Τι γίνεται με τα "αποτυχημένα";

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Προφανώς και έχουμε υποχρέωση να "κράζουμε" τα "κακώς κείμενα".
Αλλά, για μένα, ξέρεις ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά;;;
Ότι τον ....κουβά (άσχετα για ποιούς λόγους γίνεται) δεν θα το μάθεις ποτέ!!!!!

Εκεί πήγαινε το δώρον άδωρον....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άρα ακόμα παραπάνω ανάγκη να βγαίνει στη φόρα ότι πέφτει στην αντίληψη του καθ'ενός μας....

Μου έχει δωθεί η αίσθηση ότι ορισμένοι ξέρουν...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει πια.
Δε βλέπω το λόγο!
Και μη μου πείτε για το image! Όλοι ξέρουμε ότι οι εκτροφείς δεν είναι θεοί, τα γονίδια επιφυλάσσουν εκπλήξεις κλπ. Άρα που είναι το περίεργο να βγει ένα "ελλατωματικό" κουτάβι?
Και το ντοκιμαντερ που έβαλε η Berna είναι όντως ενδιαφέρον και ανατριχιαστικό αλλά δεν έχει σχέση με τον κουβά!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Μια τοποθέτηση και μια πρατήρηση, πρώτα ον και μετά οφ τόπικ.

Ον τόπικ, το μόνο που έκανε αυτό το τόπικ ήταν να με θλίψει, να με απωθήσει να απαντήσω και να ενισχύσει την άποψη μου ότι από τη στιγμή που δεν χρειάζομαι εργασιακό σκύλο, δεν χρειάζομαι σκύλο καθαρόαιμο. Αν αύριο μπει ένας άνθρωπος στο φόρουμ και ζητάει εκτροφέα, ή "ποιά ράτσα" του ταιριάζει, αυτό θα του πω. Γιατί αν πονάω τη μάνα που ζει σε άθλιες σκυλίτσες στο πάπυ μιλ, πονάω και το κουτάβι που είναι υγιές αλλά εκτός προτύπου.

Απλά και ξεκάθαρα, αν έτσι φτιάχτηκαν οι φυλές που υπάρχουν σήμερα, θα προτιμούσα να μην υπήρχαν φυλές. Και όποιος θέλει φύλακα να πάει συναγερμό και όποιος θέλει να φυλάει το κοπάδι του να πάρει 2 εργάτες. (ναι, το ξέρω ότι τα σκυλία χαίρονται να δουλεύουν -δεν το πάω εκεί).

Και στην τελική, φανταστείτε ανθρώπους όμορφους, έξυπνους, υγιείς: η Άρια φυλή θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη στην ανθρωπότητα από τους καθαρόαιμους ΓΠ, δεν συμφωνώ όμως με καμία προσπάθεια δημιουργίας της. Θα μου πεις τράβα πες το αυτό σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας εκ γενετής. Και θα επαναλάβω, δεν μιλάω για περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα υγείας

Οφ τόπικ: Το δεύτερο πράγμα που βρήκα απωθητικό (συγνώμη Κρητικοπούλα) είναι αυτή το ά πληθυντικό. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να "κατέβει γραμμή κόμματος" για το που στέκεται το φόρουμ απέναντι στους ασυνείδητους (κατ'εμέ) εκτροφείς. Εμένα τουλάχιστον δεν με αφορά το τι "πιστεύουμε". Με αφορά το που στάθηκαν απέναντι στο ζήτημα συγκεκριμένοι άνθρωποι με τους οποίους "μιλάω" καθημερινά σχεδόν για μια σειρά ζητήματα και όπως ό,τι άλλο δικό τους έχω διαβάσει, έτσι και αυτή τους η γνώμη εδώ, με οδηγεί να σχηματίσω μια άποψη για το άτομό τους.

(παρατήρηση μπόνους, δεν την είχα υπολογίσει από την αρχή) Θα πρότεινα στίκυ, απλά γιατί νομίζω ότι είναι ένας προβληματισμός που αξίζει να διαβαστεί από ανθρώπους που δεν θέλουν εργασιακά σκυλιά αλλά προσανατολίζονται σε συγκεκριμένη φυλή.

**Τελικά νομίζω ήταν όλο το πόστ οφ τόπικ;;

efi2

Member
19 Φεβρουαρίου 2011
22
0
Athens
Έχω αποκτήσει κουτάβι με αυτό τον τρόπο. Και πάλι η εκτροφέας με πέρασε από ιερά εξέταση για να το πάρω.

