Τι γίνεται με τα "αποτυχημένα";

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καταρχήν
δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε κάποιον
μίλησα σε τύπο "εμείς εδώ σε αυτό το τόπικ...."
αν κάποιος απευθύνθηκε προσωπικά σε εμένα παρακαλώ να μου επισημάνει που θέλει να του απαντήσω-έστω και σε πμ

γενικά
απαράδεκτες πρακτικές και καταδικαστέες συνυπάρχουν με τις υπόλοιπες σε όλους τους τομείς την δραστηριότητάς μας ώς είδος
δεν θα καταργήσουμε όλες τις δραστηριότητες για να σταματήσουμε τα απαράδεκτα φαινόμενα

η εκτροφή
όπως όλες οι ανθρώπινες τέχνες
προσομοιώνει της φυσικές διεργασίες
πιο """βάρβαρο""" περιβάλλον απο το φυσικό δεν υπάρχει
δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί-μόνο επιβίωση
το καυμένο το κουταβάκι το προγναθικό δεν είχε καμία ελπίδα επιβίωσης στην άγρια φύση αν δεν μπορούσε λόγο προγναθισμού να συλλάβει και να τεμαχίσει αρκετά γρήγορα το θήραμά του
το δυσπλασικό επίσης
το φιλάσθενο
το καχεκτικό
κλπ κλπ κλπ

στην ανθρώπινη εκτροφή όμως επιβιώνουν-ώς πέτ τελοσπάντων και καμιά φορά ακόμα και ως εκτροφικά σκυλία(άλλο κακό κι αυτό....)
ξαναλέω
κάποτε λειτούργησε κατα κόρον η ευθανασία λόγο επιτακτικής ανάγκης γρήγορης σταθεροποίησης της φυλής και λόγο ότι δεν υπήρχε ζήτηση για κατοικίδια ζώα-ο κόσμος πείναγε και κρύωνε...προτιμούσαν να έχουν σκύλο που γεμίζει την κατσαρόλα ή που δεν αφήνει άλλα ζώα να χορτάσουν με τον κόπο του ανθρώπου κλπ

τώρα
όσο γίνεται ακόμα κάτι τέτοιο
αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα

το θέμα όμως με το είδος μας είναι ότι λόγο των εμφανών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η έλλειψη μέτρου και σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον
κάποιοι έχουν ,όχι αδικαιολόγητα, γύρει προς μιά ελαφρώς αθώα και αφελή υπεροικολογίζουσα λογική , πράγμα φυσιολογικό και σίγουρα καλύτερο απ το να ήταν αδιάφοροι και ασεβείς προς το φυσικό περιβάλλον
αυτό δημιουργεί κάποιες προστριβές
όπως στο θέμα του κυνηγιού
στο θέμα της κατανάλωσης κρέατος
στο θέμα του ακρωτηριασμού ουράς αυτιών
στο θέμα της ευθανασίας όπως εδώ
και σε πολλά άλλα θέματα

καλά είναι όλα αυτά γιατί οι προστριβές δημιουργούν θέματα προς συζήτηση κι έτσι εξελίσσεται και η συλλογική μας αντίληψη για τα πράγματα

αλλά καλά είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε πιο σφαιρικά
πιο αντικειμενικά
και λιγότερο παθιασμένα
ώστε να αντιληφθούμε ότι η φύση είναι ο μόνος δάσκαλος
και στην φύση η βία ο θάνατος κι ο πόνος είναι μέρος της διαδικασίας εξέλιξης και προόδου και όχι απαράδεκτα και καταδικαστέα φαινόμενα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γράφω όσο πιό ήρεμα μπορώ γιατί όντως θέλω να παραμείνει πολιτισμένη η συζήτηση. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εναντίον της επιλεκτικής εκτροφής. Για κάποιο λόγο υπάρχει η κάθε φυλή σκύλου, είτε αυτός ο λόγος είναι εργασιακός, είτε είναι καθαρά συντροφικός. Σαφώς και είναι καλό, όταν κάποιος έχει συγκεκριμένες ανάγκες ή ανοχές να μπορεί να διαλέξει αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που τον καλύπτει.

Είμαι υπέρ της επιλεκτικής εκτροφής αλλά εναντίον του κουβά. Υπάρχουν εναλλακτικές. Πολλές μάλιστα.

Δεν ξέρω πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η πρακτική. Ελπίζω ελάχιστα, αλλά ακόμα και ένας να υπάρχει που να την εφαρμόζει, για μένα είναι κατακριτέος και αξίζει, κατ'εμέ κράξιμο. Αν δεν υπάρχει κανένας, τότε τζάμπα και βερεσέ βγήκα έξω από τα ρούχα μου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σαφώς και σήμερα είναι κατακριτέο αφού δεν είμαστε πλέον ούτε σε εποχές που "δικαιολογείται" η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης συγκεκριμένης φυλής
ούτε και σε εποχές που το τσουκάλι γεμίζει με τεράστιο κόπο και μόχθο
υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ιατρικοί λόγοι το επιβάλλουν - εκεί δεν συζητάμε...

