Μπορεί το κάταγμα να επιβαρύνει την εικόνα είτε λόγω στραβού κωλύμματος είτε λόγω λανθασμένου πατήματος του ποδιού - η άρθρωση επιβαρύνεται με λανθασμένο τρόπο και η τριβή δημιουργεί μεγαλύτερες αλλοιώσεις απο ότι στο κανονικό. Να δημιουργήσει δυσπλασία δεν γίνεται, μία δυσπλασία όμως που θα φαινόταν στην ακτινογραφία ώς ελάχιστη (πχ Β) μπορεί να την κάνει και με την πάροδο των χρόνων C ή και D. Γνώμη μου (αλλά όχι κάποιων κτηνιάτρων) είναι ότι η λογική λέει ότι μπορει να επηρεάσει και το άλλο πόδι, αν το βάρος του σκύλου μεταφέρεται μόνιμα άνισα ... με τη λογική που επιβάλλει αδυνάτισμα του σκύλου έστω και 5 κιλά για να βελτιώσει την ζωή και να ελαχιστοποιήσει την αλλοίωση μακροπρόθεσμα, φανταστείτε έναν σκύλο 55 κιλών από τα οποία αντί να μοιράζονται ισόποσα, τα 35 αντί τα 25 πατάνε για μήνες στο "καλό" πόδι. Αν υπάρχει υποψία δυσπλασίας η εικόνα χειροτερεύει άμεσα. Είναι σαν το πόδι αυτό να στηρίζει έναν σκύλο 70 κιλών ...
Σχετικά με την γωνία μπροστά συμφωνώ Promithea αλλά θα την λέγαμε "υπεργωνιωμένη" όπως την πίσω ? Δεν το έχω ξανακούσει. Μπορεί ...
Σχετικά με την γωνία μπροστά συμφωνώ Promithea αλλά θα την λέγαμε "υπεργωνιωμένη" όπως την πίσω ? Δεν το έχω ξανακούσει. Μπορεί ...