Μου είπε ότι θα προτιμούσε να μη γίνει δυσφήμιση στο εκτροφείο της, διότι πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εκτροφεία με σκυλιά για σόου κλπ. Το έχω σεβαστεί απόλυτα, αλλά πραγματικά δεν βλέπω το λόγο που είναι τόσο μυγιάγγιχτοι με το θέμα οι εκτροφείς. Λογικό δεν είναι κάποιο σκυλί στις τόσες γέννες να βγει με άλλο χρώμα ή κάποιο άλλο ελάττωμα; Ίσως και να έχουν δίκιο βέβαια, γιατί η φήμη τους είναι η διαφήμιση τους.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Τί να πώ, έχω μείνει άναυδη ! Για εμένα δεν υπάρχουν αποτυχημένα σκυλιά. Υπάρχουν μόνο σκυλιά με προβλήματα υγείας, τα οποία όταν είναι πολύ σοβαρά και καθιστούν αδύνατη την επιβίωση του σκύλου ή υποβαθμίζουν στον έσχατο βαθμό το επίπεδο ζωής του, τότε είναι θεμιτό να γίνεται ευθανασία. Τα υπόλοιπα είναι απλώς αδιανόητα (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) !!! Συμφωνώ απόλυτα με όσα λένε η Κρητικοπούλα, ο sea-mol, η Κάσι, η l.kyveli. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την συγκεκριμένη πρακτική, καθώς δεν ασχολούμαι ούτε στο ελάχιστο με πέντιγκρι, σκύλους ράτσας, εκτροφείς, και τα συναφή. Αλλά από ότι είχα διαβάσει στο φόρουμ, είχα την εντύπωση ότι οι εκτροφείς ενδιαφέρονται για την κατάληξη των κουταβιών τους και είναι φιλόζωοι. Υποθέτω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, αλλά βλέπω εδώ ότι ο κουβάς είναι περισσότερο συνήθης πρακτική από ότι πίστευα όταν άρχισα να διαβάζω το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θανατώνονται κουτάβια χωρίς προβλήματα υγείας. Οι λύσεις που πρότειναν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο θέμα, και ειδικά η Κρητικοπούλα, είναι για μένα αυτονόητες. Εκτρέφεις σκυλιά και σου πάει η καρδιά να θανατώσεις κουτάβια ; Γιατί, επειδή δεν τηρούν τις χ,ψ,ω προδιαγραφές ; Χάρισε τα - σε πετσόπ, σε οικογένειες που τα θέλουν, κλπ. Και αν δεν θέλεις να ριψοκινδυνεύσεις το πολύτιμο όνομα σου στην πιάτσα, χρησιμοποίησε κάποιον δικό σου άνθρωπο. Έλεος δηλαδή, ο κουβάς είναι η εύκολη λύση ; Δεν το καταλαβαίνω ! Δικαιολογίες για μένα δεν υπάρχουν. Προσωπικά το καταδικάζω 100 % - χωρίς δισταγμό. Εκτροφέας που θανατώνει κουτάβια επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ράτσας, για μένα είναι κατάπτυστος. Δεν μπορεί κάποιος να γίνει καλός γιατρός αν είναι μισάνθρωπος. Δεν μπορεί κάποιος να γίνει καλός δάσκαλος αν δεν αγαπάει τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνω πώς νοείται σωστός εκτροφέας που δεν αγαπάει τα σκυλιά ! :(:(:(:mad::mad::mad:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συνεχίζω να επιμένω ότι (κατά τη γνώμη μου) το συμπέρασμα ότι αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη ΣΗΜΕΡΑ είναι εντελώς λάθος!

****το κατα τη γνώμη μου το τονίζω γιατί δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται, αλλα δε μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο ευρέως.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Το γεγονός και μόνο ότι συμβαίνει, και μάλιστα από ανθρώπους που δηλώνουν εκτροφείς, είναι από μόνο του ΤΡΑΓΙΚΟ. Ακόμη και ένας-δύο να το κάνουν, είναι απαίσιο ... Ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω ...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Καλα δεν ειναι ενας και δυο

Αυτος που θελει να παρει σκυλο και να ειναι 100% σιγουρος οτι δεν θα παρει κατι που δεν θα κανει π.χ. στρατος , ομαδες διασωσης κλπ θα προτιμησει αυτον που βγαζει απο το εκτροφειο μονο οτι κανει δουλεια και δεν θα χαραμισει χρονο και χρημα σε κατι που τελικα δεν βγηκε οπως επρεπε

