Τι λένε οι Σέρβοι?

Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορεί το κάταγμα να επιβαρύνει την εικόνα είτε λόγω στραβού κωλύμματος είτε λόγω λανθασμένου πατήματος του ποδιού - η άρθρωση επιβαρύνεται με λανθασμένο τρόπο και η τριβή δημιουργεί μεγαλύτερες αλλοιώσεις απο ότι στο κανονικό. Να δημιουργήσει δυσπλασία δεν γίνεται, μία δυσπλασία όμως που θα φαινόταν στην ακτινογραφία ώς ελάχιστη (πχ Β) μπορεί να την κάνει και με την πάροδο των χρόνων C ή και D. Γνώμη μου (αλλά όχι κάποιων κτηνιάτρων) είναι ότι η λογική λέει ότι μπορει να επηρεάσει και το άλλο πόδι, αν το βάρος του σκύλου μεταφέρεται μόνιμα άνισα ... με τη λογική που επιβάλλει αδυνάτισμα του σκύλου έστω και 5 κιλά για να βελτιώσει την ζωή και να ελαχιστοποιήσει την αλλοίωση μακροπρόθεσμα, φανταστείτε έναν σκύλο 55 κιλών από τα οποία αντί να μοιράζονται ισόποσα, τα 35 αντί τα 25 πατάνε για μήνες στο "καλό" πόδι. Αν υπάρχει υποψία δυσπλασίας η εικόνα χειροτερεύει άμεσα. Είναι σαν το πόδι αυτό να στηρίζει έναν σκύλο 70 κιλών ...

Σχετικά με την γωνία μπροστά συμφωνώ Promithea αλλά θα την λέγαμε "υπεργωνιωμένη" όπως την πίσω ? Δεν το έχω ξανακούσει. Μπορεί ...

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
δεν λεω οτι υπαρχει αντιστροφη φυλου. στα ματια τα δικα μου η εκφραση του και το κεφαλι του γενικοτερα κατα την γνωμη μου παντα ειναι καπως θηλυκο. για την εκφραση αναφερομαι για τιποτα αλλο.

οχι το καταγμα αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να ηταν άρθρωση του ισχίου δεν θυμαμαι ομως που . του αφησε ομως κουσουρι. και φαινοταν στην κινηση του οπου καποιες φορες χωλενε οταν κουραζοταν η εκανε ενα περιεργο τριποδισμα.

δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι το HDa-noch zugelassen που εχει τωρα οφειλεται σε αυτο για ονομα του θεου.
μπορει να ηταν ακριβως το ιδιο, μπορει στο ενδιαμεσο ο σκυλος να αποκτησε και αλλα προβληματα με το μυοσκελετικο του και να αλλιωθηκε το αποτελεσμα. δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω υποθετικα μιλαω .

απλα σε ενα καταπονημενο ακρο και σε εναν σκυλο 6 χρονων δεν κανεις ακτινογραφια. τα ισχια και ο σκελετος γενικοτερα με την παροδο του χρονου υποκεινται σε αλλιωσεις πολλα μπορει να συμβουν η ακομα χειροτερα παρουσιαζονται εκφυλιστικες αρθρωπαθειες τοσο στα ζωα οσο και στον ανθρωπο οπου ο αρθρηκος θυλακος καταστρεφεται . τι γωνια να δεις εκει και τι να μετρησεις . γενικα μιλαω παντα δεν λεω οτι ολα αυτα τα επαθε ο μπεννο ουτε ξερω σε τι κατασταση βρισκεται τωρα, τον σκυλο εχω να τον δω αποτοτε που επαιζε στην νεων.
σε διαφορετικη περιπτωση να κανουμε και σε εναν σκυλο 8 9 10 11 χρονων δυσπλασια ισχυου αγκωνα. δεν εχει νοημα

η ολη λογικη λεω οτι ειναι λανθασμενη και δεν την καταλαβαινω. προσπαθησα να μπω στην λογικη του εκτροφεα του γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι ο σκυλος δεν εκανε δυσπλασια στην νεαρη ηλικα που κανουν ολοι

καποιος πονηρος η κακος θα μπορουσε να σκεφτει οτι ο εκτροφεας ....... τελος παντων δεν θα το πω γιατι ειναι βαρυ .
εγω δεν σκεφτομαι ουτε πονηρα ουτε κακοβουλα .
την γνωμη μου την ειπα ποιο πανω και κατηγορηθηκα οτι παιρνω το μερος του η ακομα οτι ειμαι ο εκτροφεας του σκυλου, μπατσος η δεν ξερω και εγω τι αλλο του ερχεται του καθε ενος στο κεφαλι

τελειωνοντας θελω να πω οτι οφειλουμε να ειμαστε προσεκτικοι , οτι ειναι αδικο να μιλαμε εν αγνοια του εκροφεα για τετοια σοβαρα θεματα , να αφοριζουμε καταστασεις χωρις να υπαρχει αντιλογος και να σεβομαστε τη διαδρομη καποιων ανθρωπων. αυτο θα το ελεγα για τον οποιδηποτε εκτροφεα

τωρα αν ο αντμιν εχει προβλημα που απαντησα παλι εκτοσ θεματος τοπικ η φλυαρω ας με κοψει . απο την στιγμη που μου θετει καποιος ενα ερωτημα πρεπει να απαντησω. ειπα αν θελετε να αλλαξουμε θεμα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nαι κι εγώ (αν και δεν με απασχολεί πια η έκβαση των threads) λέω να παραμείνουμε στο "τί λένε οι Σέρβοι" και να μεταφέρουμε κάποια απο τα posts στο "τί φταίει" έτσι ώστε να περιμένουμε τα φρέσκα νέα του φίλου nearos σε αυτό το topic :)

celious πολύ ενημερωμένο σε βρίσκω :rolleyes:

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
τι να πω ρε ντενις καθομαι και απολογουμαι . αλλαξτε θεμα και μην με ρωτατε γιατι ο αντμιν τσαντιζεται. τι ειναι τα threads???????????????????????????????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
τα threads είναι τα topics
Αυτό το topic ή thread λέγεται "τί λένε οι Σέρβοι"
Αυτό που γράφουμε εδώ μέσα λέγεται post
Δηλαδή ... " Eκανα ένα post στο ταδε thread " :)

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
την ειδα ντενις. ωραια σκυλα . τι να κανω που δεν εχω φραγκα την χτυπησω.
λες παρω κανα δανειο??;)

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
σε ευχαριστω s13. ο λιουμπα παιρνει μιζα.
δεν καταλαβα τα γελακια ντενις!!!!!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
νεαρε πού είσαι ? πές μας τί λένε οι Σέρβοι - έχουμε ξεραίλα ... έχουμε πήξει στα κουτάβια και ξεχάσαμε το κουτσομπολιό :p :p :p

Το καλύτερο εκτροφείο στον κόσμο είναι το Μπερεγκα Τουρι και ο Νικολας

Status
Κλειδωμένο θέμα