όταν γινόταν όμως
δεν ήταν κατακριτέο
αλλά πράξη ευθύνης-θα μπορούσαν κάλλιστα να τα εγκαταλείπουν στα βουνά ε?

επίσης προσπάθησα να καταστήσω σαφές ότι σήμερα είναι πολύ απλό να το πουλήσουν και αυτό-άρα ακόμα και οι ακαρδότεροι των ακαρδότερων σίγουρα προτιμούν αυτήν την επιλογή

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω αυτο το θεωρω τουλαχιστον απαραδεκτο και δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχει,εκτος και αν υπαρχει ιατρικος λογος που απαιτειται ευθανασια
ο φοβος των εκτροφεων ειναι μην χαθει κουταβι ,απο τη γεννηση μετραμε τα λεπτα, τις ωρες ,τα 24ωρα ,τις μερες ,και καθε φορα παιρνουμε και μια μικρη ανασα αλλα με αγχος και αγωνια περιμενουμε να περασουμε στην καθε επομενη χρονικη φαση
οσο για τα κουταβια που εχουν μορφολογικα μειον βεβαιως ενημερωνετε ο ενδιαφερομενος γοννεας και εννοειται οτι τα κουταβια αυτα αποκλειονται απο το εκτροφικο πλανο και εντασονται ομορφα και αναλογα με το χαρακτηρα τους στον αναλογο γονεα,το οτι ενα κουταβι δεν ειναι show quality δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι ενας αριστος συντροφος και βεβαια θα πρεπει να εχει μια ποιοτητα ζωης στα χρονια που θα ζησει οπως αξιζει σε καθε ζωη πανω στο πλανητη !

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ο εκτροφεας που κουβαδιαζει δεν διαφερει σε τιποτα(μαλλον ειναι και χειροτερος) απο εναν τυχαιο puppy millα , που ολοι θελουμε να αφανισουμε απο τον χαρτη.

Δεν σου βγηκαν ρε μεγαλε τα κουταβια οπως θες?Δωστα στειρωμενα χωρις λεφτα να βρουν ενα σπιτι και να ζησουν.

Φορτωνω , οποτε αυτα ειχα να πω.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
....επειδή το θέμα έχει καταντήσει κουραστικό...όποιος γνωρίζει εκτροφέα που δεν πουλάει-χαρίζει αλλά σκοτώνει υγιή και ικανά για επιβίωση κουτάβια του, και μπορεί να το αποδείξει με στοιχεία ...ας το αναφέρει....

...και αυτό για να σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία και οι αυθαίρετες υποθέσεις στο θέμα αυτό......

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Μεταφέρω αυτούσια την τελευταία πρόταση από την προτελευταία παράγραφο του συγκεκριμένου κειμένου (http://www.dogforum.gr/v3/showthread...%BF%CE%BD-quot) : "Το να μην θανατώνονται τα ακατάλληλα δείγματα – όσο σκληρό κι αν είναι – είναι άλλη μια γροθιά στη φυλή."

...και αυτό για να σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία και οι αυθαίρετες υποθέσεις στο θέμα αυτό.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
μετά απο 15 ψυχαναγκαστικές σελίδες με ''υποθέσεις'' ή ''βεβαιώσεις'' για πιθανά ή απίθανα σενάρια όπου εκτροφείς θανατώνουν υγιή κουτάβια ......(μεταξύ άλλων και για λόγους....ίματζ,).....ξαναγυρίσαμε σε αυτό;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν σε καταλαβαίνω....
Δεν συνεχίζω το θέμα, και θα μπορούσε να ξεθωριάσει...
Το βρίσκει κάποιος, γράφει την γνώμη του, και ζητάς πάλι αποδείξεις.
Θα ξαναγυρίσουμε σ'αυτό λοιπόν (εκτροφή πιτ)αν δεν το θυμάσαι, εκτός αν δεν το θεωρείς άξιο αναφοράς.
Δεν μίλησε κανείς για σενάρια, ούτε ψυχαναγκάστηκε κανείς.
Συγκεκριμένα άτομα, με απείρως μεγαλύτερη ιστορία και γνώση από εμένα, κάποιοι από αυτούς (και Mods), παραδέχτηκαν ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές όταν δημιουργείται μια φυλή.
Ακόμα και στην εκπομπή αναφέρεται οτι κουβαδιάζουν.
Ξαναλέω, αν θέλετε κλειδώστε το, αλλά όσο συνεχίζεται η προσπάθεια να το κρύψουμε κάτω από το χαλί, θα επανέρχομαι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
μας αρεσει η οχι ,γινεται.θιξαμε τοσο πια την φυλη των υπερανθρωπων εκτροφεων?αυτο κανουν καποιοι κ ναι κ για ιματζ,αν αυτο μονο κρατησες.τι ειναι το τοσο δυσκολο να καταλαβεις tara?ο κουβας υπαρχει.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Προσωπικά έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα, και ευχαριστώ τον sea-mol που έθεσε το θέμα, και όσους έγραψαν σε αυτό. Κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αλήθεια, όσο και αν πονάει ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πάλι νομίζω ότι δεν υπάρχει όσο χρειάζεται πλέον.....
καθότι τα πέτσοπ πολλά και οι άνθρωποι που "ψωνίζουν" σκύλο, χωρίς να έχουν ψαχτεί πρίν, περισσότεροι