Η γουρνα του τσοπανη σημερα απλα αντικαταστηθηκε απο το δικανο , μην αιθεροβατειτε

Την ευθυνη την εχουν οι διαφοροι διαπλεκομενοι που γραφαν στα φορουμ για τους ηρωες εκτροφεις ( η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν ξερω περιπτωσεις εκτος απο μια δυο στην Ελλαδα που κουβαδιαστηκαν κουταβια ) που με αυταπαρνηση περιποιουνται τα σκυλια τους και τα αλλα ρομαντικα , μετα εγινε καραμελα και το λεγανε ολοι , πχ το θεμα οπου ενα μελος ρωτουσε πως να γινει εκτροφεας και πεσανε εκτροφεις και μη εκτροφεις να του πουνε , οτι θα επρεπε να ντρεπεται που θελει να βγαλει κερδος απο τα σκυλια και οτι αυτο ειναι αδυνατο , την στιγμη που υπαρχουν παρα πολλοι επαγγελματιες εκτροφεις στην Ελλαδα που ζουν απο τα σκυλια , πραγμα που δεν θεωρω κακο

Ο εκτροφεας δεν σημαινει οτι ειναι φιλοζωος ειναι κυνοφιλο ή του αρεσει μονο η φυλη του και ισως αγαπαει μονο οτι αξιζει ουτε αυτο ειναι κακο για εμενα και καλως ή κακως οσο αυστηροτερη η επιλογη και το " ξεκαθαρισμα " τοσο ποιοτικοτερη η φυλη

Εγω εκτροφη δεν θα εκανα παντως δεν εχω τα αντερα που λενε

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Andromeda συμφωνώ 100000% σε αυτό φυσικά!!!!

Αλλά άλλο να το κάνουν κάποιοι και άλλο να το κάνουν γενικά! Για μένα είναι πολύ διαφορετικό!
Κάποιοι δηλώνουν εκτροφείς και δίνουν τα κουτάβια όπου να`ναι όπως οι πετσοπαδες!
Κάποιοι δηλώνουν εκτροφείς και ασχολούνται με 7-8 φυλές ταυτόχρονα (τις πιο εμπορικές συνήθως)!
Κάποιοι δηλώνουν εκτροφείς και δεν κάνουν όσες εξετάσεις ΠΡΕΠΕΙ αλλα όσες εξετάσεις αρκούν για να τους δεχτεί ο ΚΟΕ.
....
....
....
Κάποιοι δηλώνουν εκτροφείς και χρησιμοποιούν τον κουβα!

Γι`αυτό πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις τον ΣΩΣΤΟ ( από όποια όψη τον θεωρείς εσύ σωστό) εκτροφέα!

ΔΕΝ υποστηρίζω τους εκτροφείς! Λέω την αποψή μου, η οποία στηρίζεται στα ελάχιστα που ξέρω :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Να ρωτήσω κάτι ; Μπορεί να ακουστεί αφελές, βέβαια. Ακούω ότι κάποιοι "κουβαδιαστές εκτροφείς", έστω και λίγοι, είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με τα κυνοφιλικά. Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα έγινε λόγος για κάτι τέτοιο, και μόλις παραπάνω ο Νίκος λέει πώς γνωρίζει τέτοιες περιπτώσεις. Συγνώμη, αλλά υπάρχουν κυνόφιλοι που γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι εκτροφείς ακολουθούν τέτοιες πρακτικές, και αγοράζουν σκυλιά από αυτούς ; Δεν θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις ο ίδιος ο χώρος να "ξερνάει" τους κακούς επαγγελματίες ; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για κακούς μουσικούς ή κακούς επιχειρηματίες. Μιλάμε για έναν χώρο όπου - σύμφωνα με τα όσα διάβασα στο θέμα - υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς. Οι πρώτοι δεν κουβαδιάζουν αθώα κουτάβια, άρα προφανώς είναι φιλόζωοι και έχουν ευαισθησίες. Δεν θα έπρεπε οι ίδιοι, αλλά και οι γνώστες του χώρου που ασχολούνται με τις ράτσες, να φροντίζουν ούτως ώστε να επιβραβεύονται οι σωστοί εκτροφείς, και να εκλίπουν οι κακοί ;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ο καλος ειναι αυτος που προχωραει την φυλη , για αυτο λεγεται εκ + τροφη

