Τι σας αρέσει και τι δε σας αρέσει στο Dogforum;

Status
Κλειδωμένο θέμα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Περί ευγένειας

Οι αποδόσεις "ευγένειας", "αγένειας" και "ειρωνείας" είναι, τις περισσότερες φορές, υποκειμενικές κρίσεις για τις παρεμβάσεις κάποιων "τρίτων" σε δικές μας κρίσεις, απόψεις ή πράξεις και συνήθως είναι ανάλογες με το αν συμφωνούν με εμάς και τα όσα πράξαμε ή υποστηρίζουμε.

Η ευγένεια, η αγένεια, η ειρωνεία ή η όποια συμπεριφορά δύσκολα μπορεί να μας επιβληθεί με κανόνες σε κάποιο φόρουμ, στην εργασία μας ή ακόμα και στην καθημερινότητα μας.Είναι κάτι που εμείς μπορούμε να καθορίσουμε και μόνο για εμάς...Ο προσωπικός μας πολιτισμός είναι αυτός που θα καθορίσει την στάση μας, αλλά και τις κρίσεις μας για τους άλλους.

Αγένεια είναι να συμμετέχεις οπουδήποτε χωρίς να σέβεσαι τους κανόνες.

Αγένεια είναι να μην σε ενδιαφέρουν οι κανόνες.

Αγένεια είναι να μην σέβεσαι την προσπάθεια των άλλων.

Αγένεια είναι να αγνοείς έννοιες όπως: φιλοξενία, οικειοθελής, συμμετοχή, κ.α.

Αγένεια είναι η επίμονη άρνηση και η εμμονή στο "διαφορετικό" ή το "αντίθετο".

...και θα μπορούσαμε να προσθέτουμε ο κάθε ένας διάφορα σε αυτή την άτυπη λίστα.

Σημαντικό είναι να είμαστε εμείς η "αλλαγή" που επιζητούμε, είτε αυτή είναι είναι σε επίπεδα συμπεριφορών (ευγένεια, ανεκτικότητα, υπομονή, επιμονή, κ.λ.π.) είτε σε επίπεδο περιεχομένου και θεμάτων...συμμετοχής γενικότερα.

Τέλος, μερικά ενδιαφέροντα και πιθανόν χρήσιμα από άλλους:

"Ευγένεια είναι το ν’ αντιμετωπίζεις ήρεμα και χωρίς θυμό τους κακούς τρόπους των άλλων."
Marie-Henri Beyle "Stendhal"

"Για την γενναιότητα περισσότερο απ’ όλους μιλάει ο δειλός, ενώ για την ευγένεια ο αγενής."
Leo Nikolayevich Tolstoy

"Ο κανόνας στις σχέσεις μου με τα μέσα ενημέρωσης: Μάξιμουμ ευγένεια με μίνιμουμ πληροφορίες."
Jacqueline Lee Bouvier "Jackie" Kennedy Onassis

"Η αξιοπρέπεια είναι ευγένεια."
Σωκράτης

"Ως προς τη συμπεριφορά μεν να είσαι ευγενής, ως προς τη συζήτηση δε καταδεκτικός."
Ισοκράτης

"Η ευγένεια είναι το ένδυμα του πνεύματος, αλλά δεν πρέπει να εμποδίζει το πνεύμα να κινείται ελεύθερα."
Ανώνυμος

"Το καλύτερο σημάδι των καλών τρόπων είναι να μη θυμώνεις με τους κακούς τρόπους."
Wendel Willkie

"Καλοί τρόποι είναι η συμφιλίωση της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον εαυτό μας με τη μικρή ιδέα που έχουμε για τους άλλους."
Mark Twain

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Συμφωνώ με Djsoukis διαφωνώ όμως λίγο μεTolstoy "Για την γενναιότητα περισσότερο απ’ όλους μιλάει ο δειλός, ενώ για την ευγένεια ο αγενής."
Νομίζω ότι ο κύριος Tolstoy "με το γάντι" με λέει αγενή επειδή μιλάω για ευγένεια! lol Απαιτώ ο Tolstoy να γίνει banned! χεχε
Και μάλλον καταλήγουμε στο ότι πρέπει ο κανόνας περί ευγένειας να εξεραιθεί απο τη λίστα με τους κανονισμούς...?Αφου δεν μπορεί να τηρηθεί...?