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
υπαρχουν αποδειξεις για αυτο που λετε ή μονο ικασιες ? και αν υπαρχουν αποδειξεις γιατι δεν τα βγαζετε στη φορα επωνυμα ? να καταδικαστουν και οι υπευθυνοι !!! παρα βρωμιζετε για μια ακομα φορα την εκτροφη ? οποιος ξερει να καταγγειλει οτι πραγματικα γνωριζει γιατι αλλιως γινετε συνενοχος !!!!!!!!!!!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Θα τρελαθούμε τελείως?
Δηλαδή το πράγμα πάει: μαζί μας ή εναντίων μας? Τι είναι οι εκτροφείς? Ο Πάπας?
Έχεις κάτι συγκεκριμένο να απαντήσεις στα:

α) την προτελευταία παράγραφο του συγκεκριμένου κειμένου (http://www.dogforum.gr/v3/showthread...%BF%CE%BD-quot) : "Το να μην θανατώνονται τα ακατάλληλα δείγματα – όσο σκληρό κι αν είναι – είναι άλλη μια γροθιά στη φυλή."
β) Εκπομπή BBC

Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν αλλά συγκεκριμένες πρακτικές, και αν θες χρέωσέ με στους συνενόχους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κατα αρχην το link που εδωσες εμενα δεν μου βγαζει τιποτα
κατα δευτερο ειπα οτι στοιχεια πραγματικα υπαρχουν πρεπει να δωθουν στη δικαιοσυνη

που δεν σε καλυψα ? ποιος ειπε για τη σιδερενια πανοπλια ? υπαρχει κατι τετοιο ? δεν νομιζω !
ο νομος ειναι νομος και ο ηθικος ακομα ισχυροτερος !!!!!!!
οποιος γνωριζει τετοια εγκληματα πρεπει να τα καταγγελει !!!!!!!!!! αλλιως ειναι συνενοχος !!!!!!!!!!!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Μάλλον άλλαξε η διαδρομή
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14123-APBT-quot-Παρελθόν-Παρόν-και...Μέλλον-quot

Όσο μπορείς εσύ να αποδείξεις και να καταγγείλεις όλους τους byb (και να μπείς στην διαδικασία) άλλο τόσο έχει νόημα να μπούμε και εμείς στην διαδικασία.
Λοιπόν? Πόσους έχεις καταγγείλει?
Δεν υπάρχουν ?
Ή είσαι συνένοχη?

Μην βάζουμε εκβιαστικά διλήμματα και φτάνουμε να τσακωνόμαστε σε κάθε thread:)

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οκ το διαβασα ,καποιος λοιπον μιλαει και λεει αυτην την κακουργηματικη πραξη ,θα πρεπει αυτοι που γνωριζουν να καταγγειλουν αλλιως ειναι συνενοχοι
πχ υπαρχουν περιπτωσεις πατεραδων που βιασαν τα παιδια τους ,τι εγινε ? καταγγειλθηκαν και τιμωρηθηκαν αναλογα, στις περιπτωσεις που δεν εγινε καταγγελια αμεσως και το οικογενειακο περιβαλλον γνωριζε αλλα δεν μιλαγε οταν τελικα δημοσιοποιηθηκε το κακουργημα ,οδηγηθηκαν στη δικαιοσυνη και ο αυτουργος αλλα και οι γνωστες της πραξης που συγκαληπταν ,ειμαι κατανοητη ? δεν σημαινει οτι οι πατεραδες γενικως βιαζουν τα παιδια τους επειδη σημειωθηκε σαν κακουργηματικη πραξη στο παρελθον με ενα δυο αρρωστημενους τυπους ,ειμαι κατανοητη ?

ετσι λοιπον ,οποιος γνωριζει εκτροφεα να δολοφονει για οποιοδηποτε λογο κουταβια ή σκυλια του πρεπει να τον καταγγειλει αλλιως ειναι συνενοχος ,ειμαι κατανοητη ?