….
Θεωρώ ότι δεν κλείνει έτσι εύκολα με μια συζήτηση το κεφάλαιο ευγένεια/αγένεια γιατί σαν όρος εμπεριέχει πολύ υποκειμενισμό και έχει πολλές παραμέτρους.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
δεν ειμαι καλη στον γραπτο λογω γιαυτο κατεληξα , σε αυτο το ποστ που με καλυπτει απολυτα, και τωρα που το σκεπτομαι θυμηθηκα ενα πιτσιρικι περσι τετοια εποχη , που μπηκε ολο χαρα να σας δειξει το σκυλακι του , ενα μαλτεζ μου φαινεται και του εγινε τετοια επιθεση,,,,,, ευχομαι να μην ειχε την ιδια τυχη με το σκυλακι που δεν πηρε η δικηγορος , μετα απο αυτο εκανα κοντα 8 μηνες να ξαναμπω στο φορουμ <σιγα μην σας ελειψαν οι επιστημονικες μου γνωσεις , το ξερω > παντως ειλικρινα μου ειχε φανει πολυ ασχημο τα καλα για μενα ειναι οτι ενημερωνομαι για πολλα θεματα που δεν ξερω και νομιζα πως ηξερα Αυτα τα ολιγα, ευχαριστω γεια σας Α επισης και οτι με βοηθησατε στο θεμα εκπαιδευσης Ξανα γεια σας
Την θυμάμε την περίπτωση: Καλησπέρα συμφορουμίτες!!!(westie ..απο τα Σπατα) Άνοιξες τότε και δεύτερο λογαριασμό προς υπεράσπιση του.

Που είδες την επίθεση; Δεν συνηθίζω να γράφω στα καλωσορίσματα, αλλά επειδή μου φάνηκε έξυπνο παιδί εκτίμησα ότι κάποια πράγματα θα έπιαναν τόπο.

Πιστεύεις ότι ποστ τέτοιου στιλ θα βοηθήσουν τον Δημήτρη να εξελιχθεί κυνολογικά;

Γλυκούουουουοουουολαααα!!
Πάντως γλυκούλα είναι σίγουρα!
Καλοσωρησες να σου ζηση το σκυλακι σου ειναι κουκλιτσα......
ε δεν αντεχω/ αγορακι μονο η Αλεξια εχει ωραιο σκυλακι, μονο αν πληρωσεις πολλυ ακριβα θα εχεις ενα σκυλι ωραιο ομορφο, εκπαιδευμενο, με τροπους, προσεξε μονο αν πληρωσεις , , ΜΙκρε ειναι κουκλα και μονο οτι εχει για αφεντικο καποιον που το αγαπαει πραγματικα...
ελεοςςς
Σε αυτά που εσύ θεωρεις επιθετικά, απάντησε

Αααα, και όσον αφορά τα links, ναι τα διάβασα όλα και στεναχωρήθηκα, και να είστε σίγουροι πως έαν ποτέ κάποιος με ρωτήσει πληροφορίες για σκυλάκια, εννοείται ότι θα θάψω τα pet shops και θα εξάρω τους εκτροφείς.
Και πάλι σας ευχαριστώ