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Συμφωνώ με Djsoukis διαφωνώ όμως λίγο μεTolstoy "Για την γενναιότητα περισσότερο απ’ όλους μιλάει ο δειλός, ενώ για την ευγένεια ο αγενής."
Νομίζω ότι ο κύριος Tolstoy "με το γάντι" με λέει αγενή επειδή μιλάω για ευγένεια! lol Απαιτώ ο Tolstoy να γίνει banned! χεχε
Και μάλλον καταλήγουμε στο ότι πρέπει ο κανόνας περί ευγένειας να εξεραιθεί απο τη λίστα με τους κανονισμούς...?Αφου δεν μπορεί να τηρηθεί...?
κοιτα πολλες φωρες ο κοσμος χανει την ευγενεια του γιατι οσο του μιλας απο το ενα αυτι μπαινει και απο το αλο βγαινει αλλα δεν παει ετσι. ρωταμε απανταμε επιμενεις στο δικο σου ενω ειναι λαθος (γενικα μιλαω μην παρεξιγηθω) ε εκει υπαρχει κοντρα (περισσοτερα τετια γινονται στο θεμα με τα πετ σοπς που και καλα κανουν) γιατι ο κοσμος δεν γνωριζει πολλα πραγματα γιατι βαριεται να ψαξει!!! εδω εχω ακουσει πως ολα αυτα γινονται για να πουλισουν τα εκτροφεια οποτε ποση ευγενεια θα αντεξει καποιος να εχει? τελικα βρηκα τι δεν μαρεσει στο φορυμ που σαν προτωσελιδο δεν εχει τα πιο συμαντικα θεματα οσο αφωρα περιαγωρας ενως ζωου και υιοθεσιας ωστε να μπορουν να βοηθηθουν και οι τεμπελιδες

αα και κατι αλο που θα ηταν ωραιο να γινει ειναι στις υιοθεσιες οταν ανοιγει η σελιδα να χωριζονται σε ομαδες περα απο την ηλικια και σε ρατσες πχ. λυκοσκυλα ημιαιμα και μη,κυνιγοσκυλα. ημιαιμακια κλπ. και οταν θα παταμε στην αναλογη κατηγορια να φαινονται ολα με μικρα εικονιδια και οποιος ενδιαφερεται για μια ομορφη φατσουλα να παταει πανω στο εικονα και να του βγαζεις τις πληροφωριες, ισως να βοηθουσε πολυ στι υιοθεσιες

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
γενικα για τιλε λεγομενες επειθεσεις μην περιμενεται ποτε στην ζωη να σας χαιδεψουν τα αυτια!!! η ζωη δεν ειναι ευκολη και αμα ειναι να ασχολουμαστε τοσο με τις διθεν επιθεσεις εδω τοτε πως θα αντιδρασεται σε πραγματικα προβληματα στην ζωη?? προφανος θα το βαλεται στα ποδια
Προφανώς.....

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Συμφωνώ απόλυτα με νταβίνα. αυτό με τα αδέσποτα είναι τέλεια ιδέα και θα πρεπε να γίνει. να υπάρχει βάβαια και μια κατηγορία "αγνώστου ράτσας" για να μείνει κανένα σκυλάκι παραπονεμένο.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με αυτά τα πόστ........
και δεν μπορώ να αντιληφθώ γενικά ποιό είναι το πρόβλημα
τελικά πιστεύω πως κάποιοι προτείνουν να γίνουμε τίποτα σκανδιναβοί και να μιλάμε αποστειρωμένα
κάθε δέκα λέξεις να γράφουμε "κατα την άποψή μου" "όου γκάντ ντοντ λέτ μι μπί μισαντερστούντ" και τέτοια
:p
το προβλημα δεν ειναι να ειναι καποιος σκανδιναβος.
το θεμα ειναι να το παιζεις σκανδιναβος και μετα να το γυριζεις στο ελληναρας :p

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
για ποιό φόρουμ μιλάς? για ποιά εποχή?
με μπερδεύεις.
γενικά μπαίνεις-πετάς μία κρότου λάμψης και αποχωρείς επιδεικτικά αγνοώντας παντελώς τον κάθε αντίλογο ,όπως πρόσφατα στο θέμα με αυτούς που έβαλαν τα σκυλιά στο σπίτι τους ή στο κρεβάτι
Ενοχλει που λεω τη γνωμη μου;
Η μηπως εχει πλαφον ποσα ποστ θα γραψω και ποτε;
Πειραζει που δεν γουσταρω,
πχ να καλοσοριζω νεα μελη με τα χαριτωμενα ....
να σου ζησει ,να το χαιρεσαι,τι φατσουλινι ειναι αυτο κ.α.;
Οσο για πια εποχη μιλαω,
Ισως να ειναι Π.Χ.
η προ Μνημονιου.
Δεν εχει σημασια το νοημα ειναι το ιδιο.