αν ο αλλος δινει οτι να ειναι τι να το κανω ; η εκτροφη εχει τιμημα ετσι ειναι παντα ετσι ηταν

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Λάρα μου, νομίζω θα συμφωνήσουμε στο εξής: Αν το κουβάδιασμα είναι κοινή πρακτική, τότε μιλάμε για μία εφιαλτική πρακτική που τείνει να παγιωθεί. Αν το κάνουν μόνον κάποιοι, τότε μιλάμε για εφιαλτικά περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία είναι γροθιά στο στομάχι. Απλώς πονάει περισσότερο αν ισχύει το πρώτο, που το απεύχομαι. Αλλά η γροθιά είναι γροθιά ...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ανδρομεδα μου .. ειναι μπιζνα λεμε... ας κατεβουμε απο το ροζ συνεφακι .. μπορει καποιος να ζει απο αυτο.. μπορει να μην .. αλλα ενα χαρτζιλικι δεν χαλαει πολλους...

και ξαναερωτω.. ποσοι εκτροφεις υπαρχουν σημερα και ποσοι πριν 30 χρονια στην ελλαδα?
πως να μην υπαρχει κορεσμος? ή μηπως ειναι δυνατον ολοι αυτοι να βγαζουν εξαιρετικα δειγματα φυλης? ακομα και καθαροαιμοι εκτροφεις.. λαθος σκυλια βγαζουν που και που.. αλλα τα εκτερφουν επι τουτου με παθησεις για φερουν το επιθυμητο αποτελεσμα,,
και εις το ονομα του εκτροφειου γινονται εμψυχες θυσιες..
θελει αντερα να γινεις εκτροφεας.. αλλα ως φαινεται τα εχουν πολλοι..
Αυτο που ειπε ο Νικος.. δεν ειναι αναγκη να εισαι φιλοζωος να εισαι εκτροφεας...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ε καλα, τόσο συνηθισμένο είναι δλδ να βγαίνουν κουτάβια "ότι να`ναι" που θα ρεζιλέψουν το εκτροφείο άμα τα δει το φως????
Ε τότε να σταματησει την εκτροφή αυτός γιατί δεν ξερει τι κάνει!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δηλαδή εννοούμε ότι οτιδήποτε λιγότερο απο εξαιρετικό είναι "οτι να`ναι"?
Και υπάρχει τόσος κόσμος που απαιτεί ΜΟΝΟ εξαιρετικά κουτάβια??? Αμα οι εκτροφείς πούλαγαν μόνο σε τόσο ψαγμένους που δε δέχονται κάτι λιγότερο απο το εξαιρετικό...μάλλον δε θα υπήρχαν εκτροφείς πια γιατί δε θα είχαν πελάτες.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Η λέξη εκ + τροφή σημαίνει διατρέφω κάποιον ώσπου να μεγαλώσει. Σε καμία περίπτωση η λέξη δεν χρησιμοποιείται για να δηλώσει το κουβάδιασμα. Εκτός αν μιλάμε για επιλεκτική εκτροφή (ώς συνώνυμο της "εκκαθάρισης"). Τότε οι κουβαδιαστές θα έπρεπε να αποκαλούνται επιλεκτικοί εκτροφείς. Σέβομαι απόλυτα αυτό που λές για το πώς διατηρείται η καθαρότητα της όποιας ράτσας. Το ερώτημα που έθεσε (και νομίζω επίσης η πρακτική που ήθελε να καυτηριάσει) ο Sea-mol είναι το τί γίνονται τα κουτάβια που δεν πληρούν τις "προδιαγραφές". Το να κουβαδιάζονται τα κουτάβια και να μην χαρίζονται σε κάποιους, έστω και στειρωμένα, αυτό θέτει σε κίνδυνο την καθαρότητα της ράτσας ;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
το βιντεακι εχει κατι εικονες απο το πως ηταν μερικες ρατσες στην αρχικη τους μορφη και πως σημερα.. η διαφορα αυτη ηρθε οχι βαση της εξελιξης των ειδων.. αλλα απο "χερι ανθρωπινο"..
βγαλτε τα συμπερσματα σας..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
προφανώς ήρθε απο χέρι ανθρώπινο! Φυλές δημιουργήθηκαν εξ`αρχής απο χέρι ανθρώπινο! (με μίξη άλλων φυλών).