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η ευγενεια, ο σεβασμος και η αντικειμενικοτητα ειναι πολυ σπανιες και πολυ επιθυμητες ιδιοτητες που μονο καλα αποτελεσματα παραγουν αν και οταν εκδηλωνονται. Οπως ηδη γραφτηκε δεν μπορουν να απαιτηθουν ή να διασφαλιστουν με καποιο τροπο. Οποιος τις εκδηλωνει προαγει τον εαυτο του λειτουργει εποικοδομητικα στο περιβαλον που κινειται χαιρει εκτιμησης και γενικα ξεχωριζει με εναν θετικο τροπο.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ενοχλει που λεω τη γνωμη μου; συγνώμη τώρα,αν η γνώμη σου είναι "είστε όλοι λελέδες και δήθεν" πιστεύεις ότι μπορείς να την εκφράζεις ελεύθερα σε ένα δημόσιο χώρο?
Η μηπως εχει πλαφον ποσα ποστ θα γραψω και ποτε;
Πειραζει που δεν γουσταρω,
πχ να καλοσοριζω νεα μελη με τα χαριτωμενα ....
να σου ζησει ,να το χαιρεσαι,τι φατσουλινι ειναι αυτο κ.α.; αυτό τι σχέση έχει με την παρατήρησή μου ότι πετάς μία κρότου λάμψης και μετά δεν ασχολείσαι με τον αντίλογο?τέλοσπάντων δεν μιλάω για θέμα κανονισμού αλλά για θέμα υγιούς διαλόγου....
Οσο για πια εποχη μιλαω,
Ισως να ειναι Π.Χ.
η προ Μνημονιου.
Δεν εχει σημασια το νοημα ειναι το ιδιο.
το νόημα είναι όντως το ίδιο όταν λές κάτι άσχετο ή πιο απλά κάτι που μπερδεύει και μετά δεν εξηγείς τι εννοείς.....αλλά δεν ξέρω.αυτό το νόημα επιθυμείς να περάσεις? ότι δηλαδή λές ότι νά ναι ,έτσι για το θεαθήναι?
δηλαδή σε ρωτάω για ποιό φόρουμ μιλάς και για ποιά εποχή γιατί εγώ δεν θυμάμαι εποχή που το φόρουμ να ήταν δημοκρατικότερο και ευγενέστερο.....και έχω διαβάσει αρκετά παλιά πόστ.....δεν τόλμαγες να κανεις κιχ :p

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Το οτι ασχολησε με τα γραφομενα μου τοσο αναλυτικα,
κατι σημαινει.
Σιγα μην φοβομουνα αυτους που βαρεθηκαν τα γλυκαναλατα,
και την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια.
Εδω δεν φοβηθηκα τους Γερμανους στο Σινεμα.
:2424:

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Δε ξέρω τι μπορεί να φάνηκε σαν "τρικλοποδιά", αλλά ζητώ συγνώμη αν δόθηκε τέτοια εντύπωση.

Διάβασα το μήνυμα αρκετές φορές τότε και αρκετές τώρα εξακολουθώντας να μη μπορώ να καταλάβω για ποιο νήμα μιλάμε, ποια μέλη, ποιος γράφει τι και πολλά άλλα, χρήσιμα για εμάς ώστε να αποφασίσουμε τι πρέπει να πράξουμε και προς ποια κατεύθυνση.

Να ζητήσω και πάλι συγνώμη για την παρεξήγηση που μάλλον προκάλεσε η απάντηση μου και ελπίζω να έγινε κατανοητό, έστω και τώρα, πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να τηρούνται "2 μέτρα και 2 σταθμά".
αφου λοιπον λυθηκαν οι παρεξηγησεις, αφου εγιναν αντιλιπτα τα νηματα και ξεχωρα απο το ποιος εγραψε τι (αλλωστε ποστ σου εστειλα και οχι ποιος τα εγραψε) η θεση σου τελικα ποια ειναι? μπορουμε να συνεχισουμε με τετοια ποστ?

και κατι αλλο που ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαρισεις γιατι βλεπω συνεχως να δημιουργειται προβλημα.
ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ οι νεοι φιλοι να κανουν πρωτα search και μετα να ποσταρουν γιατι εμεις οι παλιοι τα εχουμε ακουσει 1000 φορες.
αν ειναι ετσι θα διευκολυνε να βγαινει μια ταμπελα με την εγγραφη των νεων μελων που να τους το τονιζει αυτο ΞΕΚΑΘΑΡΑ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

- Ενδείκνυται και πρέπει να χρησιμοποιείτε την επιλογή της "Αναζήτησης" πριν ανοίξετε νέο θέμα.Είναι ανούσιο και κουραστικό για όλους να ανοίγονται θέματα που έχουν ήδη συζητηθεί, αναλυθεί ή απαντηθεί.Τα "διπλά" θέματα μπορεί να συγχωνεύονται με τα παλαιότερα ή και να διαγράφονται.
:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν μας βρεις και τον τρόπο, να εφαρμόζεται πάντα, θα σε κάνουμε επίτημο μέλος...:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τι να τα κάνεις τα λεφτά;
Θα έχεις τον τίτλο.
Κάτω από το pouf, θα γράφει "επίτημος mod" ;)
Εκεί να σε δω...:twisted:

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@ pouf

Αν δεν σταθούμε λοιπόν στο ποιος έγραψε τι και στο ποιος γράφει τι, η θέση μου συνεχίζει να είναι αυτή του ανθρώπου που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες σε ένα δημόσιο, διαδικτυακό, ελεύθερο (δωρεάν) χώρο συζήτησης εκατοντάδων διαφορετικών σε τρόπους, επίπεδο γνώσεων, ενδιαφερόντων, κ.λ.π. συμμετεχόντων και χιλιάδων, επίσης διαφορετικών, επισκεπτών.