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να ΜΗΝ καλοσωρίσει κάποιος ένα νέο μέλος! Αν δεν σου αρέσει απλά μην το καλοσωρίσεις, μην γράψεις τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Η πολύ απλά μην γράψεις για φατσουλίνια και τέτοια και κράτα ένα ύφος πιο τυπικό αλλά ΕΥΓΕΝΙΚΟ. Οπως λένε οι κανονισμοί άλλωστε. Η ευγένεια δεν έχει να κάνει με μνημόνια και κρίσεις. Αν την έχει κανείς την έχει και στα δυσκολά και στα εύκολα. Δεν είναι λογικό το "όποιος δεν ανέχεται τις προσβολές ας φύγει". Νομίζω πιο λογικό είναι το όποιος δεν μπορεί να είναι ευγενικός (σύμφωνα άλλωστε και με τους κανόνες του φόρουμ) ας φύγει. Δεν μπορούν μια ζωή τα άγρια να διώχνουν τα ήμερα...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
(!) Η κάθε άποψη έχει την δική της αξία και σημασία……. :|

Έχουν όλες οι απόψεις αξία…;
Κατά την γνώμη μου όχι…
Αξίζουν σεβασμό όλες οι απόψεις;
Για μένα και πάλι όχι….

Γνώμη μου…(η οποία δεν είναι ούτε σκανδιναβική αλλά ούτε και ελληνική....:)) ότι ο καθένας έχει ευθύνη πρώτα απ΄όλα απέναντι στον εαυτό του και κατόπιν στο κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο κινείται, να δημιουργεί ο ίδιος μια γνώμη/ άποψη που να μπορεί να αξιολογηθεί με βασικά κριτήρια την ανθρώπινη νόηση και πολιτισμό.

Όταν ξεστομίζονται γνώμες που κάνουν μπαμ ότι είναι βγαλμένες από την κοιλιά και όχι από το κεφάλι ….., όταν προβάλλονται απόψεις που υπερασπίζονται την βλακεία και το εγώ του καθενός, την βολή και το συμφέρον κλπ, ….θεωρώ ότι έχουμε και σαν dogforum αλλά και γενικότερα σαν κοινωνία πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την λεγόμενη έλλειψη ευγένειας…..

Αναρωτιέμαι....μήπως δουλεύοντας περισσότερο το μυαλό η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων γινόταν ουσιαστικότερη και με λιγότερα προβλήματα ''ύφους''…. ;

Μήπως τελικά ο εχθρός της ευγένειας είναι η άγνοια, η ανευθυνότητα, η ανοησία και η στενομυαλιά;

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Η ευγένεια είναι υποκειμενικός και αόριστος όρος, όπως η καθαριότητα, η ομορφιά κ.λ.π.

Θα θεωρούσα ευγενικό απο το κάθε μέλος, να κάνει πρώτα την ελάχιστη δυνατή έρευνα πριν ρωτήσει, να κοιτάξει τα παλαιότερα θέματα πριν ανοίξει νέο, να ρίξει μια ματιά σε κανα βιβλίο πριν πάρει το σκύλο, να μη περιμένει να του σερβίρουν έτοιμο φαγητό και μάλιστα να έχει παράπονα απο το σέρβις κ.λ.π.

Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται... τα έχουμε ξαναπεί αυτά... περί α λα καρτ απαντήσεων....

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αρα αν κάποιος έχει άγνοια, ανευθυνότητα, ανοησία ή στενομυαλιά πρέπει να του μιλήσουμε άσχημα?
Περιμένει να έχει τη ίδια αντιμετώπιση με κάποιον υπεύθυνο, ενημερωμένο, "ενήλικο" ενδιαφερόμενο; Το αντίστροφο δεν θα ήταν εξίσου κουραστικό/εκνευριστικό/βαρετό;

Λυπάμαι αν κάποιοι δυσαρεστούνται αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει επιτροπή υποδοχής άγνοιας... Σε κάθε κλαμπ τρως πόρτα αν πας ανελειπώς ενημερωμένος για τα στοιχειώδη. Αλλιώς ας φτιαχτεί subforum for the ignorants and dog socially retarded.