Την ισορροπία προσπαθώ να την κρατάω στα πλαίσια της ιστοσελίδας γενικότερα (περιεχομένου, κ.α.) και όχι σε μεμονωμένα μέλη ή ακόμα και θέματα.

Σκοπός της σελίδας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ να "φτιάξει" χαρακτήρες μελών ή να δημιουργήσει (επιβάλλει) έναν καθολικό τρόπο έκφρασης στα μέλη της.

Σκοπός είναι να έχει ο οποιοσδήποτε, ελεύθερα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πρόσβαση στην πληροφορία, να μπορεί να συζητήσει θέματα που είναι εντός περιεχομένου του χώρου με ανθρώπους διαφορετικούς, λαμβάνοντας όλες τις πιθανές απόψεις και εν τέλει να μπορεί ο ίδιος να "ζυγίσει" και να αξιολογήσει τα εντός ιστοσελίδας γραφόμενα αλλά και τα εκτός διαδικτύου δρώμενα στον χώρο του σκύλου.

Όλα αυτά βεβαίως και επιθυμία μας είναι να γίνονται μέσα σε πλαίσια υγιούς διαλόγου και σωστά δομημένων και διατυπωμένων απόψεων (με επιχειρήματα, με αρχή-μέση και τέλος, κ.α.), χωρίς "αερολογίες" ή διαθέσεις "άσχετης ψιλοκουβέντας" (chat) και πολλά άλλα.

Θα παρατηρείς, πως ακόμα και στο παρόν θέμα (ακόμα και από εσένα, θα μου επιτρέψεις να πω) δεν έχουν "τηρηθεί" οι παραπάνω παράμετροι.

Το ευτύχημα είναι πως ακόμα και από φαινομενικά (με την πρώτη ματιά) λανθασμένες προσεγγίσεις ή τρόπους, φτάνεις (κάποιες φορές) στο επιθυμητό αποτέλεσμα (κάποιες φορές και γρηγορότερα ή "ποιοτικότερα").

Τείνω να συμφωνήσω, λοιπόν, πως ένας "αποστειρωμένος" και αυστηρά "καλουπαρισμένος" λόγος που θα έδινε μια ομοιόμορφη (κοπιαρισμένη) εικόνα της σελίδας και της κοινότητας, δεν θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους της.

Το ζήτημα είναι, οπότε, ο λόγος του "διαφορετικού", του "ελεύθερου", του "συναισθηματικού", του "φιλικού", του "αυθόρμητου", κ.λ.π...να μην φτάνει στο, αλλά και να μην παρεξηγείτε με το "αγενές", το "κακοπροαίρετο", το "ειρωνικό", το "άχρηστο", κ.λ.π.

Γνώμη μου/μας είναι πως αυτό το "βηματάκι", αυτή η "βελτίωση" δεν μπορεί να γίνει μέσα από κανονισμούς και την αυστηρή εφαρμογή τους, αλλά μέσα από την θέληση του κάθε ενός από εμάς (τους συμμετέχοντες).

Εμείς θα προσπαθούμε πάντα να μην "χαθεί ο στόχος", να μη χαθεί ο προορισμός...την πορεία, την διαδρομή που θα ακολουθηθεί την αποφασίζουμε όλοι με τις πράξεις μας, όπως και το τι "βλέπουμε", τι αποκομίζουμε από αυτή την διαδρομή.

Εκεί που κάποιος βλέπει απλά ένα βράχο, άλλος βλέπει ένα πίνακα που γίνεται αριστούργημα και κάποιος άλλος σμιλεύει ένα άγαλμα που το θαυμάζουν όλοι ή κάποιος βλέπει την βάση για ένα χρήσιμο οικοδόμημα...υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν ένα εμπόδιο ή ένα άσχημο τοπίο...

Επιθυμητό, μάλλον, είναι να "κάνεις κάτι" για αυτό που βλέπεις...ότι και αν είναι αυτό.Ακόμα και αν το μόνο που "σου έρχεται" είναι να κάτσεις μπροστά από τον βράχο και να κλαίς...γιατί κάποιους μπορεί να τους "ενοχλήσεις", αλλά κάποιους άλλους να τους "εμπνεύσεις".

Για να γυρίσουμε στα λιγότερο "φιλοσοφικά"...Ναι, πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί την αναζήτηση πριν θελήσει να ρωτήσει κάτι διότι μπορεί η απάντηση ήδη να υπάρχει.Από την άλλη όμως, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να επιβάλλω "ποινή" σε όσους δε το κάνουν.

Καμιά φορά, η επαναλαμβανόμενη ερώτηση μπορεί να λάβει μια ακόμα πιο αξιόλογη απάντηση από την ήδη υπάρχουσα.

Καταλήγουμε λοιπόν πως εμείς θα πρέπει να είμαστε "η βιτρίνα" των απαιτήσεων μας, να είμαστε το παράδειγμα για όσους κρίνουμε αρνητικά.

Μια "καλή άσκηση" για όλους θα ήταν να ανατρέξουμε και να διαβάσουμε τις δημοσιεύσεις που εμείς έχουμε κάνει και να αξιολογήσουμε την δική μας παρουσία.Χρησιμοποιώντας κάθε κριτήριο (συμπεριφοράς, "ποιότητας", ενδιαφέροντος, συχνότητας, χρησιμότητας, κ.λ.π.)...Ίσως και να μας βοηθήσει κάπου.

Με την ελπίδα να μην παρεξηγηθεί η απάντηση και με την βεβαιότητα ότι θα κουράσει!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εύχομαι να κάνουν τον "κόπο" και να το διαβάσουν ...αρκετοί........

ΥΓ
ναι ρε είμαι μεγάλο γλυφτράκι....γιαυτό παίρνω συνέχεια αύξηση!!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Τείνω να συμφωνήσω, λοιπόν, πως ένας "αποστειρωμένος" και αυστηρά "καλουπαρισμένος" λόγος που θα έδινε μια ομοιόμορφη (κοπιαρισμένη) εικόνα της σελίδας και της κοινότητας, δεν θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους της.

Το ζήτημα είναι, οπότε, ο λόγος του "διαφορετικού", του "ελεύθερου", του "συναισθηματικού", του "φιλικού", του "αυθόρμητου", κ.λ.π...να μην φτάνει, αλλά και να μην παρεξηγείτε με το "αγενές", το "κακοπροαίρετο", το "ειρωνικό", το "άχρηστο", κ.λ.π.

Γνώμη μου/μας είναι πως αυτό το "βηματάκι", αυτή η "βελτίωση" δεν μπορεί να γίνει μέσα από κανονισμούς και την αυστηρή εφαρμογή τους, αλλά μέσα από την θέληση του κάθε ενός από εμάς (τους συμμετέχοντες).
Και μόνο για αυτό σε ευχαριστώ!
Τουλάχιστον με καταλαβαίνει ο admin :D :D :D

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
στην δευτερη απαντηση ησουν σαφης !
στην πρωτη ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του. :)

εγω απλα επιβεβαιωσα την αποψη μου οτι υπαρχουν 2 μετρα και 2 σταθμα.
οπως ειπα μπορω να ζησω και ετσι :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τελικά η πολύ ελευθερία βλάπτει...κυρίως γιατί απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και η κόπωση για κάποιος θεωρείται βλαπτική...

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Eμένα αυτό πυ μου αρέσει σε αυτό το forum είναι η ζωντάνια του. Είμαι σε κάτι άλλα forum, φυσικά με διαφορετικό θέμα που κάνεις να πάρεις απάντηση από ώρες μέχρι και μέρες ή δεν παίρνεις καθόλου.

Status
Κλειδωμένο θέμα