Δεν είναι θέμα ελιτισμού, αλλά πόσες φορές πρέπει να διαβάζουμε την ίδια ερώτηση για θέματα που όχι απλά έχουν απαντηθεί, αλλά αναλυθεί ιδιαίτερα μόνο και μόνο γιατί ο άλλος βαριέται να ψάξει/διαβάσει/ενημερωθεί;;;;

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ούτως ή άλλως σ' αυτή τη ζωη δε είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Μη μου λέτε όμως ότι όποιος έκανε την ελάχιστη έρευνα στο διαδύκτιο για να βρεί το φόρουμ, δεν έπεσε πάνω σε απάντηση γι αυτό που ήθελε να ρωτήσει. Όχι άλλο κάρβουνο.... έλεος...

Μή ρωτάς ρε φίλε αφού κάνεις το λάθος και μετά στριτζώνεις που σου την είπαν.... Είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα και με τη πληθώρα των πληροφοριών που υπάρχουν διαθέσιμες να ρωτάς μπούρδες επειδή βαριέσαι να ψάξεις 5' λεπτά;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εγω νομιζω πως απλα το φορουμ,κοντα στα αλλα,δινει κ σε καποιους την ευκαιρια να ξεσπαθωνουν....καθημερινο ξεσπασμα κ ψυχοθεραπεια.ευκαιρια να φανουν εξυπνοι λεγοντας την σε αλλους.ελληνικος καφες με 3εις φουσκαλες κ επιδειξη ενος χαρακτηρα που πολλες φορες δεν τολμουν να ειναι στην καθημερινοτητα.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις ως προς τη ποιότητα των απαντήσεων. Συμφωνούμε σε αυτό που γράφεις, απλά λέμε ότι το φόρουμ είναι όπως το καφενείο της γειτονιάς. Θα ακούσεις τα πάντα, θα δεις κάθε καρυδιάς καρύδι κ.λ.π.

Η ερώτηση είναι, θέλει το φόρουμ δηλαδή τα μέλη του σοβαρότητα;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πολύ μπελάς για το τίποτα :p

αυτορύθμιση αυτοδιαχείριση :)

όσοι βόσκουμε καιρό στα φόρουμ όλο τα ίδια διαβάζουμε περι ιντερνετικού σαβουάρ βίβρ
τελικά το ρεσουμέ είναι ότι οι εύθικτοι και οι με μειωμένη αίσθηση του χιούμορ θα βρούν να παρεξηγηθούν ακομα και με την πιο καλοπροαίρετη απάντηση

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τόσα posts για το θέμα της ευγένειας ??? με εντυπωσιάζει !!! και εμένα με ενοχλεί η αγένεια μερικές φορές (όχι το αν κάποιοι μπορεί να απαντούν λίγο απότομα) αλλά το προσπερνώ. Αν δείχναμε (πληθυντικός ευγενείας) την ελάχιστη ευγένεια απο αυτή που απαιτούμε στα σκυλιά και στους γύρω μας στη ζωή μας γενικότερα τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο διαφορετικά.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
μου αρεσει
  • οτι συμφωνω με την πλειονοτητα των αποψεων
  • η καταδικη απο το συνολο των χρηστων του παραεμποριου σκυλων
  • ο μεγαλος αριθμος των μελων και η συχνοτητα με την οποια γραφουν
  • οι αψιμαχιες σας
  • που καποια μηνυματα ειναι συντομα ενω αλλα ποολυυ μεγαλα
  • που λατρευετε τους σκυλους
  • η παρεα σας
δε μου αρεσει
  • να γραφει για πρωτη φορα καποιος και να τον ρωταμε που βρηκε το σκυλο σαν να ειμαστε αστυνομοι ζωων
  • που καποιες φορες οι απαντησεις μας ειναι δογματικες ή pedantic (if you know what i mean :D )
  • που το εχω κανει ακομα κι εγω που καλα-καλα δεν εχω ξεκινησει να γραφω
  • που καμια φορα διυλιζουμε τον κωνωπα
  • οτι ζηλευω που οι περισσοτεροι εχετε σκυλο κι εγω οχι

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
σπανια θα δεις ανθρωπο να απαιτει ευγενια,χωρις να την προσφερει.παρολα αυτα,πιστευω πως τα πραγματα στην ζωη μας δεν ειναι οπως θα θελαμε ,γιατι πολυ απλα ...δεν τα θελουμε...

κ προσεξτε,δεν μιλαμε να χαιδεψουμε κανενος τα αυτακια κ να ακουει αυτο που θελει.κανεναν δεν νομιζω να τον πειραξε η αντιθετη αποψη,αλλα ο αντιθετος τροπος.τελος παντων....

λεω να μην το κουβεντιασουμε αλλο....κατι αλλο?

spyv ,μαζι γραφαμε!το αλλο ηρθε τελικα!! :)

Status
Κλειδωμένο θέμα